Aynı yaş grubunda olanlar sizin durumlar nasıl ve ben yanlış bisey mi yapıyorum ki çocuğum beni sevmediğini söylüyor..

• Konu Sahibi Konu Sahibi ISSIZZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.800
15.492
408
Merhaba Arkadaşlar..
Bilmeyenler için özet geçeyim konuya başlayayım öncelikle..
Benim 10 yıl çocuğum olmadı ve 4. Tüp bebek tedavisi ile kızım oldu şuan 3 buçuk yaşında..

Kızım 1 buçuk yıldır kreşe gidiyor burda 2 buçuk yaşında başlıyorlar..
Bugün öğretmenine beni sevmediğini beni özlemediğini sadece babasını sevdiğini söylemiş.. hatta ağlamış beni eve götürün ben babamı özledım diye.
Bunu duyan ben içten içe çok kırıldım çok üzüldüm..
Çocuğun lafıyla mı diyeceksiniz ama içim cız etti..
3 yıldır gece gündüz ben bakıyorum ona ben özen gösteriyorum babası bir sevip geri çekilen cinstendi..
Sonra evde kriz geçirdim yeter sende bu Çocuğun babasının ve çocuk seninle durmuyor dedim.. daha fazla ilgilendi eşim o günden sonra.. ama hiç otoriter değil herseye izin veriyor. Kıyamıyor diyelim. Ben daha kuralcı bir anneyim.. tabi kurallara uymak da zoruna gitmiş olmalı ki ben bitek babamı seviyorum onu özlüyorum demiş öğretmene.. bunu öğretmen anlattı ve demişki neden sevmiyorsun anneni.. kızım da demişki saklambaç oynarken bana kızdı ondan sevmiyorum. (Neden kızdım çünkü okuldan öğrendiği kötü huyları evde yapıyor tükürdü diye kızdım)
Ben buraya konuyu neden açtım?
Aynı yaş grubunda olanlar sizin durumlar nasıl ve ben yanlış bisey mi yapıyorum ki çocuğum beni sevmediğini söylüyor..
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

Bebişim çocuk bile değil bebek o.. yazdıkların da gayet normal, anne dediğin bakım veriyor, düzen sağlıyor , çocuk bu kuralların uygulanması işine gelmiyor işte. Çocuklar en çok annelerini sever bu değişmez bebek o dediğim gib çok da takılma söylediklerine.

Çocukken ben de zaman zaman ailem hakkında böyle cümleler kurduğumu hatırlıyorum. Bunu gerçekten hissettiğim için değil, o kişiye bir nedenden dolayı kırıldığım ve aynı ölçüde ben de onu kırmak istediğim için yapardım. Gönlümü alırsa hemen affederdim. Çocukluk aklı işte.

Tabi kural koyan değil kuralsizca herşeye evet diyen sevilir ne varki bunda bugün öyle der yarın başka bişey siz baya uğraşıp çocuk sahibi olduğunuz için belki hassaalastiniz bilemem.Takmayin hiç diyorum küçük daha benimki neler neler dedi vakti zamanında ukala dümbelegigeliyor geçiyor yutuyorlar o sözleri.İyi anne nedir ben onu bilmiyorum ben elimden geleni yapıyorum kusursuz değilim kendi gözümde iyiyim .

Kızım da aynı yaşta
Ben ona kızınca direkt babamı istiyorum babamı özledim demeye başlıyor
Bu dönem tam babacı oldukları bir dönem bence bizden yana işlerine gelmeyen bir şey olunca hemen baba aşkları kabarıyor
Üzülmeniz normal ama çokta ciddiye almamak lazım
Yarın babası kızsa bu defa canım anam olacak

Burda problem babanın her şeye izin vermesi
Bunu konuşmanız lazım kendisiyle

Çocuklar böyle şeyleri çok söylüyolar ya. Eşimin yeğenini eşim ve kardeşi denize gittiklerinde istememesine rağmen denize sokmuştu. Babasıyla amcasına sizi artık sevmiyorum demişti sizin kızınızla aşağı yukarı aynı yaşta. Sevip sevmemek kelimelerine büyükler kadar anlam yüklemediklerinden mi bilmiyorum ama çok rahat kullanıyolar. Bugün sevmediğine yarın seviyorum diyolar.

Oğlum 7 yaşına girecek. Bana çok düşkün bir çocuk. Sevgi dolu, çok güzel bir anne oğul ilişkimiz var. Ama sınırlarım olduğunu da bilir. Daha küçükken bazen kızınca seni sevmiyorum demişliği var bir kaç kez. Üstünde durmadım. Tekrarlamadı da. Geçenlerde akıllı saatinden telefonumu aradı ben yanındayken, konuştuk. Arka arkaya 20 30 kere çaldırdı sonra açmadım. Ardından sesli mesaj atmış seni sevmiyorum anne telefonumu açmıyorsun diye. Aynı odadayız yani. Sevmek kelimesine yetişkinler gibi anlam yüklemiyorlar. Kızınca ağızdan kolay çıkıyor çocuklarda. Emek veren benim vs diye dramatize etmemek lazım.

