• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrı ev ayrı düzen mi, araba mı?

Forex yatırım araçlarından sadece bir tanesidir, viob (vadeli işlem opsiyon borsası) bist (yani borsa) yapılabilir, tabii biraz bilgi sahibi olmak, biraz sermaye olması ve iyi bir aracı kurumda hesap açmak gerekir, bankaların fonlarına da yönelebilirsiniz ama yatırım yapacak insanlara 2 önemli tavsiye verebilirim, aracı kurumda hesap açacaksanız banka kökenli olanları araştırın, birde yatırım yapacağınız alanla ilgili mutlak bilgi sahibi olun, çünkü insan bilmediği denizde boğulur.

Yatırım araçlarında risksizlik diye birşey yoktur, her zaman bir risk vardır zira piyasadaki yatırım araçları viob, borsa vb iç ve dış ekonomik, siyasi dalgalanmalara göre hareket eder, kurlar, istikrar, tarım dışı istihdam dahi piyasanın aşağı veya yukarı dalgalanmasına neden olur.

Kar, bilene hepsi karlıdır, bilmeyene hepsi bir gecede batma sebebidir. Önemli olan nedir biliyor musunuz ? Elinizdeki sermayeyi doğru kullanmaktır, tüm sermayenizi zengin olacağım diye yatırırsanız elinizde hiç birşey kalmaz, paranın 4'te 1'ini kullanıp kalan kısmı arkada sağlam tutmak bana göre akılcı bir yöntemdir.

İnternette çokça yazılar bulabilirsiniz bu konularla ilgili, ilgi alanınıza giriyorsa bol bol yatırım danışmanlarının, piyasa duayenlerinin makalelerini okuyun, bist nedir, viob nedir iyice öğrenin.
forex zaten gitti de viob ve bist hala aklımda.
aslında forex yani fx meselesi şu an tam da yurt dışındaki yatırım konularına benzedi. oralarda da bireysel olarak yatırım yapamıyorsunuz, yapsanız bile kazançlı olamıyorsunuz menkul değerlerde. bizde de resmen bireysel yatırımcının, küçük yatırımcının önünü kestiler işte. benim fx ile alakalı bildiğim en önemli şey kesinlikle para birimleri üzerine oynadığınız ülkelerin ekonomilerini çok iyi bilmeli, gelişmeleri yakından takip etmeli ve ekonomik tahminler falan yapabilmelisiniz, doğru tahminler. ama burada işin içine bela bir durum giriyor ki bu siyasettir. mesela usd ve try düşünelim, dolar ve liramız. hem ABD hem de Türkiye ekonomisini bilmeli, öngörülerde bulunabilmeliyiz. ancak işin içine siyaset girince ani gelişmeler yaşanabiliyor. bu ünlü ekonomistlerin bile sıkıntı yaşadığı bir durumdur. benim yakından takip ettiğim ekonomist mahfi eğilmez bunu söylemişti, yani adam düşüncelerini falan paylaşıyor, öyle hükümetten falan da korkmaz çekinmez ama adam dedi ki Rusya ile uçak krizi yaşanacağını önceden bilemediğim için rusya uçak krizi yüzünden ekonominin nasıl etkilenebileceği hakkında fikir yürütemedim dedi. bu çok normal, mesela 15 temmuz darbe girişimi de ülkeyi ekonomik yönden kötü etkiledi. şimdi kim nerden bilsin ki darbe olacağını? bir de arkasından ohal ilan edileceğini, bunun 1 sene süreceğini. böyle şeyleri bilemiyoruz ne yazık ki. bir de bizim ülkemizdeki siyaseti düşünün, bi ara dolar resmen 4 tl'yi görmüştü, bunun sebebi tamamen siyasetti. bizim cumhurbaşkanı "yakar geçerim, ezer geçerim" tavırlı bir insan, bunu hepimiz biliyoruz, mizacı falan sert. ekonomi böyle şeylerden çok etkilenir, adam 2 kelime güzel şey söylese doların yükselişi yavaşlayacak ama o tam tersini uyguluyor, sert konuştukça kurlar fırlıyor(du), o dönemi anlatıyorum. şimdi mesela biz eğer ekonomik gelişmelere göre paramızı riske attıysak bir anda yaşanan siyasi olayların ekonomiyi kötü etkilemesini hesaba katalım desek nasıl katabiliriz ki? böyle birşey ya çok zordur ya da imkansızdır. birden bire pat diye cumhurbaşkanı ölse ya da biri öldürse, ülkede neler olabilir? ekonomi nasıl etkilenir? ya da başka birşey işte. mesela 15 temmuzdaki darbe başarılı olsaydı ya da o gerçekten TSK darbesi olsaydı nasıl bir ekonomik krizle karşılaşırdık hayal bile edemiyorum.

