• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılık kararım nekadar doğru lütfen fikir verin...

peki şuan eşinizden ayrılsanız maddi durumunuz nasıl?
psikolojiniz buna müsait mi?
çevreniz?
ailenizden de ayırmış dediğinize göre onlar kabullenebilicek mi?
çocuğunuzu babası size vericek mi?

Hadi babası verdi diyelim, çocuk "acaba annem bir kez daha evlenirde babama beni yollar mı?" diye düşünecek...

Lütfen bir kez daha evlenmeye karar verirseniz, herşeyden önce çocuklarınızı düşünün...

evet çalışıcam zor olucak tabi ama olucak biraz cesaret hemde çok zor oluca

Ya hayır..neden ayrılırsunuzki?

Bu aşılamıcak bir durum değilki?

Millet neler yaşıyorda yıkmıyor yuvasını bu anlattıklarınız onların yanında devede kulak kalır.

Yapmayın..Bakın yalnış anlamayın beni.. tamamen iyi niyetten söylüyorum farklı bir amaıcım yok.

Sz zaten ilk evliliğinizi biitrmişsiniz.
Bu2. evliliğinz muhtemelen buda bitmesin diye elinizden geldiği kadar sabretmişdsinizdir birçok şeye..

Zannediyormusunuz ayrıldığınızda ''muhteeşem erkek çıkıcak karşınıza'' ?

Çıkamaz çünkü kimse ama hiçkimse '''muhteşem ve kusursuz değildir''
Böyle basit olaylar yüzünden yıkmayın evliliğinizi..

Yahu Allah aşkına iyi güzel söylüyorsunuz da... o çocuğun psikolojisi ne olacak... büyüdüğünde anne hatırası nasıl olacak???

Şimdi bir bebek daha...

Aklım almıyor, mantıkla karşılayamıyorum...

oğlum 14 yaşında ve 11 yıl hep benimleydi 3 yıldır babada emin ol çok güzel hatıralarımız var bukadarda dram haline getirmeyin olayı benim durumumdan daha beter olanlar var biz geçiş dönemi yaşıyoruz oğlumla bu 3 yıllık durumu oturup konuştuğumda anlıyor ve olgun cvplar veriyor siz niçin anlayamıyorsunuz neden aklınız almıyor ben onu anlamadım..gezin bakalım çocuğunu ezmiş yıllardır görmüyor yuvaya vermiyor falan bir konu varmı oraya cvp yazın lütfen sanırım algınız buna müsade ediyor

evet çalışıcam zor olucak tabi ama olucak biraz cesaret hemde çok zor oluca

Yani neden hala çalışmıyorsun da bu adamın eline bakıyorsun orasını anlamadım ben. İnsan illa boşanırsa mı çalışır? Ayrıca ailenin yanına dönsen bile çalışabilirsin o ayrı konu.Çevre edinme arkadaşlık kurma konusunda da çalışma olayı çözümdür.

Ya hayır..neden ayrılırsunuzki?

Bu aşılamıcak bir durum değilki?

Millet neler yaşıyorda yıkmıyor yuvasını bu anlattıklarınız onların yanında devede kulak kalır.

Yapmayın..Bakın yalnış anlamayın beni.. tamamen iyi niyetten söylüyorum farklı bir amaıcım yok.

Sz zaten ilk evliliğinizi biitrmişsiniz.
Bu2. evliliğinz muhtemelen buda bitmesin diye elinizden geldiği kadar sabretmişdsinizdir birçok şeye..

Zannediyormusunuz ayrıldığınızda ''muhteeşem erkek çıkıcak karşınıza'' ?

Çıkamaz çünkü kimse ama hiçkimse '''muhteşem ve kusursuz değildir''
Böyle basit olaylar yüzünden yıkmayın evliliğinizi..

işte bu eleştirileri almak istiyorum yap ama şundan yıkma ama bundan evet beterin beteri var o açıdan bakarsak tahamülsüz bir evlilik değil ki eşim deli gibi aşıktır bana belkide bu aşktan bu huysuzlukları ama oda benim herşeye peki dememi kullanıyor buna eminim.erkek olayına gelince vallahi ağzım yanmayı bırakın kavladı artık sanırım mümkün değil birdahası ,hepsi birbirinin aynı bunuda biliyorum :)

Bence esinizin psikolojik sorunlari var.
Giyimine gezmene kitabina karismasi
EN ONEMLiSi SENI OGLUNDAN AYIRMASI,
Bence bunlar hic normal degil.

ben böyleyim diyor değişmiyor yani..konu eğlenmek değil ben onları doyasıya yaptım zaten bizim iki sohbet edicek dostlarımızda olmuyor hadi ortak olmadı benim olsa onada laf ediyor

Hı ben böyleyim diyorsa..

