Ayrılmakta hata mi yaptim?

Kalben_35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2016
82
19
88
29
Herkese merhabalar.28 yaşındayım ve 8aydır bir ilişkim var.Erkek arkadaşım ne zaman herhangi bir ortamda evlilik konusu açılsa sessiz kalıyordu.Tek yorum bile yapmıyordu.Bu durum beni tedirgin etmeye başladı.Kendisine bu konuyu sohbet eşliğinde sordum ve yine cevap vermedi gecistirdi.o yüzden de bu konu benim için takıntı oldu ve çok açık bir şekilde evlenmek isteyip istemediğini,beni hayatinin neresinde gördügünü sordum.O da şuan evlilik istemediğini ama ilerde olabileceğini,zamanı gelince bakacagimizi şuan kesinlikle düşünmediğini,ama bu bi gun olursa benimle olup olmayacağını isteyip istemediğini dair bisey diyemeyeceğini söyledi.Biz daha önce ayrıldık ve yeniden barıştık birbirimiz olmadan yapamadık.Iliskinin içinde ayrılık oldu Bi daha asla istemiyorum seni çok seviyorum sensiz nefes alamıyorum diyen adamın şuan bu yola Bi gün benimle girmek isteyip istemedigi hakkında Bi düşünceye sahip olmaması beni çok değersiz hissettirdi ve ayrıldım.insan cok seviyorum dediği birinin ilerdeki zamanda ne konumda olmasını istediğini bilir diye düşündüm.Zamana bırakıp evliliğe hazır olmasını beklemek miydi doğru olan diye de düşünüyorum ama bende 20 22 yaşında değilim,isim oturdu duzenim oturdu ve dogal olarak evlilige de sicak bakıyorum.Konu aslında hazır hissetmemesinden ziyade bunun benimle olup olmayacağını bilmemesi oldu.Sizce nasıl davranmaliydim?

Bence iyi yapmışsınız. Evlenmek isteyen bir kadının evlenmeyi düşünmeyen bir erkekle beraber olması zaman kaybı. Adam söylemiş de açık açık istemediğini.

şuan kesinlikle düşünmediğini,ama bu bi gun olursa benimle olup olmayacağını isteyip istemediğini dair bisey diyemeyeceğini söyledi.
şu cümlesi facia olmuş bu arada. İlerde evlilik düşünebilirim ama seninle olmaz demiş resmen

Evet evlilik düşünmemesi değil bunu söylemesi bitirdi bizi zaten

Ben bu konuyu daha önce okudum diye hatırlıyorum aynı kişi değilsiniz dimi?
İlişkiniz bence daha yeni ancak erkek arkadaşınızda ilerisi içinde çok karmaşık cevaplar verdiğinden insan ister istemez üzülür ve '' o zaman bu ilişkiyi niye devam ettiriyorum? '' diye sorgular tabi. Elbette hemen evlenilecek değil ama 8 ayda da az çok karşında ki insanla ciddi düşünüp düşünmeyeceğini bilirsin bence. Cevabım; Bana göre hata değil doğru karar olmuş :)

Iyi yapmışsınız. Ilişkide uyum kadar ilişkiden beklentilerin benzer olması da önemli. Sizin benzer beklentileriniz yokmuş gelecek için, değerli vaktinizi harcamaya değmez.
Onun paşa keyfi çatıp da fikri değişene kadar olan sizin yıllarınıza olur, fikri de muhtemelen değişmez. Insan biriyle evlenmeyi isteyip istemedigini 8 ayda kestirir. Hele ki yaşı 30lara yaklaşmışsa.

8 aylık ilişkide evlilik düşünüyor olsa ben kaçarım (ki kaçtım) bu kadar sürede evlenmek isteyen evlenmek için evlenir siz konu mankeni olursunuz , zaman çok kısa adam çok mantıklı cevaplar vermiş

