Ayrıliyorumm ama ailem ortada birakti beni

Ayrıca hanımlar sahil kasabasına tayin olmak öyle ha deyince olmuyor onlar eski zamanlardaydı. Bilakis daha doğuya tayin ediliyorsun. Memurluk artık eskisi gibi değil

Ayrıca hanımlar sahil kasabasına tayin olmak öyle ha deyince olmuyor onlar eski zamanlardaydı. Bilakis daha doğuya tayin ediliyorsun. Memurluk artık eskisi gibi değil
Siz memur musunuz?
Boşanma halinde evrakinizi ibraz eder tayin başvurusu yaparsınız ve tayininiz yapılır. Net.

Siz memur musunuz?
Boşanma halinde evrakinizi ibraz eder tayin başvurusu yaparsınız ve tayininiz yapılır. Net.
Evet memurum tayin yapma dilekçesi verirsiniz ama herkesin ki kabul olmuyor. Burda bi kadın memur istedi olmadı

Çocuğunuz çok küçük.ailenizi ikna edip bir süre daha ailenizle kalmanız lazım.eve maddi manevi destek olun.ailenizle çocuğunuz ilkokula gelinceye kadar kalın.disarida hem bakıcı parası hem kira hem evin masrafları çok zor

Işin ayarını bilmiyordur o. Başka il ya da ilce artık neyse bunun yapılması mecburi. Kanun o şekilde.
Yeni bi arkadaş temmuz başında boşandı. Tayin istedi daha bekliyor. Memurlar. Net de bu konuda çok yazı var. İdareye de bişi denilmiyor bazıları sırf bu yüzden evlenip boşanıyormuş vs diye zorlaştırıyorlar onlarda

Ben boşanınca dilekçe yazdım.sahil kasabasına geldim.tatil yeri burası ama imkan yok.bana göre boşanan kadin metropolde yaşamalı.hastane eğitim şehir hayatı olmalı.sahil kasabası önermiyorum. Burada denizden başka bisi yok.magaza cyok.ulasim.ucretleriacayip.pahali.tam teşekküllü hastane yok.okul uzak.ben bir daha tayin alırsam istanbul olacak.orada her imkan var.

Maasa niye icra geliyor yahu?
Devlet memuruymussunuz
Cocuk ne kadarlık?
Bakıcı ,kres hangisi uygunsa bulup cıkın o evden.
Adam normal değil ,evdeki kediyi bırakmam ne cocuk vermesi ne velayeti?
Sacmalıyorlar.

Kiralar 1500 üstü bakıcılarda öyle ailem dediğim insanlar maaşına eksi düşersin asla gecinemezsin diyorlar biz senin sıkıntılarını çekmek zorunda değiliz diyorlar. Biz yaşlandık rahat edeceğiz derken gelme diyor annem gerekirse ayaklarına kapan dedi .Beni yaralayan bu boşuna okumuşum diyorum. Ondan iyisi bulunmaz herkes es dost seni suçlu bulur .

28 aylık

Evet çocuğumdan vazgeçemem çünkü ölümden döndüm erken doğum yaptım eşimin yaşattıkları yüzünden Rabbım bilir ama çocuğu baba olmayı haketmedigini düşünüyorum
Ay ben öleyim:)
24 aylık benimki eylülde krese baslıyor.
28 aylık cocuk ya miss gibi kresler var.

Aile olmadan bazı şeylerin altından zor kalkılıyor ama imkansız değil
Benim ailemin hastalık vs sebepleri ile, büyük bir şehirde her işimi kendim halletmek durumunda kaldım, taşınma tadilat ve bu senelerdir böyle
Anca para varsa ki maaşınız var, çocuk hep bu yaşta kalmayacak ilerde okula da gidecek, çocuğunuza da bu durumu yaşatmayın derim ben
Belki zorlanırsınız yalnız hissedersiniz bazen ağlarsınız ama sizi ve çocuğunuzu döven söven olmaz
O adam çocuğunu da döver
Allah yardımcınız olsun, keşke düzelmesi için çözüm üretebilsek, ama şiddetin çözümü yok ki

