Ayrılık Sürecinde eş ve annesi

zaten hakkım olanı istiyorum. onların başka bişeyini istemem . allah tan da korkmuyorlar ki terbiyesizler

öylelermiş gerçekten. hepsini istiycem

o kadının bana yaşattıklarının daha beterini yaşasın istiyorum.

allaha havale ediyorum zaten mutlu olacakalrını düşünmüyorum

Tamam işte yollarınızı ayırmışsınız.
Zaten bu dünyadan kimse yaşattığını yaşamadan ölmezmiş.
SAdece sabır ve dua ile seyredin...
Mutluluklar....

Geçmiş olsun öncelikle,daha uzun zaman sömürülüp ayrılsaydınız daha üzücü olurdu harcanan emek ve zaman için.
Bu tarz konuların hepsinde yorumum aynı oluyor yine yazacağım.
1-Neden o yuva kurulurken en çok masraf ve zahmeti çeken bayanlardansınız?
Erkeklerde olan mantık aynen şu biterse alacağım bir koli ıvır zıvır ve bir iki beyaz eşya.
2-Neden düğün takılarını erkekler sahiplenip harcıyor ve bayanlarımız kendini altın tepside sunduğu yetmiyor gibi birde altınlarını veriyor dünyanın yedinci harikası kocalarına?
Bana göre böyle yapan erkeklerin aklında zaten bedavaya her türlü işini göreceği bir kadın ve üstüne gelsin paralar mantığı var ve hiç kıymet bilmiyorlar.
Aynen pazardan alınan 5 tl lik bardak ve karacadan aynı bardağa 50 tl verip yaşanan değer farkı gibi.
3- Bir insan hayatı ve mutluluğu paylaşmak için evlenir,eşinin ve ailesinin borçlarını ödemek için değil?
Burada bile kendinizi kullandırırken hala neyin kıymeti ve değerini beklemişsiniz alayamadım.
Daha uzayıp giden yorumlarım olurdu ancak bazı kadınlar,bir erkek tarafından sevilmek uğruna çok çok çok harcanıyor ve hiç azınlık değiller.
dediklerinizin yaşadıklarımla pek ilgisi yok

altınlarımı parmağımdaki yüzüğe kadar herşeyi zorla aldı. borçta oturmak için aldığı evin kredi borcu onun veya ailesinin borcu değil. biraz ödedim yardım ettim sonra ödemiyorum artık diye sorun çıkıyordu.

Sen Allah’a bu adamın gerçek yüzünü erken gösterdiği için iki rekat şükür namazı kıl bırak zaten rezil olmuşlar yeterince

ay bardağını bile bırakmışım makinesini mi bırakmıcam. aklıma bile gelmemişti . hemen gönderdim zaten

başkası olsa o evi yıkar kırar herşeyi öyle gider ben seviyelerine düşmek istemedim

ben yurtdisinda avukatim ( suanda aktiv olarak avukatlik yapmiyorum) ve gercekdende kücük dilinizi yutarsiniz bazi insanlarin bosanirken segiledigi davranislari görseniz.
hic takmayin- birakin ampülü takip cay icsin anasinla-

zaten bu süreçteki sakinliğim umursamaz olmam .çok katı keskin bir şekilde kararlı olmam ailemi herkesi şaşırttı.

dediğiniz gibi yapılanları gördükçe iyice katılaştım. kararımdan bir kez daha emin oldum
Şu söylediklerinize kendiniz inanıyor musunuz?
İntikam düşünen,adamın ve ailesinin çirkinliklerine kafası takılan insan nasıl umursamaz oluyor acaba?
Arkadaşım şu an sadece kendinize zarar veriyorsunuz,ister takın ister takmayın beni de bizi de bağlamaz. Biz burada sizin iyiliğiniz için yazıyoruz.
Karşı taraf bekarlığın keyfini şimdiden sürmeye başlamış siz ise onların yaptıklarını düşünüyorsunuz.
Çay makinasıymış,ampulmüş zaten onlardan beklenen davranışlar.
Başınızın gözünüzün sadakası olsun deyip keyfinize bakmalısınız.
Hani muhteşem bir evlilik olur da bu bana nasıl yapılır dersiniz o zaman hırsınızı da üzüntünüzü de anlarım.