8 aylık ilişkide evlilik düşünüyor olsa ben kaçarım (ki kaçtım) bu kadar sürede evlenmek isteyen evlenmek için evlenir siz konu mankeni olursunuz , zaman çok kısa adam çok mantıklı cevaplar vermiş
Evlenelim demedim.bi gün bu olursa ben bu durumun neresindeyim diye sordum.Konudan devamlı kaçtığı için evlilik konusunda fikrini bilmemek de gerdi beni.Isteyebilir belki hiç istemeyedebilir.Saygi duyarım.Ama 2 yıl ilişki yürüttükten sonra ben evlenmeye karşıyım diyen biri olabilirdi hayatımda ve giden de benim zamanım olurdu.Iliskinin başında bunların 1 kere de olsa konuşulup fikirlerin bilinip ona göre ilişkiye devam etmenin doğru olduğunu düşünüyorum ki 2.3 ay da sormadım.Araya bir ayrılık girdi ayri kalamadık devam ettik ve şuan 8.aydayiz.8 ay evlenmek için tabiki erken ama fikrini öğrenmek için değil bence

+1
Korkunç bir düşüncesi varmış hala neden emin olamıyorsunuz? Anlayamadım.

28 yasinsayken ilişkinin sekizinci ayinda ayrıl barış sevgilim ben kapattığım halde ısrarla evlilik konusunu açsa ben de tersler konuyu kapatirdim. O yüzden adamı anlıyorum.
Her sevgili olduğunla evlenecek değilsin ki, bir ömür hayatına almaya karar vermek için o kişinin pek çok şeyinin sana uyması lazim . Sırf yaşım geldi,işim gücüm var, çevre soruyor,seviyorum da diye yaşı gelince gönlünün ısındığı ilk insanla evleniyor bizim insanlarimiz, sonra mutsuz yuvalarda ömür tuketiyorlar...
Konuya gelince ayrilmakla en doğrusunu yapmışsıniz. Sonucta beklentileriniz farkli. Ben 28 yaşımda asla düşünmüyordum evliliği, şu an 32 yaşındayım, gerçekten yeni yeni düşünmeye başladım,o da bana düşündürecek insan oldu diye. Belki sevgiliniz de dört,beş sene düşünmeyecek. Yuva kurma isteginiz varsa bu adamı niye bekleyesiniz ki? Hiç ona kızmayın, ne güzel oyalamamis, yalan vaatlerle aklinizi celmemis

Çok doğru karar vermişsiniz size dönmek isterse asla dönmeyin

Buradaki 8 ay erken degilmi???? Diyenlere lütfen kulak asma! Kendileri olsa 4 ayda evlilik isterler, istiyorlarda. O kadar iyi yapmissinki!!! Bence bir kadina yakisacak en guzel hareketi yapmissin. Bende oyle yapardim… yaptimda. Sen hemen evlenelim dememissinki.. dusunuyormussun demissin oda seninle düsünmuyorum demis dupe düz. Kac sene bekleyecekmissin bey efendi emin olana kadar? 4,5? Bir iliskide geleceginin seninle düsünmeyen partner kadar hicbir sey korkunc bisey olamaz. Kendi degerini biliyorsun hepte öyle ol

Oh ya harikasın.Tesekkur ederim.Insanlar 4 ayda evlilik kararı alıyorlar.8 ay sormak için çok normal bir süreyken neden herkes bunu garipsedi anlamadım.Gerci baktığımda genelde garipseyenler de erkekler

Gayet doğru bir karar vermişsiniz. Erkekler işine gelince çok hızlı bir şekilde evlilik kararı alıyor hazır oluyor merak etmeyin. Eğer size deseydi ki “şu an hazır değilim ama ilerde evlenirsem bu seninle olur” adam haklı derdim. Ama sizi yeterince sevmiyor bence.

Zamanla değişir miydi fikri diye düşünüyorum devamlı
Değişebilir de değişmeyebilir de... Eğer bu açıdan bakılırsa '' seninle ciddi düşünüyorum, ilerde evlenmek istiyorum '' diyen adamla ayrılma ihtimaliniz de var garanti değil sonuçta ki bu bahsettiğiniz sevgilinizle bile ayrılıp barışmışsınız. O yüzden çok düşünmeyin bence.

Tesekkur ederim.Tam olarak beklediğim cevap buydu ama alamadım.

Tesekkur ederim.Tam olarak beklediğim cevap buydu ama alamadım.
Neyse ki boş vaatler verip yarı yolda bırakmaktansa gerçek düşüncesini söylemiş. Zamanla düşüncesi değişir miydi demişsiniz evet değişebiliyor şahit oldum değiştiğine. Ama değişmeyedebilir bu riski almaya değer mi? Değişmezse siz yorulduğunuzla kalırsınız ve hesap da soramazsınız çünkü baştan açık açık söylemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…