- 21 Ağustos 2015
- 32.122
- 97.506
- 598
- 38
- Konu Sahibi Hayvandostu
-
Taviz belli biyere kadr verılır,yarın evlenince bu adam size kapan diyecek 2+2:4Peki hiç uzun süreli bir ilişkiniz VS oldu mu, hiç kimse için taviz verdiniz mi
Evet az çok fikirlerinizi anladım zaten. Dolayısıyla nilanlınızın ailesi de sizinle aynı fikirde olduğu için bi sıkıntı yaşamamışsınız ne güzel.
Teşekkür ederim tüm yorumlarınız için. Size de mutluluklar dilerimevet.
öyle olmasaydı dahi nişanlımın arada set olacağına eminim. tıpkı benim ailemle nişanlım arasında set olduğum gibi. önceki konunuza da yazmıştım.
nihai karar sizin. umarım mutlu olursunuz.
Evet öyle bir hayat hayal etmiyorum. Bir süre daha gözlemlemek istiyorum düzeleceği yoksa bırakmaktan başka yolum yokTaviz belli biyere kadr verılır,yarın evlenince bu adam size kapan diyecek 2+2:4
Siz istemediğiniz surece kimse sizi buna zorlayamaz.
Ablanızla,enistenizle yazlıkta kalamayacaksınız misal en basiti,
Sizinki enişte var diye kıyafetinizi falan kısıtlayacak.
Öyle bi tipe benziyor.Bence yol yakınken dönun,sizin de böyle bi hayatı hayal ettiğinizi sanmıyorm.
sizin evleneceğiniz kişiyle kültürel fark maddi fark varmı bu daha önemli?? siz evleniyorsunuz aileler ikinci planda.. insanın karşısında doğru ınsan kolay kolay cıkmazArkadaşlar dün de bir konu açmıştım. O kadar ikilemdeyim ki kendimi buraya atıyorum hiç tanımadığım insanlardan tavsiye alıp bir nebze içimi döküyorum. Teşekkür ederim sizlere. Arkadaşlar ilişkilerinizde, evliliklerinizde, iki tarafın ailesi arasında maddi, kültürel, örf adet kavramları arasında çok büyük farklılıklar olanlar var mı. Olumlu ya da olumsuz neler oldu. Kendi hayatlarınızda neler oldu. Pişman mısınız? Nasıl çözülebilir. Özellikle maddiyat benim dert ettiğim bir şey değil iki kişide çabalama hırsı varsa halledilir çünkü. Ailesinin nerede yaşadığı maddiyat beni hiç ilgilendirmez. Ama ailem hem maddi hem kültürel açıdan kendilerine denk olmadığını düşünüp bana o şekilde söylemleri oluyor. Aynı şekilde karşı tarafta bunu hissetmiş ailemin çok yüksek beklentileri olduğunu ve onları görünce hayal kırıklığına uğradıklarını düşünüp üzülmüiler. Bu tarz şeylerin içinde yer almaktan dolayı çok üzgünüm. Ailem iyiliğimi düşündüklerini söyleyip duruyorlar. Ters bir şry dememişler karşı tarafa ama hissettirmişler. Kafam çok karışıkkkk yardım edin
Kültürel fark yok, benden daha zeki ve bilgili o konudan ben bile eminim. Maddi açıdan ikimizde atanamadık ikimizde özel de çalışıyoruz. Ama mesele ailesinin çok kapalı görüşlü olması ve onunda bundan etkilenmesi. İster istemez bunca yıl onlarla yaşamışsizin evleneceğiniz kişiyle kültürel fark maddi fark varmı bu daha önemli?? siz evleniyorsunuz aileler ikinci planda.. insanın karşısında doğru ınsan kolay kolay cıkmaz
Kültürel fark yok, benden daha zeki ve bilgili o konudan ben bile eminim. Maddi açıdan ikimizde atanamadık ikimizde özel de çalışıyoruz. Ama mesele ailesinin çok kapalı görüşlü olması ve onunda bundan etkilenmesi. İster istemez bunca yıl onlarla yaşamış
Baskıcı tavrı şöyle var, bana göre yanlış gelmeyen şeyler ona göre ayıp ya da yanlış gelebiliyor. Oturup düzgün anlattığımda bana kıyamayıp tamam diyor uxlaşıyor.ama bu böyle devam mı edecek hep. Bir şey oluyor böyle yapman doğru değil dşyor, halbuki biz de çokta doğru bi şey. Ailesinden ne görmüşse onları aşamamış,olabilir büyüdüğü ortam etkili olmuştur.. ama size karşı bi baskıcı tavrı varmı? sizi oldugunuz gibi kabul ediyor mu?