O kimseyle görüşmemeyi vs. seçiyorsa,

Sizde ben böyleyim diyin..anlatın eşinize bir şekilde bunu sizi seviyorsa zaten anlayış göstericektir

Çalışmanıza ailenizle görüşmenize..Arkadaşlarınızla zaman geçirmenize..

Belki bu şekilde zamnla oda alışır sizinle beraber..

Ama böyle bir olay için kesinlikle yıkmayın evliliğinizi..
Az öncede dediğim gibi insanlar neler yaşıyor..
Yıkmıyor evliliklerini..

Mücadele etmeyi seçiyor kimisi haklı kimisi gereksiz yerde..

Bu her insana göre değişir tabiki..

Hı yalnış anlaşılmasın bu tarz konulara yaptığım yorumları

okuya arkadaşlarım bilir..''AYRILIK NORMALDİR EN AZ EVLENMEK KADAR''

Ben bu düşünceye sahip biriyim..

Fakat bunu gerektiren durumlar var gerektirmeyen durumlar var..
Sizin anlattıklarınız ''OĞLUNUZ HARİC'' bunu gerketirmiyor bana göre..

Oğlunuz konusunda değilde eşinizle olan evliliğiniz konusunda fikir istediğinizi söylediğiniz için o konuya girmedim ilk yorumum dışında..O ayrı bir durum..yorumlamıyorum.

Son düzenleme:
oğlum 14 yaşında ve 11 yıl hep benimleydi 3 yıldır babada emin ol çok güzel hatıralarımız var bukadarda dram haline getirmeyin olayı benim durumumdan daha beter olanlar var biz geçiş dönemi yaşıyoruz oğlumla bu 3 yıllık durumu oturup konuştuğumda anlıyor ve olgun cvplar veriyor siz niçin anlayamıyorsunuz neden aklınız almıyor ben onu anlamadım..gezin bakalım çocuğunu ezmiş yıllardır görmüyor yuvaya vermiyor falan bir konu varmı oraya cvp yazın lütfen sanırım algınız buna müsade ediyor

pardon da buraya bir konu açıyorsanız biz başka konularla dertlerle kıyaslamak zorunda değiliz..
istediğimizide düşünebiliriz değilmi?
hakaret etmediğimiz aşşağılamadığımız sürecede düşüncelerimizi ifade edebiliriz.
lütfen kelimelerinizi daha özenli seçiniz. çocuğunuzu siz 3 yıl görmediniz diye önemsemeye bilirsiniz ama öyle anneler var ki sabahtan akşama kadar görmeseler çok özlüyorlar..

Bir konu açmışsınız, saldırmanıza gerek yok...

Saygı çerçevesinde istediğim yorumu yaparım, buna karışamazsınız... nereye yorum yazacağımı size danışacak değilim...

Bu saldırılarınızı eşinize yönlendirin, belki bir faydası olur...

Son düzenleme:
şuan sana geçmişte yaşadığım çok ağır tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim. bu adamdan canın pahasına bile olsa kurtul.kurtul. kurtul.
eski hayatını toplamaya başla sonra yıllar sonra bile olmuyo ama dene sen yinede.

bak canım bu tip erkekler komplexli. yakın bulduğun birini bile duysa telaşa giriyo hemen. buluyo bir kulp yiyo başını hoop bi bakıyosun yapayalnızsın. düzelir dersen asla düzelmez. daha kötü olacak yakında. emin ol yapayalnız kalacaksın üstüne şikayet edip duracak. harap olmadan kurtul. emin ol sonun çok kötü bu adamla çook:50:

Yani neden hala çalışmıyorsun da bu adamın eline bakıyorsun orasını anlamadım ben. İnsan illa boşanırsa mı çalışır? Ayrıca ailenin yanına dönsen bile çalışabilirsin o ayrı konu.Çevre edinme arkadaşlık kurma konusunda da çalışma olayı çözümdür.

insanlar illa boşanırsamı çalışır bayıldım ya vallahi doğru söze söz söylenmez :)).
izin vermiyor keşke verseydi...
ben çevre istemiyorumki güzelim zaten çok var ama onun yüzünden sadece tlfnlaşıyoruz kimse onunla çok görüşmek istemiyor zor bir adam...
bir de ben yanımda kocaaaaaaa istemiştim ortak yaşantımız paylaşımlarımız olan zevklerimiz olan ..bizim evliliğimiz ben onun geyşasıyım,bakıcısıyım,temizlikçisiyim,oda benim karnımı doyuran finansörüm biz buyuz bumudur evlilik.

