Ayrılmamızı bekliyorlarmış

çirkefleşmek olmuyomu bu lafın :Yoksa birazdan; kaynananla da böyle konuşuyorsan haketmişsin cümlelerini duyacaksın.

zorunamı gitti

hadi canım hadi sana rast gele.

İyi niyetle kurulmuş bir cümleydi bu! Dikkat et, daha da zorunda gidecek cümleler kurulur demek istemiştim. Değer verdiğim insanların yaptıkları hatalar zoruma gider, basit cümleler arkasına sığınanların söyledikleri değil.

hayır benmi anlatamıyorum anlamadımki. ben çarşaf ve ilk gece konusunda haklısın diyorum çok saçmalamışlar diyorum. senin o konuda onlara laf soktuğunu söylemedim. sen kayınvalidenlere gidince kayınvaliden çıkarken sana seni seviyorum fln demiş sende orda birşeyler demişsin ve duygu sömürüsü yaptı diyorsun onu söyledim ordanda yengesine geçmişsiniz o da sık sık gelin demiş sanırım sende ona orda yine birşeyler demişsin. ben bunları kastettim yani o gittiğinizde yaptıklarını haksız buldum bunu belirttim. annen seni korumakla iyi etmiş tabiiki kötüleyemez sonuçta.
ben pek terbiyesizleşmem allah hepimizi terbiyesizlerin şerrinden korusun:)) sadece bence hatalısın bu kadar kısa zamanda bu kadar basit nedenlerle bağlar kopartılmaz benim için aynı şehirde yaşayıp 2 ayda bir gitmek bağların kopması demektir. beni ilgilendirmez tabiiki sadece burada bazen bazı arkadaşlar özellikle yeni evliler bu tarz sorunlarını yazıyorlar ve bizde şunda haklısın ama böyle yapma gibisinden tavsiyeler veriyoruz ve çoğuda bunları bir nasihat olarak alıyor anlatabildimmi?? ben çektim evet ama ölmedim delirmedim huzurumda yerinde eşimde çok huzurlu ve ben nasıl ailemle mutluysam o da ailesiyle mutlu çok şükür. yani bu bir problemdi ve bende alnımın akıyla çıktım. öyle bakıyorum.

teşekkür ederim arkadaşım anladığınız için.

Neyse kızlar yorum yapan arkadaşlara bana destek olan anlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Ben çıkayım artık hoşçakalın

burda zaten konuşup dertleşmek birbirimizden fikir lamk için varız elbette eleştirilerde olur ama böyle bir topicte konu açılıyorsa bir dert bir sıkıntı var demektir üzerine böyle gidilmez bir eleştiri yapılacaksa da üslubuyla yapılır zaten sıkıntısı olan bir insana birde yüklenir ters konuşursanız cevabının szinkinden farklı olmasını beklemek saçmalıktır...

kızlar konu sahibi arkadaşımızın da yanlış yönlerinin olduğunu anlatmaya çalışmışssınız.. ama henüz çok genç ... birden çok üstüne gitmişler fazla ilgileri ters tepmiş ... ama bunu bu üslupla anlatmayın ne olur bu da ters teper .. yumuşak konuşmak herkesin faydasınadır ... bir de ben bişey söylemek istiyorum canlarım.. bir gelinin yeni aileye alışması baya bi zaman ister erkek tarafının anlayış göstermesi gerekiyor .. yoksa işler çığrından çıkıyo ... herkes yerini bilirse olaylar bu hale gelmez diye düşünüyorum ..

canım merhaba ben yazdıklarından şunu anladım kayınvalden biraz geri kafalı ve inançlarla alakalı bir uyuşmazlık da var sanırım sen oruç tutmuyorsun onlar bunu yadırgıyor kayınpederin müslüman mı falan gibi laflar ediyor aile yapınız yetişme tarzınız farklı gibi sen eşini ve ailesini tanıyarak az çok düşünce yapılarını anlayarak evlendin yazdıkların tamam hoş değil çok ilgi beklemiş senden bunu gösterme şekli yanlış cahil bir kadın ama bilmiyorum idare edilemeyecek gibi gelmedi bana eşin senin yanında sana destek bunun için şükretmelisin çok daha farklı davranabilirdi onun hatırı için iyi davran kayınvaldene seni istemese sevmese defalarca aramaz evini yerleştireyim demez o sevgisini bu şekilde gösteriyor kendince biraz daha mesafeli ol ama tamamen görüşmemezlik de yapma inan eşin çok üzülür onun ailesi sonuçta

