- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.496
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Kültür farkı işte . Düğün olmadan evlilik olmuyor gibi birşey adetlerimizdeTurkiyenin de bu olayina hastayim. Adamlarin nikahi var şuan evliler, uc bes akrabasi gobek atmadan davul zurna calmadan kendilerini evli saymiyorlar.
2. evliliğini yapmış biri olarak şunu diyeyim, eğer aklında en ufak bi soru işareti varsa asla kalkışmasın, vazgeçsin...Merhaba herkese ,
28 yaşındaki kızkardeşim gecen sene nişanlandı . Eylül Ayında da nikahı oldu düğünü bu yaz için düşünüyorduk ama kardeşim kafasını toplamak istediğini gercekten evlenmeyi isteyip istemediğini tekrar düşünmek istiyormuş belki evlilikten vazgeçebilirim diyor . Sebebi biraz uzun ve Karışık hiç o detaylara girmiyorum .
Ama biraz o ne der bu ne der düşüncesinde olan Kişiler ailem . Yasadığı yerde küçük biryer herkes Nişan çok uzadı düğün ne zamsn olacak diye soruyor . Kardeşimde kafasının Karışık olduğunu Söylemek istemiyor haliyle bu durumda ne yapılmalı ?
Yurtdışıyla ilgili işlemler oldupu için nikahı erken kıydılar. Normalde yazın düğünde olacaktı nikah . Bunu kastettim .
Yok anlatamadım galiba .2. evliliğini yapmış biri olarak şunu diyeyim, eğer aklında en ufak bi soru işareti varsa asla kalkışmasın, vazgeçsin...
Elalemle düğün ve cenaze yapılıyor... Geri kalan koca zaman sizin... Bence kendine yazık etmesin..
İlk evliliğimde ben de anı şekilde kafamda soru işaretleri elalem ne der diye evlendim, sonbuç hüsran...
Boşandım yine elalem diyeceğini dedi ama bu kez akıllanmıştım ve kendi hayatıma bakıp hayatımın aşkını buldum...
keşke o gün elalem ne der diye dşünmeseydim.
Turkiyenin de bu olayina hastayim. Adamlarin nikahi var şuan evliler, uc bes akrabasi gobek atmadan davul zurna calmadan kendilerini evli saymiyorlar.
hayatımda bundan daha saçma bişey duymadım. evliyim ve eşimle beraber yaşamıyorum, sebep? düğün yapmadım. gerçekten inanılmaz. bu kafa ile evlenmesin zaten.
hayır evlenmiş boşanmış sayılacaksın zaten ne diye kendine eziyet eder ki insan? bi sonraki ilişkide ya evliydik ama aynı evde hiç yaşamadık filan mı diyecek acaba.
gerçekten çok garip bi milletiz.
boşanmış olmuyor o durumda nikah iptali oluyor. yani kayıtlarda çıkmaz bile. sadece çok özel durumlarda görünebilir.
Tatlım çok iyi anladım işte...Yok anlatamadım galiba .
Düşünmek istiyorum kafam Karışık kararsızım Hemen evlenmek aynı evde yasamak istemiyorum zamana bırakmak istiyorum diyor . Resmi olarak evli ama şu an evlilik hayatı yaşamıyorlar .
Insanlarda Nişan oldu e düğün ne zaman artık ne zaman birarada yasamaya başlayacaksınız diye soruyor .
Evliliğin İptali Davası için Kanunun Belirlediği Mutlak Sebepler
- Evlilik yapılan kişinin zaten evli olduğunu gizlemesi ya da evlenilen kişinin hali hazırda evli olduğunun ortaya çıkması durumlarında evliliğin iptali davası açılabilir.
Evlilik nasıl iptal edilir diyen bireyler açısından Medeni Kanun’da belirtilmiş olan evlilik iptali için mutlak sebepler bunlardır. Şimdi Evliliğin iptalini sağlayacak olan nispi sebepler hakkında bilgi vereceğiz.
- Evlilik yapılan bireyin sürekli ayırt etme gücünden yoksun olması durumunda evlilik nasıl ipta edilir diyen bireyler, evliliğin iptali davası açabilirler.
