- 23 Ağustos 2012
- 51.872
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.621
- 898
- Konu Sahibi Hayvandostu
-
3e
Mesela televizyonları bozulmuştu, gittiler aradılar taradılar küçük bi televizyon aldılar. Hani olmasa yok derim. Ama var diyorsanız da neden mesela kendi göz zevkiniz için Kendini için daha büyük güzel bir şey almadınız. Size de yazık değil mi. Neden büyük güvenli bir sitede semtte oturuyorsunuz. 3 ev i yatırım için alıp kullanacağınız satıp iyi bir ev e neden geçmşyoesunuz. Mesela bi kez orda bulaşıkları makinaya atacaktım ben makinaya olsa önce elde biraz yıkar öyle atarım makinaya titizim biraz. Mesela şey dedi annesi ben hiç öyle yapmam zaten makina su tasarrufu için var. Ben şaşırdım mesela artık her şey bu kadar rahatlen insanlar niye bu kadar sıkıştırıyor kendini
Yani ben de çözemedim ki mesela daha nişanlı bile değiliz ama sevgilimle görüştüğümüzde annesi babası onu hep tembihlwr kızın parası var mı bi ihtiyacı var mı diye sor der bana karşı cömertler. Sevgilim zaten en baştan bana karşı eli epey açıktı. Ama işte bilemiyorum ysBuradaki paraya bakıs acısına cok dikkat edin. Bu cok önemli birsey bana kalırsa çiftler ve aileler arasında.Mevzu denk olmamak falan değil cünkü. Onlar iç işlerine karısırlar mı mesela Bunu önemseyin. Öyle bir noktaya gelirsiniz ki sadece para sizden cıkıcaktır atıyorum Nisan gbi birsey. Ona bile laf edip hevesinizi kursagınızda bırakabilirler. (iyi gözlemleyin bu konuları, karıstırmaz iseniz aileler arası dengeler de kurulur Bi sekilde inş)
Bazı konularda elleri acıklar bazı konularda da değiller demek ki, insan içlerine girmeyince bilemiyor maalesef...Yani ben de çözemedim ki mesela daha nişanlı bile değiliz ama sevgilimle görüştüğümüzde annesi babası onu hep tembihlwr kızın parası var mı bi ihtiyacı var mı diye sor der bana karşı cömertler. Sevgilim zaten en baştan bana karşı eli epey açıktı. Ama işte bilemiyorum ys
Su yazdiklarin senin de onlari garipsediginin gostergesi zaten.emin ol bu daha baslangic.bircok fark seni de rahatsiz edecek.maddi gucleri farkli olsa ama kulturler ayni olsa sikinti degil sma bunlarin yasam tarzi sizinle cook farkli belliki.yol yakinken don derimArkadaşlarrr maddi durum kötü derken bizim yardımımıza ihtiyaçları olcak kadar değil. Annesinin perde dükkanı var İstanbulu işlek bir yerinde babasıda yıllardır inşaat işleriyle uğraşıp Doğal Gaz tesisat VS şimdi işçileri çalıştırıyor. Arazi alıyorlar ev alıyorlar ama erkek arkadaşım hep diyor ki yatırım amacıyla. Ama yatırım nereye kadar. Evlerindeki eşyalar 30 yıllık, annesinin kendi kazandığıyla bile iyi bir koltuk takımı alınabilir iyi eşyalar alınabilirdi. Anlam veremiyorum
Arkadaşlar dün de bir konu açmıştım. O kadar ikilemdeyim ki kendimi buraya atıyorum hiç tanımadığım insanlardan tavsiye alıp bir nebze içimi döküyorum. Teşekkür ederim sizlere. Arkadaşlar ilişkilerinizde, evliliklerinizde, iki tarafın ailesi arasında maddi, kültürel, örf adet kavramları arasında çok büyük farklılıklar olanlar var mı. Olumlu ya da olumsuz neler oldu. Kendi hayatlarınızda neler oldu. Pişman mısınız? Nasıl çözülebilir. Özellikle maddiyat benim dert ettiğim bir şey değil iki kişide çabalama hırsı varsa halledilir çünkü. Ailesinin nerede yaşadığı maddiyat beni hiç ilgilendirmez. Ama ailem hem maddi hem kültürel açıdan kendilerine denk olmadığını düşünüp bana o şekilde söylemleri oluyor. Aynı şekilde karşı tarafta bunu hissetmiş ailemin çok yüksek beklentileri olduğunu ve onları görünce hayal kırıklığına uğradıklarını düşünüp üzülmüiler. Bu tarz şeylerin içinde yer almaktan dolayı çok üzgünüm. Ailem iyiliğimi düşündüklerini söyleyip duruyorlar. Ters bir şry dememişler karşı tarafa ama hissettirmişler. Kafam çok karışıkkkk yardım edin
