Ayrılmalı mıyız?

Nemesis5

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2014
208
118
103
Antalya
Merhaba kk.Buraya en son 3 sene önce yazmıştım hayatımdan bir psikopat çıkardım ve burası o zaman bana çok yardımcı oldu. Şimdi yine yardımınız için yazıyorum.

Buraya 2019da yazmıştım.Hayatımda bir psikopat vardı çok şükür bitti. Çok zor dönemler geçirdim ama iyileştim.Aradan 1 sene geçti ve hayatıma yeni biri girdi. Gerçekten onla sevilmek neymiş sevmek neymiş öğrendim.ilişkimizde kendi aramızda hiç sorun olmadı karakter olarak o hep sakin bense hep fevri taraftım yine de bana karşı hep olgun davrandı stresimi çekti. Ancak biz tanıştığımızda polisliğe hazırlanıyordu ve emindik olacağından ancak bu 2 yılda polislik olmadı, banka sınavlarına girdi olmadı. Aramızda işsizlik büyük sorun hale gelmeye başladı. Aileleri tanıştırmak istiyorduk iş bulamayınca erteledik. Aramızda işsizlik dışında hiçbir sorun olmadı ama işsizlik de o kadar büyüdü ki çok yorgun düştük. Bu süreçte ben okulumu bitirip işe başladım ve gerçekten iyi bir işim var iyi para kazanıyorum ancakok stresli. İşe başladığımdan beri stresimle birlikte kavgalarımız da arttı bunlar çok basit meselelerdi ancak zaten yorgunduk ve kopma noktasına geldik. Kopmayı istemediğinden sanırım benim çalıştığım şehre 5 saatlik yolculuk yaparak geldi.Hastanede çalışıyorum ve kalacak yer bulamadığı için ilk gün hastanede yattı (ben ailemle kalıyorum) 2.gün yanına geldiğimde hastanede yatmasının düşüncesizlik olduğunu otelde kalması için para verebileceğimi söyledim. Söylerken de sanırım patlama yaşadım o susarken iş konusunu ilişkimizin bir noktaya gidemediğini ağlayarak anlattım o hep sustu ve sonrasında haklısın ayrılalım dedi. Sonra o gitmeden kahvaltı yapalım öyle otobüse binip dönsün dedik ve ben o sıra sakinledim. Ama o beni affetmedi ve affetmiyor. Söylediklerimde haklı olduğumu ama bunun kahvaltı sırasında ya da sakince sonrasında konuşmanın doğru olduğunu benim yaptığımın beni görmeye gelen birine ayıp olduğunu onu sürekli aşağılayıp kötü hissettirdiğimi söylüyor.

Bir yandan ilişkimiz bir yere gitmiyor gibi. Hem uzak mesafe olması hem de önümüzde evliliğe taşıma gibi bir seçenek olmadığı için kafam çok karışık. Sürekli özür dileyip değişeceğimi söylüyorum ve değişmek de istiyorum çünkü iş stresim beni de çok yoruyor ve ona fevri davrandığım kadar aileme de davranıyorum. Sizce ne yapmalı ?

Söylediklerinizde de haklı değilsiniz ki. Şu konuda tamamen haksız olan tek insan sizsiniz.
Haklı olduğum kısım şuydu aslında 2 yıl boyunca işsizlik konusunda ne zaman ayrılsam hep çözeceğim yapacağım diye bana umut verdi ve biz öyle devam ettik. 2 yıl boyunca bana istediği gibi bir ilişki veremediği konusunda haklısın dedi
Sevgi bitmiş ve mecburiyete dönmüş bence
Ona mecbur olduğum bir konu yok aslında. Kendi işim var ve ailem her konuda bana destek.Aklım ayrılmam gerektiğini söylüyor ama kalbim dayanmıyor gerçekten çok seviyorum ve onu üzdüğüm için böyle davrandığım için de kendime çok mızıyorum çok pişmanım

Duygusal mecburiyetten bahsetmiştim manevi anlamda kopamama vesaire

Sevgiliniz hic mi calismiyor, yoksa sadece yüksek meslegi mi yok. Sahsen devamli kavga olan bu iliskiyi evlilge tasimaya calismazdim hic.
Sevgilim sadece geçen yıl geçici bir işte çalıştı ondan da polislikte yedeklerde olduğu için çıktı ama polislik gelmedi zaten ondan sonra kavgalarımız arttı ben asgari ücretli bir işte de olsa çalışsın istedim ama o sanırım benim de mesleğim yüzünden asgari ücretli iş istemedi o yüzden şu an bankaya girmeye çalışıyor ama bankalara girmek de zor sanırım çoğundan olumsuz cevap aldı

Evet işsizlik oranının sıfıra yakın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Adam da keyfinden iş bulup çalışmıyor. O yüzden sözleri hep yalan. Ayrılın siz.

