• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrılmak istedim

fbfbfb53

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2013
485
5
26
Ankara
çoook ilgisiz,annesinin sözünden çıkmayan bir nişanlım var. 2 buçuk aydır nişanlıyım. kaynanam 1 gün aramasam onları trip yapar. kaynanamı ayrı kayınbabamı ayrı ararım aramak zorundayım çünkü. kaynanam oğlumu üzersen ailemi üzersen kalbini kırarım dedi. ben arıyorum hala ama. nişanlım bu 2 bucuk ay da bir kere annemi babamı aramadı. bir anneler gününde benim zorumla aradı. bana karsı çoook ilgisiz. her tribimi alttan alıyor dediklerimi yapıyor ama demek istediğim bu değil. onun inançları böyle diyorum. çok dindar çünkü. kendimi kandırıyorum ama. birde çok cimriler gerçekten cimriler. bütün gün sakince düşündüm tatlı bir dille böyle olmayacağını bu durumdan rahatsız olduğumu benim sana ve ailene verdiğim değeri benim göremediğimi söyledim. henüz cevap yok. farklı ülkelerdeyiz. nikahım da kıyıldı. daha 20 yaşındaym mantıklı düşünemiyorum belki. lütfen kırmadan yardım edermisinz. yanlış mı yptım ayrılalıl demekle?

bence bu konuda direk ayrılma ama ilgisizlik konusunda rahatsız olmakta haklısın şahsen bende rahatsız olurum eğer ayrılmayı düşünürsen boşanma davası değil de nikah iptali isteyebilirsiniz şu durumda nikahtan bi süre için de nikah iptali için başvuru yapılabiliyo ama ne kadar süre geçince boşanma davası açılır bilmiyorum ama Türkiyede ki şartlara göre en az 1 senelik evli olmadan boşamıyolar bence ayrılma konusunda daha fazla düşün ve ikiniz içinde doğru olan kararı verin daha sonradan pişman olucağınız şeyler yapmayın güzelce konuşursanız sorunları atlatacağınızı düşünüyorum

konuşamıyoruz ki. sağolsun kaynanam hiç yalnız bırakmıyor. telefon da da halledemiyoruz sorunları.

çoook ilgisiz,annesinin sözünden çıkmayan bir nişanlım var. 2 buçuk aydır nişanlıyım. kaynanam 1 gün aramasam onları trip yapar. kaynanamı ayrı kayınbabamı ayrı ararım aramak zorundayım çünkü. kaynanam oğlumu üzersen ailemi üzersen kalbini kırarım dedi. ben arıyorum hala ama. nişanlım bu 2 bucuk ay da bir kere annemi babamı aramadı. bir anneler gününde benim zorumla aradı. bana karsı çoook ilgisiz. her tribimi alttan alıyor dediklerimi yapıyor ama demek istediğim bu değil. onun inançları böyle diyorum. çok dindar çünkü. kendimi kandırıyorum ama. birde çok cimriler gerçekten cimriler. bütün gün sakince düşündüm tatlı bir dille böyle olmayacağını bu durumdan rahatsız olduğumu benim sana ve ailene verdiğim değeri benim göremediğimi söyledim. henüz cevap yok. farklı ülkelerdeyiz. nikahım da kıyıldı. daha 20 yaşındaym mantıklı düşünemiyorum belki. lütfen kırmadan yardım edermisinz. yanlış mı yptım ayrılalıl demekle?

Çok ama çok doğru bir karar almişşin canim!
Nişanlın hangi ülkede?
Birde uzak bir yere gitigini düşün, hayatını kabuza döner!
Umarim bu kararından tekrar vazgeçmesin!

Msj yolladın sanirim..
Düğünde 3 ay kadar kalmış. .

Ben kolay kolay kimseye ayrıl demem,
Ama, seni okadar uzakta kimse onların elinde koruyamaz. .
Saygı, sevgi karşılıklı olur, ben karşı tarafda ne saygı nede sevgi ile yaklaştığını göremedim.