Ay takılmayın benim oğlumda 2.5 yaşını geçti. Babamı seviyorum diyor. Ben bakıyorum, gece kalkıyor anne diye bana geliyor yanimiza yatıyor babası uyurken onu asla rahatsız etmiyor saril bana diyor sağimdan soluma döndürmüyor sabaha kadar sarıl diye. Sabah erken kalkıyor yanuma gelip beni uyandırıyor. Akşamları ben yatırıyorum, babasi ben yaptırayım deyince ağlıyor annemi istiyorum diye ama en cok babasini seviyor.

Bizde de durum öyleydi, bir ay sonra 4olacak, yakın bir vakte kadar hoşuna gitmeyen bir şey varsa sevmiyorum seni, sevme beni, babasına da sevmiyorum seni, hep böyleydi tepkiler, öğretmenine de söylemiş bı gün, babama kızdım sevmiyorum parkta oynamama izin vermedi demiş(okulun parkı okul giriş saatinde) her neyse, zamanla düzelecek, yapacağın tek şey ben seni çok seviyorum demek, bolca sarılmak

3/6 bazen 7 yaş arası "fallik dönem" dir.Bı dönemin en belirgin özelliklerinden birisi çocukların kendi cinsiyetlerinden olmayan ebeveyne ve ya aile üyelerine olan düşkünlükleridir..kız çocuklar babalarına /erkek çocukları ise anneye yönelirler.

Bilimsel olarak ispatlanmıs bir olgu değil amaaa

Daha çok değişir . Yarında babamı sevmiyorum der. Çocuklar öyle malesef daha çok küçük. Ama size tavsiyem siz veya bir başkası anne mi baba mı lafını kullanmayın kullandırtmayın .

Ağlarken baba diye ağlayan çocuklarım var.
Anlıyorum.
Ben güler geçerim ama içimde ufak bir sızı olmuyor değil.
Sıkıcıyız çünkü yemeğini bitir diyoruz, abur cubur yok diyoruz, büyüyünce ödev diyoruz, bir de havada çok hoplatamıyoruz.

Eş ile çözülecek bir konu.

Bazı çocuklar söylüyor bunu üzmek için istedikleri olsun diye bazen. Çocuklar bizim gibi değil tam anı yaşıyorlar. O an gerçekten sizi sevmediğini düşünüp söylüyor beş dakika sonra çok sevdiğini hissedip öyle söyler.
Benim oğlum öyle sevmiyorum demedi 8 yaşında. Geçenlerde büyük bir ödev kavgası yaptık. Bana sen kötü bir annesin keşke okulda kalsam eve gelmesem. Okulda da ödev burda da ödev neden evde kalayım falan dedi. Bugünse sana resim çizdim diye kalplerle dolu resim çizmiş.
Söylediklerini o kadar içselleştirmeyin ondan. Ufaklar ve o an yaşadıkları duygu neyse söylüyorlar. Henüz sosyal filtreleri yok

Oğlumun bebekliğinde eşim gerçekten çok çok az ilgilendi. Oğlum babasını hiç istemedi benimle yapışık yaşıyordu, eşim de beni istemiyor nasılsa diye hiç oralı olmuyordu. Anaokuluna başladığında öğretmenlerine beni babam doğurdu demiş çıkışlarda da eşim almaya gidiyordu, öğretmenleri beni pek tanımadı. Bir gün toplantısında öğretmeninden temizlik görevlilerine kadar hepsi ‘ ne kadar babaya düşkün bir çocuk, o kadar seviyor ki ben babamın karnından çıktım diyor’ dediler. Tüm okula reklam olmuşuz. Ben de üzülmüştüm hani beni daha çok seviyordu şimdi bu iş nerden çıktı diye Çocuk meğer erkek çocuklar babanın, kız çocuklar annenin karnından çıkar diye bir yargıya varmış.

7 yaşındaki oğlum ekran süresine kızıp bana""sen iğrenç bir annesin" dedi
" Dedim olabilir ama seni çok seviyorum" sonra geldi özür diledi, konuştuk.
Çocuk bu her lafına takılmamak lazim

Benimde 3.5 yaşında bir kızım var aynı yollardan geçiyoruz kızım günde 10 kere beni sevmeyip sonra sevdiğini söylüyor ama sevmediği için değil istediğini onaylamadığımız zaman basen kızdığımda bunları söyler. Çocuk bunlar

3 yaşındaki kızım aynı şekilde aşırı babacı ona sürekli onu sevdiğini söyler beni kıskandırmaya çalışır babasıyla seni sevmiyorum der çünkü sizinde yazdığınız gibi kuralci olan otoriter olan genelde anneler oluyor babası her istediğini yaptığı herseye evet dediği için onlar daha çok seviliyor bende öyleydim babami cok daha fazla severdim cocukken ama buyuyup bilinclenince annenin aslında ne büyük fedakarlıklar yaptığını görünce ve butun kuralların senin iyiligin için oldugunu anlayinca anneyi çok daha fazla seviyor insan. Ben eşime şimdilik bu günlerin tadını çıkar nasıl olsa büyüyüp aklı erince özellikle anne olunca benim değerimi daha çok anlayıp daha çok sevecek diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…