Ayrı eve çıkmak - yalnız yaşamak

Kızlar bundan sonraki mesajları yarına kadar yanıtlayamayacağım:) forumdan çıkmam gerekiyor şimdilik:) yarın hepsine döneceğim.

çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için... iyi geceler

Çalışıyorum 28 yaşındayım, büyükşehirdeyim
İlk atandığımda maddi zorluklar nedeni ile. Bir süre ev arkadaşım oldu. İnsan ailesi ile bile geçinemiyorken ev arkadaşı bazen zulüm oluyor. İş yapmazdı. Yemek yapmazdı. Eve misafir çağırır, onlara benim hizmet etmemi beklerdi. Ben evlendim kurtuldum dedim. Sonra boşandım ve şimdi aileme yakın ve tek oturuyorum. Çok kadar güzel şey öyle yaşamak.
öğretmeniniz ile çıkmayın bence. Ya kafa dengi birini bulun yA da yalnız yaşayın. Ben de öğretmenim.Bir öğrencim bana bunu teklif etse kabul etmem.

borclarin bittikten sonra cik maddi manevi en azindan daha rahat olursun..
suan ailenle yapamiyorken, baska insanlada illa sorun olur..yagmurdan kaciyim derken doluya tutulma
cesaretli ol ve kafani agritmadan tek basina duzenini kur..

Üniversitede ev arkadaşlarımdan çok çekmiştim o yüzden iş hayatına atılınca asla ev arkadaşı düşünmedim. İstanbul'da 6,5 sene önce filan yalnız yaşamaya başladım. Abartmanın luzumu yok. Yeni gelin gibi ev dizmek zorunda değilsin. Benim ilk basta sadece yatağım ve çalışma masam vardı evde. Yavaş yavaş alırsın herşeyini. Çamaşır makinesinin eksikliğini çok hissettim ama onu erteleme buzdolabım bile yoktu. Şimdi hepsi var.

Bodrum kat ev ve ucuz olsun diye dandik bir semtte. İlk zamanlar eve hırsız girecekmi diye beklemekten uyuyamıyordum ama zamanla o da geçiyor. Arkada bahçe var oradan çok korkardım şimdi sabaha kadar bahçede oturuyorum. Oluyor yani zamanla herşey.

Ben de evdeki baskıdan kurtulmak için yapmıştım bunu. Vakti gelince evleneceksin zaten herşeyin en iyisini o zamana sakla ve huzurun tadını çıkar. Ben evlendim ama korona belasınA hala minik evimdeyim. Ayrılmak çok zor geliyor şimdi de bu evden hayatımda verdiğim en doğru karardı huzurlu bir gençlik yaşadım bu ev sayesinde.

Klozet bozuldu, musluk kırıldı, elektrik attı gibi sorunlar çıkabiliyor inan zamanla erkek gibi herşeyi yapabilir hale geliyorsun. Kadınız diye çay, yemek, çamaşır, bulaşığa itildik hep ama aslında herşeyi yapabilecek güçteyiz. Hayatta başarılar diliyorum.

23 yaşımda atanınca, türkiyenin bir ucundan bir ucuna taşındım. Annem 1 hafta benimle kaldı sonra gitti. Çok az birikmişim vardı. Daha maaş almamıştım borç harç kartlarla yaşadım. Maaş alınca da ödedim. Çok çok çok mutluydum. Annemden uzaklaşmak bana çok iyi gelmişti.

Şimdi buraya yazıcam kimse de üzerine alınmasın. Evde yalnızken korkan insan gidip psikolojik tedavi görsün. Normal değil çünkü. Kocaman insanların 5 yaşında çocuk gibi kendi kendine oturamaması çok saçma geliyor. Karanlıksa mesele, geceyse lambalar var. Hareket sensörlü akıllı olanlar var. Elini kaldırırsın senin için yakar ışığı. Hırsız da gireceği evi bilir. Kolay kolay girmez merak etmeyin. Genelde de ev sakini evde yokken gelirler. Onlar da riske atmak istemez birinin onu öldürme ihtimalini. Lisedeyken de aylarca evde yalnız kaldım. Babam hastaydı annem de yanında gitmişti hastaneye. Alışırsınız merak etmeyin. Korkularla ömür geçmiyor.