arkadaşlar bu açtığım konuda yazanlar tek ayrılık sebebim değilki ne olur anlayın yılların verdiği birikimler buna oğlumdan ayrı oluşunda dahil.ama sadece bunun üzerine yoğunlaşmanın bir anlamı yokki.ben ilkinde yaptığımı yapmadım tahamüllü oldum yazıda kahve içmek havuza gitmek diyor konu buda değilki aslında ama ne yaparsın klavyeye ne kadar daha bassam nasıl uzun anlatsam da anlaşılsam ,burada kimse kendini ve olayları tam anlamıyla anlatamazki zaten karşılıklı oturup konuşmak gibi olabilirmi bir tek kelime bile tüm konuyu değiştirebiliyor ,ben şunu öğrenmek istedim sizlerindemi tekdüze hayatınız evliliğiniz var yoksa sadece benmiyim haklı olan eşimmi kadın onun bana hazırladığı kılıf gibimi olmalı insan sadece evde eşliğinimi bilmeli karılık kocalık bumu???
oğluma gelince o çok farklı bir konu o yaşlarında baba eğitimine ihtiyacı vardı babaya özlemi vardı haylaz bir çocuktu ben madurdum bir yıkım daha olmaması için bu belkide ozaman için gerekliydi bu okadar derin bir konuki ayrıca tartışılabilecek bir şey ben çocuğumu atmadım yurdada vermedim kandırıldım psikolojik işkence yapıldı yollamak zorunda kaldım

Yahu Allah aşkına iyi güzel söylüyorsunuz da... o çocuğun psikolojisi ne olacak... büyüdüğünde anne hatırası nasıl olacak???

Şimdi bir bebek daha...

Aklım almıyor, mantıkla karşılayamıyorum...

MorGuller konu sahibi bu konunun yargılanmamasını istediğini söylemiş.Evliliği hakkında fikir istemiş.Kimse cocugun durumunu önemsemiyor değil bence.Ki bende bu üstteki yazısını okuduktan sonra çocugu konusunu kendi kafamda kapattım.Evliliği hakkında fikirlerimi söyledim.

şuan sana geçmişte yaşadığım çok ağır tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim. Bu adamdan canın pahasına bile olsa kurtul.kurtul. Kurtul.
Eski hayatını toplamaya başla sonra yıllar sonra bile olmuyo ama dene sen yinede.

Bak canım bu tip erkekler komplexli. Yakın bulduğun birini bile duysa telaşa giriyo hemen. Buluyo bir kulp yiyo başını hoop bi bakıyosun yapayalnızsın. Düzelir dersen asla düzelmez. Daha kötü olacak yakında. Emin ol yapayalnız kalacaksın üstüne şikayet edip duracak. Harap olmadan kurtul. Emin ol sonun çok kötü bu adamla çook:50:

kesinlikle bu yoruma katılıyorum tecrübeyle sabittir

Yazdıklarınızın tamamını okuyamadım ama çocuğumdan ayırdı kısmı
dikkatimi çekti benim de.Büyük konuşmak istemiyorum haddim de değil
belki sizi yargılamak ama; sadece evlilik ve yeni doğan bir bebek için
diğerini gözden çıkarmak ne kadar 'anne' ye yakışan birşey,hiç yakıştıramadım:26:

MorGuller konu sahibi bu konunun yargılanmamasını istediğini söylemiş.Evliliği hakkında fikir istemiş.Kimse cocugun durumunu önemsemiyor değil bence.Ki bende bu üstteki yazısını okuduktan sonra çocugu konusunu kendi kafamda kapattım.Evliliği hakkında fikirlerimi söyledim.

Öyleyse ilk mesajında bunu yazmaması gerekirdi... okurken benim gibi, bir çok kişinin dikkatini bu konu çekti...

Çocuk konusu benim kilit konumdur, bence diğer yazdığı sorunlara göre bu dağ gibi bir sorun...

şuan sana geçmişte yaşadığım çok ağır tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim. bu adamdan canın pahasına bile olsa kurtul.kurtul. kurtul.
eski hayatını toplamaya başla sonra yıllar sonra bile olmuyo ama dene sen yinede.

