Ayrıldığım Eşim Ne Yapmaya Çalışıyor?

Pelin84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
48
5
36
Diğer
Uzun süredir forumu takip ediyorum ve paylaşımları çok beğeniyorum. İçimde tuttuklarımı hep yazmak istedim ama sorunum çözülür sandım çözülmedi. Artık çaresizliğin son noktasındayım. Bugün ben de derdimi paylaşmak ve sizin fikirlerinizi almak için ilk defa konu açıyorum. Kısaca sorunu anlatayım. Yaklaşık 3 yıllık evliyim. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik ama geçen yıldan bu yana sürekli tartışmalar bizi son noktaya getirdik. Daha önce kısa bir ayrılık yaşadık ancak aileler araya girdi barıştık. Barışma da kısa sürdü malesef. Eşimle fikir ayrılıkları dışında görünürde bir sorunumuz yoktu, aslında ne olduysa tekrar barıştıktan sonra oldu. Evliliğimiz süresince eşimin sadakatinden hiç şüphe duymadım. Bunun aksini gösteren bir durumla da karşılaşmadım. Ancak barıştıktan sonra içime bir kurt düştü ve kendimi tutamayıp telefonunu kontrol ettim. Biz 1 ay ayrı yaşamıştık ve telefonunda başka bayanlara yazdığı mesajları gördüm, şok oldum. İlişki aşamasına geçmiş bir şey yoktu ama çeşitli bayanlara "çok güzelsin vs" tarzı iltifatlar yağdırmış, sürekli mesajlaşmış. Pek karşılık da görememiş aslında, görseydi belki durum ilerleyecekti. Bu bayanlara yakında boşanacağını söylemiş ve resmen "beni bekle, şu an bir şey yaşayamam ama sabret bu zor dönemde beni yalnız bırakma, boşandığımda seninle olmak istiyorum" gibi saçmasapan mesajlar atmış. Bunları biz ayrıyken yapmış ama yine de kan beynime sıçradı. Yüzüne vurdum, itiraf etti ama ayrıyken boşluğa düştüğü ve bana olan öfkesini bastırmak istediğini o yüzden saçmaladığını söyledi. Kendini affetireceğini söyledi, yalvardı. Affedemedim ve en sonunda karşılıklı konuşup ayrılmaya karar verdik.Hatta ertesi gün gidip dava açtık ve Haziran'da duruşmamız var, anlaşmalı boşanacağız. Buraya kadar durum netti aslında. Ben ailemin yanına döndüm. Bu arada iletişim kurmamaya çalıştım ama mecburen karşılaştığımızda da hep kavga çıktı. Ben onun bana yaptıklarını ve yazdığı mesajları aklımdan atamadığım için belki hata yapıp çok ağır konuştum, her gördüğümde bağırıp çağırdım. Böyle davranmamam gerekti ama çok kötü şeyler yaşamıştım ve onu gördükçe sinirlerim bozuluyordu. Şu an 1 aydır ayrıyız, son 2 haftadır da hiç yüzyüze gelmedik. Geçen hafta aradı açmadım, tekrar aradı, bir ihtiyacım var mı diye aradığını söyledi, bu sefer sakin ama soğuk konuştum. Dün tekrar aradı yine açmadım sonra gece 3'te uyuyor musun diye mesaj attı, cevap vermedim. Ve bugün öğlen aradı, beni merak etmiş, bir ihtiyacım varmıymış. Yine aynı muhabbet yani. Sonra dedi ki, beni aramış çünkü son günlerde çok huzursuzmuş, neden dedim bilmiyorum dedi. Bir de kötü bir rüya gördüğünü söyledi (klasik erkek yalanı), ne gördün diye sordum, hatırlamadığını söyledi. Yani sanki aramak için bahane arıyor, içindeki huzursuzluktan filan bahsetmesini ise hiç anlamadım.