bende konu sahibini çok üzerine gidildiğini düşünüyorum. benim eşimin ailesiyle bugüne kadar allaha şükür hiç bir problemimiz olmadı. ama eşimin ailesinin de benden bu tarz beklentileri olmadı. okudukça şaşırdım açıkçası..ne yani bu koloniler halinde yaşanacak. herkezin bi aile çevresi var.ufak veya büyük ama kimsenin bunu diretmeye hakkı yok.hatta benim aile çevrem daha çok. eşimin ailesi daha resmidir biz daha içiçe yaşarız. ama kimse kimsenin hayatına midahale etmez. çalışan insanların pazarına saygı duyulması gerekir. 45 dk mesafe de ise pazar günü gidebilirsin. oda her pazar gidemiceğine göre ayda 1 veya 2 kere gidersin. kaldıki ilk gece bile gelin bizde kalın,ne demek yani bu şuursuzluktan başka bişey değil. yatak odası gelmediyse koltuk vardır. oda yoksa battaniyeyi iki kat yaparım ona yatarım..ama sen çok şanslısın eşin arkanda..eşinin kıymetini bil. eşini seviyorsan onları öyle kabullencen,çünkü eşinin ailesindeki insanları sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermelisin. yoksa evliliğin çok yıpranır..onlarda zamanla bakarlar sana diş geçiremediler vazgeçerler..

kayınvalidenizi neden savunayım ne sizi tanırım ne de onu.hatta ilk gece için yaptıkları tamamen yanlış.ama siz bütün aileye cephe almış gibi görününüyorsunuz.

yani benim anladığım sülaleden hiç kimseyle görüşmek istemiyorsunuz.dayı, bir büyüklük yapayım aralarını bulayım demiş,ağzının payını vermişsiniz zaten.amcalarına kadar

kinlenmişsiniz.burada herhangi bir neden yazmamışsınız.tabii sizin aile yapınızı sorgulayacak değilim,beni ilgilendirmez.ama buraya konu açanların çoğu yapılan yorumlara katlanmak

zorunda.(hakaret olmadığı sürece)zaten hepimiz aynı düşünceye sahip olamayız değil mi?

kendini önemseme konusuna gelince,tabiki önemsiyorum en az sizin kendinizi önemsediğiniz kadar.hatta kayınvalideniz de kendini önemsemeli.önemsemeli ki sizin bu kadar

üstünüze düşmesin.

dayı, bir büyüklük yapayım aralarını bulayım demiş,ağzının payını vermişsiniz zaten.amcalarına kadar

kinlenmişsiniz.

Şart koymak,hesap sormak ne zamandan beri büyüklük oluyor ne zamandan beri ara bulmak oluyor?

o büyük dediğiniz adam gelmiş bana hesap soruyor, daha 25 günlük evliyidim, el öpmeyede gitmiştik,

1 ay uzun süre bizim için, biz görüşmek isteriz iç içe olmak isteriz, sık sık görüşmek isteriz, yok amcası kurban kesmiş benim eşim askerden dönünce, napalım yani kurban mı olalım kurban kesti diye, onların istedigi sıklıkta görüşcekmişiz, alışmak zorundaymışım, herşeyi beraber yaparmışız, evimin eksiklerini beraber yapcakmışız, kaynanalara gittiğimde başka yere randevumu olurmuş, niye geç saatlere kadar oturmamışız, niye onlarıda getirmemiş hemen evimize, örf adetleri böyleymiş devamlı görüşcekmişiz.of bir sürü şey daha hatırlayamadığm.

Onlar kendi mahallelerinde koloni gibi yaşıyor diye ben buna zorla baskıyla zorunlu tutuluyorum. Elçi göndererek baskıya devam ettiler. Orta yol bulalım dediler, ama gönderdikleri adam, örf adetleri böyleymiş, yapcakmışım baskısı yaptı bana. Ağzının payını istediyse veririm. Kimse benim özelime mülküme gelip şart koşamaz, şartlarını sayamaz, yeni bir aile kurmuşsak, bizimde kendi kişisel özel kurallarımız yaşam tarzımız olabilir. Eşimde dayısına konuştu, sonradan arayıp özür dilemiş ama nafile.