- Evlilik nasıl iptal edilir diyen bireylerin evlendiği kişinin, evlilik önünde engel teşkül edecek derecede akıl hastalığı bulunması durumunda evlilik iptali davasıaçılabilir.
- Evlenilen kişinin evliliği engelleyecek derecede hısım olması durumunda bu durum evliliğin iptali davası için mutlak sebep olarak sayılmaktadır.
Evliliğin İptali için Kanunun Hükmettiği Nispi Nedenler
Evlilik İptali için Süre / Zaman Aşımı Var mıdır?
- Evlilik yapılırken evlenen bireylerden birisinin ayırt etme gücünden geçici yoksun olması durumunda evlilik iptal davası açılabilir. Bu durum nispi sebepler arasında sayılmaktadır.
- Evlilik yapılırken yanılmış olma hali evlilik iptali için nispi sebepler arasında yer alır. Evlilik yapılırken yanılmış olma hali iki şekilde ortaya çıkabilir. Birincisi kişi hiç evlenmek istememiş ya da evlendiği kişi ile evlilik yapmak istememiş olduğu halde yanılgıyla evlenmiş olabilir. İkincisi ise evlendiği kişide olduğunu düşündüğü bir özellik hakkında yanılgıya düşmüş ve evlenmiştir.
- Evlilik nasıl iptal edilir diye merak edenler açısından bir diğer nispi sebep ise karşı taraf tarafından aldatılmış yani kandırılmış olmadır. Evlilik iptali isteyen birey namusu ya da haysiyeti ile ilgili olarak doğrudan evlendiği kişi tarafından ya da 3. bir kişi tarafından kandırılmış olabilir. Bir diğer aldatma yani kandırılma konusu ise evlenen kişilerden birisinin diğer eşi, hayati öneme sahip bir hastalığı olup olmadığı konusunda aldatması nispi neden olarak sayılır.
- Evlenen kişilerden birisi ya da bir yakını tehdit şantaj gibi yollarla evliliğe ikna edilmiş ise nispi sebep olarak evlilik nasıl iptal edilir diyen bireyler açısından öne sürülebilir.
Evliliğin iptali davalarında süre aşımı söz konusu olabilmektedir. Bu durumda öne sürülecek iptal sebebine göre farklılık gösterir. Örneğin evliliğin iptali davası için mutlak sebeplerden birisine sahip olunması durumunda evlilik iptali için zamanaşımı söz konusu olmamaktadır. Nispi nedenlerde ise 6 aylık bir zaman aşımı süresi mevcuttur.
bilmeden yorum yapmayın lütfen.
öyle evliyim ama aynı evde hiç yaşamadık, hadi iptal edelim diye bişey yok.
burada mutlak sebeplerden hiç biri yok. belki nispi sebeplere bakılabilir. onda da süre 6 aymış.
nerden biliyorsunuz önemli neden olmadığını???
ben de bu konuda bildiğimden yorum yaptım emin olabilirsin.
konuş a sahibi kafası karışık demiş ama nedenini söylememiş.
Google soracak kadar aklım var bu arada
bir arada yaşamamış cinsel birlikteliği olmamış kişiler evli falan sayılmaz. boşanırken bile ayrı yaşıyoruz deyince hakimler tık diye boşuyor
hangi kafayı yaşıyorsunuz bilmiyorum ama az ötede yaşayın. tamam en doğru bilgi sizde, çok bilgilisiniz.
Evliliğin İptali Davası için Kanunun Belirlediği Mutlak Sebepler
- Evlilik yapılan kişinin zaten evli olduğunu gizlemesi ya da evlenilen kişinin hali hazırda evli olduğunun ortaya çıkması durumlarında evliliğin iptali davası açılabilir.
Evlilik nasıl iptal edilir diyen bireyler açısından Medeni Kanun’da belirtilmiş olan evlilik iptali için mutlak sebepler bunlardır. Şimdi Evliliğin iptalini sağlayacak olan nispi sebepler hakkında bilgi vereceğiz.