Sormak istediğim şu, gerçekten merak ediyorum, bu adam ne yapmaya çalışıyor? Ben ilk ayrılık kararının ardından bir adım atmıştım belki düzeltiriz diye ama kabul etmemişti, beni hala sevdiğini söyledi ama ayrılmak istediğini söyledi. Çok gururum kırıldı. Aldatılan ben, aptal gibi onun peşinden koşan yine ben. Şimdi ailemin desteğiyle o dönemi atlattım onu aklımdan çıkarmaya başladım ama sanki tekrar hayatıma girmeye çalışıyor. Siz sormadan ben söyleyeyim, utanarak söylüyorum ama onu hala seviyorum. Ama hiç güvenmiyorum ve onca sorunun ardından onu affedemem barışamam zaten ailem karşı çıkar artık. Ama bana çok kötü davrandı, üstüne o mesajlar oldu ve intikam almak istiyorum. Barışmak istesin ama reddedeyim istiyorum. Sevsem de onunla tekrar bir araya gelemem ama neden böyle aradığını merak ediyorum. Hadi ihtiyacın var mı diye sorması belki klasik erkek davranışı ama gece 3'te mesaj çekmesi, bugün de tel.de huzursuzum nedense demesi bir geri dönüş işareti mi? Ben onu haftalardır arayıp sormuyorum şimdi "Kaçan kovalanır" mı oldu, yoksa gerçekten mi pişman? Bu arada hiç "görüşelim konuşalım, ben pişmanım, barışalım" demedi, belki cesaret edemiyor belki niyeti yok. O zaman neden arayıp böyle saçmalıyor?

İlk konumdu, uzun yazdığım için kusuruma bakmayın. Eğer bana fikir verirseniz mutlu olurum.

Son düzenleme:
mrh arkadaşım konunu sonuna kadar dikkatlice okudum.benzer şeyler yaşamışız.bende kısa ayrılıklar neticesinde 9 ay önce resmen ayrıldım.işine ve annesine düşkünlüğü saygısızlığıydı evliliğimizi bitiren.benide tam 1 ay önce aradı.beni hala sevdiğini unutamadığını söyledi.hatta en sonunda tekrar evlenelim dedi.aynı senin gibi tam unutmaya çalışırken beni allak bullak etti.benim ailemde bu duruma çok karşı.onlarla konuşmadım bile.çok pişman olduğunu söyledi.ses tonnu çok kötüydü.ama bana güven vermedi.çünkü varolan düzeni bozuldu bir başına kaldı bu psikolojiyle beni aradı.barışsak 1 kaç ay sonra yine eski haline dönmeyecek mi?inandıramadı beni ve hayır beni arama kötü günümde yanımda değildin iyi günümdede olma dedim tel kapattım.tabi bunu bir de bana sor hayır dedim ama içimde hala ne fırtınalar kopuyor herşeye rağmen nefret edemiyorum...
ben inanamadım güvenemedim söylediği bazı kelimelerden.iyi ölç tart düşün gerçekten değişmiş mi?eğer değiştiğini sana ve ailene ispat ederse gelir söz verirse tekrar düşünebilirsin.ama bu yönde çabası yoksa kendini daha fazla üzme...olmuyorsa zorlamayacaksın hakkında hayırlısı olsun...

Tabi birde bu mesajlaşma olayları var...iyi düşün derim ben bu arada çocuk var mı?

Tabi birde bu mesajlaşma olayları var...iyi düşün derim ben bu arada çocuk var mı?

Çocuk yok, aslında çok istemiştik ancak ben cesaret edemedim çünkü evliliğimiz hep kötüye gitti.

Ben de bu olayları unutamam zaten, ayrıca şu an tüm ailem bu aldatma olaylarının farkında yani tekrar biraraya gelmemiz imklansıza yakın. Eşimin değişeceğine de inanmıyorum, güvenmiyorum, onu affetsem tekrar yapması için de şans tanımış olurum belki. Sadece ayrılmaya o kadar kesin kararlı gözükürken bir ay önce ben geri adım attığımda beni redderken; şimdi neden böyle üstüme düştü? Kafasında ne var merak ediyorum.

Evet canım yaşadıklarımız çok benzermiş. Kabul etmesen de insanın içinde illa ki acabalar kalıyor malsef. Ben de aynı durumdayım, nefret etmek istiyorum ama edemiyorum. Ama benim eşim zaten barışmak istiyorum demiyor ki. Bugün aradı garip garip konuştu sadece, anlattım yukarıda, işte huzursuzmuş ondan aramış. Gecenin bir yarısı neden mesaj atıyor anlamadım ama. Bunun arkası gelir mi, barışma girişiminde bulunur mu merak ediyorum. Şu an öyle bir girişim yok zaten.

