Ayrılamıyorum elim kolum bağlı:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusura bakmayın ama şu kadınlarımızın ‘ailem kalp kırıyor, laf söylüyor, yanında kalamıyorum’ vb. Laflarına hayret ediyorum . elin adamı söylediğinde , küfürler ettiğinde daha mı iyi oluyor ?
Çok güzel soylemissiniz 👍🏻

Daha önce binlerce kez söylenenden ne farkı olacak şimdi söyledikleyeceklerimizin?

Anlıyorum, durumunuz gerçekten zor. Ancak siz güçsüz ve cesaretsiz bir kadınsınız. Eşiniz de bunu bildiği için üstünüzde her türlü şiddeti uygulamaktan geri durmuyor. Hergün bu hakaretleri işitmeyi kendinize reva görüyorsunuz.

Tekrar söylüyorum, boşanacak ve kendi yolunuzu çocuğunuzla beraber kendiniz çizeceksiniz.

Ya bu elden gideceksiniz ya bu deveyi güdeceksin yok o öyle yok bu böyle arada kaldım olmaz ailemin yanına giderdim el dovecegine ailem dövsun en azından namus bizim deyip sokağa atmazlar ne derlese desin kulağımı tıkar otururdum

Benim ailem ile aram bir iyidir bir kötüdür. Benimle hem çok ilgilenirler, bazen de anlamsızca sinirlerini benden çıkarırlar. Kendi evime çıkınca onlarla hiç görüşmeyeceğim derim, sonra da onlar benim kanım görüşürüm derim. Eski konularıma bakarsanız görürsünüz. Herkesin ailesi dört dörtlük değil ancak yine ailesidir. Eski konularınıza göz attım, babamın evindeki mutluluğu bulamıyorum demişsiniz. Şimdi aileniz ne diyor olursa olsun, isteseniz yanlarına dönersiniz çünkü bir zamanlar o evde mutlu olduğunuza göre aileniz benimki gibi gel gitli ama sizi eve almayacak insanlar değiller. Kaç tane başlığınız var kızınızla ilgili, yardımcı olabilmek için yazıyorum, sizin psikolojiniz bozulmuş. Siz de kızınızın annesisiniz, kızınız neden size tavır alsın. Babası değerli olsa da insanın annesinin yeri farklıdır. Önceki konularda yıllarca çalıştım demişsiniz, şimdi çalışma imkanı olmayan biri gibi yazıyorsunuz. Bence siz boşanmak istemiyorsunuz. Boşanmamak için ailenizi, işinizi, kızınızı hep bahane ediyorsunuz gibi geldi bana.

Kusura bakmayın ama şu kadınlarımızın ‘ailem kalp kırıyor, laf söylüyor, yanında kalamıyorum’ vb. Laflarına hayret ediyorum . elin adamı söylediğinde , küfürler ettiğinde daha mı iyi oluyor ?
Ama bi insanın anne babasının söylediği dahada çok koyuyor :( doğduğumuzda ailemizi seçemiyoruz ama evlendiğimiz kişiyi seçebiliyoruz. Hakaret, sövme olunca evlilikte en azından diyorsun ki benim hatam. Ben istedim evlenmeyi. Boşanabilirsin yeni biriylede evlenebilirsin ama anne baba değiştirme gibi bi şans yok işte

Sayfa sayfa konu açmışsınız. Tüm çözümler sunulmuş, kızınız ve kendiniz için ne yapmanız konusunda insanlar yazmış size. Ama siz sürekli vazgeçme eşiğinizdesiniz. Bu çaresizlikten değil, bu istemeyişinizden. Elin adamından o lafları, hakaretleri duyacağınıza ana babanızdan duysanız kendinizi toparlayana kadar? Ama neyse, bunlarda denmiştir size.
Ne size,ne de eşinize üzülmüyorum. Eşiniz kocalığı/babalığı beceremeyen bir terbiyesiz muhtelemen, siz de hala kocam kocam diyip yaşadığı hayatı isteyen bir aciz.
ben kızınıza üzülüyorum. Böyle ebeveynlere sahip olduğu için. Allah O’nun yardımcısı olsun.
sizin psikolojisini darma dağın ettiğiniz bu kızlar, davranış bozuklukları ve geçirdikleri Öfke krizleri, sığındıkları madde kullanımı ile bizlere geliyor malesef.

Ama bi insanın anne babasının söylediği dahada çok koyuyor :KK43: doğduğumuzda ailemizi seçemiyoruz ama evlendiğimiz kişiyi seçebiliyoruz. Hakaret, sövme olunca evlilikte en azından diyorsun ki benim hatam. Ben istedim evlenmeyi. Boşanabilirsin yeni biriylede evlenebilirsin ama anne baba değiştirme gibi bi şans yok işte

Evet değiştirme gibi bir şans yok ama yine de bence kocadan daha iyi bir seçenek . Elbette güzel birşey değil ailenin de böyle davranması ama ne olursa olsun , bir yerde aile illa biri hakaret edecekse ailem etsin yani napayım. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin o ayrı . Uzaktan konuşmakta kolay olabilir :(

Evet değiştirme gibi bir şans yok ama yine de bence kocadan daha iyi bir seçenek . Elbette güzel birşey değil ailenin de böyle davranması ama ne olursa olsun , bir yerde aile illa biri hakaret edecekse ailem etsin yani napayım. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin o ayrı . Uzaktan konuşmakta kolay olabilir :KK43:

O iş öyle olmuyor ya.
Aslında onlara ihtiyacın varken onların seni ezmesi daha çok acıtıyor canını.
Daha çok kimsesiz hissediyorsun.
Eşinden hakaret duyunca ya karşılık veriyorsun ya odaya kapanıyorsun ya da adam işe,içmeye,dışarı çıkınca kendinle başbaşa kalıp ağlayıp rahatlıyorsun,kendini topluyorsun ya da toplamaya çalışıyorsun.
Ama ailen konuşmaya başlayınca biri konuşuyor,dinlenmeye geçiyor,diğeri başlıyor,o dinlenmeye geçiyor,alakasız bir aile ferdi alıyor sazı eline. Hiç bir zaman sessizliğe kavuşamıyorsun. Her kafadan ayrı bir ses,ayrı bir yorum geliyor.Ağlayayım,az rahatlayayım desen sesler daha çok yükseliyor,"o şerefsiz için mi" derler,oysa kendine ağlarsın,anlamazlar,belki de sen anlatamazsın...

Neyse...

Arkadaşın durumunu bilmiyorum ama aile desteği yoksa kendisi de maddi manevi güçlü değilse ailenin çilesini çek daha iyi mantığı bana çok ters.
Yapılması gereken,iyi kötü bir iş bulup,tek odalı da olsa kendi düzenini kurmak.
Bu dünyada insana Allahım yardım etsin,yalnız kadınlara daha çok yardım etsin inşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X