Ayrıca biz uzak bir semtteyiz arabamız da yoktu o zamanlar ,otobüsle 1,5 saat ayakta gidiliyor tıklım tıklım, otobüsten inincede bitmiyor yol, ordan bir daha dolmuşa biniliyor, sürekli sık sık nasıl gidelim onca yolu, gerçekten yaşamak lazım bunları.Üstelik bunuda bıraktım bizim kendi hak ve özgürlüğümüz var, zoraki baskıyla nasıl yaptırmak istersiniz siz bana bunu.

Allahtan uzaktan almış eşim evi allahtan.Yoksa düşünemiyorum , bizim bir hayatımız bile olmayacaktı, buralara bile yetiştiklerine göre.

Nişanlıyken evlerine nişanlımı görmek için bazen ayda bir bazen 2 ayda bir gidiyordum, gittiğimde 2 gün kalıyordum sadece, ve sürekli biz böyleyiz,kalabalığız, devamlı akrabaları doldurdu eve, gece 11 lere 12 lere kadar oturdular, gözümün içine baka şu yengenide o teyzenide şunuda bunuda çağır, bizimde yanlarında oturmamızı gerekti tabi, oturmadığmızda laf ediyor kaynana kayınpeder çünkü, ben çok samimi olamıyorum, yapım müsait değil, mesafeli davranıyorum,
son zamanlarsa evlilik tarihi yaklaşınca 15 gunde bazen haftada bir gider oldum mecburen. Eşim annesine söyledi, her geldiğinde evi çok dolduruyorsun sürekli misafir çağırıyorsun, alışmaya zorluyorsun baskı oluyor bu, yapma artık, ve ayrıca eşya vs bakıcaz yorgun gelicez zaten 2 günümüz oluyor yoruluyoruz dedi. 1-2 çağıramadı bu defada başka yol tutturdu.

Tüm gün mobilyadır evin tadilatıdır, eksikleridir koşturur dururduk, giderken şu akraba uğrayın sürekli aynı şeyi yaptı, gideriz demediğim halde, akşam geldiğimizde bunlar yorgunmu demeden, amcanlara inin, dedene gidin devam etti, bi kere gidemedim ayaklarımın altı acıyordu gezmekten, tepemizde dikildi bir kere gitmedik diye, 2 ay sonra kaynanalara tekrar gittiğimdede o gün gitmediniz gitmiyorsunuz dedi lafını sözünü esirgemedi. Elalemin baskısını bize yaptı laf ederler gideceksiniz baskısı yaptı.Nasıl seveyim bu kadını. Hiç anlayış göstermeyen, sürekli kendilerine saygıyı zorla yaptırmaya çalıştıran bu kadın nesini seveyim ben, Daha bi ton saçmalıkları.

Nişanıma bile evimiz küçüktü, başka yerde salonda yapcak durumda yoktu annem evi görüyorsunuz ona göre kişi sayısını getirirsiniz dediği halde, 20 kişi sadece kendisi geldi. Daha büyük evi olan ablamın evinde yaptım,memnun etmek için bir dk oturmadım, sonrada aramızda nişanı yaptık kimse gelemedi lafları etti laf soktu durmadan.Eşimde söyledi ama bi sürü akraba gittik ya daha kaç kişi gidecektik bir eve dedi.

Nişanlıykende ayrıca mesafeliydim ben kendisine, oyun oynamadım hiç. Ama o iftira attı, anneme evlenene kadarmış demiş. Düğünden bi kaç gün önce, anneme bana bize soguk davranıyor diyen o değilmiydi. Ki soğuk davranmıyordum, mesafeli ve saygılıydım, o habire yapış yupuş olmak ister,yapmacık yapmacık üstelik, benimde böyle bir yapım yok,
Annemde konuşmuş söylemiş herşeyi. Çok üstüne gittin demiş anlatmış, ama anlayacağı yoktu onun anlamak istemedi.

Çok aşırı düşkünlerse eşime aileden akrabadan biriyle evlendirselerdi, iç içe yaşasalardı, nişanlıykende rahatsız oldum, uyardı eşim annesini, ama anlamadı farklı yollar tutturdu. Evlenmeye yakın zamanlarda sürekli ve 1 haftalık evliyken de yine ben yerleştircektim o evi dedi, defalarca ben hevesleniyorum lütfen yardıma ihtiyacım olursa sizi çağırırım dememe rağmen devamlı ısrar etti.O nerden bilecek benim neyi nereye koyacağımıda yerleştircekmiş önceden anlamıyorum.

