Aynı şeyi yaşayan var mı?

Bunlar varyemez olmuşlar kızım kaç kurtar kendini
Yarın öbür gün canın pazardan elma çeker oğlumun parasını harcama der KV
Senin de işin yokmuş o varyemezler kaç para münasip görürse onunla yaşayacaksın geleceğin o yani.

parayi pulu kulturu egitimi gectim yaşam şeklinizdeki farkliliklar bile bir sure sonra boguyor sizi
mesela tatile gideriz adam odada uyur ben sahilde tek basima takilirim 8 10 gun boyle gecer
hee insanin uyanik oldugu saatlerde bile esniyor adam oyuzden para pul olarak degil ama huyu kendine benzeyeni seç

Buradaki paraya bakıs acısına cok dikkat edin. Bu cok önemli birsey bana kalırsa çiftler ve aileler arasında.Mevzu denk olmamak falan değil cünkü. Onlar iç işlerine karısırlar mı mesela Bunu önemseyin. Öyle bir noktaya gelirsiniz ki sadece para sizden cıkıcaktır atıyorum Nisan gbi birsey. Ona bile laf edip hevesinizi kursagınızda bırakabilirler. (iyi gözlemleyin bu konuları, karıstırmaz iseniz aileler arası dengeler de kurulur Bi sekilde inş)

Evlilik sevgililikle karistirilmamali. Evlilik buyuk sorumluluk. Iki aile evleniyor aslinda. Sadece imzayi iki kisi atsa da aileler evleniyor. Yasadim ve gordum. Ailrler disarida kalir biz kapimizi ortunce demekle olmuyormus.
Kultur farki sorun yaratabilir.
Tek bildigim anneler icgudusel mi ne bilmiyorum ama hissediyor arkadadim. Bunu ben kendi evliligimde de yasadim. Anneni dinle. Ben dinlemedim bosandim.

Yani ben de çözemedim ki mesela daha nişanlı bile değiliz ama sevgilimle görüştüğümüzde annesi babası onu hep tembihlwr kızın parası var mı bi ihtiyacı var mı diye sor der bana karşı cömertler. Sevgilim zaten en baştan bana karşı eli epey açıktı. Ama işte bilemiyorum ys

Bazı konularda elleri acıklar bazı konularda da değiller demek ki, insan içlerine girmeyince bilemiyor maalesef...

Su yazdiklarin senin de onlari garipsediginin gostergesi zaten.emin ol bu daha baslangic.bircok fark seni de rahatsiz edecek.maddi gucleri farkli olsa ama kulturler ayni olsa sikinti degil sma bunlarin yasam tarzi sizinle cook farkli belliki.yol yakinken don derim

Sevdigi kişi ile aranda uyum varsa sıkıntı olmaz.
Benim ailem ve eşimin ailesi arasında maddi manevi kültürel birçok fark var. Ama eşim kendi o ortamdan soyutlayıp yetiştirdiği için biz çok güzel anlaşıyoruz. Aynı fikirde olunca da eşimin ailesine karşı farklı düşüncelerden dolayı kırıcı olmuyorum, biliyorum ki aynı fikirdeyiz.

Uzunca da süre oldu evleneli şükür bir problem olmadı. Karşılıklı saygı, anlaşma, hoşgörü varsa bence sorun yok.

Ben yaşadım bunu.. Kültür farkini nişanliyken sizin gibi düsünüyordum..
Bazı şeyler içine girmeden anlaşilmiyor..

Bence iyi düsün iyice tart bana sorarsan Aileni dinle derım... aynen dedıklerı gibi seni düşünüyorlar.. cümki ailelerimiz daha iyi gözlemleyebiliyor..