Mehir hakkini vermez galiba bu reziller, manevi tazminat davasi ile talep edebilirsin onu da..
Söz, nişan ve düğünde takilan ne varsa o miktari odemek zorundalar sana..
Ben nafaka istememistim, cocuk yoktu cunku arada..
Onlarin bir çöpüne dahi dokunmadan kendi esyami alip çıkmıştım..
Ama benim eski esim hic cirkinlesmedi bosanma surecinde, zaten perisandi, ne istiyorsan senindir dedi en son dönüşü olmayacagini anlayinca.. Senin isin biraz daha zor..
mehiri vereceklerini sanmıyorum bende. avukatta zaten öncelik olarak benden alınan tüm takı altınlar ve krediye ödediğim paraları almak dedi.

eğer hakkım olanları vermek konusunda sıkıntı çıkartırsalar o zaman tazminat işine gidilecek o zaman çekişmeli olacak

mehiri vereceklerini sanmıyorum bende. avukatta zaten öncelik olarak benden alınan tüm takı altınlar ve krediye ödediğim paraları almak dedi.

eğer hakkım olanları vermek konusunda sıkıntı çıkartırsalar o zaman tazminat işine gidilecek o zaman çekişmeli olacak
Siyrilmalarina izin verme de ne yaparsan yap.. Insan utanir ya cay makinesini istemeye, bu ne rezilliktir..

ben yurtdisinda avukatim ( suanda aktiv olarak avukatlik yapmiyorum) ve gercekdende kücük dilinizi yutarsiniz bazi insanlarin bosanirken segiledigi davranislari görseniz.
hic takmayin- birakin ampülü takip cay icsin anasinla-
Bırak ampül ve çay makinesi ile mutlu mesut yaşasınlar
o ampülü bi yerine takmak isterdim ama neyse anası taksın :)

Sen Allah’a bu adamın gerçek yüzünü erken gösterdiği için iki rekat şükür namazı kıl bırak zaten rezil olmuşlar yeterince
evet şükür . bazı arkadaşlar yanlış anladı derdimi.

ben nasıl bu kadar kandırıldığıma emeklerime çektiğim cefaya üzülüyorum. mutlu olmalarını istemiyorum :KK14:

dediklerinizin yaşadıklarımla pek ilgisi yok

altınlarımı parmağımdaki yüzüğe kadar herşeyi zorla aldı. borçta oturmak için aldığı evin kredi borcu onun veya ailesinin borcu değil. biraz ödedim yardım ettim sonra ödemiyorum artık diye sorun çıkıyordu.
ev için yaptığınız ödemeleri geri alabilecekmisiniz?
Avizedeki ampule kadar alan kişiliğe 1 tl bırakmazdım.

Siyrilmalarina izin verme de ne yaparsan yap.. Insan utanir ya cay makinesini istemeye, bu ne rezilliktir..
hakikaten öyle koca evi düzmüşüm ne çay makinesi allah aşkına.

yok kurtulamayacaklar benden aldıklarını vermeden

ev için yaptığınız ödemeleri geri alabilecekmisiniz?
Avizedeki ampule kadar alan kişiliğe 1 tl bırakmazdım.
avukat alabileceğimizi söylüyor bakalım. bende hiç bir şey kalsın istemiyorum. sonuçta ev onlara kaldı :sopa:

Türk hukukundan haberim yok ama Mehir konusu sikintili. Elinizde bir belge varmi? yani talep eden taraf siz oldugunuz icin ispatlamakda size düsüyor (benim yasadigim ülkenin kanununa göre bu böyle)
Sizden alinan altinlar sikintili, sonucda bu altinlar nerde? bozdurulduysa neye harcandi? Bu noktalar önemli- eger beraber bozup gezip tozduysaniz böyle bir talepde bulunabilirsiniz ama karsi tarafin avukati (ben olsam mesela) baya savasir. sonucda dügün hediyesi olarak gelmis altinlar sadece size özel bir hediye degil.

ev kredisi ayni sekilde isler. evin degeri, verdiginiz miktar vs. önemlidir. Kac para verdiniz kredi icin ve kredi vermeseydiniz es degerde bir eve kira verecektiniz- Hayat müsterek oldugu icin size yarisi zaten düserdi- bunlari göz önünde bulundurun.

en son davamda ayni taleplerde bulunan bayanin sonucunu yazdim.