ya da siyasetten uzaklaşalım, en basidinden, sadece bir doğa olayı olan deprem, Allah korusun, Allah esirgesin tabi ama hemen şimdi İstanbul'da oluverse... Ekonomi mi kalır... bu ve bunun gibi daha birçok sebep var, tahmin edebildiklerimiz ve tahmin edemediklerimiz... o nedenle ekonomi ile alakalı birşeyler yapıyorsanız her zaman risk vardır.

Ayrı ev.
Ne kadar hafiflediğinizi göreceksiniz.
Sadece temizlik yapmaktan veya müziğinizi dinleyip makarna yemekten bile Mutlu olacaksınız.
Araba için az çok kenara atmaya devam elbet..ona da sıra gelecektir.

Yatırım araçlarında risksizlik diye birşey yoktur, her zaman bir risk vardır zira piyasadaki yatırım araçları viob, borsa vb iç ve dış ekonomik, siyasi dalgalanmalara göre hareket eder, kurlar, istikrar, tarım dışı istihdam dahi piyasanın aşağı veya yukarı dalgalanmasına neden olur.

Kar, bilene hepsi karlıdır, bilmeyene hepsi bir gecede batma sebebidir. Önemli olan nedir biliyor musunuz ? Elinizdeki sermayeyi doğru kullanmaktır, tüm sermayenizi zengin olacağım diye yatırırsanız elinizde hiç birşey kalmaz, paranın 4'te 1'ini kullanıp kalan kısmı arkada sağlam tutmak bana göre akılcı bir yöntemdir.

İnternette çokça yazılar bulabilirsiniz bu konularla ilgili, ilgi alanınıza giriyorsa bol bol yatırım danışmanlarının, piyasa duayenlerinin makalelerini okuyun, bist nedir, viob nedir iyice öğrenin.
5 senelik memurum. Artık akıllıca yatırım yapmak istiyorum. Artık ilgi alanım yani.

Kesinlikle ayri evden yana kullanin derim tercihinizi.
Soyle dusunun, suan araba alsam, tekrar ayri eve cikabilmek icin uzun bir sure daha beklemek zorunda kalacagim. Bu mutsuz hayata katlanmak zorunda olacagim.
Ama ayri eve cikarsaniz, araba almak icin biraz daha bekleyebilirsiniz. En azindan o surecte daha huzurlu yasarsiniz.
Ben de birkac ay once kendi evime ciktim, maddi olarak cok rahat degilim belki, hala da sorunlar yasiyorum ama yine de o evde olmaktan binkat iyidir diyorum.
Akil sagligim bozulmaya baslamisti artik, sizin hissettiginiz cogu seyi hissettim ben de. Cokuyordum gun gectikce. Eger o zaman cikmasaydim, belki bir daha cesaret edemeyecektim. Iyice cekeceklerdi beni o mutsuz hayatin icine. Hayatimda aldigim en dogru karardi gitmek. O yuzden ayri ev diyorum :)

