• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrı eve çıkma isteğimde haksız mıyım?

baban kaç kardeş. kimse istemiyoda, annenin sesi çıkmıyomu. ben bakmak zorundamıyım diye. baban akşam evden kaçtığına göre anneni umursamıyo, atmış bütün yükü annenin üstüne. karısını ezdiren adamdan hayır gelmez
6 kardeşler. Annem allah rızası için bakıyorum diyor.

evet annem arada bırakıyor zaten beni.
kütüphane uzak kaldıgından vakit kaybetmek istemiyorum bir de hava çok sıcak oldugu için.
okul zamanı geç geliyordum kütüphaneye gidiyordum

Böyle de kendi hayatınızı yönlendiremeyeceksiniz..
Ayrı ev mantıklı geliyor o zaman, böyle çalışamıyorsunuz.. Arada anneniz de kalır sizinle belki kafa dinler...
İnşallah istekleriniz olur hayırlısıyla.

Pencere meselesini nasıl yapıyorsunuz orayı anlamadım. Yaz şimdi, havalar çok sıcak. Kış olsa anlarım ama yazın camı açmıyor musunuz? Yani sırtım ağrıyor demiştim galiba, bu sıcakta pencere işini nasıl yapıyorsunuz?

Pencere meselesini nasıl yapıyorsunuz orayı anlamadım. Yaz şimdi, havalar çok sıcak. Kış olsa anlarım ama yazın camı açmıyor musunuz? Yani sırtım ağrıyor demiştim galiba, bu sıcakta pencere işini nasıl yapıyorsunuz?
Hayır tabiki açıyoruz. Ama tüm camları açıp yatamıyorum.

Siyah Kugu Siyah Kugu

Hala neden ayrı eve çıkmıyor ki, çalışıyor sonuçta. Onun çıkmasının sana bi faydası olmaz ama o da rahat edemiyordur bence. Ben olsam paramla hayatta bu rezilliği çekmezdim. Sen de çıkabiliyorsan çık tabi, olmaz öyle. Haklısın yani.

Her şeyi anladım da, halan neden ayrılmıyor evden? Çalışıyormuş parası var, anne babaya da annen bakıyor anladığım kadarıyla. En azından 1 kişi eksilirdi evden.

Siyah Kugu Siyah Kugu

Hala neden ayrı eve çıkmıyor ki, çalışıyor sonuçta. Onun çıkmasının sana bi faydası olmaz ama o da rahat edemiyordur bence. Ben olsam paramla hayatta bu rezilliği çekmezdim. Sen de çıkabiliyorsan çık tabi, olmaz öyle. Haklısın yani.
Her şeyi anladım da, halan neden ayrılmıyor evden? Çalışıyormuş parası var, anne babaya da annen bakıyor anladığım kadarıyla. En azından 1 kişi eksilirdi evden.
Bilmiyorum. Şuan evden gitse babannemlerin çenesinden ömür boyu kurtulamaz heralde

Haklisiniz ama anneniz yalnız kalacak. Zaten evlenince mecbur gideceksiniz. Zor bir durum tabiki. Azıcık da diğer çocukları baksa nolur anlamıyorum ki. Tabi onlar naz cekmiyordur. Anneniz tüm nazlarini çekip hizmetlerini görüyor napsinlar oralarda canlarını sıkıp da..

Haklisiniz ama anneniz yalnız kalacak. Zaten evlenince mecbur gideceksiniz. Zor bir durum tabiki. Azıcık da diğer çocukları baksa nolur anlamıyorum ki. Tabi onlar naz cekmiyordur. Anneniz tüm nazlarini çekip hizmetlerini görüyor napsinlar oralarda canlarını sıkıp da..
Bir süre amcamlar da baktılar. Ama annem gibi kimse bakmaz gerçekten annem oldugu için demiyorum. Zaten başkasının daha iyi bakcagını bilseler 20 senedir kalmazlardı. Çocukları evlerine misafirliğe bile zor davet eder gerçi

Bir süre amcamlar da baktılar. Ama annem gibi kimse bakmaz gerçekten annem oldugu için demiyorum. Zaten başkasının daha iyi bakcagını bilseler 20 senedir kalmazlardı. Çocukları evlerine misafirliğe bile zor davet eder gerçi
Evet tahmin ettiğim gibi. Kıymet bilseler neyse . Ama anneniz de çok ezdirmis kendini, çok sinmiş. Ne biliyim zamanında belki çok karşılık verdi baktı olmuyor susup sineye çekiyor artık demekki. Allah kolaylık versin. Ama siz savunun annenizi saygı sınırını aşmadan. Bir de hep gordugum kocasi destek olmayınca kadınlar potansiyel ezilmelik görülüyor. Allah var hesap var neticede ama umursayan yok.