Kaynanan düşman başına
Hergün aramak da neyin nesi
Bana çok saçma geliyor
Hergün kaynanayla ne konuşulur
Nişanlın desen ilgisizmiş
Bence doğru karar vermişsin yaşın küçük daha iyileri çıkar karşına

belçika da nişanlım. ben,benim ailem ve onun ailesi türkiye de. ben bilmediğim bir ülkede ilgisiz bir eşle ne yapacağım onu düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. ailesi umrumda değil onlar burada olacaklar. biz türkiye ye döndüğümüz de zaten bazı seyler rayına oturmuş olacak. aileden yana pek korkum yok ama nişanlımın ilgisizliği beni korkutan.

ahhhh ahhhhh.
bak canım yaşıt sayılırız sana arkadaşımın ablasından örnek vererek özet geçicem. ortak noktaları anlatıcam.
o da senin gibiydi gurbete gitti, eşi ilgisizdi ama seviyordu. (hatta senin durumun daha zor, onun kaynanası böyle konuşmuyordu.) neyse. orda bi sahip çıkanı bi akrabası yoktu. oraya gidince dil öğrenmeden işe başlayamıyorsun ya. kızcağız evde tek. e dil de bilmiyor markete zar zor gidiyor. kuaför desen ateş pahası kafa dağıtmaya bi kaş aldırmaya kırk yılda bir gidiyor. e koca çalışıyo, ilgisiz zaten yorgun gelince hiç gözü görmüyo karısını. gel zaman git zaman boşandı geldi. neden mi? dayak yemiş ailesi üzülmesin diye susmuş, kapıya koymuş gitceği yeri yok neler neler.
benim annanemlerde almayada yaşamışlardı, çok şahit olduk böyle olaylara.
sana diceğim şu, orda bi yakının bi akraban güveneceğin, dertleşebileceğin biri yoksa tek kelimeyse GİTME derim.
ilgisizlik sonradan nasıl düzelir ki? asıl şimdi dört kolla sarılması gereken zaman heycanlı zaman.
kaynanana gelince, düşmaaaan başına vermesin diyorum. bu kaynana bi gün arar seni meşgul çalar, annemle konuşuyodum dersin, allaaaah düşünemiyorum o zaman.
ne demek üzersen ben de seni üzerim! asıl siz beni üzmeyin ki kocamla mutlu olayım deseydin. ayy densiz.:19:

senin nikahın kıyıldı ise onun da nikahı kıyıldı
her bakımdan aynı risk onun açısından da var
kendini ezdirme

ona diyeceksin ki
madem benden istiyorsun sen de her gün annemi ayrı babamı ayrı arayacaksın
ailenle geçinmemizi görüşmemizi istiyorsan
verdiğim değeri saygıyı ben de görmek isterim
senin de annenin dediği gibi beni üzersen ailemi üzersen bu iş yürümez

sen yukarıdakine benzer bir konuşma yaptıysan
yani derdini anlattıysan ama o aynı şekilde devam ettiyse
demek ki daha yolun başındayken tavrını göstermiş

sen zaten işi ayrılalım noktasına getirmişsin
şu saatten sonra nolur bilemem ama
tepki vermeseydin de çok çok ezileceğin malum
Allah yardımcın olsun
umarım eşin düzelir, hatasını anlar
erkek egosu bazen onlara böyle saçmalık ve haksızlık yaptırıyor

bence en iyisini yapmışsın, şimdi böyleyse evlendıkten sonra bin beteri olur
zaten erkek evlat evlanınce 2 kat değerleniyor, sinir sistemin çökerdi heralde.
bazen yol yakından dönmek gerek.

belçika da nişanlım. ben,benim ailem ve onun ailesi türkiye de. ben bilmediğim bir ülkede ilgisiz bir eşle ne yapacağım onu düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. ailesi umrumda değil onlar burada olacaklar. biz türkiye ye döndüğümüz de zaten bazı seyler rayına oturmuş olacak. aileden yana pek korkum yok ama nişanlımın ilgisizliği beni korkutan.

Asıl korkman gereken şeyi küçümsememelisin. İnan bana bu tür kayınvalideler için mesafenin hiç önemi yoktur.

Perşembenin gelişi,çarşambadan bellidir.

