Ayrılmalı mıyım?

Kaldıramıyorum’dan kastınız ne?
İstiyor ama ileri gidince inanç vs gibi sebeplerle vicdan azabı mı çekiyorsunuz?
Yoksa hiç mi isteğiniz Yok? Onun istegi ile hareket ettiğiniz için kötü mü hissediyorsunuz?

Belki de bilmiyorum. Aşsırı çok cinsel tecrübesi olan biri değilim. Ama olmazsa da neden yok demem diye düşünüyorum
Türk kadınları maalesef mahallesi baskısı ve küçüklükten beri kafamıza işlenen ahlak kuralları yüzünden cinselliği çok kötü bir şeymiş gibi algılıyor.

Yetişkin bir kadın olarak önce kendinizi tanıyın. Vücudunuz sevgilinizin dokunuşlarında neler hissediyor? Hangi sebeple ona yaklaşmak istemiyorsunuz? Bunları kendi içinizde çözmeden kesin bir karar almayın derim.

Aseksüellik ve evlenmeden önce cinsel ilişkiye girmeyi uygun bulmamak çok farklı şeyler. Bedeninize kulak verin öncelikle.

Kızlar selam benim 5 aylık bir ilişkim var. Aslında uzaktan bakıldığında her şey mükemmel ben ne desem yapan ben üzülmeyeyim diye şikayetçi olduğum her şeyi dinleyip bana göre şekillenen bir adamla birlikteyim. Ancak aşamadığımız bir konu var ki o da cinsellik. Cinsellikten kastım iliskiye girmiyoruz ancak yakınlasıyoruz. Ama bu durum beni gercekten bitiriyor. Ona bunu bir kaç kez izah ettim bir kaç hafta duruluyor ama sonrasında yine bir şeyler.. birşeyler. Yani ben bunu istemiyorum. Adama baktıgımda bunun dışında tek bir kötü huyu yok. Bu durumu da aşmak için çabaladığinı söylüyor ancak bilemiyorum. Sizce ayrılmalı mıyım?

Burada beni en çok ürküten ne oldu biliyor musunuz-
''bana göre şekillenen bir adamla birlikteyim''
Ben burada çok eski değilim.
Ama hayatta eskidim tabi.
Bu şekillenmelerin %90 ı sonradan şekil vermelerle sonuçlanıyor.
Yani kişilerin evlilikte O size göre şekillenen beyler yada hanımlar gidiyor.
Fabrika ayarlarına dönmüş bireyler oluyor.
Sorununuz tamamen sizin ilişkiden ne beklediğiniz ile ilgili,
Ama bence bir sorununuz daha var yukarıda belirttiğim gibi....

Size cinsel anlamda çekici gelmediği için büyük bi problemmiş gibi mi geliyor acaba? Bu konuda eğer bi kadın kendini bu kadar rahatsız hissediyorsa ve erkek de bunu anlamıyorsa yemişim onun anlayışını,hiç de doğru bi adammış gibi gelmedi bana. Ne kadar süredir birliktesiniz ki?

Aslında bunu tam denegeye oturtmak lazım. Bu denge meselesi. Adamın istekleri normal sizin çekinceleriniz normal.

Görmek gibi değil . Basite indirgemesin .
Onun açısından siz birlikte olduğunuzda erkeğe bir şey olmaz ama maalesef burası Türkiye bir de gerçek hayat normları var . Yarın ne olacağını bilemeyiz .

Bana kalırsa izin vermeyin . Beğenmiyorsa da sizin kararınıza saygı duyup bunları yaşayabileceği biriyle birlikte olsun .