Biz buna biraz cimlirik dıyoruz...3e
Mesela televizyonları bozulmuştu, gittiler aradılar taradılar küçük bi televizyon aldılar. Hani olmasa yok derim. Ama var diyorsanız da neden mesela kendi göz zevkiniz için Kendini için daha büyük güzel bir şey almadınız. Size de yazık değil mi. Neden büyük güvenli bir sitede semtte oturuyorsunuz. 3 ev i yatırım için alıp kullanacağınız satıp iyi bir ev e neden geçmşyoesunuz. Mesela bi kez orda bulaşıkları makinaya atacaktım ben makinaya olsa önce elde biraz yıkar öyle atarım makinaya titizim biraz. Mesela şey dedi annesi ben hiç öyle yapmam zaten makina su tasarrufu için var. Ben şaşırdım mesela artık her şey bu kadar rahatlen insanlar niye bu kadar sıkıştırıyor kendini
Bunlar varyemez olmuşlar kızım kaç kurtar kendini
Yarın öbür gün canın pazardan elma çeker oğlumun parasını harcama der KV
Senin de işin yokmuş o varyemezler kaç para münasip görürse onunla yaşayacaksın geleceğin o yani.
Üzüldüm. Sizin sorun neydiEvlilik sevgililikle karistirilmamali. Evlilik buyuk sorumluluk. Iki aile evleniyor aslinda. Sadece imzayi iki kisi atsa da aileler evleniyor. Yasadim ve gordum. Ailrler disarida kalir biz kapimizi ortunce demekle olmuyormus.
Kultur farki sorun yaratabilir.
Tek bildigim anneler icgudusel mi ne bilmiyorum ama hissediyor arkadadim. Bunu ben kendi evliligimde de yasadim. Anneni dinle. Ben dinlemedim bosandim.
katılıyorum..
Bende öyle olmuştu..
Unun parasını sorgularlar.. kac cesıt yemek yaptıgım sorgulandı..
Masada ekmeksiz yemek yemem hor görüldü.. ekmek yiycekmışimki karnım doysuz.. yemek herkeze yetsın
Kuyumcu dükkanları vardı.. evlerı gör kıt kanat gecınıyor sanırsın
Ben hep farkındaydım bu farkın, çok garipsedim çok düşündüm. Mutsuz olacağımı düşündüm. Ama her seferinde ama kötü insanlar değil ki sadece bizden farklı yaşıyorlar dedim. Kalabalık bir aile de değiller 4 kişilik çekirdek aile ve kalabalıkları falan da yok. Yani dedim ki kötü değiller sadece farklılıklar var onları öyle kabulleneyim dedim. Kötü niyetli olmadıktan sonra evliliğime ne gibi bir zarar verirler ki diye düşündüm. Ama şu d Avar armut dibine düşermiş her ne kadar erkek arkadaşım farklı dedemde onun da birçok tavrı benzer. Mesela bana ayıp gelmeyen onlar için ayıp. Benim için normal olan onlar için çok anormalSu yazdiklarin senin de onlari garipsediginin gostergesi zaten.emin ol bu daha baslangic.bircok fark seni de rahatsiz edecek.maddi gucleri farkli olsa ama kulturler ayni olsa sikinti degil sma bunlarin yasam tarzi sizinle cook farkli belliki.yol yakinken don derim
Nasıl farklılıklar meselaben ailem ile nişanlımın ailesi arasında maddi açıdan değil ama yaşayış açısından çok büyük farklar var. açıkçası ben de kendi ailem gibi yaşamadığım için içim rahat. yani burada önemli olan farklılık olması değil tek başına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?