Ayrilali 3 sene oldu fakat hala onunla gittigim yerlerde kendimi tutamiyorum.

Ne kadar saygısızsınız. Biri benim yanımda eski esi/sevgilisi icin ağlayacak kendimi cok kötü hissederim. Ağlama duvari mıyım ben ? Bir de kalkıp anlatmissin daha yeni tanışmanıza rağmen. Adama da helal olsun ne kadar saygılı cevap vermiş ben olsam bir daha görüsmezdim. Adama "kötü anılarım aklıma geldi ruhum daraldı gidelim mi?" diyebilecekken oturup eski esinizi anlatmışsınız. Cok mu film izliyorsunuz
Bencilce yorumlamışsınız. İnsanlar kapalı kapılar arkasında ağlasın ama birbirinin yüzüne gülsün hiçbirşey paylaşmadan samimiyetsiz ama görüntüde muhteşem buluşmalar mı olsun? Onun yerine birbirilerine karşı açık olup samimi ve sağlam bir ilişkinin temellerini atmışlar. İki taraf da duygularına paylaşıma ve birbirini anlamaya değer vermiş gününü gün etmekten daha çok değer verdiği için.
Ne kadar saygısızsınız. Biri benim yanımda eski esi/sevgilisi icin ağlayacak kendimi cok kötü hissederim. Ağlama duvari mıyım ben ? Bir de kalkıp anlatmissin daha yeni tanışmanıza rağmen. Adama da helal olsun ne kadar saygılı cevap vermiş ben olsam bir daha görüsmezdim. Adama "kötü anılarım aklıma geldi ruhum daraldı gidelim mi?" diyebilecekken oturup eski esinizi anlatmışsınız. Cok mu film izliyorsunuz
Ne kadar bencilce yorumlamışsınız. İnsanlar kapalı kapılar arkasında ağlasın ama birbirinin yüzüne gülsün samimiyetsizce. Hiç birşey paylaşmasın ama görüntüde muhteşem buluşmalar olsun diyorsunuz bir de sizin gibi değil diye kızıyorsunuz konu sahibine. Çok ilginç. Onun yerine iki taraf da paylaşıma ve birbirini anlamaya değer vermiş gününü gün etmeye odaklanmak yerine. Sağlam samimi bir ilişkinin temelleri atılmış.

3 yil önce ayrildim. 1 yil bunalimdaydim ve bulumikle okb temizlik hastaligi ile ugrastim. Gece agladigimi hatirliyorum ama gerisini hatirlamiyorum hafizam silinmis gibi. Yoluma baktim kariyerime odaklandim. Artik kendimi yalniz hissediyorum diye yeni biriyle tanistim. Ikinci bulusmamizdi dün ve harika sempatik birisi hemen isindik ikimizde birbirimize. Aniden „sinemaya gidelim“ dedi. Ikimiz da ani fikirler severiz planlanmayan maceralar:) Neyse gecenin yarisi sinemaya gitmeye karar verdik. En son eski esimle sinemaya gitmistim. Ne olduysa sinemaya girdikten sonra oldu. Filme daha 1 saat vardi biletleri aldik ha surada bekleyelim dedik Oturduk ve bana bir seyler oldu, Sanki zaman makinasina binmisim de o zamanlara dogru bir yolculuk yapmisim gibi bir his oldu icimde. MAnzara isiklar vs her sey bütün detaylar eskiyew ait seyleri hatirlatti bana ve kendimi kötü hissettim nefesim daralmaya basladi bogazim dügümlendi. Ona söyledim bak ben ilk defa onca zamandan sonra geliyorum dedim. En son 3 yil önce gelmistim dedim. Kendisi de kötü bir evlilik gecirmis kisa süren. IStersen cikalim girmeyelim bosver aldiysak aldik biletleri dedi ama ben israf olur diye kabul etmedim. Kendimi daha fazla tutamadim aglamaya basladim sessizce ama gördü maalesef. Gel cikiyoruz hemen buradan dedi. Bir saat yürüdük anlayisla karsiladi Özür dilerim dedi. Sen cok farklisin cok icten ve duygusal bir insansin bu yüzden cok begendim ben seni dedi. Kötü bir izlenim biraktim diye düsünüyorum...Kesin beni takintili biri sanacak ama inanin bilmiyordum böyle olacagimi bilseydim gitmezdim bastan. Ben posttravmatik stres bozuklugu gibi bir seyden süpheleniyorum. Bulimia icin diyetisyene gittim Allaha sükürler olsun yardimci oldu fakat 3 yil gectigi halde böyle travma belirtileri neden. Eski esim bana maalesef hic sahip cikmadi cook kötü asaglandim mobbinge ugradim kendisi ve ailesi akrabalarindan dolayi ve ayrildim. Resmen hayatimin icine etti.
Merhaba, hiç kendinizi üzmeyin ne güzel içten davranmışsınız paylaşımda bulunmuşsunuz karşınıza da anlayışlı biri çıkmış daha ne olsun:) geçmeyen kaygı için NLP tedavisini araştırdınız mı hiç? Travma sonrası stresleri üzerine bir yöntemmiş ben denemedim ama trafik kazası sonucu fiziksel hasarı olmadığı halde psikolojik olarak yürüme engeli vs yaşayan insanlar oluyormuş onların tedavisi ve sizinki gibi geçmiş olayların etkisinden kurtulamayanlar için kullanılıyormuş. Bir seminerde ve bir arkadaşımın olumlu yorumu üzerine araştırmıştım.

canım seni aşşalıyan bir adam için neden hala ağlıyorsun... tekrar sevmeye tekrar aşık olmaya başladığında bunları unutucaksın geçmişi sil ve hayatına devam et

Bence ilk defa bir ilişkiye ışık yaktığınız için, yavaş yavaş yıkılıyor travmalarınız. Ağlamayı fenalaşmak değil de, eskilerin boşalması, rahatlamak olarak kabul edin.