Onunki nasıl kararsa sizinki de sizin hayatınızın kararı .
Eğer benimle konuşma kararı alırsa tekrardan anlatacağım yok yapamam derse ikimizinda hayatını zindana çevirmeye gerek yok sanırım

bence erkek arkadaşınızın tutumu çok normal insan sevdiğiyle yakınlaşmak ister sonuçta

zaten hiç anlamadım sevişmeyen öpüşmeyen çiftleri

ne bileyim çok enteresan geliyo bana

insan nasıl tutar kendini sevdiğine sarılmadan öpmeden nasıl durur

Siz istemeyince suratını asması ve gününüzü mahvetmesi de baskı oluyor. Yani düpedüz size psikolojik baskı yapıyor. Bugüne kadar, evlenmeden önce cinsellik istemediğinizi bilmesi gerekirdi. Buna rağmen böyle davranmasını art niyetli buldum ben. Pek tekin gelmedi bana.
(Bu arada, evlenmeden önce cinsel birliktelik yaşanmalıdır bence ama iki tarafın da bu konuya hazır olması gerekir. Toplumumuzun yapısından dolayı birçok kadın buna hazır olmadan, sırf sevgilisi baskı yapıyor diye birlikte oluyor ve sonra da ayrılınca bunalıma giriyor.)

Son düzenleme:
bence erkek arkadaşınızın tutumu çok normal insan sevdiğiyle yakınlaşmak ister sonuçta

zaten hiç anlamadım sevişmeyen öpüşmeyen çiftleri

ne bileyim çok enteresan geliyo bana

insan nasıl tutar kendini sevdiğine sarılmadan öpmeden nasıl durur

Bu bana da çok ilginç geliyor. Hormonlarla savaşmak.

Kaldıramıyorum’dan kastınız ne?
İstiyor ama ileri gidince inanç vs gibi sebeplerle vicdan azabı mı çekiyorsunuz?
Yoksa hiç mi isteğiniz Yok? Onun istegi ile hareket ettiğiniz için kötü mü hissediyorsunuz?
Vicdan azabı diyebiliriz kesinlikle. Bazı zamalardaysa bu yakınlaşmalar sadece o istediği için oluyor. Bu durum beni ürkütüyor fazlasıyla hemde.

Siz istemeyince suratını asması ve gününüzü mahvetmesi de baskı oluyor. Yani düpedüz size psikolojik baskı yapıyor. Bugüne kadar, evlenmeden önce cinsellik istemediğinizi bilmesi gerekirdi. Buna rağmen böyle davranmasını art niyetli buldum ben. Pek tekin gelmedi bana.
Bunu zaten biliyor. Söylediğimde de ben sana o yönde bir zarar vermiyorum ki diyor. Yani acıkcası bence o şekilde bir zararla yüzeysel yakınlaşmanın hiç bir farkı yok. Kirli hissettiriyor

Türk kadınları maalesef mahallesi baskısı ve küçüklükten beri kafamıza işlenen ahlak kuralları yüzünden cinselliği çok kötü bir şeymiş gibi algılıyor.

Yetişkin bir kadın olarak önce kendinizi tanıyın. Vücudunuz sevgilinizin dokunuşlarında neler hissediyor? Hangi sebeple ona yaklaşmak istemiyorsunuz? Bunları kendi içinizde çözmeden kesin bir karar almayın derim.

Aseksüellik ve evlenmeden önce cinsel ilişkiye girmeyi uygun bulmamak çok farklı şeyler. Bedeninize kulak verin öncelikle.
Denedim kendimi de dinledim kendimi ilişkiye tamamen bırakmayı da. Açıkcası bana acıdan başka bir şey vermiyor. Her daim daha farklı hayal etmiştim ve ilerde evlenince bir sonraki noktaya taşıyamamaktan korkuyorum açıkcası

Belki de bilmiyorum. Aşsırı çok cinsel tecrübesi olan biri değilim. Ama olmazsa da neden yok demem diye düşünüyorum

Ben tam anlayamadım sorununuzu. Yani siz erkek arkadaşınızın yanında heyecanlanıp etkilenmiyor musunuz?
Ya da cinsel bir şeyler yaşamayı vicdanen kaldıramam diye yaklaşmıyorum mu diyorsunuz?
Hangisi birini yazın lütfen..

Ben de eşimden önce cinsel hiç bir yakınlık yaşamadım ama o zamanlarımızı hatırlayınca hiç de soğuk nevale değildim veya ondan kaçmadım :) Tabi ölçülü olmak suretiyle.
Siz cinsel çekim hissetseydiniz gizlenemez bir heyecan duyardınız mutlaka.

