• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılık kararım nekadar doğru lütfen fikir verin...

güzelim çocuğumu bırakıp başkasıyla evlenmedim evlendikten 3 yıl sonra çocuğu istemedi yollamak zorunda kaldım çünkü direnemezdim yeni bebeğim vardı.bir anne bunu yaptıysa arkasında koca bie mecburiyet vardır bunun telafisisininde zamanı vardır acımasızca yargılamamak lazım kendim için değil başkaları adınada söylüyorum.

peki eşiniz artık sizinle çok ilgilenen..sizinle havuza denize giden..
arkadaşlarınızla görüştüren..sizi kötülemeyen.."hadi hayatım kalk bu akşam yemeye gidelim" diyen..
çok ince davranışlar gösteren bir insan haline geldi.
yine de çocuğunuzu istemese çocuğunuz için ayrılırmıydınız?

bu ayrılık olursa oğlumu yollamıycam zaten benimle yaşasın koca delikanlı artık 14 yaşında bana yoldaş olsun...evet bencil egoist hep kendi hep onun dedikleri....

en iyiisni yaparsin canim.al cocuklarini yanina ayaklarini üstünde dur.ocuklarinida kendinide kimselere muhtac etme.biz kadinlar evleniriz binbir umutla ilk kocadan umdugumuzu bulamayiz.sabrederiz cözüm yollari arariz nasil evliligimizi kurtariirz diye tek basimiza mücadele ederiz.ama mücadele ettigimiz kisiye hic degmeyecegini anlariz.ömrümüden ömür gtmistir,bide cocuk olur aman cocugum icin dayanayim sabredeyim biraz daha deriz.ama nafile olmuyor hic bisey yolunda gitmiyor görüyoruzki cocukta eziliyor yipraniyor bu dudurumdan ayriliyoruz.sonra bi bosluga düsüyoruz mutlulugu ariyoruz,bi omuz bi destek bizi sevecek bi yürek,hoopp karsimiza ummadik bi anda biri cikiveriyor haa iste bu diyoruz aradigim insan bana sahip cikacak beni sevecek insan diyoruz.o adam yalanlarinla kandirip en hassas yerimizden vuruyor tabi.cocuguna bakarim onu babasindan daha cok severim oda benim bi cocugumdur.cocuk annesini yaninda olmali. bizde saf gibi inaniriz seviniriz.olur deriz bi hatanin üstüne bi hata daha yapariz. sonra bakarizki her erkek gibi buda ayniymis.koca bir hayal kirikligi daha al sana. sonrada aman ilk yuvama yikildi,herkes diyecek ilki kötüydü ikincidemi kötü der,aman millet der demekki sendeymis hata ilk kocadada degilmis. millet sunu der bunu der diye düsünür dururuz. bunada bogun egim bakleyeyim deriz.

ama inan kimin ne dedigi hic umrunda olmamali senin yasadiklarini sen bide allah bilir.kimseyi dinleme.kapa kullaklarini.kim seni kinarsa allahta basina versin yasasin görsün.

üzgünüm...

ben bunu acımasızca yargılarım...

başka bir çocuğu için diğer çocuğundan vazgeçeni acımasızca yargılarım...

güzelim çocuğumu bırakıp başkasıyla evlenmedim evlendikten 3 yıl sonra çocuğu istemedi yollamak zorunda kaldım çünkü direnemezdim yeni bebeğim vardı.bir anne bunu yaptıysa arkasında koca bie mecburiyet vardır bunun telafisisininde zamanı vardır acımasızca yargılamamak lazım kendim için değil başkaları adınada söylüyorum.

haaa bu doğru olandır demiyorum...

benim düşüncem...

sizin o dönemde kendinizi çok çıkmazda hissettiğinizi tahmin edebiliyorum...

o dönem için pişmansanız bu da birşeydir...( örneğin benim böyle bir pişmanlığım var)

yok körü körüne sürdürürseniz yapılan hatalardan ders almamak demek oluyor...

şimdi diğer çocuğu ne olursunuz hemen yanınıza küt diye almayın...

yavaş yavaş düzeninize uydurun...kuzenlerimde görüyorum şu an...ergen psikolojisi zordur..

bak kocası gitti o zaman aldı beni vesaire şeylerle uğraşacaksınız..