- Evlilik yapılan bireyin sürekli ayırt etme gücünden yoksun olması durumunda evlilik nasıl ipta edilir diyen bireyler, evliliğin iptali davası açabilirler.
- Evlilik nasıl iptal edilir diyen bireylerin evlendiği kişinin, evlilik önünde engel teşkül edecek derecede akıl hastalığı bulunması durumunda evlilik iptali davasıaçılabilir.
- Evlenilen kişinin evliliği engelleyecek derecede hısım olması durumunda bu durum evliliğin iptali davası için mutlak sebep olarak sayılmaktadır.
Evliliğin İptali için Kanunun Hükmettiği Nispi Nedenler
Evlilik İptali için Süre / Zaman Aşımı Var mıdır?
- Evlilik yapılırken evlenen bireylerden birisinin ayırt etme gücünden geçici yoksun olması durumunda evlilik iptal davası açılabilir. Bu durum nispi sebepler arasında sayılmaktadır.
- Evlilik yapılırken yanılmış olma hali evlilik iptali için nispi sebepler arasında yer alır. Evlilik yapılırken yanılmış olma hali iki şekilde ortaya çıkabilir. Birincisi kişi hiç evlenmek istememiş ya da evlendiği kişi ile evlilik yapmak istememiş olduğu halde yanılgıyla evlenmiş olabilir. İkincisi ise evlendiği kişide olduğunu düşündüğü bir özellik hakkında yanılgıya düşmüş ve evlenmiştir.
- Evlilik nasıl iptal edilir diye merak edenler açısından bir diğer nispi sebep ise karşı taraf tarafından aldatılmış yani kandırılmış olmadır. Evlilik iptali isteyen birey namusu ya da haysiyeti ile ilgili olarak doğrudan evlendiği kişi tarafından ya da 3. bir kişi tarafından kandırılmış olabilir. Bir diğer aldatma yani kandırılma konusu ise evlenen kişilerden birisinin diğer eşi, hayati öneme sahip bir hastalığı olup olmadığı konusunda aldatması nispi neden olarak sayılır.
- Evlenen kişilerden birisi ya da bir yakını tehdit şantaj gibi yollarla evliliğe ikna edilmiş ise nispi sebep olarak evlilik nasıl iptal edilir diyen bireyler açısından öne sürülebilir.
Evliliğin iptali davalarında süre aşımı söz konusu olabilmektedir. Bu durumda öne sürülecek iptal sebebine göre farklılık gösterir. Örneğin evliliğin iptali davası için mutlak sebeplerden birisine sahip olunması durumunda evlilik iptali için zamanaşımı söz konusu olmamaktadır. Nispi nedenlerde ise 6 aylık bir zaman aşımı süresi mevcuttur.
bilmeden yorum yapmayın lütfen.
öyle evliyim ama aynı evde hiç yaşamadık, hadi iptal edelim diye bişey yok.
burada mutlak sebeplerden hiç biri yok. belki nispi sebeplere bakılabilir. onda da süre 6 aymış.
bazı arkadaşlar öyle düşünmüyor sanırım. evlilik = düğün demek değil.Evliligin hukumsuzlugu,yoklugu,butlan halleri bellidir ve bunlarin icinde gelin hanimin kafasinin karismasi diye bir madde yok ,haklısınız.
Eşlerin ayni evde yasayip yasamamalarinin,dugun yapip yapmamalarinin önemi yok. Bunların arkasına sıgınıp iptal davası açamaz taraflar.
öğrenmeye açık bi insanım ve araştırdım öğrendim. siz bilmiyorsunuz, siz de öğrenin. hakim bey bakın biz seks yapmadık deyince tık diye boşanmak gibi bi hukuk kuralı, kanunu ben görmedim. varsa getirin önüme.istediğim yerde yazarım. forum senin tek elinde değil. bilmediğin konular olunca genel olarak tavrın bu sanırım.bilmeme değil öğrenmemek ayıp.
bazı arkadaşlar öyle düşünmüyor sanırım. evlilik = düğün demek değil.
