• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrı eve çıkma isteğimde haksız mıyım?

Baban kaçıyor annene cile cektiriyor bence önce babanla.konus ya da herkes evdeyken bir kriz geçir ne bileyim
Anne önemli elbette buna lafım yok ama bir süre ki kpss birkaç ay sonra, idare edip derslerine odaklan derim
Baska bir alternatif de, okul haricinde vaktini ders çalışmak için kütüphanede geçirebilirsin aksamlari da yemek yer yatarsin duruma gore bir deneme çözersin
Haklısınız babam kaçıyor. Geniş çaplı kriz geçirmeme zaten çok az kaldı. Bazen içimden geçmiyor değil ama sabrediyorum. Okul varken annem de öyle diyordu, eve gelme git dolaş akşam gel diye. Şuan okul da yok zorlanıyorum

belki sınava hazırlandığınızdan olaylar size büyük geliyordur.kütüpaneye gidip çalışın bence de.hem camı falan açmazlar orada.ayrı eve çıktığınızda o evin işleri de olacak bu da çalışmanızdan kısmak demek.bizim burada parklar boş oluyor.alıp kitabımı kalemimi orada çalışıyorum.piknik masası gibi masaları olan bir yere gidebilirsiniz.
Sanmıyorum. Sınav gerginliğini üzerimde çok hissetmiyorum. Buraya uzun uzadıya yazmamak için en son olayları yazdım sadece. Mesela geçenlerde de eve amcamın kızı geldi sabah evleri süpürüyordum. Amca kızına diyorki benim odamı hiç temizlemezler. Yüzüne gözüne dursun yaptıklarımız ya nankörler. Annem hergün ev süpürür toz alır. Bir de anneme kızar evi hergün ne silip süpürüyosun diye. Başkasının yanında ağız değiştirir. Büyükşehirde yaşıyorum ama kütüphaneye gitmem çok vakit alıyor, park bahçe o şekilde oturup çalışacağım bir yer de olsa keşke. Okul varken hemen kütüphaneye geçiyordum ama sıcakta gidip gelmek de zor geliyor

Nasıl yapacak bir şey yok. Işin kolayına kaçıyor. Annenize yükleyip kayboluyor ortadan. Anneniz ne yorgundur şimdi :KK43:
Dili ağır olan , huysuz insanlarla yaşamak çok zor. Insan kendi evladına bile sabredemiyor bazen.

Yan daire bile olsa ev tutmalı babanız.
Halanizda maddi destekte bulunacağını kira ödesin.

Ayrı eve nasıl çıkacaksınız ki , o kadar kolay mi ? Üstelik calismiyorsunuz.
Hem babannem hem dedem gerçekten huysuz ne dediğini bilmezler. Geçen dışarı çıkıyordum dedem arkamdan küfrediyordu. Keşke hep beraber ayrı eve çıkabilsek. Ama çok zor şu durumda. Halam da çalışıyor bakıcı felan işte şu saatten sonra sanmıyorum.
İki ayrı yerden burs alıyorum. Arkadaşlarım yakınlarımızda ev tutacaklardı iki kişiler ama bana gelme demezler sanırım. Öyle düşündüm bilemiyorum gerçekten nasıl yapacağımı

Annenize çok üzüldüm. Babanızla konuşup siz ailece yakın bir yere taşınsanız. Gözünüz onların üstünde olur hem. Böyle bir durum yoksa da kendiniz başka eve geçin. Geleceğiniz için bunu yapmalısınız. Yoksa böyle bir ortamda başarıya ulaşma şansınız gerçekten çok zor.
Çok zor. Annem hâla da der yakınlarda ev alalım diye. Ama yaşlılar kim bakacak sorunu var. Gerçekten bu durumlardan çok sıkıldım ve anlatmadıgım tonca şey var..

Çok zor. Annem hâla da der yakınlarda ev alalım diye. Ama yaşlılar kim bakacak sorunu var. Gerçekten bu durumlardan çok sıkıldım ve anlatmadıgım tonca şey var..
O zaman önce siz ayrı eve çıkın. Sınavlarınızı kazanın mesleğinize başlayın sonrada annenizi yanınıza alın.

En çok isteğim. Çalışmakta da zorlanıyorum evde ne yazıkki. Her alan ortak kullanım alanına tabii.

Kütüphaneye gitseniz, zamanın çoğunu orada geçirin?
Kendiniz için çok güzel ayrı ev ama anneyi de bırakmak.. Bilemedim...

amcanın kızı siz mi temizletiriyor odasını.birde laf ediyor.pes doğrusu.
sıcakta bende bütlerime çalışmıştım.gerçekten zor.git gelde zor olur evet.
gece çalışsanız olur mu.

Sanmıyorum. Sınav gerginliğini üzerimde çok hissetmiyorum. Buraya uzun uzadıya yazmamak için en son olayları yazdım sadece. Mesela geçenlerde de eve amcamın kızı geldi sabah evleri süpürüyordum. Amca kızına diyorki benim odamı hiç temizlemezler. Yüzüne gözüne dursun yaptıklarımız ya nankörler. Annem hergün ev süpürür toz alır. Bir de anneme kızar evi hergün ne silip süpürüyosun diye. Başkasının yanında ağız değiştirir. Büyükşehirde yaşıyorum ama kütüphaneye gitmem çok vakit alıyor, park bahçe o şekilde oturup çalışacağım bir yer de olsa keşke. Okul varken hemen kütüphaneye geçiyordum ama sıcakta gidip gelmek de zor geliyor

Zamanında maddi durumumuz yetmediği için ayrı eve çıkamamışız. Babannemlerde önceleri kışın gelip yazın gidiyorlarmış. Şimdi de kimse bakmayacağı için onlara aynı evde yaşıyoruz. Halam çalışıyor ayrı eve çıksa bakamaz zaten gitmezler de. Haftada bir gün zor tahammul eder.