Bu en basit örnek bunun gibi sürekli iç içe beraber bağlı, her şeyimizin haberini almak isteyerek yaşamamız beklendi. Evlenmemize 1 hafta kala , kayınpederden cep telefonu öğreniyordu, kullanıyordu zaten ama profesyonel olmak istedi sanırım bize artı rahatsızlık vermek için.

Evet seni seviyorum ayaklarıyla yaptı bunları, gösteriş ve yapmacıklık olarak öne sürdüğü şey bu. Ama böyle bir sevgi anlayışı asla olamaz. Bir insanın özeline şahsına saygı göstermezsen , eşiyle yatıyormudur uyuyormudur rahatsız etmiyim, sonra bugun konuştum bi daha niye arıyorum bile demedi ya 1. ve 2. gün yaa yeni evliyiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben görüşmicem demedim akrabalarla, neden yanlış anlaşılıyor bu, ama her kaynanalara gittiğimizde onlar koloni halinde diye, bizden alt kattakileri üst kattakileri, yan mahalledekileride gezmemiz isteniyor. Onların ayaklarına bayram değil seyran değil neden biz gideceğiz her seferinde.Hem biz kaynanaya gelmişiz zaten.Ayrıca biz karar veririz kime ne sıklıkta gideceğimizi, kimse mudahale edemez ki eşim bile gitmiyor zaten devamlı ayda bir tüm sülaleye.

Bu derece istekleri beklentileri sırtınızda taşıdıgınızda, elinizi eteğinizi çekmek istiyorsunuz. Hiçbirşey yapasınız kalmıyor.Nefret ediyorsunuz.Bu istek bu derece düşkünlük anlaşılır gibi değil, boğuluyorsunuz. Nefret ediyorsunuz.Nişanlıyken zaten bir soğuma birikim başlamışken nefes alamıyorsunuz.

Eşim evlenince böyle olmucak biz ayrı evimizde olucaz dedi. Ama kadın biz evlenir evlenmez, telefonla bile bir gün rahat vermedi bize

Sadece bu değil nişanlılık döneminde bana söylediği kırıldığım çok lafları oldu, soğuyorsunuz, neyse yaşamak lazım.

Eşim için idare edeceğim zaten ama asla sevmiyorum onu, hiç te iyi niyetli değildi, sevmiyor beni, hep bi çıkar peşinde, bu sevgi değil, böyle sevgi olmaz, sürekli aramasının sebebi oğlumu getir göreyim, gelmiyormusunuz niyetleriydi, sürekli bana büyüklerin lafını ediyordu, bizim onlara gideceğimiz güne bile onlar karar veriyordu, gitmeyince , biz kendimiz müsait oldugumuzda gidince bile rahatsız oldular ya.Eşimide devamlı arayıp gelin gelin, sürekli telefon rahatsızlık, merak ediyorum lafları,herşeyimizden haberdar olma istekleri bıktırdı usandırdı.

iyi niyetli olan karşındaki oldugu gibi benimser, baskılarla oyunlarla laflarla incitmez üzmez, özgürlüğüne saygı gösterir. İnsanlık budur. Ben kimsenin malı değilim. Kendime ait bir şahsiyetim bir gururum onurum , bu yaşıma kadar oluşmuş bir yaşam tarzım, yetişme tarzım var. Ben ona ağzımdan çıkan herşeye ne kadar dikkat ettim hiç saygısızlık yapmadım.

Nişanlıyken böyle aramıyordu telefonumu ama evlendiğimizin ilk günü malı saydı herhalde beni, hem eşimi hem beni bıktırdı usandırdı.Böyle bir sevgi anlayışını asla kabul etmiyorum.

Balayındayız ağlama haberlerini saldırdı bize. Oğluma portakal kestane soyarmı diye ağlayan bir kadından bahsediyoruz. Hastaymış boşuna üzmüşüm kendimi onun için hakkaten.

Kayınpeder de diğer kaynana zaten o da çok fenaymış, allahım. Annemi arayıp bir sürü gereksiz saygısız konuşmalar yapmış.Bizim çok akrabamız yok, hepsi uzak şehirlerde. Yaşlılar. Amcalarım babannem anneannem dedelerim halam hepsi öldü.Annemin tarafıda çok dağınık yurt dışında olanlar var yurt içinde farklı farklı yerlerdeler.Düğünüme gelemediler.