öğrenmeye açık bi insanım ve araştırdım öğrendim. siz bilmiyorsunuz, siz de öğrenin. hakim bey bakın biz seks yapmadık deyince tık diye boşanmak gibi bi hukuk kuralı, kanunu ben görmedim. varsa getirin önüme.
tabi ki öyle değil. ama bu kişiler gidip biz şu durumdan ötürü erken nikah kıydık. bu süreçte hiç evlilik hayatımız aile birliğimiz olmadı. ayrı yaşadık bu süreçte şunlarda şahidimiz diye şahit çıkarırlarsa iki tarafta aynı konu da uzlaşırsa hakim uzatmaz.
zaten mahkemeler davalardan geçilmiyor hakimler bazen dava dilekçesini bile okumuyor-bu benim başıma gelmişti- nikahın iptalini sağlar.
çünkü ortada bir evlilik yok. evlilik sadece nikah değil ki. sevgiler. iyi günler.
evlilik nikah değil de düğün de demek değil. ve kanunda açıkça sebepleri sayılmış. mutlak sebeplerin olması için taraflardan briinin akıl hastası olması lazım, bu konuya uymuyor. nispi sebeplere uyuyor. onda da zamanaşımı 6 ay. nikah üzerinden de 6 ay geçmiş. bu durumda nasıl iptal sağlanacak?
1)Ayırt etme gücünden geçici yoksunluk
2)Yanılma Hali
a)evlenmeyi hiç istemediği yahut evlendiği kişi ile evlenmeyi düşünmediği halde yanılarak bu evliliğe razı olmuşsa
b)eşinde bulunmaması onunla birlikte yaşamayı kendisi için çekilmez hale sokacak derecede önemli bir nitelikte yanılarak evlenmişse
3)Aldatma
a)eşinin namus ve onur hakkında doğrudan doğruya onun tarafından veya onun bilgisi dışında bir başkası tarafından aldatılarak evlenmeye razı edilmişse
b)davacının ve altsoyunun sağlığı için ağır tehlike oluşturan bir hastalık kendisinden gizlenmişse
4)Kendisinin veya yakınlarından birinin hayatı,namusu,şerefi sağlığına yönelik pek yakın ve ağır bir tehlike ile korkutularak evlenmeye razı edilmiş eş, evlenmenin iptalini dava edebilir.
bakın bunlarda nedenler arasında var. üstelik nedenlerin biri öğrenildiği andan itibaren 6 ay diyor. kız yanıldığını düşünüp 6 ay içinde dava açabilir yani. biz hukukçu değiliz. ama kısmen bilebiliriz. kanun boşluğu o kadar fazla ki bir avukata gitse sorun çözülür zaten.
şöyle bir örnek vereyim. benim babam vefat etti. bize hiç mal varlığı kalmadı. tabi acıdan üzüntüden borç var yok araştıramadık. ardan 6 ay gibi bir zaman geçti eve borç kağıdı geldi. hem de baya fazlaca. 3 ay içerisinde reddi miras yapmalıymışız. ama biz bunu hiç bilmiyorduk. avukata gittik hemen kanun boşluğundan dava açtık ve borçlardan kurtulduk. hem de yasal olarak. akli dengesi yerinde olup bir sürü nikah iptali yapan insan var. elbette vardır açıklıklar.
evlenmek için düğünde yeterli değil nikah da. bir aile birliği olmalı yani. sadece cinsel anlamda da demiyorum genel olarak.
Davulla zurnayla sulaleden sevişebilir miyiz izni alinmadigi icin birlikte yaşayamiyorlar sanirim. Bosaninca da ayni eve girmedik hala bakireyim diyebilmek icinhayatımda bundan daha saçma bişey duymadım. evliyim ve eşimle beraber yaşamıyorum, sebep? düğün yapmadım. gerçekten inanılmaz. bu kafa ile evlenmesin zaten.
hayır evlenmiş boşanmış sayılacaksın zaten ne diye kendine eziyet eder ki insan? bi sonraki ilişkide ya evliydik ama aynı evde hiç yaşamadık filan mı diyecek acaba.
gerçekten çok garip bi milletiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?