- Konu Sahibi Turuncuyaprak
-
Gerci uzun sure sevgili kalinca bisey degismiyor. Ben 10 sene sevgiliydim ve suanki yasadiklarima inanamiyorum. Insallah nasil mutlu olacaksaniz oyle karar verirsiniz. Ama terapiye giderek sorunlarinizi cozebilirsiniz gibi geldi baska sorunlar yoksa..Biz hemen evlendik evlendikten sonra tanıdım eşimi
Evet bunu da düşünüyorum. Ama hayatımın sonuna kadar incelikten bir haber bu adamla nasıl yaşarım bilmiyorum. Ileriyi düşündükçe ayrılma isteğim çok artıyorAyrılıp başkasını bulsan bu sefer de onda başka eksiklikler olacak.
Ben eşimi evlendikten sonra tanıdım. Kısa sürede evlendik.Yani ben pek ayrılmalık bir neden göremedim.Mizacı o demek ki.Evlenmeden önce böyle değildi sonra değişti diyorsanız haklısınız.
Bence ayrılmak için yeterli bir sebep değil gibi geldi bana. Özür dilemek bence ailede ögretilen bisey. Küçük yaşta ailesi bu konu üzerinde durmamış olabilir. Ataerkil yapıda eşinizi sürekli öven yanlışlarını söylemeyen bir annesi mi var. Öyle annelerin erkek cocuklarında özgüven ben asla hata yapmam gibi bir duruş olurmuşEvet tek sorunumuz bir yanlisi oldugu zaman direk benden kaçması. Asla konuşmaması. Özür dilememesi. Hatasının üstünü sürekli örtmesi.
Aslında çok iyiyiz ama mesela böyle bir şey olduğu zaman ben çok ofkeleniyorum. Artık sabir taşım çatladı. Artık kaldıramıyorum. Sürekli tek taraflı didinen bir salak gibi hissediyorum.
Çok teşekkür ederim bunu ben de düşündüm. Ama eşimden umutsuzum. Hiç düzelmeyecek gibi geliyor. çok denedim hep soz veriyor ama içinde yok yapmıyor yapamıyorHer insanın yapısı değişiklik gösterir.
Bazı insanlar çok kolay özür diler, bazıları da hayati meselelerde özür diler.
Senin gibisini bulamam diyerek aslında sizin kıymetinizi biliyor ama karşılığında göstermesi gereken değeri göstermiyor gösteremiyor belki de.
Bence önce eşinizle ciddi bir konuşun sonra terapiste gitmeyi teklif edin çözümlenmicek bir mesela değil.
Kaybetmek istemezse zaten size uyum sağlıcaktır.
Kesinlikle öyle. Bu huyumdan nefret ediyorum. Bir çözüm bulursanız bana haber verin nasıl duracağımı bilemiyorumAynen öyle ben de öyleyim hiç küs kalamıyorum, ama kalmayı becerdiğim nadir anlarda o adım atıyor.. Adım atan erkekler eşleri hiç oralı olmadıkları için adım atmak zorunda kalıyorlar.. Bizimkiler zaten dayanamaz gelir modunda lar..
Haklısınız tam ifade edememişim. Yaptıklarının hata olduguna inanmıyor. Abarttığımı düşünüyor. Sacmalama diyor. Ne var bunda diyor. Beni erkeklerle kiyasliyor. Dirdir ediyor iste diyor gidiyor. Ben sorunca iste karı dırdırı hepsi böyle diyorEksik anlattınız sanki konuyu. Zira anlattığınız konuda eşiniz çok çelişkili davranıyor
Ben istediğim hatayı yaparım. Kalbin kırılırsa gelip gönlünü alamam. Içimden gelmiyor.
Ama sen beni birakma. Senden daha iyisini bulamam.... mı diyor tam olarak.
Ama ben senden daha iyisini bulurum derseniz,neolacak?
Madem benden iyisini bulamiyorsun o zaman elinden kaçırma beni. Diyebilirsiniz.
Ayrıca senden daha iyisini bulursam o zaman beni terk edebilirsin demek mi oluyor bu?
Beynim yandı.
Evet çok konuşuyorum, suratıma boş boş bakıyor anlatamadığımı sanıp tekrara düşüyorum. Konusmam bitince mesela abartıyorsun saatlerdir konuşuyorsun diyip çekip gidiyor. Ben konuşurken sen ne düşünüyorsun diyorum. Sence sorun ne falan diye soru sorup konuşmaya çekmek istiyorum. Bisey düşünmüyorum bitti mi konuşman diyor. Tek yaptığı susmak. Neden susuyorsun diyince sen ateş gibiyken zaten anlamayacaksın sakinlesmen için susuyorum diyor. Ama o suskunluk beni daha da kızdırıyorBir evliliğin bitmesi için illa aldatılmak veya şiddet görmek mi gerekiyor bunların olmaması bir artı değil ki zaten.