Eklentiler

• IMG_5402.webp
    IMG_5402.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 49
Hanımlar merhaba. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil, ben de son zamanlarda her şeyi kafama takar, sorgular hale geldim. Bu aralar ekstra agresifim, birşeylerden artık çok fazla sıkıldım. Yani bunlar ne zaman düzelir bilmiyorum. Bazen gerçekten sırf Allah hala daha canımı almadığı için yaşadığımı hissediyorum özellikle bu aralar. Yani keyfim yok, mutsuzum, umutsuzum falan filan. Annem zamanında sırf çocuk yapmak için beni yapmış, bugüne dek doğru düzgün ne ilgi ne de sevgi verdi. Maddi imkân diye bişey zaten yok. Bi kızkardeşim var o da öyle. Mecbur olduğumuz için yaşayıp gidiyoruz yani mecbur olduğum için üniversiteyi bitirdim. Mecbur olduğum için çalışacağım falan filan iş arıyorum şu an. Neyse uzatmayayım daha fazla, annemle babam seneler önce boşanınca biz de anneannem ve dayımın yaşadığı eve geldik. Yıllaaaaar oldu anneannem ve dayım bize hala sığıntı muamelesi yapar. Ama annemin hiç umrunda olmadı dışarıda esnaflık yapıyor ama geçimsizdir bu yüzden az kazanır. eve geldiği zaman yemeği hazır, temizlik derdi yok yani evle tek alakası eve para vermek, başka da yok. Bu yüzden burası annemin işine geliyor hiçbir işle uğraşmak zorunda olmadığı için. Benim küçük bi miktar param var birikmiş, o paranın üstüne biraz katıp maksimum 1 sene içinde bu evden ayrılıp kendi hayatımı ve düzenini kurma planım var. Maaşım,işim ne olursa olsun kafama koydum, yapacağım. İş başvurularında da birkaç ciddi yerden haber bekliyorum, bakalım. Anneme dedim ki (paramdan bahsetmeyerek) anne ben işe başladıktan sonra kenara para koyacağım, en fazla 1 sene içinde bu evden ayrılmak istiyorum, sen ben ve kardeşim üçümüz ayrı bi yere taşınalım dedim. Ama bunun için senin de destek olman lazım. Annem buna yanaşmadı, zor, yapamayız, benim şikayetim yok falan dedi, başka planım olabilir dedi kestirip attı. Başka plandan kastı muhtemelen evlenip beni kendi halime kardeşimi de anneanneme bırakmak ya da onu yanına almak. Söylemedi ama öyle olabilir diye düşünüyorum. Peki dedim, bu durumda bu ayrı ev konusunu kendi başıma yapacağım. ancak öte yandan ehliyeti yeni aldım, bi araba almak istiyordum o da hep hayalimdi. 15-20 bin arası bana göre bişey düşünüyordum 2. El. Şimdi ikisinin arasında kalıyorum bazen, siz olsanız ne yaparsınız ayrı eve çıkıp kendi hayatınızı mı kurarsınız yoksa araba mı alırsınız?
Derdim bazılarına saçma gelebilir, birşey diyemem ancak ben mantıklı fikirler, yorumlar bekliyorum. Mutlaka vardır içinizde böyle ailesinden ayrılıp tek yaşamaya başlayanlar, yeni hayat kuranlar falan. O zamana daha var diyebilirsiniz ama bir plan yapmam lazım ki paramı ona göre harcayıp tutayım. Şimdiden teşekkür ederim.
Bence kardeşini de al ayrı eve çık araba işini biraz daha ertele önemli olan ev huzuru

Bende tek yaşıyorum ve İnan kendi evin gibisi yok.insan kimsenin yanına sıgamıyor.kendi yagında kavrulursun kafan rahat olur.güzel bi işin olursa arabayı yine alırsın