Baskıcı tavrı şöyle var, bana göre yanlış gelmeyen şeyler ona göre ayıp ya da yanlış gelebiliyor. Oturup düzgün anlattığımda bana kıyamayıp tamam diyor uxlaşıyor.ama bu böyle devam mı edecek hep. Bir şey oluyor böyle yapman doğru değil dşyor, halbuki biz de çokta doğru bi şey. Ailesinden ne görmüşse onları aşamamış,
Kıyafet, havuza gitme, tek başıma bir şehirden başka şehire gitmem evliyken ayıpmış mesela onun bırakması lazımmış gibi şeyler iştene gibi mesela canım mudahıl oldugu şey? evlilikte en onemlı sey cünkü sneı oldugun gıbınkabul etmesı.. fazla mudahale yada degıstırmeye calısmak evliliğide kısıyıde yıpratır
Kıyafet, havuza gitme, tek başıma bir şehirden başka şehire gitmem evliyken ayıpmış mesela onun bırakması lazımmış gibi şeyler iştebunları her söylediğinde bi süre sonra anlıyor ve tamam yap diyor ama bu hep böyle sürmez ki, anladıkça ne etkilenio kendiailwsinsenyaşmonda
Nasıl normal meselaçok zor şeyler canım ya.. evlilikte sürekli yanyana dahada zor.. bunlaar bir ömür dayabilecek msiin? bu soyledıklerın bana göre çok normal şeyler..
havuza gitmen. bir bayan olarak şehir dışına gitmen... ben eşimde en çok bu huyunu seviyorumki kişinin niyetini karakterini bile karşı tarafı kabullenemsi lazım... ben nişanlıyken kız arkadaşlarıyla tatile gittim mesela ..Nasıl normal mesela
Aynen öylrhavuza gitmen. bir bayan olarak şehir dışına gitmen... ben eşimde en çok bu huyunu seviyorumki kişinin niyetini karakterini bile karşı tarafı kabullenemsi lazım... ben nişanlıyken kız arkadaşlarıyla tatile gittim mesela ..
Egitim farki vardi, ayni memleketten olmamiza ragmen aramizda kultur farki vardi... gorus anlayis farki...hersey farkliydi...birimiz alfabenin A harfi isek digetimiz Z hatfi gibiydik. Siyah ve beyaz arasindaki kadar fark vardi... ask olup evlendim ama ask herseyi halletmiyor....Üzüldüm. Sizin sorun neydi
En Ç8k ne yapmada zorlandınız. Zorlandığınız durumlar ne oldu mesela. Sizi ayrılmaya kadar götürecek nedenler neydi meselaEgitim farki vardi, ayni memleketten olmamiza ragmen aramizda kultur farki vardi... gorus anlayis farki...hersey farkliydi...birimiz alfabenin A harfi isek digetimiz Z hatfi gibiydik. Siyah ve beyaz arasindaki kadar fark vardi... ask olup evlendim ama ask herseyi halletmiyor....
