• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrılmak istedim

evet oturma izni için erkenden nikah yaptık. 3 yıl önce ben okuldan geldiğimde bunlarda bizdeymiş. sevgili nişanlım master yapıyordu ozamanlar. biz bir sohbete giriştik bende oralarda okusam çok isterim falan diye. neyse gittiler sonra annesi teyzemi aramış bizim oğlan çok beğenmiş bir tanışsınlar dedi. benim haberim yoktu bir kaç kez yemeğe gittik, ailecek oturmalara falan. ben öğrendikten sonra evlenmek istediğimi söyledim yuh dedim ben daha sübyanım bu ne dedim. sevgilim de vardı ozaman. kovdum bunları evden. ben 2 3 yıl daha evlenmem okumazsam eğer dedim. 3 yıl sonra geldiler 3 yıl doldu diye. nişanlım da hala avrupada okumak istiyor musun dedi? etkilendim bir deneyelim dedim 5 ay falan konuştuk sonra tamam dedik. nişanlandık. uzun oldu ama kusura bakmayın. ben nişanlımın ailesi evden kovduğum için şimdi üzmek istemiyorum.

Sanki şaka yapıyorsun akşam akşam:)

gidin bir daha gelmeyin demedim. ama hoşgeldiniz demedim çay vermedim konuşmadım. direk gidinn demedim. kaynanamda kızdı gitti.

gidin bir daha gelmeyin demedim. ama hoşgeldiniz demedim çay vermedim konuşmadım. direk gidinn demedim. kaynanamda kızdı gitti.

Heee o zaman tamam o kovmak sayılmaz :9:
Soğukluk etmişsin. Al sana şimdi cezasını çektiriyor.
Zorla sıcaklık yaratacak.
Her gün her gün ara dur işin yoksa:18:

annem o kadar etkisi altına aldı ki beni kovdun yazık kovdun yazık diye diye. bende dedim ki belki bir derdim vardı neden hemen kızıp gittiler dedim. şimdi bir gün aramasam bir hatamızmı oldu unutulduk diyor sitem ediyor.

Senin bu dominant kaynanandan korkulur
Senin doğum gününde, nikahinizmı oldu?
Şahsen öyleyse çok guze k düşünmüş, oğlu iki hediye yerine bir hediye alcak:27:

Neyse, devam ederseniz düğün gününü kutlarsiniz sizde,
Ama evini bu kadından uzak tut, çünkü aga kadın gibi maşallah:)
Yada yaşın küçük diye böyle davranıyor ola bilir. .

aynen dediğiniz gibi. çok dominant. tuttuğunu koparıyor. mesleği icabı olsa gerek. nişanlım ailemin oturduğu semtte istiyor evi ama ben 2 aileyede yakın olmak istemiyorum. nişanlım çok sessiz çok sakin çok mülayim oğlunu üzerim diye korkuyor herhalde:1:

koskoca ülkede kimsen olmadan yaşamak inan çok zor.hani eşin sosyal olur alır seni tın tın hafta 2 3 kere bi yere gdersiniz, yada ne bilim en azından bi kuzenin olur kafan bozulur çıkar gezersin.
o bahsettiğim arkadaşımın ablası kurstan sonra bi işe giremedi, çünkü pratik yoktu franszıcadan. ha diyince de bulunmuyor iş. ki bence eşin ilgli-sosyal-yakın olduktan sonra evde tek başına oturmanın/sıkılmanın da bi önemi yok.ama sen zaten ilgisizlikten şikayetçisin bir de koskoca ülkede o ilgisizlikle ne yapcan canım benim?:2:
bir de namazında niyazında diye güvenme. bak büyükbabam 70 yaşında, evde bile kılmaz gider namazı camide kılar ama adeletsizlik onda, cimrilik onda, kalp kırmak onda oooo.
valla derdimmiş gibi içim sıkıldı özel msj kutum dertleşmek için açık yani 22 yaşında öğrenciyim ben de belki anlayabilirim senii

En doğrusunu yapmışsın :46:
Lakin anaya bu kadar bağlı evlat düğünden sonra beraber oturmayı teklif edebilirdi.Hatta ederdi.
Belki de kaynana adayı direk derdi benle oturacaksınız diye.:31:
Senin ailene senin fikirlerine saygı duymuyormuş zaten.
Yerinde bir karar vermişsin bence :13:
Bir süre kafanı dinle .Ararsa da açma yoksa etkilenirsin konuşmasından :34:

Sen kovdun. Bunlar kovuldukları eve 3 yıl sonra geri mi geldiler?:26:
Vay canına...:ssz:

Vay canınaaaa... derken gözümde canlanan ifaden :53: ...
Hahahaha kopardın beni faat. Tepkin çok tatlıydı.
Vay anasını beeee, kız çocuğa da çocuğun ailesine de neler yaptırmış :)
Benim hiç 3 yıl önce evden kovup da , 3 yıl sonra geri gelen görücülerim olmadı ablaaaa :43:

cevaplardan dolayı çok teşekkür ederim. benim niyetim kesin. aileler vazgecirmezse inşallah yapmayacağım evlenmeyeceğim.

belçikaya gidince kv aramalarını kesecek diye düşünme, daha da arar bence. yine aynen senin aramanı ister.
eşin de çok dindar ise hiç esnek değildir çoğu konuda. yani net düşünceleri vardır. iyi tanıdığına çook emin ol.
daha çook küçüksün niye böyle aceleye getirdiniz ki, yani adam da uzakta zaten, iyi tanıdığına emin misin? ne sıklıkta yüzyüze görüşüyorsunuz?

Son düzenleme:
ilk önce olumsuzlukları yazıyorsunuz sonra burdan ayrılın felan gibi şeyler yazılınca nışanlınız hakkında olumluya dönüyor herşey aklınız bayağa karışık sizin yaşınızda çok küçükmüş şuan aklım olsa 30 dan önce evlenmezdim :D

2 ay da bir geliyor. haziran da da gelecek. olumsuz yönlerini de olumlu yönlerini de söylüyorum ki doğru bir karar veremiliyim diye.

ne kadar ekmek , o kadar köfte :34: ilişkilerde herşey karşılıklı.. öyle davranırsa sende tepkini farklı şekilde göster gösterebilirsin..

sağolun. okuyorum başka konularda kaynanalar gelinleri ile ilgilenmiyor. düğüne kız istemeye çagırmıyor. benimki de tam tersi. herşeyin fazlası zarar. ilgininde ilgisizliğinde.

Nişanlınız belli ki tahsilli bir insan .Herşeyi açık açık konuşun geldiğinde bütün çekincelerinizi,tereddütlerinizi ilgisizliğini v.s.Belki de düşündüğünüz gibi değildir bazı şeyler.
kayınvalideniz de oğlu burda olmadığı için aklınca sizi kontrol altına almak isteyip nabız tutuyor olabilir.Bir kere terslenmişler ya belki yine aynı şeyi yapacağınızdan şüpheleniyordur yani kararınızdan emin olmadığınızı filan düşünüyor olabilir belki de.

Canım kendini bile bile niye ateşe atıyorsun.
Evlilik o kadar zorki senin anlattıklarınla birşelince inan çekemezsin.
bırak ne halleri varsa görsünler.Sana bi abla tavsiyesi arkana bakmadan ayrıl

annemde geldiğinde konuşun diyor. hemen telefonda ayrılık kararı alma diyor. ailem istemiyor ayrılmamı ama kesinlikle ayrılma demiyorlar. böylesini bulamazsın gibisinden akıl veriyorlar. bundan önceki ilişkimde annemi dinlememiştim başıma neler neler geldi. şimdi korkuyorum.

Konu baya uzamış okumak uzun sürdü :68:

Ben ailene katılıyorum aslında.. Bir kötülüğünü göremedim nişanlının.. Şöyle bir gerçek var,nişanlın duygularını ifade edemeyen biri ondan romantik süprizler aşk sözleri beklersen üzülürsün..Onu değiştiremezsin çünkü.. Onun bakışında,istediğini yapmasında ne bileyim sarılmasında görürsün sana olan sevgisini..
Bir de mesela özel günlerde falan aileni aramasını hatırlatman gerekecek gibi.. bunu kendisinin düşünmesini bekleme..bu konuda kötü niyetli olduğunu sanmıyorum,yapısında yok gibi...

Kaynanaya gelince.. Senden çok ilgi bekliyor.Ama yurt dışına çıkınca aramalar mecburen azalır..Sonuçta uluslar arası arıyorsunuz.. Tek endişem evlenince sizin yanınıza gelip aylarca kalmasın sakın sonra yerleşmeye kalkarmış.. :18:

Burada en önemli şey nişanlını bu özellikleriyle kabul etmen,tabi onun da seni.. bir de içinde ona karşı aşk,tutku,ilgi pek yok gibi...
İyi düşün kendin için evliliğinde yaşamak istediklerini düşün,nişanlının bunların ne kadarını karşılayacağını düşün (tabi onu değiştirmeden)..Karar senin. :34:

kaynanam gelip aylarca kalacak bir insan değil. 2 hane bir evde olmaz diyo. benim ailem gelip kalacak biz de sonuçta onun aileside gelebilir. rahatsızlık vermediği sürece. haklısınız nişanlım belli edemiyor duygularını. ben söylersem yapıyor sadece. inşallah hayırlısı olur.

Back
X