Hanımlar merhaba. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil, ben de son zamanlarda her şeyi kafama takar, sorgular hale geldim. Bu aralar ekstra agresifim, birşeylerden artık çok fazla sıkıldım. Yani bunlar ne zaman düzelir bilmiyorum. Bazen gerçekten sırf Allah hala daha canımı almadığı için yaşadığımı hissediyorum özellikle bu aralar. Yani keyfim yok, mutsuzum, umutsuzum falan filan. Annem zamanında sırf çocuk yapmak için beni yapmış, bugüne dek doğru düzgün ne ilgi ne de sevgi verdi. Maddi imkân diye bişey zaten yok. Bi kızkardeşim var o da öyle. Mecbur olduğumuz için yaşayıp gidiyoruz yani mecbur olduğum için üniversiteyi bitirdim. Mecbur olduğum için çalışacağım falan filan iş arıyorum şu an. Neyse uzatmayayım daha fazla, annemle babam seneler önce boşanınca biz de anneannem ve dayımın yaşadığı eve geldik. Yıllaaaaar oldu anneannem ve dayım bize hala sığıntı muamelesi yapar. Ama annemin hiç umrunda olmadı dışarıda esnaflık yapıyor ama geçimsizdir bu yüzden az kazanır. eve geldiği zaman yemeği hazır, temizlik derdi yok yani evle tek alakası eve para vermek, başka da yok. Bu yüzden burası annemin işine geliyor hiçbir işle uğraşmak zorunda olmadığı için. Benim küçük bi miktar param var birikmiş, o paranın üstüne biraz katıp maksimum 1 sene içinde bu evden ayrılıp kendi hayatımı ve düzenini kurma planım var. Maaşım,işim ne olursa olsun kafama koydum, yapacağım. İş başvurularında da birkaç ciddi yerden haber bekliyorum, bakalım. Anneme dedim ki (paramdan bahsetmeyerek) anne ben işe başladıktan sonra kenara para koyacağım, en fazla 1 sene içinde bu evden ayrılmak istiyorum, sen ben ve kardeşim üçümüz ayrı bi yere taşınalım dedim. Ama bunun için senin de destek olman lazım. Annem buna yanaşmadı, zor, yapamayız, benim şikayetim yok falan dedi, başka planım olabilir dedi kestirip attı. Başka plandan kastı muhtemelen evlenip beni kendi halime kardeşimi de anneanneme bırakmak ya da onu yanına almak. Söylemedi ama öyle olabilir diye düşünüyorum. Peki dedim, bu durumda bu ayrı ev konusunu kendi başıma yapacağım. ancak öte yandan ehliyeti yeni aldım, bi araba almak istiyordum o da hep hayalimdi. 15-20 bin arası bana göre bişey düşünüyordum 2. El. Şimdi ikisinin arasında kalıyorum bazen, siz olsanız ne yaparsınız ayrı eve çıkıp kendi hayatınızı mı kurarsınız yoksa araba mı alırsınız?
Derdim bazılarına saçma gelebilir, birşey diyemem ancak ben mantıklı fikirler, yorumlar bekliyorum. Mutlaka vardır içinizde böyle ailesinden ayrılıp tek yaşamaya başlayanlar, yeni hayat kuranlar falan. O zamana daha var diyebilirsiniz ama bir plan yapmam lazım ki paramı ona göre harcayıp tutayım. Şimdiden teşekkür ederim.
2 hayalinizin arasinda kalmisiniz ama araba alip o evde yasamaya devam ettijce mutlu olamayacaksiniz ve araba size hep ek bir kulfet getirecek yaninda anneannenizi cekip mutsuz bir hayat yasamaya devam etmek de cabasi olacak. Ama ayri bir eve cikarsaniz en azindan kafaniz rahat huzurlu olacaksiniz ve belki kisa bir zamanda araba alacak para biriktireceksiniz. Benim dusuncem bu ama yine de beyin sizi daha mutlu edeceginj en iyi siz bilirsiniz.

Bence kesinlikle ayrı ev, kendi eviniz kendi düzeniniz hiçbirşeye değişilmez bir de dayı vardı sanırım sizinle aynı evde yaşayan, yani ne herne kadar 1. dereceden yakınınız da olsa insan bazen kendi babasının yanında bile rahat edemiyor, arabayı sonrasında bir şekilde zaten alırsınız, ha nolur çok pahalı bir araba olmaz, küçük olur vs ama ayağınızı yerden keser ama önce ev, annenizin de evlenme planı varsa zaten sonrasında kardeşinizle ikiniz kalacaksınız , kendinizi o evde daha da yalnız hissedersiniz , ev ev ev diyorum, hayırlısı olsun hakkınızda

ev derim
çünkü araba durduğu yerde masraf çıkarıyor
hele ki 15-20 bin tl olan bir araba sık sık bakım gerektirecek
bunun motorlu taşıt vergisi
trafik sigortası ve benzini muayenesi var

o yüzden önce ev ve eşyanı hallet

ben annennin kendi evliliğini değil sizin evliliğinizi düşünüp öyle dediğini düşünyorum
siz hır gür çıkarmayın kızmayın diye dememiştir ama genelde anneler kızları için kenara köşeye para ayırmaya çalışır evlilik zamanları yaklaştığını düşündüklrinde..

Back
X