Kusura bakma ama seven adam ,adam gibi sevdiğini ayrılmak istemediğini söyler,böyle kedi fare oyunu oynamaz!tekmeyi bas gitsin,açık ve net olmayan duyguların peşinden gidilmez bir ömürde tüketilmez

Bence arama nedeni mahkemeye az kalmış şuan boşlukta ne yapacağını bilemiyo.sonuçta iyi günlerinizde olmuştur onlar aklına geliyo tekrar düzeltebilirmiyiz diye düşünüyo.düzenin bozuluşu yalnızlık psikolojisi çevresinde mutlu çiftlerin oluşu....
Ben ayrılan birçok kişiyle konuştum sitede okudum herkes denenmişin denenmişi olmaz diyor.inan tekrar başlamak çok zor çok sabır ister aynı şeyleri yaşarsan ailene tekrar dönmek daha çok yıpratabilir seni
Bunu yaşayan bilir boşanmakta zor.yalnız yaşamak geçen yılki ortamında yalnız olmak hayat zorr.tabi zaman herşeyin ilacı.ben mesleğime dört elle sarıldım.vaktimi dolu dolu geçiriyorum.
gerçekten zor bir karar ama eğer düzelmez diyorsan geçmişe takılmamaya çalış.kendine yeni bir sayfa aç.

seni gerçekten seviyorsa evliliğini kurtarmak istiyorsa açık açık gelip senden özür diler barışmayı teklif eder canım
ben eşinin aramalarında mesajlarında bir anlam göremedim.çok çocukca davranışlar bunlar derdi neyse açık ve net söylesin
birde ilk ayrılığınızda hemen başka kadınlara yönelmiş.böyle birine ne kadar güvenebilirsin ki:44:
bence bu adamdan hayır gelmez canım aklını karıştırmasına izin verme

ayrılmak istemeyen sen adım attığında mücadele ederdi bence onun yaptığı vicdanını rahatlatmak hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım

Peki neden bu şekilde gecenin bir vakti uyuyor musun diye mesaj atıyor, bugün telefonda söyledikleri ne anlama geliyor? Yoksa oyun mu oynuyor?

onu sevdigini soylemissin ama bi kere denemissiniz barismak icin ve maalesef uuzn olmamis bak ne guzel ailenin yanindasin ve atlatmis gibisin sakin geri donme cunku bi ucuncusu dahada kirici olur bence zor biliyorum ama ne olur arkadana bakmadan ilerle.. hayat umarim cok daha guzel seyler sunar sana..

mahkeme de bu aldatma olayını söyleme diye sana iyi davranmak istiyodur belki?

bekara karı boşamak kolay derler ya (afedersiniz) ilk önce o psikolojiyle değerlendirdim yazdıklarınızı. Çok üzüldüm ve çekmemeniz gerektiğini geri dönse bile durumun bi süre sonra yine aynı olacağını düşündüm. Huylu huyundan ne kadar vazgeçebilirki..

Ben henüz evli değilim canım. Söylediklerinizi belki evli arkadaşlar gibi değerlendiremem ama naçizane bikaç bişey söylemek istiyorum.. Evlenmek ve boşanmak o kadar kolay oldu ki günümüzde.. Hem erkek hem kadın bazı şeyleri basite alarak yaşıyor ilişkisini.. belki bu kadar basite alınmasa Allah korkusu yeterince olsa bu kadar ayrılıklar yaşanırmı diye düşünüyorum.Allah korkusu dememdeki amaç; Ayrılıkların birçoğunun sebebi aldatma oluyor. Evde senin eşin/helalin bekliyorken başka birine hemde senin helalin olmayan birine gitmeyi ben Allah korkusuna bağlıyorum..
Evlilik kolay kurulmuyor kolay vazgeçmemeli insan.. Sabret ve eşinle açık açık konuşmayı dene.. belki bir şans verebilirsin ona.. Gerçekten pişman olan birisi yeniden aynı hatayı yapmaz, yaşadığı üzüntüyü acıyı yaşamayı göze alamaz..