Açıkçası eşimle ailelerimizin cok kültür farklılıklari vardi,hatta size sunu söyleyeyim ilkten ben bu kadar olduğunu da bilmiyordum..sonuna kdar iyi insanlar,ama farkli işte..Babam bana söylemişti evlenecegim zaman zorlanırsın diye pek umursamadim..Ama basta cok sıkıntısını cektim ne yalan söyleyeyim,kabullenemedim bazi seyleri hala da kabullenemiyorum bu yuzden bunaldigimi onlarin ne kadar saçmaladığını dusunmedim degil..Aradan 5 yil gecti evleneli hala ailesiyle sulalesiyle farkliliklarimiz var ama esimle biz birbirimize benzemeye basladik,ortaya karışık yaptik sanirim ister istemez

Biz buna biraz cimlirik dıyoruz...

katılıyorum..
Bende öyle olmuştu..
Unun parasını sorgularlar.. kac cesıt yemek yaptıgım sorgulandı..
Masada ekmeksiz yemek yemem hor görüldü.. ekmek yiycekmışimki karnım doysuz.. yemek herkeze yetsın

Kuyumcu dükkanları vardı.. evlerı gör kıt kanat gecınıyor sanırsın

Ayni sofraya oturmadan. Ayni yatağa yatmadan. Ayni çorrbadan kaşık çalmadan "tam anlamıyla " insanlari taniyamayiz. ama ana babalarimiz bu yaşlarina kadar bir çok şey görmüş duymuş insanlar. tecrübe edinmişler. Onlara kulak vermekte her zaman fayda vardır akibetimiz ve alacak kararlarimiz için..

Bazi seyler asilir belki ama asil zor olan zit kutuplarin ortak cocuk yetistirmeleridir

Kültürel olarak konuşacağım maddiyata girmiyorum, bence maddiyat biraz evlenecek çiftlerin işi.
Aileler arasında evet problemler çıkıyor, mesela bizimkiler çok free. Aramazlar oturup kimseyi, kafaları uyan insanlarla görüşürler hep akrabaları olsa da kafaları uymuyorsa çok takılmazlar.
Ama karşı taraf hep arayalım arasınlar görüşelim kafasında.
Ki bu örnek verdiğim konu en en en basit konu eğitim vs problemi varsa sizde hiç bilmiyorum...

Böyle olduğu için iki taraf, birbirleriyle anlaşamıyorlar bir taraf diğerinin üzerine daha çok düşüyor alınganlık yapıyor. Ve bu aileden dolayı insanlara da geçen bir şey mesela ben evimde çok yatılı misafir istemem ama eşim bayılır akrabalar gelsin gitsin diye. Kırk yılda bir ararım babam dışında herkesi, eşimin ailesi haftada 3 4 kez konuşmak ister, eşim de aynı şekilde. İster istemez niye aramadın, sizinkiler neden böyle vs gibi sorunlar çıkıyor. Dediğim gibi en basit örnek bu.

Ben sıkıldım bu olaydan en son karşıma alıp beni zorladığın sürece bana bir şey yaptıramazsın hatta yarın arayacaktım ama aramayacağım sırf bu muhabbet oldu diye konuştum. O günden beri ağzını açmıyor.

Demem o ki konusulabilecek seyleri halledersiniz mutlaka, ama şöyle bir durum da var mesela ben eğitim meselesine takık bir insan da değilim. Ablam master yaptı, eşi ilkokul mezunu. Önemli olan kafaların uyması gerçekten.

Baş edebilen varsa helal olsun. Gerek kültürel gerek farklı yaşam tarzları cidden sorun oluyor. Hele hele sen o deftere 1 kişiyle imza atıp evlendim sanıyorsun. :) gerçekte birden fazla kocan oluyo (karışan eden olarak)

Üzüldüm. Sizin sorun neydi

Ben hep farkındaydım bu farkın, çok garipsedim çok düşündüm. Mutsuz olacağımı düşündüm. Ama her seferinde ama kötü insanlar değil ki sadece bizden farklı yaşıyorlar dedim. Kalabalık bir aile de değiller 4 kişilik çekirdek aile ve kalabalıkları falan da yok. Yani dedim ki kötü değiller sadece farklılıklar var onları öyle kabulleneyim dedim. Kötü niyetli olmadıktan sonra evliliğime ne gibi bir zarar verirler ki diye düşündüm. Ama şu d Avar armut dibine düşermiş her ne kadar erkek arkadaşım farklı dedemde onun da birçok tavrı benzer. Mesela bana ayıp gelmeyen onlar için ayıp. Benim için normal olan onlar için çok anormal

ben ailem ile nişanlımın ailesi arasında maddi açıdan değil ama yaşayış açısından çok büyük farklar var. açıkçası ben de kendi ailem gibi yaşamadığım için içim rahat. yani burada önemli olan farklılık olması değil tek başına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…