Gerçekten kurtarmak isteyip istemediğini tart öncelikle bence. Ve onunla bir gelecek istiyorsan, önce kendini iyileştirmelisin. Bu stresin işten kaynaklı olduğu da net değil sonuçta. Sen aslında onun geleceğiniz için yeterince çabalamadığını düşünüyorsun içten içe bana göre. Ve onu kaybetmemek için bunu direkt ona söyleyemiyorsun bu yüzden patlamalar yaşıyorsun. Dediğim gibi önce kendin iyileş çünkü ondan ayrılsan bir başkasına da bu şekilde davranmayacağını bilemezsin. Senin için değerli ve sana da değer veren birini bulduysan gerisi hallolur diye düşünüyorum. Sen terapiye giderken onunla da sakince konuş ve birlikte bir gelecek kurabilmek için onun da iş ayrımı yapmaksızın çalışması gerektiğini ona hatırlat. Bunu istemiyor veya gururuna yediremiyorsa zaten pek de sorumluluk sahibi biri olmadığı anlaşılır. Birinin seni çok sevmesi, birlikte bir hayatı paylaşırken sorun yaşatmayacağı anlamına gelmez. Bunu da ölçüp tartmak sana kalmış tabi..

Duygusal mecburiyetten bahsetmiştim manevi anlamda kopamama vesaire
Haklı olabilirsiniz. Onu kırdığım için çok pişmanım çünkü ilk defa yanında ona karşı bu kadar yıkıcı oldum. Önceki gün nöbetçiydim ve çok stresli bir nöbet geçirdim ondan çıkarmış oldum

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Terapi almayı düşünüyorum gerçekten. Ve evet onun çabaladığını görüyorum ama yeterince çabalamıyor mu diye de aklımda sorular var

Ben haksız bulmadım sizi. İşsiz olması onun suçu olmayabilir ama ülkedeki şu ekonomik koşullarda işi olmayan bir insanla kimsenin devam etmek istememesi de bana garip gelmiyor. Evlenmek istiyorsunuz ama nasıl geçinderecek evi? bulunduğunuz şehre geldiğinde iki gün otelde kalacak parası bile olmayan birinden bahsediyoruz.

Eğer evlenmeyi istiyorsa asgari ücretle de olsa bir işe girmesi gerek maalesef yapacak bir şey yok. Ya da çalışıp siz ona da eve de bakacaksınız.

Evet işsizlik oranının sıfıra yakın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Adam da keyfinden iş bulup çalışmıyor. O yüzden sözleri hep yalan. Ayrılın siz.
İşsizliğin her yerde olduğunu biliyorum. Kendi kardeşimden de bunu yaşadım ama istediği gibi bir iş değil de asgari ücretli bir işte çalışmasını istedim ama o da olmadı

Sahsen realist olmayi tercih ediyorum böyle konularda. Kac zamandir bir is tutturamamis. Gecici calisiyor ve sizin yaniniza gelse bile bir yerde kalacak parasi cebinde yok. Siz evlenecek duruma gelene kadar ne kadar zaman gececek orasi da belli degil. Yani hem calisip birseyler yapmaya calissa yine neyise ama böyle bos gezmek de olmaz. Meslek yapmaya ugrassin, ama gecimini de saglayabilmek zorunda. Nasil geciniyor?

Asgari ucrettense hic calismamayi mi tercih ediyor cok sacma. Ben sizi hakli buldum bence sizinki aliskanlikta olabilir aklinizi dinleyin ayrilin illa yuksek maasli bir ise gerek yoktu once calisip sorumluluk alicak birini gormek isterdim ben karsimda sadece sevgiyle olmuyor bazi seyler

Teşekkür ederim yorumunuz için. Ben otel parasını vermek istedim aslında hem kendi rahat etsin hem de çalıştığım yerdeki kişilerin sevgilimi bu şekilde hastanede yattığını görmesini istemedim ama benim para vermemi kabul etmedi

Ailesiyle yaşıyor. Ailesi geçimini sağlıyor

İlişkimizin başlarında herhangi bir iş değil de statülü bir iişi olsun istedi benim mesleğimden ötürü ancak sonrasında da bir işe girmedi sorduğumda da yaşından dolayı asgari ücretli
İşlerde tecrübe arandığını söyledi 28 yaşında

sizin benzer durumunuzda bir tanıdığım var. Ama onlarda adam evlendikten kısa bir süre sonra işsiz kaldı. Yaklaşık 4 yıldır işsiz.

Eve karısı bakıyor. Karısının statülü bir işi var diye az maaşlı veya düşük statülü işleri istemiyor. Ancak statülü kadının yanında işsiz gezmek daha mı iyi? Üstelik yaşı şu an 30un üstünde. Yaş geçtikçe asgari ücretle bile iş bulması zorlaşıyor. Çünkü işverenler 30 yaş üstü tecrübesizdense 20li yaşlardaki tecrübesizi tercih ediyor.

Sevgiliniz çok küçük değil. Böyle devam ederse yaşından dolayı da kimse istememeye başlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…