İlçenin il merkezine uzaklığı kaç km?Maaşım 4600 zatenevet ilçede bile 2000 tl eşyalı evler
Onlar ailelerden yardım alıyorlar misal burda bi konu var kadın memur eşinin erkek kardeşi asgari ücretle çalışıyor eşi çalışmıyor. Konu sahibesinin eşi bunlara ayda 1000 TL yolluyor ve konu sahibi de faturalarını ödüyor. Bu kadın tek başınaTek devlet memuru maaşıyla 5 kişilik evi geçindirenler var.
Tamam öyle her şeye bol bol yetiştiremez ama ailesinin eline bakmak zorunda değil
Bebek soğan ekmek yiyemez.Yaşam standartlarını düşürüp idare edecek maalesef. Yapacak bir şey yok. Böyle ailenin eline bakmaktansa , böyle koca ile yaşamaktansa soğan ekmek yemek daha iyidir.
Bebeğe kim bakacak 8 saat zor bakıyor bakıcılar. Hayat sandığınız kadar kolay değil. Merdiven yıkamadan, yıkarım demeyin. Düşük ücret çok mesai kötü muamele var.Ayrıca birşey daha söyleyeyim...
Bir adama ben memurum ama kendimi cocugumu geçindirecek vasıfta degilim o yüzden ayrılamam diye muhtaç olacağıma...
Tayyörümü giyer 8 saat mesaimi yapar akşam tayyörü çıkarıp gri eşofman altımı giyer oturduğum apartmanın merdivenini yıkarım yine de düşmem bu hale.
Hanımefendi bebeği kast etmediğim çok belli.Bebek soğan ekmek yiyemez.
Canım seni ben anlarım. Aile evine döneceksin. Nafaka al çocuk için mutlaka. Sonra bir bakıcı tut. Ev hanımları oluyor bir çocuklu ya da çocukları büyük kendi evinde sen mesaide iken bakacak. Sen de akşam gidip alıp baba evine bebeğini götürüp bakacaksın. ( erkek tarafı bakmıyor dersin ) çocuğuna yansıtma babasının kötülüğünü sonuçta babası. Zamanı gelince anlar zaten. Zamanla ailen de çocuğuna alışır çok severler zaten merak etme. Sakın milletin gazına gelip ev tutma. Tek yaşayan kadının evine gelmeye çalışan çok olur. ( ailenle mi yaşıyorsun tek mi? Evine geleyim, bi kahve içeyim. Reddetsen dünyanın en kötü insanısın vs vs ) zamanla düzelecek herşey merak etmeMaaşım 4600 zatenevet ilçede bile 2000 tl eşyalı evler
1. Bebeğe bakıcı bakacak...ayrıca bebek değil artık çocuk. (24 ay itibarıyla gelişim skalasında çocuk diye geçer)Bebeğe kim bakacak 8 saat zor bakıyor bakıcılar. Hayat sandığınız kadar kolay değil. Merdiven yıkamadan, yıkarım demeyin. Düşük ücret çok mesai kötü muamele var.
Baba evine dönüp bebeğe bakıcı tutacak akşamları kendi bakacak. Sonuçta çocuk hep böyle küçük kalmayacak sonradan da kreşe verecek. Para biriktirip ev alacak. Çocuğuyla bi hayat kuracakHanımefendi bebeği kast etmediğim çok belli.Soğan ekmek yiyecek değillerse de yaşam standartlari düşük belli bir süre idare edecekler. Sizin tavsiyeniz ne mesela ? Napsın konu sahibi ?
Baba evine alacak mı ? Alsa kadına ya da çocuğa huzur verecek mi ? Ev fiyatları uçmuş gitmiş. Bu süreçte psikolojisi sağlam kalacak mı ?Baba evine dönüp bebeğe bakıcı tutacak akşamları kendi bakacak. Sonuçta çocuk hep böyle küçük kalmayacak sonradan da kreşe verecek. Para biriktirip ev alacak. Çocuğuyla bi hayat kuracak
Fakir edebiyatı yapıyorsunuz. Kimse gurursuzca yaşasın demedi . Kadın memur olmuş sabah memur akşam merdiven yıkamaz. Suan zor durumda. Çare merdiven değil1. Bebeğe bakıcı bakacak...ayrıca bebek değil artık çocuk. (24 ay itibarıyla gelişim skalasında çocuk diye geçer)
2. Merdiven yıkamanın nesi var? Pislik bir adama para için boyun eğip muhtaç olacağıma wc bile yıkarım.
3. Hayat tabiki kolay değil...ama standartım düşecek diye gurursuzca yaşamak bana göre hiç hiç kolay değil...kiyas kabul etmez.
Alıyor çocuk onda kalsın diyorBaba evine alacak mı ? Alsa kadına ya da çocuğa huzur verecek mi ? Ev fiyatları uçmuş gitmiş. Bu süreçte psikolojisi sağlam kalacak mı ?
Konu sahibinin çocuğu 2/2.5 yaş aralığında.Benim çocuklarım o yaşlarında her yemeği yiyebiliyorlardı. Eşi devlet memuru yani eşinden nafaka alamama gibi bir durum yok ve kredi ile de olsa alınmış bir evleri var ..satışından 3-5 mutlaka hissesine düşen olacaktırBebek soğan ekmek yiyemez.
Çocuk baba da kalsa konu sahibinin babası hiç almayabilir eve. Söylediklerinden torunlarının pek umrunda olmadıkları belli. Kendi çocuğunu zor sığdıracak eve zaten...Alıyor çocuk onda kalsın diyor
Nedir çare?Fakir edebiyatı yapıyorsunuz. Kimse gurursuzca yaşasın demedi . Kadın memur olmuş sabah memur akşam merdiven yıkamaz. Suan zor durumda. Çare merdiven değil
Bakin fakir edebiyatı yapan ben değilim konu sahibi. anlaşılamayan konu memur olup da nasil geçimle ilgili kaygı duyması...elbet aynı standartta olmayacak hicbir şey. bunu kabul ediyoruz zaten. Ama standartim düşmesin diye bu muamelelere boyun egmek kaçıncı seviye onu soruyorum.Fakir edebiyatı yapıyorsunuz. Kimse gurursuzca yaşasın demedi . Kadın memur olmuş sabah memur akşam merdiven yıkamaz. Suan zor durumda. Çare merdiven değil
Esim ya imda ailemde 2 apartman yanimda olmasina ragmen 18 aylik krese verdim kizimi ise dondum. Gayet guzel bakarsiniz kiziniza. Verin guzel bir krese tutun minik bi ev. Bakin hayatiniza. Ilk adim zor ama baslarsaniz gerisi gelir.28 aylık
Evet çocuğumdan vazgeçemem çünkü ölümden döndüm erken doğum yaptım eşimin yaşattıkları yüzünden Rabbım bilir ama çocuğu baba olmayı haketmedigini düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?