2 satır anlatmışın ama nedense ben seni Belçika'da hapis veya köle hayatı beklediğini düşündüm.
Burada da gurbet gelinleri az konu açmadı.

nutkum tutuldu. oğlun beni üzerse ya dedim. o da oğlum kimseyi üzmez dedi. ben de üzmem dedim biliyorum aşkım siz üzmezsiniz birbirinizi falan dedi. çok ilgili bir kaynana günde 2o kez mesaj atar arar yuuuhh yani ya. annemle ilişkilerime hiç karışmaz izin vermem çünkü.nişanlım benimle ilgili aktivite araştırıyor orada sıkılmıyayım diye dil kursu falan filan.. dövmez veya aldatmaz eminim. çünkü çok dindar. efendimizin sünnetlerini bile yapıyor. nişanda bir ara kayboldu baktım namaz kılıyor. iyi ki de kılıyor. acaba daha önce hiç böyle seyler yasamadığı için mi böyle. neler yapacağını bilmiyor. utanıyor. seni seviyorum dediğinde kalp krizi geçirecek sandım :9:

nutkum tutuldu. oğlun beni üzerse ya dedim. o da oğlum kimseyi üzmez dedi. ben de üzmem dedim biliyorum aşkım siz üzmezsiniz birbirinizi falan dedi. çok ilgili bir kaynana günde 2o kez mesaj atar arar yuuuhh yani ya. annemle ilişkilerime hiç karışmaz izin vermem çünkü.nişanlım benimle ilgili aktivite araştırıyor orada sıkılmıyayım diye dil kursu falan filan.. dövmez veya aldatmaz eminim. çünkü çok dindar. efendimizin sünnetlerini bile yapıyor. nişanda bir ara kayboldu baktım namaz kılıyor. iyi ki de kılıyor. acaba daha önce hiç böyle seyler yasamadığı için mi böyle. neler yapacağını bilmiyor. utanıyor. seni seviyorum dediğinde kalp krizi geçirecek sandım :9:

şiddet uygulayan erkeğin dine bağlılığıyla alakası asla yok:19:
karakter ve ibadet ayrıdır. fazla eminsin bazı şeylerde, asla emin olma, asla yapmaz deme

Son düzenleme:
nişanlım annesi ile ilgili durumlara hiç karışmıyor. herşey benimle kaynanam arasında. kendi ailesinide haftada bir arıyor. ben gecen hafta ara benim annemi de dedim aradı. bkalım bu hafta arayacakmı. ayrılmak istiyorum dedim. ayrılmasam bile nikahın benim önümde bir engel olmadığını bilir en azından.

O Belcikada ise, ailesi neden Türkiye'de?
Yarım sene türkiyede, yarım sene Belcikadamı yaşıyorlar acaba?

Ben herzaman hislerim ne diyorsa, onu yapmaya çalışırım.
Sende hislerini kaybolmadan, takip etsen iyi olur.

Yanliz, Nişanlın nasıl ilgisiz davranıyor?
Düğüne bu kadar yaklaşman, seni korkutuyor ve yanilttada bilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım öncelikle sen zaten çok çok gençsin neden erkenden evlenesin yazık deği mi sana..

evlilik yaşı ile ezilme durumu çok paralel malesef ne kadar küçük evlenirsen o kadar ezilirsin istisnalar vardır tabii ancak büyük risk..

ay hem o ne öyle zırt pırt ara trip falan noluyo yani...bak daha annenin evindeyken eziliyorsun aramak zorundayım diyorsun

ne münasebet onlar seni arasın kızım bir ihtiyacın var mı diye..nişanlın uzakta diye..

ayrıca evlenince erkekler daha ilgili olmuyor canım..

birde öyle ipe sapa gelmez laflar kırarım bilmem ne..

üstüne birde cimrilik...her zaman söylerim parası çok kıymetli olan evlenemez..

sen kendin çok değerlisin kıymetini bilmeyene ömrünü verme..

nişanlım liseyi bitirdikten sonra avrupaya gitmiş okuyor. 10 yıldır türkiye de değil kendisi. ailesi burada ama. şu an doktora yapıyor. 4 yıl sonra ya türkiye ya dönecek ya da post doktora yapacak

kaynanam zaten bıktırana kadar arıyor. ama ben aramayınca trip yapıyor. yaşım çok küçük farkındayım belki de ondan bu korkularım.

kaynanam zaten bıktırana kadar arıyor. ama ben aramayınca trip yapıyor. yaşım çok küçük farkındayım belki de ondan bu korkularım.

kayınvalıdenle işin çok zor, evlenınce de eşinle işin çok zor olacak; çünkü annesinin sözünden çıkmayan bir tip oldugu için.
bu zamankı gibi toz pembe olmayacak hiçbir şey, bir müddet sonra sevgi bile yetmeyecek
tek istediğin şey; huzur olacak. o da biraz zor olacak.
umarım yanılırım, allah mutlu etsin.

Back
X