Türk hukukundan haberim yok ama Mehir konusu sikintili. Elinizde bir belge varmi? yani talep eden taraf siz oldugunuz icin ispatlamakda size düsüyor (benim yasadigim ülkenin kanununa göre bu böyle)
Sizden alinan altinlar sikintili, sonucda bu altinlar nerde? bozdurulduysa neye harcandi? Bu noktalar önemli- eger beraber bozup gezip tozduysaniz böyle bir talepde bulunabilirsiniz ama karsi tarafin avukati (ben olsam mesela) baya savasir. sonucda dügün hediyesi olarak gelmis altinlar sadece size özel bir hediye degil.

ev kredisi ayni sekilde isler. evin degeri, verdiginiz miktar vs. önemlidir. Kac para verdiniz kredi icin ve kredi vermeseydiniz es degerde bir eve kira verecektiniz- Hayat müsterek oldugu icin size yarisi zaten düserdi- bunlari göz önünde bulundurun.

en son davamda ayni taleplerde bulunan bayanin sonucunu yazdim.
mehiri diyorum ya zaten vereceklerini sanmıyorum. ama altınları bozup krediye toplu ödeme yaptılar hepsinin belgesi var.

kiradan fazla miktar verdim. neyse işte bakalım göreceğiz bunları

mehiri diyorum ya zaten vereceklerini sanmıyorum. ama altınları bozup krediye toplu ödeme yaptılar hepsinin belgesi var.

kiradan fazla miktar verdim. neyse işte bakalım göreceğiz bunları

insallah alirsiniz hakkinizi- bunlara hazirlikli olun. Ampülü Alan Adam yalan Dolan ile altin maltin vermez size. Elinideki tüm belgeleri toplayin. hatda bozdurdugunuz kuyumcuyla görüsün. belki miktarini hatirlar.
dedigim gibi, erkekler analarinin gazina gelip cok cirkenlesebiliyorlar. bunlar yasanmis olay oldugu icin dikkate almanizi öneririm.

insallah alirsiniz hakkinizi- bunlara hazirlikli olun. Ampülü Alan Adam yalan Dolan ile altin maltin vermez size. Elinideki tüm belgeleri toplayin. hatda bozdurdugunuz kuyumcuyla görüsün. belki miktarini hatirlar.
dedigim gibi, erkekler analarinin gazina gelip cok cirkenlesebiliyorlar. bunlar yasanmis olay oldugu icin dikkate almanizi öneririm.
evet herşeyi yapabilirler . onda bu anne olduğu sürece

hatta bende kargoyla kına gönderecektim ama neyse ampul yeterli

Hayır şunu anlamıyorum.
Adamın zaten karakteri bozuk değil miydi?
Gerçekten şaşırdınız mı yani adamın yaptıklarına?
Ha lambayı almış ha avizeyi almış ne farkeder?
Asıl ben çok şaşırıyorum,o kadar kötülük yapılınca insan daha da katılaşmıyor mu,daha da umursamaz olmuyor mu?
Yoksa bunlar sadece bende mi oluyor acaba dünyada?
merak etmeyin hepimizde oluyor ben de evime hırsızlar girmiş sandım ne ne var ne yok götürmüş adamlar (bende paraya yaptıklarını aldığım için boşanıyordum zaten).
Onu yaptiginda gözümdeki nokta kadar değeri vardı o da gitti.
Şuan keske evlense de su dava eziyetinden kurtulsam diye dua ediyorum 20 30 bin zarara girdim ama geleceğimi kurtardım diye bakıyorum insanlar çıkarı bittiğinde gerçek karakterini gösteriyor.

T.C.

YARGITAY

2. HUKUK DAİRESİ

E. 1995/10121

K. 1995/11061

T. 26.10.1995

• KOCAYA TAKILAN ZİYNETLERİN MÜLKİYETİ

• MÜLKİYET KARİNESİ

• ÖRF VE ADET GEREĞİNCE HÜKÜM ( Kocaya takılan ziynetler )