üzgünüm...

ben bunu acımasızca yargılarım...

başka bir çocuğu için diğer çocuğundan vazgeçeni acımasızca yargılarım...

en iyiisni yaparsin canim.al cocuklarini yanina ayaklarini üstünde dur.ocuklarinida kendinide kimselere muhtac etme.biz kadinlar evleniriz binbir umutla ilk kocadan umdugumuzu bulamayiz.sabrederiz cözüm yollari arariz nasil evliligimizi kurtariirz diye tek basimiza mücadele ederiz.ama mücadele ettigimiz kisiye hic degmeyecegini anlariz.ömrümüden ömür gtmistir,bide cocuk olur aman cocugum icin dayanayim sabredeyim biraz daha deriz.ama nafile olmuyor hic bisey yolunda gitmiyor görüyoruzki cocukta eziliyor yipraniyor bu dudurumdan ayriliyoruz.sonra bi bosluga düsüyoruz mutlulugu ariyoruz,bi omuz bi destek bizi sevecek bi yürek,hoopp karsimiza ummadik bi anda biri cikiveriyor haa iste bu diyoruz aradigim insan bana sahip cikacak beni sevecek insan diyoruz.o adam yalanlarinla kandirip en hassas yerimizden vuruyor tabi.cocuguna bakarim onu babasindan daha cok severim oda benim bi cocugumdur.cocuk annesini yaninda olmali. bizde saf gibi inaniriz seviniriz.olur deriz bi hatanin üstüne bi hata daha yapariz. sonra bakarizki her erkek gibi buda ayniymis.koca bir hayal kirikligi daha al sana. sonrada aman ilk yuvama yikildi,herkes diyecek ilki kötüydü ikincidemi kötü der,aman millet der demekki sendeymis hata ilk kocadada degilmis. millet sunu der bunu der diye düsünür dururuz. bunada bogun egim bakleyeyim deriz.

ama inan kimin ne dedigi hic umrunda olmamali senin yasadiklarini sen bide allah bilir.kimseyi dinleme.kapa kullaklarini.kim seni kinarsa allahta basina versin yasasin görsün.

çok güzel özetlemişsin canım allah razı olsun ya empati yaptın ya yaşadın yada yaşayanları gözlemledin yargılamak en basit olan önemli olan anlayabilmek aynanın iki tarafını görebilmek

peki eşiniz artık sizinle çok ilgilenen..sizinle havuza denize giden..
arkadaşlarınızla görüştüren..sizi kötülemeyen.."hadi hayatım kalk bu akşam yemeye gidelim" diyen..
çok ince davranışlar gösteren bir insan haline geldi.
yine de çocuğunuzu istemese çocuğunuz için ayrılırmıydınız?

senin bu yazdıklarını taktir ediyorum ve hem bekar hemde tecrübesiz oluşunu veriyorum sen çözümsel cvplar değil yargılayan cvplar veriyorsun şimdi ben sana ne yazım güzelim ne yazsam memnun olursun bilemedim evet benim büyük oğlum kendini kurtardı bazı şeylere beraber alıştık anlaştık konuştuk bu 3 yıldır böyle sürüyor,belkide orta okulu bitene kadar alamayabilirimde kocam düzelebilirde düzelmeyebilirde düzelsene oğlum için düşündüğüm eğitim durumlar var.çok mu basit geliyor sana tekrar al okul değiştir çevresini değiştir zaten sorunlu okul dönemi alışmışlığı var yeni baştan başlat falan filan ne desem sana boş işte bir konuya cvp verirken her durum ve şartta düşünüp yazmak lazım.şimdi ben sana desemki kocam düzelirse almam oğlumu sen galipmi geliceksin kaldıki ikinci çocuğumada ben aynı şeyleri yaşatıp harapediceksem boşanmamda oğlumuda alıştığı yerde bırakabilirimde

bizler yetişkiniz...

acı çekeriz, sarar yaralarımızı devam ederiz..

ben oğlunuzla ilgili empati kurmak istiyorum..ve onunla ilgili empati kurdum...

önemli olan şimdi size iyi gelecek olan değil...

önemli olan sepet misali sürükle dur haline getirilmemesi gereken bir çocuk..

pedagogdan mutlaka yardım alın..

beddua edenlere de şunu demek istiyorum:

mazluma edilen beddua sahibine geri döner..ben demiyorum açın okuyun...