Sizin ne nişanda ne düğünde kimseniz gelmedi ya kadar düşürmüş kendini. Aşağılamış bizi. Nişanda ablalarım ve eşleri geldi sadece ancak sıgdık eve, Gelmeyebilirde, niye rahatsız etti niye o zaman söylemediniz değilmi. Eşim biliyordu bizim aile yapmızı, ailesinede annesinede söylemişti zaten.
Kızının da bi tane arkadaşı bile yok diye aşağılamış beni. O nerden biliyor benim arkadaşlarımı. Nerden bişey bulurum da söylerim diye saçmalamış bir ton daha bir sürü şey. Birde yüzüme bakıyor.Yazıklar olsun.

O adama da öyle ah ettimki şimdi kendi babasının hastalığıyla uğraşıyor. Allahından bulsun başka birşey demiyorum

canım ya çok iyi anlıyorum seni biz de durum tam tersi eşimin akrabaları soğuk gelmiyorlar hiç benim ailem daha birbirine tutkundur kayınvaldem de beni suçluyor sen bizim ailemize yaklaşmadın bana gelinlik yapmadın gelmiyorsun gitmiyorsun diye biz de çok kavga yaşadık şuanki halimize gelene kadar şimdi haftasonları gidiyorum yanına biraz oturuyorum geçen gün düğünleri vardı anneannesi de geldi eşimin eşim elini öptü ben de öpecektim tam kaçtı burun kıvırdı hiç konuşmadı benimle çok kötü oldum torununu suçlamıyor gelip gitmiyorum diye bana düşman oldu eşimin mesaileri çok bu ara ben zor yüzünü görüyorum geçen gece 3te geldi eve çocukla yalnız da gidemem böyle davranmaları da çok üzüyor insanı
annen konuşmuş eşin konuşmuş kayınvaldenle ama sen konuşmamışsın yalnız kaldığınızda tatlı bir dille anlat rahatsızlığını belki anlar bilemiyorum

canım beddua etme kin öfke sadece sana zarar verir güzel düşünmeye çalış böyle yaptıkça iyice içinde büyür daha da soğursun bu durum ister istemez evliliğini etkiler yapma sen iyi ol sen bir adım at kayınvalden olgunlaşmamış sen onun büyüğü ol

evet ya haksız yere yaşanan kırgınlıklar unutulmuyor.onun bunun hatrı için idare edilmiyor.ediliyorsada yapmacık olduğu belli oluyor zaten.

oğlunu kıskanan,kendini benimle kıyaslayan,benim açığımı arayıp oğluna anlatmaya kalkan,benimle bir derdi olduğunda oğluyla paylaşan (v.s v.s v.s) bir kayınvalideyle eşimin hatrı bile olsa işim olmaz herkes dengiyle oynasın kardeşim.

gelmesinler bırak, sık sık görüştükçe karıştırıyorlar, durmuyorlar illa bi laf yerleştiriyorlar zaten hiçbirşey yapmasanda yapıyorlarmış bunu. Sonrada biz seni çok seviyoruz diyorlar.Bu yapmacıklığın içinde boğuldum ben. Bırak kıvırsın burnunu yaa. Konuşmasın.

Canım ben muhattap olmak istemedim, zaten belli ediyordum davranışlarımdan, artık misafir çağırdıgında biraz oturup yorulunca odaya geciyorduk nişanlımla yorgun oluyorduk koşturmaktan zaten ama anlamıyordu.Hemen peşimden gelip dışarı çıkartmak istiyordu. Bunun lafını ben evlendikten sonra bile etmişler kayınpederle anneme telefonda.
Nişanlıyken nişanlımla odada bilgisayar başında oturmuşuz, kadınlarla oturmamışım. Suçmuş bu. 1-2 kez olmuştur bu da en fazla. Noldu 1 kez istedigi olmayınca kötü oldum işte görün.En basiti.
Ben çok belli ettim ona, sürekli gidin vss dediğinde sesimi çıkartmıyordum, nişanlım benim yanımdayken,annesine söylüyordu, anne gezmeye gelmedi, işlerimiz var, misafir gezmeye gelmedi diyordu. Ama onun akşamında zorla bizi akrabaya indiriyordu. İnmezsen onları çağırıyordu. Böylesi insanla ne konuşacaksın canım

Şu anda bizim hayatımıza saygı göstermeleri gerektiğini anlamış gibiler, eşim konuştu defalarca konuştu aslında ama eşim bu defa anlayacaklar anlamıyorlarsa bu kadarını bile bulamazlar dedi bana. Bizim kararlarımıza, hayatımıza, kendi kurdugumuz yuvamıza saygı göstermek zorunda olduklarını anlamış olmaları lazım. Gelmek isterse buyursun gelsinler. Bunun dışında hiçbir paylaşımım, sohbetim olamaz kendisiyle.Eşim içinde 2 ayda bir giderim. Onun dışında eşim gidiyorsa gidebilir sık sık.
Valla bana hiç gelmesin ben gelmedi demem. Demiyorumda zaten. O derece huzursuzluk yaşattı bize eşimle.