bak canım bu tip erkekler komplexli. yakın bulduğun birini bile duysa telaşa giriyo hemen. buluyo bir kulp yiyo başını hoop bi bakıyosun yapayalnızsın. düzelir dersen asla düzelmez. daha kötü olacak yakında. emin ol yapayalnız kalacaksın üstüne şikayet edip duracak. harap olmadan kurtul. emin ol sonun çok kötü bu adamla çook:50:

evet inanılmaz koplex var tespitin süper bukadar az anlatmama bunu bulabilmişsin bakış açına hayran kaldım çok komplekli olduğu için benide sürekli huzursuz ediyor bir ortamda sürekli ben nasıl otururum nasıl konuşurum aman bişeymi dedim ona hakaretmi ettim ,ya inanın çocuğumuza şakayla kızarsın ya EŞŞEK SIPASI dedim diye neler etti ona demişim falan

işte bu eleştirileri almak istiyorum yap ama şundan yıkma ama bundan evet beterin beteri var o açıdan bakarsak tahamülsüz bir evlilik değil ki eşim deli gibi aşıktır bana belkide bu aşktan bu huysuzlukları ama oda benim herşeye peki dememi kullanıyor buna eminim.erkek olayına gelince vallahi ağzım yanmayı bırakın kavladı artık sanırım mümkün değil birdahası ,hepsi birbirinin aynı bunuda biliyorum :)

Teşekkür ederim:1: Bu yazınızı sevdim..
Bakın ne güzel söylemişsiniz eşim bana dlei gibi aşık diye..

Bazı arkadaşları görüyorum hemen ayrıl! ayrıl modunda..
Bir yuva kolay kurulmuyor hepimiz biliyorz değilmi bunu?

Ortada ihanet yok dayak yok yok yok yok yani.

Bu basit sorun bana göre ve çözülür..
Karşılıklı anlayış oldugu sürece..
Ortak bir noktada buluşulucak bir konu..

''sevdiğin insanı oldugu gibi kabulleniceksin''

İstediğin bir kukla yaratmaya çalışırsan zaten çok şey kaybedersin..

Sevmek bu değilmiki zaten?

Anlayış olucak arada birde..
Oda ben inanıyorumki bir şekilde yoksada kazanılır..Fikrimi zaten defalarca söyledim..
Birkez daha söylüyorum..

Çözülür bir konu bana göre bu..Ve evliliğinizi yıkmaya değmicek bir konu..

NOT:Bu yazımı üzerinize alınmayın..Çıkış noktaları size ayrıl boşan diyen arkadaşlara hitabendir.

Son düzenleme:
evet inanılmaz koplex var tespitin süper bukadar az anlatmama bunu bulabilmişsin bakış açına hayran kaldım çok komplekli olduğu için benide sürekli huzursuz ediyor bir ortamda sürekli ben nasıl otururum nasıl konuşurum aman bişeymi dedim ona hakaretmi ettim ,ya inanın çocuğumuza şakayla kızarsın ya EŞŞEK SIPASI dedim diye neler etti ona demişim falan

işte böyle böyle kişiliğin yok olacak YOK! birine bakarken konuşurken gülerken bile korkudan tedirginlikten panik atak başlayacak. sonra zaten aman bişey mi der diye doğru davranışların bile yanlışa dönecek zamanla. hiç olmadığın bir insana döneceksin. buna hiç mi hiç hakkı yok:45: asla bunun sana olmasını istemem. çok kötü bir batak. inan bana kurtulmalısın. neyseki hemen yazdın buraya. durumunda sana normal geliyor şu an ki kararım doğru mu demişsin. doğru. çok doğru. hemen kurtulursan kendini kazanmış olacaksın. umuyorum ki yeniden kendin olabilirsin arkadaşım:71:

insanlar illa boşanırsamı çalışır bayıldım ya vallahi doğru söze söz söylenmez :)).
izin vermiyor keşke verseydi...
ben çevre istemiyorumki güzelim zaten çok var ama onun yüzünden sadece tlfnlaşıyoruz kimse onunla çok görüşmek istemiyor zor bir adam...
bir de ben yanımda kocaaaaaaa istemiştim ortak yaşantımız paylaşımlarımız olan zevklerimiz olan ..bizim evliliğimiz ben onun geyşasıyım,bakıcısıyım,temizlikçisiyim,oda benim karnımı doyuran finansörüm biz buyuz bumudur evlilik.

Canım hatayı görüyorsun sen de değil mi senin çalışmana izin vermeyen bir adamla evlenmişsin. En başta bu davranıştan kıllanmalıydın.Ne demek izin vermemek? Kimki o evlilik iki eşit kişi arasında olur. O senden izin alıyor mu da sen ondan izin isteyeceksin.Başta hatayı yapmışsın kendini ezdirmişsin o da tepene çıkmış işte. Evlilik mutlu olmak için yapılır mutlu değilsen önce evlilik terapisi o da sonuç vermezse boşan derim. Ve bir daha evlenmeye karar verirsen de baştan taviz vermemeni ve çalışmanı ekonomik özgürlüğe sahip olmanı tavsiye ederim.

Back
X