Halanız gündüzleri bakıcı kadın tutamaz mı kendisi işten dönene kadar? Çok üzüldüm durumunuza, böyle yaşanır mı klan gibi? Ne huzur kalır ne birşey.

anneme kıyamazdım galiba ya off çok zormuş üzüldüm şuan

• Beğen
Reactions: KV_
7 kişilik geniş hatta çok geniş ailede yaşıyorum. Babannem dedem halam kardeşim annem babam. Artık tahammulüm kalmadı. Babannemler ayrı bir sorun. Anneme yaptıkları haksızlıkları gördükçe midem bulanıyor onlardan. Belki yaşlı öyle deme diyeceksiniz ama dile kolay 20 yıldır aynı evde yaşıyoruz. Artık bir şeylerin farkındayım. Çok hafif bir örnek veriyim, ayağı kızarmış oraya kas gevşetici krem sürmüş. Annem de gerçekten iyi niyetli bir şekilde anne ondan değil şundan sür, o işe yaramaz ayağına dedi diye bir sürü laf etti. Böyle şahit oldukça ben de karışıyorum ve susturuyorum. Otomatik olarak suratım düşüyor ve yansıtıyorum sonraki günlerde. Her şeyden bir kavga çıkıyor.
Odada 3 kişi kalıyoruz. KPSS ye hazırlanıyorum. Gece yatana kadar çalışıyorum. Her gece salonda mı çalışsan, annenlerin odasında çalış laflarından bıktım. Masam olmayınca çalışamıyorum ne yapabilirim? Bir de benim sırtım çok çabuk ağrıyor. 5 dk cereyanda kaliyim bir hafta başımı kaldıramayacak duruma geliyorum. Yazın bile değişmiyor, hemen hissedştoeu. Her gece 3 camı açıp yatmak isteyen halamla bu konuyu da tartışıyoruz. Odamda rahat edemiyorum. Halam eve maddi olarak yardımı dokunur bana da çok yardımı oldu, giyim kıyafet alır sürekli. Ama ben de sinirleniyorum. Kıyafet alıyor diye hep susayım mı? Evde akşama kadar geriliyorum babannemler yüzünden. Bıktım onlardan. Böyle diyorum diye günah mı bilmiyorum ama çok sıkılıyorum, güleryüz gösterme kapasitem doldu gibi. İyilik bilmiyorlar çünkü. Kişilik olarak asabileştim farkındayım, öfke problemi yaşadığım da oluyor. Sesimi yükseltebililiyorum bazen pişman olsam da.
Uzun mu oldu bilmiyorum yorduysam affola. Şuan hayli sinirliyim. Belki daldan dala atlayıp tam anlatamamış olabilirim. Ama artık bu kalabalıkta yaşamak istemiyorum. Ayrı eve çıkmak istiyorum. Annem sen böyle dersen ben napiyim peki diyor.. Peki ben ne yapabilirim? Nasıl ikna edebilirim annemleri? Ayrıca üniversite son sınıfa geçtim. Okuduğunuz için teşekkür ederim

Cikabilme sansin varsa cik tabiki, annen o cileyi cekiyor diye seninde omur boyu cekmeni bekleyemez , anneninde psikolojisi bozulmus seninde. Yoksa akli basinda anne yavrum ben okumadim bu hallere dustum bu sekilde omrum tukendi bu insanlara mecbur kaldim sen ne olursa olsun okulunu bitir meslek sahibi ol ne gerekiyor yaparim demesi lazim. Ama ne yazikki 20-25 sene o insanlarin icinde genc yasindan itibaren deyim yerindeyse iskence gordugu icin sana bu sekilde bencilce konusabiliyor. Senin orda olman psikolojik destek oluyordur annene ama herkese gosterdigi toleransi asil hakeden kizina gostermesi gerek.

Bu kadinlarin cektigi cilekes nedir bu ulkede ya...
Baban ohh mis isten gel disari cik... Kendisinin tahammul edemedigi ana -babasina karisi tahammul edecek ya!

Elleri ayaklari tutuyorsa bence ayni evde yasamaya gerek yok!
Insan nefes payi ariyor...

Bu kadinlarin cektigi cilekes nedir bu ulkede ya...
Baban ohh mis isten gel disari cik... Kendisinin tahammul edemedigi ana -babasina karisi tahammul edecek ya!

Elleri ayaklari tutuyorsa bence ayni evde yasamaya gerek yok!
Insan nefes payi ariyor...
Köyde 1 gün bile kalmadılar. Nefret ediyorum onlardan ya. Biliyorum çok günah ama bazen ölsünler istiyorum. Bunca sene bıktım ben. Annem nasıl dayanıyor bilmiyorum.

Kütüphaneye gitseniz, zamanın çoğunu orada geçirin?
Kendiniz için çok güzel ayrı ev ama anneyi de bırakmak.. Bilemedim...
evet annem arada bırakıyor zaten beni.
kütüphane uzak kaldıgından vakit kaybetmek istemiyorum bir de hava çok sıcak oldugu için.
okul zamanı geç geliyordum kütüphaneye gidiyordum

Halanız gündüzleri bakıcı kadın tutamaz mı kendisi işten dönene kadar? Çok üzüldüm durumunuza, böyle yaşanır mı klan gibi? Ne huzur kalır ne birşey.
evet aynı klan gibi hep beraber. çok yorucu. kalabalık ailede yaşamak ne güzel diyenlere kafa göz dalmak istiyorum o derece bunaldım. keşke gitsek. ayrı eve beraber çıksak ama zor.

Back
X