çok güzel özetlemişsin canım allah razı olsun ya empati yaptın ya yaşadın yada yaşayanları gözlemledin yargılamak en basit olan önemli olan anlayabilmek aynanın iki tarafını görebilmek

Okudum okudum ama ben sizin anlattığınızdan hiçbirşey anlamadım..Sonradan yorumları okuyunca anladım asıl üzerinde durulması gereken durumu..

Sizi asosyal hale getirmesi herkezle aranızı bozması vs vs.BUNLAR istenirse eğer karşılıklı oturup konuşularak aşılabilir şeyler..Bu sebeple evlilik yıkılırmı? Hayır yıkılmaz..ki öyle bir durumdada benim fikrim ''bahane'' olur..

Bunlar ayrı.. ama asıl konu şimdiki eşinizin ilk eşinizden olan cocugunuzu istememiş olması..

Bence oğlunuz babasında kalmalıydı.(ilk eşinizde)
Herneyse bir şekilde durumlar onu göstermiş ve almışsınız demekki.
Bu durumda siz 2.eşinizle evlendiğinizde çocugunuz vardı..

İşte benim koptuğum nokta burası..

Eşiniz sizi tanıdıgında cocuk yokmuydu? Evet vardı.
Sizi böyle kabul etmişmiydi? Evlendiğinize göre etmiş..

Anlaşılan köprüyü geçene kadar durumu ortaya çıkmış..

Bana göre baştan sizi çocugunuzla kabul edip evlenen adamın sonradan cocugunuzu evden yollayıp sizden hayırmaya HAKKI YOK..!

Onun buna hakkı olmadıgını gibi sizde hatalısınız..
Hatalısınız çünkü evladınızı eşiniz istemiyor diye (nereye bilmiyorum)
yollamışsınız..

Son olarak birşey daha var söylemek istediğim...

Olur insan anlaşamaz vs vs..
ayrılırsın...
Ama kimse için ''evladından vazgeçmek'' olmaz..
Ayrıldık diye annenin veya babanın evladıyla ilgilenmemesinin mantıklı tek yönü yok.
Kabullenilemez..

Her neyse durum hepiniz açınızdan en iyi şekilde sonuçlanır umarım..

Ben kendi adıma böyle bir durumu kabullenemem..

ayrılmak kolay değil cesaret ister yürek ister bir de maddiyat ister ayrılmak boşanmak değilde ayrılmaya teşebbüs etmekle başlayabilirsin işe bilmem anlatabildim mi

Boşanırsan nerede kalacaksın ki? Ailenin yanına mı gideceksin yoksa bir iş bulup çalışacak mısın?

arkadaşlar bu açtığım konuda yazanlar tek ayrılık sebebim değilki ne olur anlayın yılların verdiği birikimler buna oğlumdan ayrı oluşunda dahil.ama sadece bunun üzerine yoğunlaşmanın bir anlamı yokki.ben ilkinde yaptığımı yapmadım tahamüllü oldum yazıda kahve içmek havuza gitmek diyor konu buda değilki aslında ama ne yaparsın klavyeye ne kadar daha bassam nasıl uzun anlatsam da anlaşılsam ,burada kimse kendini ve olayları tam anlamıyla anlatamazki zaten karşılıklı oturup konuşmak gibi olabilirmi bir tek kelime bile tüm konuyu değiştirebiliyor ,ben şunu öğrenmek istedim sizlerindemi tekdüze hayatınız evliliğiniz var yoksa sadece benmiyim haklı olan eşimmi kadın onun bana hazırladığı kılıf gibimi olmalı insan sadece evde eşliğinimi bilmeli karılık kocalık bumu???
oğluma gelince o çok farklı bir konu o yaşlarında baba eğitimine ihtiyacı vardı babaya özlemi vardı haylaz bir çocuktu ben madurdum bir yıkım daha olmaması için bu belkide ozaman için gerekliydi bu okadar derin bir konuki ayrıca tartışılabilecek bir şey ben çocuğumu atmadım yurdada vermedim kandırıldım psikolojik işkence yapıldı yollamak zorunda kaldım

Gezememek, tozamamak, kahve içememek değil de asıl sorun... oğlunuzu sizden ayırması, kendi tabirinizle....

