- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
- Konu Sahibi thebutterflyeffect
Ben erkek arkadaşının tam olarak hangi saikle böyle bir istekte bulunduğunu bilmiyorum ,mesele yalan söylemek bunun farkındayım özellikle bu kısımdan başladım şöyle ki;
şimdi bu kızcağız bu kişi ile 3 sene geçirmiş belli ki seviyor ve benim hissettiğim-her ne kadar kendi kararlarımla yaşıyorum dese de- ailesinin doğrularıyla yaşıyor. Diyorum ki ailesine sevgi bağı bulunan,saygı ile yaklaşan genç bir kız sevgilisinin evine gittiğini yaşadığımız toplum ve aile gereği söyleyemeyebilir bu durumda kocaman yalanlar olmasa da detay eksilterek bunu gerçekleştirebilir çünkü ben aslında kendisinin de bunu isteyebileceğini ama ailesine yalan söyleyip büyük sorumluluk almak istemediğinden yapmadığını düşünüyorum.
Yani, iyi evlat olmak sevgilisinin evine gideceğini ailesine net bir şekilde tüm detayıyla söyleyemediği için sadece ''buralarda'' olunmayabiliyor.Çünkü mecbur kalabiliyor,ailesi de evladını eminim korumak gibi sebeplerden böyle kısıtlamak ister ancak atıyorum Danimarka'da yaşayan bir genç bunu rahatlıkla dile getirip aile bağını korurken burada tek bir sebepten bir evladın gerçeği tüm detayıyla açıklayamaması onu KÖTÜ evlat yapmaz,yapmamalı. Bence hayat siyah beyaz değil zira
Iyi veya kötü evlat olgusunu ben konu sahibi özelinde degerlendiriyorum. Yoksa benim icin de bu kötü evlat kategorisine girmiyor. Ama konu sahibi ailesine sevgilisi ile ilgili hicbir yalan söylemek istemiyor. Bu sekilde bu iliskiye başlamış. Ailesinin amacı da kızlarının iyiliginden emin olmak, çünkü görüyorsunuz insanlarn icinden nasıl manyaklar çıkıyor.
Eger erkek arkadaşı gayet medeni bir şekilde bu isteğini iletseydi ben ona da suc bulmazdım. Bu da onun tercihi derdim. Ama burada bir baskı söz konusu. Bu yüzden ben iyi niyetli bulmuyorum bu adamı. Bu nedenle de ailesinin güvenini kıracak bir hareket yapmaması gerektigini savunuyorum.
Sevgilisi oldukça ılımlı ve sakin bir şekilde istese tamam. Böyle iliskiden sıkıldım vs durumlarına girdiginde burada psikolojik bir baskı devreye giriyor. Ne yani evine gitmiyor diye sıkılmak normal mi seven 2 kişi arasında. Hadi diyelim bu tarz bir iliski istemiyor bunu daha olgun bir sekilde ifade edemez miydi.
Konu sahibinin ailesinin de sadece kızlarının iyiligi için izin vermeyeceklerini düşünüyorum. Eğer mutaasıp bir aile olsaydı türkiye şartlarında, kızlarının sevgilisi olmasını bile sorunsuz karşılamazlardı. Böyle medeni bir ailesi varken, bu şekilde yıkıcı tavrı olan bir erkek için onlara yalan söylemek bana doğru gelmiyor.