Ayrılmamızı bekliyorlarmış

hayır zaten ben ona git demiştim ailenle görüşebilirsin tabiki demiştim oda giderim demişti.
nişanlıyken ben ayrılmak istedim zaten eşim bırakmadı, evlenince böyle olmucak dedi,Kendi aile düzenini bilmiyormuydu ozaman. Ama daha evliliğin ilk haftaları da yine fazla düşkünlük istek olunca sesini çıkarmadı. Ben üzülünce sinirlenince çıkarmaya başladı. Ben hırpalandım en çok.

ben ailesi hakkında dır dır etmiyorum. canım yandı canım yanıyor
Önceleri zaten öyle diyordu evlenmeden önce. Daha düne kadar da öyle diyordu sen nerde ben orda diyordu.
Tamam çeksin restini, bende çekmiştim resti, ailesiyle görüşmeyecektim asla yüzlerini bile görmeyecek kıvama getirmişlerdi beni. Kendisi yalvardı. Gittim görüştüm ailesiyle sonradan, laflarına yaptıklarına ragmen.

Ben Kimseyi tutmuyorum, Gitsin. Bende çektim restimi.

Sadece içimi döktüm. Bundan sonra bunu bilerek yaşayacağım. . Kendime verdiğim değer bile azdı ona verdiğim değerden. Ama bayram günü benim burda kimsemin olmadıgını bile bile, beni yalnız bırakma fikrine kırıldım bir an.

Önemli değil, kendisi bilir.Alışıcam bunlarada.Ona göre yaşıcam.

Son düzenleyen: Moderatör:
eşimde eteğindeki taşları döktü merak etmeyin kızlar.

bugune kadar yardım destek olmuş ya onların lafını etti. O da baskıcı olabilirmiş, olsaydı ozaman, ben zorlamadım kimseyi.
Nişan zamanlarındada kendimi ifade etmiştim. kaldırabileceklerimi söylemiştim herşeyi kabul etmişti.Yoksa ayrılalım mutlu olamayız demiştim. Zaten anneside bunuyapmak istedi, üstümde baskı hissettirdi.

Şimdi bunların lafını etmeye başladı.
Ben sana o kadar destek oldum sen benim bi isteğimi yapmıyorsunlara başladı.
Ben zaten en başta söylemiştim herşeyi. kabul etmişti.
Madem istemiyordu zor gelecekti söyleseydi. Zoruna gidiyordu söyleseydi.
Zaten birşey istemedimki. Saatlerce tutma beni dedim onlarınyanında(
ben hep şart koşmuşum herşeyi, iyide şart olarak sayıyorduda ozaman niye söylemedi. Katlancakmışım gerekirse(((((
Ki şart koşmadım ben ailenle ancak bu şekilde görüşebilrim bunca laftan sözden sonra yapamıcam dedim((((
kaynana kayınpederin onca laflarına sözlerine basklarına ragmen gittim görüştüm.

ben senin için herşeyi yaparım senyapmıyorsunlara başladı(
bu riyakarlık. Bende onun için herşeyi yaptım ama bana büyü yapan, bana baskı yapa. gövde gösterisi yapan. üzen, hep istedikleri gibi davranmamı bekleyen ailesine karşı napabilirdim(( olmaz dedim yapamam ayrılalım dedim nişanlıyken.annesi bunu yaptı zaten. beni korkutmak kaçırmak için((((
beni şu yuzden idare ediyormuş sanırım zaman veriyim düzelir geçer, istedigim zaman gideriz , bayramlardada saatlercede otururuz. ozamanlarda gelir.Ben ta en baştan bak bayramlardada özellikle kurban bayramında saatlerce beraber oluyorsunuz kurban kesiceksek sen gidersin, ertesi gün beraber gideriz demiştim. saatlerce oturtma beni dedim.kabul etmişti. nerde peki o sözler(((
O yuzden bana böyle davranmış. Gerçekten davransa insan yüzüne vururmu. Bana baskı yapmamış üzmemiş. İyide bende onu üzmedim ailemde onu üzmedi hep el üstünden tutttuk hiçbaskı yapmadık. Onun ailesi beni sürekki rahatsız ederken o benim ailemi aramıyordu bile.