Yolunuz açık olsun.

Ben memur olarak atandigimdan ailemden ayri yaşıyorum. Ilk atandigimda ailem geldi ev esya falan hep ilgilendiler beni yerlestirip gittiler. Aslinda hersey cok acele.oldu mesela ev cok büyüktü alt katimda ev sahibim vardi zaten bizimkiler de aile apartmani diye rahat edip biraktilar ama üst katimda da kizi oturuyordu ve kış geldiğinde ma aile Istanbula gidiyorlardi ben apartmanda yalniz kalıyordum, koca evi ısıtamamak da cabası. Sonra taşındım, ev arama abonelik nakliyesi vs hep kendim hallettim. Şu an 4.evimdeyim hep.kendim taşındım. Bundan önceki evimde çıt sesine kalkardim alisamadim, işlek bir caddedeydim hırsızlık vakaları da oluyormuş sonradan duydum o yüzden hep tedirgindim. Şimdiki evimde ise ilk gunden beri huzurla uyuyorum, üstelik daha sakin bir muhitte, hırsızlık ihtimali daha cok aslında bina kapisi hep.acikti. Ama cok şükür burada daha huzurluyum.
Ben hic ev arkadaşlığı düşünmedim çünkü üniversitede eve cikmistim ve ilk basta verilen sözler tutulmadı ben de çalışırken gerek görmedim. Biriyle ev paylasmak demek, o kisinin de kurallarina uymak demek. Ortak karar aliriz dense de sonradan bir bakmissin senin soz hakkin bile kalmamis, hele ki ailenle sorunlar yasiyorsan ev arkadaşı ile de yasadiginda daha agir gelir sana.
Esyali 1+1 ev düşünebilirsin. En azindan cikmak istediginde ozel esyalari alip cikarsin esyasi nakliyesi diye düşünmezsin.

Hocanla olmaz. Aynı evde yaşamak ailenle bile zorken, en büyük aşklar evlilikle biterken olmaz. Erkekler sorun yaşamıyor ama biz kadınlar maalesef kanlı bıçaklı oluyoruz ev arkadaşlarımızla neredeyse. Bence kesinlikle tek yaşa. Çok çok zorlanırsan maddi olarak sonra düşünebilirsin belki. İlk etapta ben de apart öneriyorum.

1+1 veya 1+0 site içinde eşyalı guvenlikli nefis daireler var şimdi tek yasayanlar için, basta ekonomik olarak biraz zorlanirsin ama işin varsa ödenir gider, hirsiz mirsiz bunlari geç, ülke tehlikeli zaten evli 3 cocuklu da olsan sokakta basina ne gelecegi belli degil, tek başina huzurun olur en azindan,ben hayatimda 2 yil yanliz yasadim galiba en guzel gunlerimdi, sonra b.k var gibi evlendim, ha nispeten iyi bir evliliğim oldu ama keske daha uzun tek yasasaydim içimde kaldi hep, şimdi kizim el kadar, butün birikimimi onun üstune yapiyorum ki zamani gelince kendi elimle kurucam onun yasamini, psikolojik olarak da hazirliyorum elimden geldiğince azar azar, geçen yine sen kendi evine çıkınca muhabbeti oldu, sen de gelcen dimi anne diyo kovmak zorunda kalmasam bari

Bence ne olursa olsun her genç üniversiteyi ailesinden ayrı bir yerde okumalı. İnsana en çok şey katan zaman dilimi. Tüm sorumluluklarının farkına vardığın, yetişkinliğe adım attığın zaman. Fatura da yatırıyorsun, gelirine göre giderini de ayarlamaya çalışıyorsun,içinde anne olmayan bir evin tüm sorumluluğunu üstleniyorsun. Herkesin yaşaması ve hayata atılmanın nasıl olduğunu öğrenmesi gereken bir dönem. Benim de kendi hayatımı kurmamda en önemli zaman dilimiydi.Aksi halde ne yazık ki kızlarımız aileleriyle böyle çatışmalara giriyor hatta evlenmeyi bile kurtuluş olarak görüyor. Halbuki üniversitede hayatını kurmaya başlamış olsan sonra da mevcut düzeninle iş hayatına devam etseydin böyle sorunlar doğmazdı. Ailenin tutumlarına değinmiyorum zaten onlar başlı başına sorunlu. Tavsiye olarak da verebileceğim şey eğer imkanın varsa şehir dışında bir iş bulup ona göre hayat kurup çalışman olabilir. Hem ailene kabullendirmesi kolay olur bu durumu, hem de sırf o hayattan kurtulmak için evlilik vs düşünmemiş olursun. Apartlar konusuna kesinlikle katılıyorum,üniversite okuduğum dönemde aynı yurtta kaldığımız çok genç-yetişkin arkadaşlarımız vard çalışan, işine gidip gelen.