• HUKUKİ HAMİL

• HUKUKİ ZİLYET

743/m.1,898

ÖZET: Tarafların oturdukları bölgede,düğünde kim tarafından takılmış olursa olun, takılan ziynet eşyalarının geline ait olduğunu kabule elverişli, istisnasız herkes tarafından uyulan, istikrar kazanmış, örf ve adet varsa, kadını hukuki hamil kabul etmek gerekir.
Eksik tahkikatla, kocanın üzerine takılan eşyanın kocaya ait kabulü ile kadından istirdadına karar vermek isabetsizdir.
DAVA VE KARAR : Yukarıda tarihi, numarası, konusu ve tarafları gösterilen hükmün: Dairenin 25.5.1995 gün ve 5220/6296 sayılı ilamiyle onanmasına karar verilmişti. Adı geçen Dairemiz kararının düzeltilmesi istenilmekle, evrak okundu, gereği görüşülüp düşünüldü.
YARGITAY 2. HUKUK DAİRESİ KARARI:
Taraflar karı kocadır. Davacı bir kısım eşyasının davalıda kaldığını iddia etmiştir. Davalı da karşı dava dilekçesinde düğünde takılan bazı ziyneteşyasının kendisine takıldığını, karısında kaldığını ileri sürüp istirdadını istemişlerdir.
İhtilaf düğünde takılan bazı ziynet eşyasının taraflardan hangisine ait olduğu noktasında düğümlenmektedir.
"Menkul bir şeyin zilyeti onun maliki addolunur" ( M.K. 898 ). Taraflar bu karinenin aksini her türlü delil ile ispatlayabilirler.
Mahkeme söz konusu ziynet eşyasının kocaya takıldığını belirleyip isteği kabul etmiş, ancak yargılama sırasında kadın örf ve adet gereği tüm ziynet eşyasının kim tarafından hediye edilirse edilsin geline ait olacağını savunmuştur.
Medeni Kanunun 1. maddesi gereği Hakim Kanunda hüküm bulunmayan hallerde örf ve adet gereğince karar verme yetkisıne sahiptir. Taraflar zilyetlik karinesinin aksint her türlü delil ile ıspatlıyabileceklerine göre.burada örf ve adetin tesbiti önem taşımaktadır. Tarafların oturdukları bölgede, düğünde kim tarafından hediye edilmiş olursa olsun, takılan ziynet eşyasının geline ait olduğunu kabule elverişli istisnasız herkes tarafından uyulan, istikrar kazanmış örf ve adet varsa, kadını hukuki hamil kabul etmek gerekir. Bu yön gözetilmeden örf ve adet araştırılmadan, eksik tahkikatle düğün sırasında kocanın üzerine takılan eşyanın kocaya ait kabulü ile kadından istirdada karar verilmesi doğru değildir.
Bu ıtibarla hükmün bozulması gerekirken temyiz incelenıesi sırasında bu yön gözden kaçmış ve hüküm onanmış olmakla onama kararına kaldırılması ve hükmün bozulması uygun düşmüştür.

Halkımız takıyı oğlan tarafına yedirir ancak,kanunen takılar gelinin hakkıdır

Selam kızlar,

son konumda eşyalarımı aldığımı yazmıştım. Eşimin annesinin aldığı (zaten bir iki tabak bardak dışında bir şey almadı) bir bardağı bile almadım orda bıraktım . hiç bir şeylerine tenezzül etmedim. fakat eşimin çeyizime aldığı çay makinesini de yanlışlıkla almışım hiç aklıma gelmedi o kargaşa da yoksa almazdım zaten.

utanmadan bana mesaj atıp üç kuruşluk çay makinesini geri istedi şok oldum. kolilediğimiz poşetlediğimiz herşeyi açıp bakmışlar karıştırmışlar. bir de benim aldığım avizelerin içindeki lambaları bile söküp almışlar . biz eşyaları almaya gelmeden önce eve koşup kendi aldıkları halıları perdeleri avizeleri filan toplayıp götürmüşler...

bu yuva dağılıyor adamın ve annesinin derdi ev ve evdeki eşyalar. bu nasıl bir çiğlik nasıl bir rezillik inanamadım. bu mu yani ? bir çay makinesi kadar bir lamba kadar değerim yok muymuş ?

onlardan daha fazla eve eşya aldım. evi geçindirdim .borca yardım ettim. üstüne bir de altınlarımı alıp bozdurdular . yine olmadı yine değer bilinmedi .yetmedi ayrılmadan önce parmağımdaki yüzüğe kadar aldı götürdü.

çok kızgınım çok öfkeliyim. onu ve o.. annesini rezil etmek istiyorum mutlu olmasınlar istiyorum. nasıl geçecek bu günler bir şey diyin bana :KK14:
Oh iyi yapmışlar dava aç elinde delil oldu şimdi:)hatta keşke daha terbiyesiz şeyler de yapsalardi:) mesajı silme koş avukata tazminat iste takıları vs iste ee onlar da avukat tutmak zorunda kalacak avukat parası tazminat nafaka derken o çok değer verdiği ampullerin kıytırık çay makinesinin 100 katı çıkacak.
Bir de davayı kaybedince senin avukat paran da dava masrafların da onlara kitlenecek oooooohhhhhh :)))))))))

Back
X