alllaha havale ettim hepsini(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

nişanlıykenanneme sölemiştim gece kalkıp evlenmemeliyimyapamam ben bunlarla demiştim(((((((((((((((((((((((((((((((((
şimdi annemde istemiyor yüzüme kapattıtelefonu, evlenmicektin madem niye gittingeldin diyor(((((((((
kandırdı beni yapmıcam dedi, senin yetişme tarzın farklı ben bunu kabulediyorum dedi(((((((((((((((((((((
şimdi gelmiş bana lutfetmiş gibi yaptıklarını sıraladı((((((((((((((((((((((((

allahındanbulsun oda. başka bişey demiyorum hep ağladım üzüldüm nefret ettim((((((((((((((((((((((((((((((((
öldürücemkendimide istemiyorum böyle yaşamayı istemiyorum

baştan verdiği sözleri tutmucaktı ne istedi benden ne istedi((((((((((((((((((((

canım yazdıklarını mesai saatim olmasına rağmen zor da olsa okudum öncelikle ölüm kelimesini unut bu bir çare değil erkekler hep böyledir diyeceğim klasik bir laf olacak ama önce söz verirler hem sözlerini tutmazlar hemde yaptıklarını başına kakarlar.şimdi kulaklarını herşeye tıka kndini düşün kendi kendine verdiğin zararı onun ailesi k.bakma biraz ağır olacak ama tam bir görgüsüzlermiş bunları seninayrılman için yaptıkları bariz belli ama eşine de anlayış göster o kadar başkaldırışa o da yorulmuştur artık ama herşeyden öncekendini düşün bebeğin yok değil mi bu ortamda eğer bebeğin yoksa düşünme derim ben en önemlisi bu hayat ne gösterir bilinmez ama hak etmediğin davranışlarla karşılaşmışsın allah sabır versin sana

canım ya kaç yaşındasın sen merak ettim dikkat ettiysen sana yazılan yorumlarda düşüncelerin hepsi ortak canım eşinden ailesi konusunda sana destek olmanı bekleme zaten bunu kimse yapmaz yani ben çevremde hiçbir erkekten eşiyle bir olup ailesine düşman olan tavır yapan görmedim bu şekilde devam edersen yani böyle düşünmeye evliliğin çok daha kötüye gidecek
şöyle söyleyim kayınvalden nefret ediyor olabilirsin katlanamıyor olabilirsin ama bunu eşine yansıtma arada sen varsın diye annenle geçinmek için elimden geleni yapacağım de sürekli ailesini kötüleme anladım çok üzmüşler seni ama bir de onun yerine koy kendini senin ailene düşman olsa hiç istemese her fırsatta bunu belli etse ne hissedersin böyle durumda kızardın ona annem babam haksız demezdin diyemezdin
gelip gitmek istemiyorsan başka bahaneler bul direk onları istemiyorum deme bence

Ayyy ne ölmesi saçmalama lütfen ya İnsanlar neler yaşıyor biliyor musun birkaç gün önce üniversiteden bir sınıf arkadaşım vefat etti bir yıllık evliydi daha o kız ne yapsın genç yaşında dul kaldı
kendini üzüp durma artık geçmişi geçmişte bırak zaten dibinde değil kayınvalden eskisi kadar çok da görüşmüyorsun bana şunu ettiler bunu yaptılar deme artık bundan sonra o kadar ileri gitmelerine izin vermeyeceksin konuşurlarsa da cevap verme o sözlerine
yaşlılar büyükler herşeyden önemlisi eşini dünyaya getirmişler onlar kötü evet ama sen ılımlı yumuşak kalpli ol mükafatını göreceksin canım
ölüm lafları da etme ne olur çok üzüldüm böyle konuşmana

pembely neler söylüyosun canım bak hepimiz ayrı ayrı sıkıntılar yaşıyoruz deme öyle şeyler bu mübarek günde... sen dua et oluruna bırak allaha havale et... çok yıpranmışsın canım sen de inan sadece sus ve dinlen allaha havale et karşılığını göreceksin

evet verdiğimiz değerler yüzünden içimizi kaplayan sevgileri yüzünden bunca gözyaşı döküyoruz

kahroluyoruz...

hatta yaşamak istemiyoruz...

ama değmiyor işte ağlamaya kahrıolmaya

ah bir anlasak....

sen ölünce yas mı tutcak sanıyon..3 gün belki....

herkes unutulur herşey unutulur...

ona bir evlilikte önemli olanın önce eşlerin birbirine saygısı olduğunu anlat aileler sonra gelir

ve ailesinin senin kadar ona değer veremeyeceğini söyle bu gece süre ver otursun düşünsün...

kızlar ben yakında kayınvalde nasıl sevilir ya da sevmeye çalışır başlıklı konu açacağım o kadar uzmanlaştım