Siteye taşın
Nerde oturuyorsun bilmiyorum
İşin okulun nerde
Büyük güvenlik siteler var
Stüdyo daireler
Güvenlik vs oluyor
1 oda bile olsa kafanı dinlersin valla
Bende istiyorum bizimkiler bırakmıyor
Yalnız yaşamak gibisi yok
İstersen yemek yap olmadı dışardan söyle
Tek bulaşığını yıka
Ailenin bütün işlerini sen yapmak zorunda değilsin
Herkesin eli ayağı var
Annen yaşlı değilse kendi yapsın biraz

19 yasinda yurda ciktim, ondan beridir de ailemden ayri yasiyorum.

ev arkadaslarim da oldu yanliz da kaldim,
ama tahminen 28 yasimda ev arkadasi tantanasi cekmek istemezdim, hani cok samimi arkadasimsa belki, ondan bile emin degilim.
Hocanizin kabul etmeme ihtimali cok yuksek bu sebeple.

yerinizde olsam korona biter bitme atarim kendimi evden.

Arkadaşım istanbulda tek kisilik aparta 750 veriyor faturalar dahil.
Ilk etapta asla eve gerek yok diye dusunuyorum. Butun gun istesiniz zaten, cok ozenli sahane bir eve esyaya ihtiyaciniz olmaz

Şehrine göre değişir. Ne kadar maaşın var ayrı eve çıksan kirayı giderleri karşılayabilecek misin vs bunları hesap et. Eğer istanbulda yaşıyorsan ayrı eve çıkmak için cebinde 9-10 bin lira mutlaka olsun. Başka şehirler için de 5-6 idealdir.

Haklısınız. Haklısınız da çok küçüktüm evimize evde gayet 4 kişi varken hırsız girdi:) Sabaha karşı hem de. Ruhumuz duymamış. Ben uyurken evimde birinin dolanması ihtimali çok ürkütücü. Size ne yapabilir bilmiyorsunuz çünkü. Çalışanacak bir şeyim zaten yok ama neler duyuyoruz.
İnşallah daha da mutlu huzurlu olursunuz, darısı başıma

Bulunduğum evde bahsettiklerinizin hepsini ben yapıyorum :)

Şehirdışında okumak herkese çok şey katıyor bunda hemfikiriz.

İyi bir evlilik, aşk vs kurtuluş olurdu evet. ama kim çıkarsa giderim mantığında olmadım. Olsam kaç kez evlenme “fırsatı“ yakalamıştım.
Yani kurtuluştan çok kendi ayağımla daha beterine gidiş bileti almaktı benim versiyonlar:)

Emin olun alışırsınız. Önceleri zor gelir ama zamanla korkularınız aklınıza gelmez. Ailenizleyken girmiş hem de. Yalnız olmanız da bu bakımdan fark etmiyor. Para biriktirip uygun fiyatlı basit bir güvenlik sistemi taktırmayı düşünebilirsiniz. Kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Hahaha Tamirattan anlarım

zaten eşyam var sayılır. Kenara attıklarım, indirimde alınanlar kendi odam vs

hep aklımdaydı kendi evime çıkmak, ya da atama vs olur diye eşya aldım ufak tefek beğendikçe. Küçük ev aletim vs bile var. Hem malum her gadının çeyizi olmalı ya hani

Lütfen kendine bir iyilik yap. Kendi evine çık. Hiç korkma. Neden daha önce yapmadım diyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…