Demek ki hala atamadığınız bir şeyler varmış içinizde. Bir rahatlama gerekmiş. Olabilir. O ortam size eski eşinizle gittiğiniz zamanları hatırlatmış. Bende de var bana kötü zamanları hatırlatan yerler. Eskiden önünden bile geçmek istemezken, şimdi umrumda değil.

Bundan sonra tekrar sinemaya gittiğinizde aynı şeyleri yaşayacağınızı sanmıyorum. siz bir bir eşiklerden atlıyorsunuz şu anda. Biriyle görüşmek de bu travmanın atlatılmasında önemli bir eşik.

Ben sevmesine duygulanmasına bir sey demedim. Boşanmayla ilgili kötü bir şey yazmadım ? neden celallendiniz. Biriyle bulusuyorsunuz sizin yaninizda eski eşi icin ağlıyor ne hissedersiniz ? Benimle neden bulustu madem demez misiniz ? Bu kisi eski esini unutamamış demek ki benimle ne isi var der insan yarabandi gibi hisseder.
Benimle neden buluştu demez çünkü boşanalı 1 hafta olmamış. 3 sene olmuş ve aniden insanı bir şekilde ağlama krizi tutmuş. Hanımefendi bu hayatta babamı kaybettim. Normalde güçlü ve sogukkkanli durumum böyle konularda. Çok seneler oldu. 2 hafta önce babayla ilgili bir yazı okudum. 2 senedir aglamadığım kadar ağladım. O yazıyı ben o an bulmuştugum kişinin yanında da görebilirdim.
Konu sahibi de eşinden olaylı boşanmış. Boşanmaya da yarı ölüm derler. Atlatamamia olabilir. Kendini iyi sanarken aniden insanlık hali bu. Yasamadiginiz buyuk travmalar hakkinda bu kadar büyük konuşmayın.
Sonraki yorumların hepsini okumadım ama bence aslında ikiniz de haklısınız. Karşıdaki bey çok anlayışlı davranmış. Konu sahibine tavsiyem, bu yeni bey ile adım atması kendisi için hayırlı olmuş önüne bakmalı. Geçmişi unutmak zor ama yeni tanıştığı biri ile insan geçmiş ilişkisini sürekli gündeme getirmemeli. İnsan dertleşebilir, konuşabilir geçmişi ama bunun bir sınırı olmalı, en önemlisi de karşındakine saygı sınırı. Ayrıca sürekli geçmişte yaşamak geleceği gölgeler, kendisi için de iyi değildir. Bence konu sahibi psikolojik destek almalı bu zor süreci atlatmak için.

Üstünden kaç yıl geçerse geçsin insan unutamıyor malesef bende 3 yıl önce ayrıldım yeniden evlendim
Ama eşime hiç yansitmadim eski evliliğimi
İlk eşim ilk aşkımdi ansızın ve haince bir terkedilis yaşadım
Birde çocuk olunca ister istemez muhatap olunuyor
Ayrılığın ilk 6 ayı hergün ağlama krizlerim oluyordu ama geçti şükür

emdr tedavisi travmalarda çok başarılı bir yöntem. tavsiye ederim. anıların üzerinizdeki etkilerini giderecektir.

Öncelikle çok üzüldüm. insan bazen acılarını öteliyor yanlış zamanda hatırlayıp ağlayabiliyor.
Yeni bir ilişki için hazır mısınız bilemiyorum ama bazı an ve anılarınızı tek başınıza yaşayın ağlayın yüzleşin acılarla.

emdr tedavisi travmalarda çok başarılı bir yöntem. tavsiye ederim. anıların üzerinizdeki etkilerini giderecektir.
EMDR çok tartışılan bir yöntem ama post travmatik stres bozukluğunda da etkisi kanıtlanmış bir yöntem. En azından bir zararı yok ve denenebilir. Ben bu tedaviden yaralandım. Ne var ki bence daha ziyade spesifik travmalarda geçerli diye düşünüyorum, deprem, trafik kazası vb, ilişki ise çok daha karmaşık bir durum, daha uzun süreli, bilişsel davranışsal veya analitik yönelimli bir psikoterapi ilişki sorunlarında daha etkili olur diye düşünüyorum. Ben babam felç geçirdiğinde gittim. Bir de bahçede beslediğim 23 kedimin komşu tarafından zehirlenmesi üzerine psikolojim bozulmuştu gittim ve bu iki durumda EMDR'ın faydası oldu. Bir kere de ilişkimde yaşadığım sorunlar için gitmiştim ama faydasını görmedim, daha uzun süreli analitik yönelimli terapi aldım.

Bazen unutamıyor insan ne yaparsa yapsın
O yüzden tavsiye veremiyorum bu konuda

Empati yapın.
Buluşmanızda sinemada eski eşi için ağlasa ne hissederdiniz? Yıl önemli değil atlatamadıysanız lütfen kimseyi yara bandı yapmayın. Belli ki hala aklınızda eski eşiniz var. Kimsenin duygularını incitmeye hakkınız yok.

Back
X