Ayrıldıktan sonra geriye kalan hediyeler..Sizce napmam doğru?

AsiHatun

Sessiz ve yalnız 💔
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2021
270
277
18
Merhaba hanımlar bir çoğunuz konularımı hatırlıyordur. 2 yıllık ilişkim bitti ve o defter tamamen kapandı..
Size sorum,ayrıldıktan sonra kalan hediyeleri napabilirim? Yani çöpe atmak istemiyorum bana aldığı ufak hediyeleri falan sonuçta para vermiş falan yazık olsun istemiyorum.Kar küresi ve benzer şeyler.
Fotoğraflarımızı ve bana yazdığı mektupları çöpe atacağım fakat erkek arkadaşımla birlikteyken annesi bana gümüş kolye ve sweat almıştı hediye.Ve atkı örmüştü bana. Bunların bende manevi değeri var ama ileride hayatımda biri olursa her gördüğümde aklıma gelecek.Kullanmak doğru gelmiyor gibi ama bilmiyorum.
Kısaca napacağımı bilmiyorum :(

Merhaba hanımlar bir çoğunuz konularımı hatırlıyordur. 2 yıllık ilişkim bitti ve o defter tamamen kapandı..
Size sorum,ayrıldıktan sonra kalan hediyeleri napabilirim? Yani çöpe atmak istemiyorum bana aldığı ufak hediyeleri falan sonuçta para vermiş falan yazık olsun istemiyorum.Kar küresi ve benzer şeyler.
Fotoğraflarımızı ve bana yazdığı mektupları çöpe atacağım fakat erkek arkadaşımla birlikteyken annesi bana gümüş kolye ve sweat almıştı hediye.Ve atkı örmüştü bana. Bunların bende manevi değeri var ama ileride hayatımda biri olursa her gördüğümde aklıma gelecek.Kullanmak doğru gelmiyor gibi ama bilmiyorum.
Kısaca napacağımı bilmiyorum :KK43:
Ben paketleyip kargo yapmıştım. Bende durmasının anlamı yoktu. Ne yapmak isterse o yağsın diye karşı ödemeli gönderdim 😁

14 senedir kocamla birlikteyim, eski sevgililerden gelen hediyeleri hala kullanıyorum. Çünkü niye kullanmayayım. Beni düşünerek alınmış, yapılmış mülkiyeti benim olan şeyler sonuçta. Kocişkomun da söz hakkı yok bu konuda.

Eşyalara anlam yüklemeyin. Kullanabilirsiniz gayet. Şöyle düşünün aklınızda o kişiye ait yüzlerce anı var asla silip atamayacağınız. Sonuçta başkasıyla anılarımızın olması hayatımızdaki kişiye haksızlık olmuyorsa, eşyaların varlığı neden anlam ifade etsin? Zamanla eski sevgilinize karşı hiçbir şey hissetmemeye başlayacaksınız ve aynı zamanda o eşyalara da anlam yüklemeyi bırakacaksınız. Ama gözümün önünde olmaları unutmamı zorlaştırıyor derseniz ihtiyaç sahibi insanlara verebilirsiniz. Çöpe atmanız veya eski sevgilinize geri göndermeniz yanlış olur.

Kullanıyorum ben valla. Eğer sevdiğim zevkime hitap eden şeylerde niye atayım niye satayım. Hala da kullanıyorum ki evliyim. Hediye al ver olayını çok saçma buluyorum:) şimdi kocamdan ayrılsam yine hediyelerini vermem ikinci kocaya da kullanırım ahsshhddkf

Hediyesi bile anlamsızlaşmamışsa eski diye birşey yoktur

Kullanmak istemiyorsanız ihtiyaç sahiplerine ulaşacak şekilde hesaplar var. Onlara teslim edebilirsiniz

gümüş kolye ve sweat kullanlır bence kalsın ben olsam onları atmazdım ama kar küresi atılabilir çok anlam yüklememek lazım bunlara

Hediyeleşmek ilişki içindeyken güzel bir şey ama ayrıldıktan sonra bu kadar anlam yüklemek gereksiz.
Eşimden kaç kişi önceki bir sevgilimin aldığı botu hala giyiyorum ben mesela. Hem çok güzel hem de taş gibiymiş maşallah 😄 Niye atayım yani?
Yıllar geçtikçe eskiyen şeyleri elden çıkardım ama sağlam olan şeyler duruyor.
Onlar benim aldığım şeyleri ne yaptı bilmiyorum. Kimseden geri istemedim verdigim hediyeleri.
Kullanmak istemiyorsanız birine verin gitsin ama adama ulaşıp "hediyelerini yollayacağım" falan demeyin.

Onu hatırlatacaksa durmaması senin için daha iyi. Birilerine verebilirsin ya da paketleyip kaldırabilirsin. Yok birşey ifade etmiyorlar diyorsan kullan gitsin.

Back
X