Ayrıliyorumm ama ailem ortada birakti beni

Ayrıca birşey daha söyleyeyim...
Bir adama ben memurum ama kendimi cocugumu geçindirecek vasıfta degilim o yüzden ayrılamam diye muhtaç olacağıma...
Tayyörümü giyer 8 saat mesaimi yapar akşam tayyörü çıkarıp gri eşofman altımı giyer oturduğum apartmanın merdivenini yıkarım yine de düşmem bu hale.

Ah kuzum benim aynı şeyleri yaşadım zamanında ,rapor almaya giderken annem nerde kalacaksın o süreçte diye sordu ve evet gerçekten dünyanın başına yıkılması denen deyim dogru .Ben ne yaptım biliyor musun ,Guclendim ,Guclendim ve en sonunda kendim evden çıkmadan eşimi kapı dışarı ettim .Eski diyelim sen anla ,ama sakın ailenin dediği gibi arayıp pişman oldum falan deme ,güçlü olduğunu hissettir ne yaparlarsa yapsınlar gelecek nasılsa ,lütfen herkese kararlı olduğunu hissettir .yoksa işin çok zor pinpon topu gibi oluyorsun bir süre sonra .Şimdi güçlü durun eğer ki eşiniz gelirse sağlam durun barışmak istiyorsanız da böyle davaranamayacagini anların ona .

Tek devlet memuru maaşıyla 5 kişilik evi geçindirenler var.
Tamam öyle her şeye bol bol yetiştiremez ama ailesinin eline bakmak zorunda değil
Onlar ailelerden yardım alıyorlar misal burda bi konu var kadın memur eşinin erkek kardeşi asgari ücretle çalışıyor eşi çalışmıyor. Konu sahibesinin eşi bunlara ayda 1000 TL yolluyor ve konu sahibi de faturalarını ödüyor. Bu kadın tek başına

Bebeğe kim bakacak 8 saat zor bakıyor bakıcılar. Hayat sandığınız kadar kolay değil. Merdiven yıkamadan, yıkarım demeyin. Düşük ücret çok mesai kötü muamele var.

Maaşım 4600 zaten evet ilçede bile 2000 tl eşyalı evler
Canım seni ben anlarım. Aile evine döneceksin. Nafaka al çocuk için mutlaka. Sonra bir bakıcı tut. Ev hanımları oluyor bir çocuklu ya da çocukları büyük kendi evinde sen mesaide iken bakacak. Sen de akşam gidip alıp baba evine bebeğini götürüp bakacaksın. ( erkek tarafı bakmıyor dersin ) çocuğuna yansıtma babasının kötülüğünü sonuçta babası. Zamanı gelince anlar zaten. Zamanla ailen de çocuğuna alışır çok severler zaten merak etme. Sakın milletin gazına gelip ev tutma. Tek yaşayan kadının evine gelmeye çalışan çok olur. ( ailenle mi yaşıyorsun tek mi? Evine geleyim, bi kahve içeyim. Reddetsen dünyanın en kötü insanısın vs vs ) zamanla düzelecek herşey merak etme

Bebeğe kim bakacak 8 saat zor bakıyor bakıcılar. Hayat sandığınız kadar kolay değil. Merdiven yıkamadan, yıkarım demeyin. Düşük ücret çok mesai kötü muamele var.
1. Bebeğe bakıcı bakacak...ayrıca bebek değil artık çocuk. (24 ay itibarıyla gelişim skalasında çocuk diye geçer)
2. Merdiven yıkamanın nesi var? Pislik bir adama para için boyun eğip muhtaç olacağıma wc bile yıkarım.
3. Hayat tabiki kolay değil...ama standartım düşecek diye gurursuzca yaşamak bana göre hiç hiç kolay değil...kiyas kabul etmez.

Hanımefendi bebeği kast etmediğim çok belli. Soğan ekmek yiyecek değillerse de yaşam standartlari düşük belli bir süre idare edecekler. Sizin tavsiyeniz ne mesela ? Napsın konu sahibi ?
Baba evine dönüp bebeğe bakıcı tutacak akşamları kendi bakacak. Sonuçta çocuk hep böyle küçük kalmayacak sonradan da kreşe verecek. Para biriktirip ev alacak. Çocuğuyla bi hayat kuracak

Baba evine dönüp bebeğe bakıcı tutacak akşamları kendi bakacak. Sonuçta çocuk hep böyle küçük kalmayacak sonradan da kreşe verecek. Para biriktirip ev alacak. Çocuğuyla bi hayat kuracak
Baba evine alacak mı ? Alsa kadına ya da çocuğa huzur verecek mi ? Ev fiyatları uçmuş gitmiş. Bu süreçte psikolojisi sağlam kalacak mı ?