Biraz uzun yazdım arkadaşım hakikaten çok üzüldüm durumuna.. Allah hayırlısını versin hakkınızda

Kaçan kovalanır bu hep böyle olmuştur. Ama zamanında senin kıymetini bilmeyen insana güvenebilir misin? Bir de gerçekten bir insanı boşanırken daha iyi tanıyorsun, belki nafaka vs talep etmemen için de arayı iyi tutmaya çalışabilir. Burada okuyoruz öyle şeyler. Önceki olayları bilmediğim için fazla yorum yapamıcam, sanırım bir ara o ayrılmak istiyordu sen istemiyordun o kabul etmedi, ben anlattıklarından böyle anladım. Seven insan bunu yapmaz. Boşlukta da olabilir, pişman da olabilir Allah bilir. Belki barışırsınız çok mutlu olursun bu ihtimal de var. Ama hayat hep umduğumuz gibi olmuyor. Her ihtimali düşün ve iyi karar ver. Affedeceksen de kolay olmasın.

Nafaka talebim olmadı zaten ama toplu bir para verdi hatta daha boşanmamamıza rağmen parayı aldım yani bir talebi olamaz. Anlamıyorum, tek biliğim mutsuz olduğumuz ikimizin de. Ama çözümü yok.

Özelden yazdım canım okursan sevnirim.

Henüz mesaj sayım yetersiz olduğundan cevap yazamıyorum malesef sana. Ama mesajın için teşekkürler canım, herşey zamanla yoluna giriyor ve zaman ilaç galiba. Eşim sürünme aşamasına gelsin istiyorum ama öyle bir durum yok.Hatasını anlayan pişman biri gelir özür diler, düzeltelim ayrılmayalım der. Ama onun böyle bir yaklaşımı yok. Şu son zamanlardaki aramalarından ve söylediklerinden tam bir anlam çıkmıyor.

Bu arada az önce şöyle bir durum oldu, eşim bir telefon şirketinde çalışıyor, bana günlerdir o kadar bir ihtiyacın var mı bir şey olursa mutlaka ara dedi ki, ben de bu gece çok acil bir durum olduğu için aramak zorunda kaldım. Kendi işim için bir tel. numarası gerekti, ve eşim o numarayı işi gereği bulabilir. Ölüm kalım meselesiydi, o yüzden arayıp numarayı sordum sonra kusura bakma önemli olmasa sana sormazdım dedim. O da bu kadar özür dilemene gerek yok sonuçta bir hukukumuz var ne zaman istersen ara yardım ederim her konuda filan dedi. Ben de böyle hiçbir şey yokmuş gibi davranmasına sinirlendim. Biraz gurur yaptım galiba. "Hayır bir hukukumuz olması imkansız nedenini biliyorsun bende kalan eşyalarını al bir ara bu arada" dedim, yani çok kırıcı davrandım belki. O da çok bozuldu "peki sen bilirsin" dedi. Sonra da ben mesaj attım çünkü bu sefer galiba o haklıydı ne olursa olsun ve durumun benim için çok önemli olduğu, o numarayı bulamadığım için moralimin bozulduğunu o yüzden öyle davrandığımı, ama onu kırmak istemediğimi yazdım. Veee cevap vermedi. Ben hata üstüne hata yapıyorum galiba...

Biliyorum canım zaten cevap beklemiyordum sadece belki yardımım dokunur diye yazdım. Pişmanım, ayrılmayalım demesi çok zor, herşey zamanla gelişir. Birbirinizi gerçekten seviyorsanız zaten ayrılamazsınız. Herşeyi zamana bırak, eğer ikiniz de ayrıyken daha mutluysanız ayrılmak en iyisi ancak ayrılık ikinize de mutsuzluk veriyorsa zaten zamanla tekrar bir araya gelirsiniz.

bana kalırsa, eşin pişman.. senden gelecek ufacık bir adımı bekliyor.. sana ona bir sinyal çaksan, atlayacak..

ama bu tamamen boşlukta olduğu için.. eve dönsen, yine aynı şeyler başlayacak.. sonra seni aldattığını vs yine hatırlayacak, kafayı yiyeceksin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…