Eşinizi seviyor musunuz? Bahsettiğiniz sorun çözülebilir yada farklı davranışlar karşısında tolore edilebilir geldi bana. Hiçbirimizin eşi mükemmel değil, alttan aldığımız, görmezden geldiğimiz şeyler oluyor eşlerimizde.
Gerçekten çok mi konuşuyorsunuz mesela eğer öyleyse buna dikkat edin ve her seferinde adım atmayın bırakın eşiniz özlesin sizi o adım atsın. Haklı olmak, istediğimiz her an istediğimiz kadar konuşmamızı gerektirmiyor doğru zamanda doğru bir şekilde ifade etmeye çalışın kendinizi.
Annesine anlatıyorum erkekler öyle olur işte Sabretcez kizim diyorBence ayrılmak için yeterli bir sebep değil gibi geldi bana. Özür dilemek bence ailede ögretilen bisey. Küçük yaşta ailesi bu konu üzerinde durmamış olabilir. Ataerkil yapıda eşinizi sürekli öven yanlışlarını söylemeyen bir annesi mi var. Öyle annelerin erkek cocuklarında özgüven ben asla hata yapmam gibi bir duruş olurmuş
Bu konuda bir tek ben anlayabilirim galiba sizi asla çok konuşan biri değilim bu tip erkekler eleştiri ve öneriyi almaya bile katlanamıyorlar uzatıyorsuna bağlıyorlar..
Üstelik benimki sonradan öyle oldu asla gelip özür dilemez 1 hafta küs gezer hiç konuşmaz..
Bu türü değiştiremezsiniz..Ayrılık kelimesine gelince kelin ilacı olsa diyorum Allah yardımcımız olsun..
Karı dırdırı çok çirkin bir ifade gerçekten.Haklısınız tam ifade edememişim. Yaptıklarının hata olduguna inanmıyor. Abarttığımı düşünüyor. Sacmalama diyor. Ne var bunda diyor. Beni erkeklerle kiyasliyor. Dirdir ediyor iste diyor gidiyor. Ben sorunca iste karı dırdırı hepsi böyle diyor
Ben de kolay kolay özür dileyebilen bir inan değilim niye bilmiyorum ama ağzımdan çıkamıyor o iki kelime.Ama bu önemsemediğim anlamına gelmiyor tam tersi kendimi yiyorum içten içe ama sanki o iki kelimeyi söylerken daha da mahcup olacağım gibi geliyor bana ve kaçmaya çalışıyorum:))Amin teşekkür ederim. Ben uzun süre küs kalamıyorum. Bu da büyük bir dezavantaj. Büyüklük bende kalsın diyip kendimi sakinlestiyorum. Veya güzel günleri düşünüp affediyorum. Ama bu geçici çözüm oluyor. Ilk olayda tekrar eskisine dönüyoruz
Karı dırdırı çok çirkin bir ifade gerçekten.
Karı senin anandır derim ben olsam.
Ortada sorun yokken, yani mutlu olduğunuz anlarından birinde mutsuz haline kısa bir mektup yaz. Artılarını seni mutlu eden şeyleri yaz eşinle ilgili. Mutsuzken açıp oku.Evet bunu da düşünüyorum. Ama hayatımın sonuna kadar incelikten bir haber bu adamla nasıl yaşarım bilmiyorum. Ileriyi düşündükçe ayrılma isteğim çok artıyor
Ama karşınızdaki çok üzülebiliyor. Özür bir erdemdir. Ben bunun üzerinize alınmayın ama kibir olduğunu düşünüyorumBen de kolay kolay özür dileyebilen bir inan değilim niye bilmiyorum ama ağzımdan çıkamıyor o iki kelime.Ama bu önemsemediğim anlamına gelmiyor tam tersi kendimi yiyorum içten içe ama sanki o iki kelimeyi söylerken daha da mahcup olacağım gibi geliyor bana ve kaçmaya çalışıyorum:))
"Bana da hata ettiği zaman gelip gönlümü alan benim uzulmeme kıyamayan birisi" lazım demissiniz ya, boşanıp öyle birini bulabilirseniz haber verin ben de bosanicam
Çocuğum yok çalışıyorum aslında imkanım var. Ailem de beni kabul eder. Tek düşüncem şu. Allahın en sevmediği helal bosanmaktir. Acaba sabredersem doğru mu yapmış olurumEvliligimizin çoğu kısmı aynı bende cesaret edip ayrılamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?