Bir suru sey. Saymakla bitmez ki... ben doktora yaptim. Ogretim uyesiyim. O lise mezunu bile degil. Beni asagi cekerek kendini yukari cikardigini saniyordu sanirim. Bir suru sey yasadim. Psikolojik siddet, kucumseme, begenmeme, asagilama, deger vermeme, saygi gostermeme, terk etme ve en son aldatma.. durusmaya sevgilisiyle geldi...En Ç8k ne yapmada zorlandınız. Zorlandığınız durumlar ne oldu mesela. Sizi ayrılmaya kadar götürecek nedenler neydi mesela
Off çok ağır cidden. Çok geçmiş olsun size, bir daha böyle kötü şeyler yaşamamanızı dilerim. Lakin aldatmadım, değer vermeme, küçümseme vb olaylar yok aramızda yani olmayacağına emin gibiyim. En azından bu 3 senede en ufak tereddüt yaşamadım bu konularda. Benim meselem sadece uyum sağlayabilir miyim sağlayamaz mıyım. Mesela denize gitme dicektir, dar giyme dicektir, erkeklerden kıskanacaktır, arkadaşlarımla görüşsek bile gittiğim mekanlara karışacaktır, burda çok erkek var buralara gitme diye karışacaktır, tek başına başka şehire gitme dur ben seni bırakayım bizde hoş karşılanmaz böyle şeyler dicek tir. VS vs işte bu tarz şeyler benim problemlerim. Sadakat, değer, sevgi, kıyamama gibi problemler yaşicağımı düşünmüyorum yani en azından şuanki korkum derdim bunlar diil, hiç hissetmedim böyle şeyler çünkü. Kimi dşyor ki düzgün adam, üstüne titriyor, gözünün içine bakıyor, değer veriyor, kötü huyu yok, evinden işine işinden evine gidip aileci biri, olan kıskançlık ve farklılığı alttan al bu devirde düzgün insan bulmak zor diyor. Kimi de hemen kestirip at böyle şeylerle yaşayamazsın özgür ol seni böyle kabul etsin bir şeyine karışmasın diyor. Kafam allak bullakBir suru sey. Saymakla bitmez ki... ben doktora yaptim. Ogretim uyesiyim. O lise mezunu bile degil. Beni asagi cekerek kendini yukari cikardigini saniyordu sanirim. Bir suru sey yasadim. Psikolojik siddet, kucumseme, begenmeme, asagilama, deger vermeme, saygi gostermeme, terk etme ve en son aldatma.. durusmaya sevgilisiyle geldi...
Ben eski esle 4 yil flort ettim. Flort donemiyle evliligi karistirmamak lazim. Flort doneminde de ben bunlari yasamadim. Zaten yasasaydim evlenmezdim. Flortte anlasilmiyor ki... ayni evin icine girip te bir yil falan yasamadan... cicim aylarindan sonra yavas yavas gercekler ortaya cikiyor. Hele ki kultur farki varsa cok fena. Cunku ailesiyle de sorun yasayabilirsin.Off çok ağır cidden. Çok geçmiş olsun size, bir daha böyle kötü şeyler yaşamamanızı dilerim. Lakin aldatmadım, değer vermeme, küçümseme vb olaylar yok aramızda yani olmayacağına emin gibiyim. En azından bu 3 senede en ufak tereddüt yaşamadım bu konularda. Benim meselem sadece uyum sağlayabilir miyim sağlayamaz mıyım. Mesela denize gitme dicektir, dar giyme dicektir, erkeklerden kıskanacaktır, arkadaşlarımla görüşsek bile gittiğim mekanlara karışacaktır, burda çok erkek var buralara gitme diye karışacaktır, tek başına başka şehire gitme dur ben seni bırakayım bizde hoş karşılanmaz böyle şeyler dicek tir. VS vs işte bu tarz şeyler benim problemlerim. Sadakat, değer, sevgi, kıyamama gibi problemler yaşicağımı düşünmüyorum yani en azından şuanki korkum derdim bunlar diil, hiç hissetmedim böyle şeyler çünkü. Kimi dşyor ki düzgün adam, üstüne titriyor, gözünün içine bakıyor, değer veriyor, kötü huyu yok, evinden işine işinden evine gidip aileci biri, olan kıskançlık ve farklılığı alttan al bu devirde düzgün insan bulmak zor diyor. Kimi de hemen kestirip at böyle şeylerle yaşayamazsın özgür ol seni böyle kabul etsin bir şeyine karışmasın diyor. Kafam allak bullak
Ya elbette bunu ben de çok duydum 10 yıl da birlikte olsan aynı ev de farklı çıkabilir. Onu da ne edek şans mı diyelim kader kısmet mi diyelim bilmiyorum ama onun için bir şry yapamam. Her şey harika giderken bile evlenip çok kötü sonuçlar alan var ne yazık ki üzücü ana bunun için ben bir şey yapamam. Şuan benim sorunum sadece söylediklerim olduğu için ancak onlar üzerinden yorumlar alabilirim.Ben eski esle 4 yil flort ettim. Flort donemiyle evliligi karistirmamak lazim. Flort doneminde de ben bunlari yasamadim. Zaten yasasaydim evlenmezdim. Flortte anlasilmiyor ki... ayni evin icine girip te bir yil falan yasamadan... cicim aylarindan sonra yavas yavas gercekler ortaya cikiyor. Hele ki kultur farki varsa cok fena. Cunku ailesiyle de sorun yasayabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?