Canım ne oldu eşin ailesiyle görüşmeni mi istiyor sürekli :S
Ayrı eviniz var zaten 2-3ayda bir görüşürsün sıkma canını bu derece mahvetme kendini eşin de senden yana olduğunu söylüyordu susturduğunu söylüyordu öyle değil mi. Kendini ve eşini bu derece yıpratmaya değmez bence.
Her fırsatta sürekli bu konu hakkında tartısırsanız daha kötüye gidebilir işler. Biraz artık üzerini örtmen lazım bence eşinle hayatınıza bakın derim ben daha yeni evlisiniz ya sürekli tartışmanın bi faydası olmaz zamanla herşey rayına oturur zaten. Bak ne güzel uzakmışsınız da zaten sürekli gelip gidebileceklerini sanmam. Kendine dikkat et ayrıca unutma hiçkimse için canından olmaya değmez öyle şeyler sakın aklına dahi getirme sakın

Neden öldüresiniz kendinizi ?
Neden erkekler hep böyle davranmak zorunda ? Ben yaptım ben etim şu bu..
Madem o restini çekmiş sizde hepten rest çekin..Pes kadın büyüye bile kalkışmış eve alınır mı böyle biri?Gidilir mı o eve ?
Evde o ailenin lafı edilmesin bu kadar kendi görüşsün etsin yeter ki siz uzak olun.

Adama bak ya,sen bu kızın yaşantısını biliyordun madem öyle bıraksaydın..
Tavırları bütün sahteymiş.Düzelir diye şu diye bu diye.E sen yaşantından vazgeçebiliyor musun bu kız vazgeçsin?
Evlilikten soğuyor insan yeminle.

kırıldım çok incindim hala onların yo k geleneğiymiş şuyuymuş katlancakmışım
rolmuyaptı bana o zaman(((((((((
zamangeçsin düzelsin o zamana kadar düzelir gideriz saatlerce otururuz bayramda demiş öyle düşünmüş işte.
hayır onlaraa asla yakınlık gösteremem((( asla affetmicem çok kırıldım çok incindim ben((
onların önüne bi çay bi tabak koyduguma şükretmesi lazım
gercekten öyle bir durumdayım çok kırıldım çok incindim ben(((
çok kötü durumdayım o kadını düşünüce bişeyle roluyor çok fena durumdayım çok üstüme geldi nefret eetim.
ben bişey demedim giderimde dedim 2 ayda

ama tutupta bana ben snein için şunu yaptım bunu yaptım. napmış banaaa, destek olmasaymış ailesine zorla saygı göstertebilirmiş. göstertseymiş haydi yapsaymış ozaman. zor geldiyse benimisteklerim yapmasaymış, yapmasaymış, yüzüme vurmak içinmi yapmış, bir gün karşılıgını almak içinmi yapmış(( evet öyle aynen öyle düşünmüş yoksa ben seni her dediğini yapıyorum sende yapa getirmezdi yapamıyorum fazlasını yapamıyorum((((((((((( o kadının yüzünü görebiliyorsam kabul ediyorsam şükretsin.

o zaman 2 ayda bir gitmemede ilerde böyle söylemezmi ?? ısrar etmezmi onada ilerde. Şimdi kabul ediyor amaa beklemediğim şeyleri yüzüme vurdu.
şimdi tamam diyor, o da benim halimi gördüğü için. ama kurban bayramındada saatlerce oturmam demiştim önceden, kabul etmişti. sen giderisn kurbanımızı alırsın ertesi gün götürürsünbeni demiştim. Şimdi kurban yok ama gitmek istiyormuş, o benim isteklerimi yapmış bende yapmalıymışım

ayrılmayada razıyım ben huzursuzum , benikabul etmiceksen ayrılalımdiyorum.
zor gelmiş çünkü demekki, zor gelmiş ki bu gün yüzüme vurdu.
bend eonun için herşeyi yaptım asıl ben yapmadımmı(((((((((

Konunu,epey zorlanarak,baştan sona okudum.
Hakikaten bana bile fenalık geldi,içim daraldı.

Bu nedir böyle,her hafta bayram gibi kapı kapı akraba mı gezilirmiş ?
Her hafta kayınvalide ziyareti bile çekilmezken teyzeler,dayılar filan neyin nesi ?
İnsan eşiyle zaten bir haftasonu beraber olabiliyor.
Oh ne ala,onların canları sıkılmayacak,eğlence çıkacak diye siz onca yol tepip haftasonunu heba edeceksiniz.