Baskı altında falan mı büyüdünüz? Toplumumuzda kızları cinsel konuda aşırı baskılamak, sonrasında cinsel problem olarak ortaya çıkıyor genelde.

Sonra da vajinismus ile savaşan tazecik çiftler oluyorlar..

Boyle dusundukce psikolojik olarak evlenincede kendinizi salamayabilirsiniz. Devamida vajinusmusa kadar gider. Istemiyor olabilirsiniz ama kendinizi şartlamayin cunku beyin herseyi kaydediyor sonrasi kacinilmaz.. not 4 yil vajinusmusla ugrasan biriyim

Ben tam anlayamadım sorununuzu. Yani siz erkek arkadaşınızın yanında heyecanlanıp etkilenmiyor musunuz?
Ya da cinsel bir şeyler yaşamayı vicdanen kaldıramam diye yaklaşmıyorum mu diyorsunuz?
Hangisi birini yazın lütfen..

Ben de eşimden önce cinsel hiç bir yakınlık yaşamadım ama o zamanlarımızı hatırlayınca hiç de soğuk nevale değildim veya ondan kaçmadım :) Tabi ölçülü olmak suretiyle.
Siz cinsel çekim hissetseydiniz gizlenemez bir heyecan duyardınız mutlaka.

Baskı altında falan mı büyüdünüz? Toplumumuzda kızları cinsel konuda aşırı baskılamak, sonrasında cinsel problem olarak ortaya çıkıyor genelde.

Sonra da vajinismus ile savaşan tazecik çiftler oluyorlar..
Hayır baskı altında büyümedim aksine bunlar bana her daim anlatıldı. Ancak dediğiniz gibi çılgın bir çekim hissetmiyorum ona karşı yani bütün gün aynı evde dursak ve birbirimize hiç dokunmasak herhangi bir şekilde bu beni rahatsız etmez.

Boyle dusundukce psikolojik olarak evlenincede kendinizi salamayabilirsiniz. Devamida vajinusmusa kadar gider. Istemiyor olabilirsiniz ama kendinizi şartlamayin cunku beyin herseyi kaydediyor sonrasi kacinilmaz.. not 4 yil vajinusmusla ugrasan biriyim
Geçmiş olsun.. Umarım yaşamam öyle bir durum elimden geldigince kendimi sankinleştirecegim bu konuda

Vicdan azabı diyebiliriz kesinlikle. Bazı zamalardaysa bu yakınlaşmalar sadece o istediği için oluyor. Bu durum beni ürkütüyor fazlasıyla hemde.

Sadece o istediği için olmasın.
Sizi mecbur bırakıyorsa size saygısı da Yok demek bu.
İkinizde istiyorsanız, ama siz sonrasında pişman oluyorsanız yine olmasın.
Nedenlerinizi açıklayın, anlamıyorsa yapacak bir şey Yok.
İlişkiden beklentileriniz farklı demekki.
O size bu konuda baskı yapamayacağı gibi siz de ona isteklerini değiştirme konusunda baskı yapmamalısınız.

Sadece o istediği için olmasın.
Sizi mecbur bırakıyorsa size saygısı da Yok demek bu.
İkinizde istiyorsanız, ama siz sonrasında pişman oluyorsanız yine olmasın.
Nedenlerinizi açıklayın, anlamıyorsa yapacak bir şey Yok.
İlişkiden beklentileriniz farklı demekki.
O size bu konuda baskı yapamayacağı gibi siz de ona isteklerini değiştirme konusunda baskı yapmamalısınız.
Ona baskı yapmıyorum sadece anlatıyorum ama baya sert çıkışıyor bana

Onunki bekaret bozulmasın da ne olursa olsun hesabı sanırım. Bu bakış açısına uyuz olurum!
Bu arada, sizin de cinselliğe bakış açınız doğru değil bence. Cinsellik size kendinizi kirli hissettiriyorsa bir psikologla görüşün acilen. Evliliğinizde vajinismus vb. yaşama ihtimaliniz yüksek.

Back
X