Hiç birşeyi sorun etmeyin, oğlunuza "sağlam ana" olun, yeter.....

burada yapılabilecek en anlamsız şey anneye yüklenmek.. yapmayalım bunu kknın naif bayanları..

peki şuan eşinizden ayrılsanız maddi durumunuz nasıl?
psikolojiniz buna müsait mi?
çevreniz?
ailenizden de ayırmış dediğinize göre onlar kabullenebilicek mi?
çocuğunuzu babası size vericek mi?

arkadaşlar bu açtığım konuda yazanlar tek ayrılık sebebim değilki ne olur anlayın yılların verdiği birikimler buna oğlumdan ayrı oluşunda dahil.ama sadece bunun üzerine yoğunlaşmanın bir anlamı yokki.ben ilkinde yaptığımı yapmadım tahamüllü oldum yazıda kahve içmek havuza gitmek diyor konu buda değilki aslında ama ne yaparsın klavyeye ne kadar daha bassam nasıl uzun anlatsam da anlaşılsam ,burada kimse kendini ve olayları tam anlamıyla anlatamazki zaten karşılıklı oturup konuşmak gibi olabilirmi bir tek kelime bile tüm konuyu değiştirebiliyor ,ben şunu öğrenmek istedim sizlerindemi tekdüze hayatınız evliliğiniz var yoksa sadece benmiyim haklı olan eşimmi kadın onun bana hazırladığı kılıf gibimi olmalı insan sadece evde eşliğinimi bilmeli karılık kocalık bumu???
oğluma gelince o çok farklı bir konu o yaşlarında baba eğitimine ihtiyacı vardı babaya özlemi vardı haylaz bir çocuktu ben madurdum bir yıkım daha olmaması için bu belkide ozaman için gerekliydi bu okadar derin bir konuki ayrıca tartışılabilecek bir şey ben çocuğumu atmadım yurdada vermedim kandırıldım psikolojik işkence yapıldı yollamak zorunda kaldım

Karşılıklı oturup konuşmak gibi olmuyor burada yazmak anlatmak doğru..Yılları öylebirkaç cümleye sıkıştıramazsın oda doğru..

Madem eşiniz konusunda fikir istiyorsunuz..

Daha öncede söylediğim gibi ''bunlar birbirini seven iki anlayışlı kişinin karşılıklı oturup konuşup aşabiliceği şeyler..''

Hı ayrıca evlilik ne yaparsan yap monoton bir durum..

Ben yerimde duran biri değilim..abartısız oturamam yerimde 5 dakka ya kalkarım ya dönerim yaparım birşeyler.

Gezip eğlenmeyi eşimde bende severiz..Ama evlendikten sonra değişiyor bunlar..

E oda normal..değilmi..hiç dert etmeyin bu durumu oturun konuşun eşinizle..Umarım sizi anlar..

Son düzenleme:
burada yapılabilecek en anlamsız şey anneye yüklenmek.. yapmayalım bunu kknın naif bayanları..

Yahu Allah aşkına iyi güzel söylüyorsunuz da... o çocuğun psikolojisi ne olacak... büyüdüğünde anne hatırası nasıl olacak???

Şimdi bir bebek daha...

Aklım almıyor, mantıkla karşılayamıyorum...

Karşılıklı oturup konuşmak gibi olmuyor burada yazmak anlatmak doğru..Yılları öylebirkaç cümleye sıkıştıramazsın oda doğru..

Madem eşiniz konusunda fikir istiyorsunuz..

Daha öncede söylediğim gibi ''bunlar birbirini seven iki anlayışlı kişinin karşılıklı oturup konuşup aşabiliceği şeyler..''

Hı ayrıca evlilik ne yaparsan yap monoton bir durum..

Ben yerimde duran biri değilim..abartısız oturamam yerimde 5 dakka ya kalkarım ya dönerim yaparım birşeyler.

Gezip eğlenmeyi eşimde bende severiz..Ama evlendikten sonra değişiyor bunlar..

E oda normal..değilmi..hiç dert etmeyin bu durumu oturun konuşun eşinizle..Umarım sizi anlar..

ben böyleyim diyor değişmiyor yani..konu eğlenmek değil ben onları doyasıya yaptım zaten bizim iki sohbet edicek dostlarımızda olmuyor hadi ortak olmadı benim olsa onada laf ediyor

Back
X