İşin özü budur zaten.Sosyal hayatı,gezmesi,eğlencesi olmayan insanlar kendilerine böyle meşgale arar.
Dikkat edin,gelmedin-gitmedin diyen kayınvalidelerin hiçbir uğraşı,sosyal hayatı,gezmesi yoktur.
Arkadaşı olan,haftasonu gezmeye giden,tatile,seyahate,yazlığa bilmem nereye giden kayınvalidelerin bu tür kaprisleri olmaz.
Ben bilirim o ziyaretleri...Öyle 10 dakika oturup kalkmakla asla memnun olmazlar.
Hatta kısa oturdunuz diye öyle laflar ederler ki,gittiğinizin kıymeti olmaz,hiç gelmesem daha iyiydi dersiniz.
Oturursunuz,tam kalkacakken "dur bilmemkimler yoldaymış onları görüp gidin,çay demledik içip gidin,bekleyin namaz kılıp geleyim" derken bakarsınız akşam olur,gün biter.

Velhasıl,pembely haklısın ama işin zor.
Kurban bayramında bence de ilk gün sen gitme.
Bırak eşin gidip kurbanı halletsin.Sen 2. gün eşinle bayram ziyaretine gidip,el öper kalkarsın.

asıl bayram 1. günmüş onlar için. katlanmalıymışım yılda birde olsa vs. iyide ben bundan taviz verirsem bu defa öbürlerininde devamı gelir ki ayrıca yapamıyorum kızlar yapamıyorum o kadınla saatlerce oturamam o kayınpederlede. o zaman demezmi her ay gidelim, her ay gitsem demezmi beni sevmiyormusun 2 kez gidelim.

aynen hiçbişeyde takdir edilmedim, misafirleri çağırırdı, yanlarında oturdum iyi, bi kez oturmadım kötüyüm.
bi kez istedigi akrabasına gitmedimkötüyüm gitmediniz oldum.
gittik oturduk, işimiz var dedik işimizmi olurmu olmamalıymış oraya gitmişsek orda oturmalıymışız

Aynen bu da annesinin oğlu, önceden 2 ayda bir gitmeme bile şükretmesi gerekiyordu, onların onca laflarına ragmen gecen ay gittim. iftara cagırırım dedim. bayrama giderim dedim. herhalde baktı olmaya başladı. Kurbanda 1. gün gidip orda saatlerce oturmama kadar vardırdı isteklerini duygu sömürüsüyle olması çok çirkin bu çirkin geliyor bana(

O zaman,senin öğleden sonra yola çıkma imkanın yok mu ? Eşin tek başına gitmene engel olur mu ?
Eşin sabahtan gitsin,sen öğleden sonra git.Belki en azından bu konuda anlaşabilirsiniz.

bir süre sessiz kalmayı düşünüyorum, parça parça oldum zaten.
İçimden çıkmaya başladı sevgim
eşimden beklemiyordum , ben sana destek oldum bende sana baskı yapabilirdim bi sürü yaptıklarını yüzüme vurdu, aileme saygı göstertebilirdim şeklinde lutfetmiş laflarına çok kırıldım.
o bana baskı yapsaydı bir dk duramazdım yanında zaten
eger yaparsam tamam gidip saatlerce oturursam beni zaten kaybetmiş olur, yani isteyerek yapmadıgım için ve nasıl hastalandıgımı gördüğü halde beni buna mecbur edip götürmek istedigi için zaten ondanda soğurum ki o laflarıylada sogumaya başladım en kötüsü bu.

ben bu konuda taviz vermiyormuşum şart koşuyomuşum, rahatsız olduysansölemesi gerekmezmiydi iyide ben bu şekilde devam edemem olmaz diyemezmiydi en başından evet tamam deyip sonra böyle düşüncelere girip bana duygu sömürüsü yapmasına gerek yoktu

Canım bence sürekli olup daha fazla istekler cıkartıp cıkartmaması senin elinde ama hiç taviz vermemeyeyim dersen de ters tepebilir. Erken kalkmak vs koşulu ile 1.gün de gidebilirsin bence. Bu senin ona ne kadar değer verdiğinin ve onun için belkide senin için cok zor olan birşeye katlandığnın göstergesidir eşin için onun mutluluğu için böyle bir şeye herzaman olmamak kaydı ile elbetteki dayanılabilir bence. Ama dediğim gibi saatlerce akşamlara kadar oturmayın hemn onun istediği olsun hem senin. 2.gün de gitme gereksinimin kalmaz böyle 1.günden bitirirsin işini eşinle geçirirsiniz kalan günlerinizi güzelce. Bu derece yıpratmayın birbirinizi tatlım. Nacizane fikirlerim bunlar ama bi kere taviz verirsem ardı arkası kesilmez diye korkuyorsan da buna izin vermezsen hiçbirşey olmaz bence hem asıl o zaman görürsün asıl eşinin gerçek yüzünü. senin bu jestine karşı daha mı fazlasını istiyor yoksa takdir edip ona göre mi davranıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…