Fakir edebiyatı yapıyorsunuz. Kimse gurursuzca yaşasın demedi . Kadın memur olmuş sabah memur akşam merdiven yıkamaz. Suan zor durumda. Çare merdiven değil

Bebek soğan ekmek yiyemez.
Konu sahibinin çocuğu 2/2.5 yaş aralığında.Benim çocuklarım o yaşlarında her yemeği yiyebiliyorlardı. Eşi devlet memuru yani eşinden nafaka alamama gibi bir durum yok ve kredi ile de olsa alınmış bir evleri var ..satışından 3-5 mutlaka hissesine düşen olacaktır

Öyle bir adamla hayatınızı mahvetmeyin elbette. Bunları size o zor anlarınızda gerçekten yaptıysa sizi ve çocuğunu istemiyen bir adamla neden evli kalasınız, iki üç çocuk olup, şiddet size yönelip iyice perişan olsun hayatınız diye mi, size de o çocuğa da yazık değil mi. Sizi tek haklı bulamadığım konu çocuğunuzu ailenize baktırma isteğiniz. Toplumumuzda bir kesimde bu durum doğal görünür olduğu için siz de aynı hataya düşmüşsünüz. Kendi çocuğumuzu kendimiz çözüm bulup büyütmeliyiz. Büyük ebeveynler değil!. Özetle boşanın, cahil ablayla da aileyle de iletişimi kesin. Görüşmek istiyorlarsa zor zamanlarımda bana manevi olarak destek olup yanımda durmadınız. Yardımınızı da istemiyorum artık gerek yok! diyebilin İnsani anlamda gçrüşecekseniz de onlara sığınmadan, çocuğunuzun bakımını dayatmaktan çok farklı şekilde, hayatınıza müdahale ettirmeden akraba gibi görüşün. Maaşınıza icra filan gelmez, sizi korkutma sözleri bunlar. Maaş ve çocuğa bağlanacak nafaka ile çok da güzel geçinirsiniz. Aileye fikirlerini sormayın, ablayla mümkün olduğunca muhatap olmayın. İstediğiniz ilde ya da bulunduğunuz ilde çocuğunuzu verebileceğiniz bir kreşe yakın küçük bir daire tutun. Yeni yaşama başlayın. Hayatınız size anne baba, ablanız yönetsin diye verilmedi. Onlardan beklentiye girmekten de vazgeçin. Eğer koyu cahil, yobaz insanlar değillerse yıllar sonra çocuğunuzu büyütüp güzel bir hayat sunduğunuzu gördüklerinde aynı insanlar size benim güçlü akıllı kızım diyorlar, o abla ah sen ne rahatsın ben yapamadım, edemedim söylemlerine başlıyor. Çok gördük öylelerini. Ha hayat boyu onaylamasalar ne yazar.! Siz kendinize yetip kendinize çocuğunuza yeni güzel bir hayat kurduktan sonra!.

Fakir edebiyatı yapıyorsunuz. Kimse gurursuzca yaşasın demedi . Kadın memur olmuş sabah memur akşam merdiven yıkamaz. Suan zor durumda. Çare merdiven değil
Bakin fakir edebiyatı yapan ben değilim konu sahibi. anlaşılamayan konu memur olup da nasil geçimle ilgili kaygı duyması...elbet aynı standartta olmayacak hicbir şey. bunu kabul ediyoruz zaten. Ama standartim düşmesin diye bu muamelelere boyun egmek kaçıncı seviye onu soruyorum.

geçinirsiniz, eşyalarında istediğiniz bir kısmını alırsınız, zatn çocuğa nafaka verecek. ilk zamanlar zorlansanız da gittikçe rahatlayacaksınız. bebeğiniz büyüdüğünde anaokulu falan olur. mutsuz olduğuuz bir evde mutsuzluğunuza şahit olmasından iyidir. aileniz sizin direnemez sanıp ikna etmeye çalışıyor myhtemelen. memursunuz, bu büyük avantaj yılmayın

28 aylık

Evet çocuğumdan vazgeçemem çünkü ölümden döndüm erken doğum yaptım eşimin yaşattıkları yüzünden Rabbım bilir ama çocuğu baba olmayı haketmedigini düşünüyorum
Esim ya imda ailemde 2 apartman yanimda olmasina ragmen 18 aylik krese verdim kizimi ise dondum. Gayet guzel bakarsiniz kiziniza. Verin guzel bir krese tutun minik bi ev. Bakin hayatiniza. Ilk adim zor ama baslarsaniz gerisi gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…