Peki bosaninca mi tayin çıkıyor hemen bosanmadan önce çıkmıyor mu

Peki bosaninca mi tayin çıkıyor hemen bosanmadan önce çıkmıyor mu
Bizde koruma kararları vardı ailemi yaralamıştı.cocuk da kalp hastası idi.bunlari dayanak gösterdim.dilekce yazdım.benim tayin.saglikla ilgili de old için boşanmadan önce de olurdu

Gercekten bazıları nasıl memur oluyor diyorm okudukca?
28 aylık cocuk
Memur maası +nafaka alırsın
Kimseye de muhtac olmazsın yahıu bunun icin dram yaratmaya ne gerek var?
40 günlük bebe olsa hadi dicem muhtacım birileri baksın cocuguma.
Cİdden silkelenin kendinize gelin yahu.

Ben burda cok caresiz bir durum goremedim. Evet zor, ama imkansiz degil. Cocuk bebek degil. Cogu kisi ailesinden uzak yaşıyor ve çalışıyor, cocuk da ya bakici tarafindan bakiliyor ya da kreşte oluyor. Siz evliyken de calismiyor musunuz? Peki suan cocuga kim bakiyor? Bebek degil ayrica, cocuk. Benim cok arkadasimin cocugu krese gidiyor. Ayrica esyali ev 2000demissiniz, esyali ev tutmayacaksiniz, bulundugunuz ilçenin ili disinda farkli il/ilce alternatiflerine bakacaksiniz. Cok basit ve temel esyalari alip, gerekirse uzun vadeli kucuk bir kredi cekip esyalari odeyebilirsiniz. 1+1 ev yeterli ilk etapta. Aileyi yok sayacaksiniz. Esinizi de def edeceksiniz. Nafaka da gelirse ne ala, gelmezse de kendi maasinizla dogru hesaplama ile gecinecek ve kimseye eyvallah etmeyeceksiniz. Yapmayin lutfen ya. Ne oyle aile isterim, ne oyle eş. Cozumlenmeyecek hicbir sey yok hikayede. Bu kadar dertlenmenizi gercekten anlayamadim.

Yapabilirsiniz.
Öncelikle sizin minik 2.5 yaşında, kreşi olan bir yere geçerseniz bakıcı masraflarından epey tasarruf edersiniz.

İkincisi ise ulaşım.
Öncelikle arabayla gitmeliyim vs diye düşünmeyin, bu sizi gereksiz yere bağlar. Manavı yanında, otobüslere yakın her yer sizi kurtarır. Miniğin ulaşımı için kreşin yakınına da taşınabilirsiniz. Otobüs/metro/dolmuş yakınsa siz de yakınsınız. Toplu ulaşımı ele alırsanız 2000 tllik lüks eşyalı evlerden kurtulup daha makul fiyata daha uygun bir yere geçebilirsiniz. Ben olsam yeni evlerden ziyade içi yapılı (bknz boruları değişmiş) ama biraz daha eski bir daireyi tercih ederdim.

Üçüncüsü ama belki de en önemki nokta ise taşınacağınız il.

Öncelikle ablanız çöp, anne babanız da çöp, siz aradan cevher gibi çıkmışsınız. Minicik bebeği yok babaya bırak biz memur maaşını çatır çatır yiyelim diyenin yolu yaşlılıkta yapayalnız kalmaktır. Onların lafıyla asla iş yapmayın evinize icra geleceği falan yok. Zaten çocuk olmasa rahatça geçinirsiz dertleri maaş yemek.

Dolayısıyla onların yanına il merkezine gideyim diye de çabalamayın. Yaşama maliyeti düşük yaşaması zevkli pek çok ilimiz var, seçenekleri söylerseniz yardımcı oluruz. Çöpleri çekmektense denizin yanında püfür püfür keyif yaparım daha iyi.

Ailen arkanda durmuyorsa kendi ayaklarının üstünde duracaksın.Katlanmak zorunda değilsin ailene de muhtaç değilsin

Kardeşim ben yapmadım ama yanlıştı.bosanma sürecinde psikolojik destek şart.simdi keşke alsaydım diyorum.bir de youtube da bayan bir psikolog var onu takip ediyorum.bana iyi geldi.aylik 15 liraya bir de ücretli kısmı var oraya da uyeyim ve psikolojim su an iyi.tavsiye ederim.kesinlikle psikolojik destek lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…