Evet tahmin ettiğim gibi. Kıymet bilseler neyse . Ama anneniz de çok ezdirmis kendini, çok sinmiş. Ne biliyim zamanında belki çok karşılık verdi baktı olmuyor susup sineye çekiyor artık demekki. Allah kolaylık versin. Ama siz savunun annenizi saygı sınırını aşmadan. Bir de hep gordugum kocasi destek olmayınca kadınlar potansiyel ezilmelik görülüyor. Allah var hesap var neticede ama umursayan yok.
Annem çok küçük yaşta evlenmiş. O zamanlar nasıl gittiyse öyle gidiyor sanırım. Babam zaten kendisi kaçıyor, yaşlılar diye de gidemiyoruz şimdi. Benim sabrım kalmadı, ne saygımı korumak istiyorum ne başka bir şey. Gerçekten artık nefret ediyorum. Sıfır vicdan.

7 kişilik geniş hatta çok geniş ailede yaşıyorum. Babannem dedem halam kardeşim annem babam. Artık tahammulüm kalmadı. Babannemler ayrı bir sorun. Anneme yaptıkları haksızlıkları gördükçe midem bulanıyor onlardan. Belki yaşlı öyle deme diyeceksiniz ama dile kolay 20 yıldır aynı evde yaşıyoruz. Artık bir şeylerin farkındayım. Çok hafif bir örnek veriyim, ayağı kızarmış oraya kas gevşetici krem sürmüş. Annem de gerçekten iyi niyetli bir şekilde anne ondan değil şundan sür, o işe yaramaz ayağına dedi diye bir sürü laf etti. Böyle şahit oldukça ben de karışıyorum ve susturuyorum. Otomatik olarak suratım düşüyor ve yansıtıyorum sonraki günlerde. Her şeyden bir kavga çıkıyor.
Odada 3 kişi kalıyoruz. KPSS ye hazırlanıyorum. Gece yatana kadar çalışıyorum. Her gece salonda mı çalışsan, annenlerin odasında çalış laflarından bıktım. Masam olmayınca çalışamıyorum ne yapabilirim? Bir de benim sırtım çok çabuk ağrıyor. 5 dk cereyanda kaliyim bir hafta başımı kaldıramayacak duruma geliyorum. Yazın bile değişmiyor, hemen hissedştoeu. Her gece 3 camı açıp yatmak isteyen halamla bu konuyu da tartışıyoruz. Odamda rahat edemiyorum. Halam eve maddi olarak yardımı dokunur bana da çok yardımı oldu, giyim kıyafet alır sürekli. Ama ben de sinirleniyorum. Kıyafet alıyor diye hep susayım mı? Evde akşama kadar geriliyorum babannemler yüzünden. Bıktım onlardan. Böyle diyorum diye günah mı bilmiyorum ama çok sıkılıyorum, güleryüz gösterme kapasitem doldu gibi. İyilik bilmiyorlar çünkü. Kişilik olarak asabileştim farkındayım, öfke problemi yaşadığım da oluyor. Sesimi yükseltebililiyorum bazen pişman olsam da.
Uzun mu oldu bilmiyorum yorduysam affola. Şuan hayli sinirliyim. Belki daldan dala atlayıp tam anlatamamış olabilirim. Ama artık bu kalabalıkta yaşamak istemiyorum. Ayrı eve çıkmak istiyorum. Annem sen böyle dersen ben napiyim peki diyor.. Peki ben ne yapabilirim? Nasıl ikna edebilirim annemleri? Ayrıca üniversite son sınıfa geçtim. Okuduğunuz için teşekkür ederim
Ben seni çok iyi anlıyorum kardeşim. Benzer konulardan muzdaribim. 6 sene geçmiş, acaba şu an hayatın nasıl merak etmiyor değilim. Umarım geçirdiğin zorlu günlerin karşılığını almışsındır.

Back
X