Kızlar ben biliyorsunuz çok kırgınım kaynana ve kayınpedere. Kesinlikle bana zarar vermemesi için uzak durmalıyım onlardan. Psikolojimi bozdular nefret ediyorum adeta. Geçmiyor öfkem. Eşim hiç tepki vermiyordu nişanlılık dönemlerinde, sonra sonra benim üzüldüğümü görerek biraz konuşmaya başladı ama sessizdi yinede o zamanlar idare ediyormuş.
Evlendikten sonra yine bunaltma çalışmalarına devam ettiklerinde, onlarla insan gibi konuştugu halde, eşime tamam özür dileriz deyip, arkamızdan ailemi arayıp anneme bir sürü beni şikayet eden bir sürü laflar söylerek eteklerindeki taşlarını döken insanlar bunlar.ve sık görüşmek istemiyorum. eşimede söylemiştim 2-3 ayda bir demiştim. Ama sen görüş , sen git demiştim ki bu kadın da büyü falanda var, eşime bişey içirir yada aklına girer, beni kötüler duramaz diye korka korka söylüyorum bunu napayım ailesi görüşme de diyemem zaten.

Aramızda öyle konuşuyorduk.Önümüzdeki ay iftara çağırırsın dedim bir de ramazan bayramında gideriz beraber dedim. Eşimde onlarada iftara gideriz dedi. ben onlar gelir, biz bayramda gideriz dedim. Bunu bile psikolojim aşırı derece bozularak kendime kabul ettirdim.. yani o derece soğumuş ve nefret etmiş durumdayım. 1 ayda 3 kez görüşmek asla, çıldırırım. Eşim şöle dedi, tamam ama Aileme eşimle beraber iftara bile gidemiyorum bu duruma getirdiler dedi. Israr etmedi. ama biraz duygu sömürüsü oldugunu hissettim.

Birde kurban bayramında gideriz beraber dedim.Ben daha da uzunca bir sürede gidemem beni anla dedim. Zaten zorlamıyorum seni diyor, ama konuşurken ben yinede söyledim kendisine.

Ailesi topluca kurban kesiyor,onlar bir apartmanda oturuyor hepsi amcaları , dede ve kaynanalar.İlk gün zaten kurban kesme telaşı oluyormuş onlarda hep beraber. Biz bayramın 2. günü beraber gideriz dedim ziyaretlerine. Tüm akrabalarınıda gezeriz dedim. Eşim ben 1. günde giderim, gitmek istiyorum dedi. Kızlar bir sürü yol var aramızda şöle söyleyeyim bir gidiş dönüşte 50 liralık depo nerdeyse boşalıyor. Birde 2. gün bi dahamı gideceksin dedim. Ama biz kurban kesmiyoruzki eşim sabahtan niye gidiyor. Beni ailesini bırakıp bayramın ilk günü onlarlamı olcaksın dedim. Akşama doğru bi daha gelirmiş onca yolu, benide alırmış bi daha gidermişiz onlara. Neden böyle yapıyorsun dedim( Kırıldım

Ben bunu hiç anlamadım ve anlayamıyorum. Bende o zaman kendi ailemin yanına gideyim, şehir dışında onlar. Bende orda kalayım ilk 2 gün.

benim de sana anlatmaya çalıştığım bu eşin ne kadar da sana destek olsa ailesi annesi babası atsa atılmaz satsa satılmaz şimdiden kurban bayramının planını mı yapıyorsunuz o zaman ramazan bayramında senin ailenin yanına gidersiniz kurbanda da eşinin 1 gün mü gitmek istiyor sen de git yanında 1. gün 2. gün niye tekrar gidilsin git ama fazla yüz verme abuk sabuk konuşursa kv cevap verme mesela böyle olmak zorunda eşinle aranda sorun çıkmasın istiyorsan bir şekilde idare etme yolunu bulmalısın hepsini yaşadım inan boş boş konuşmuyorum tecrübeyle sabit biz mesela şöyle bir yol bulduk bir bayramda eşimin ailesiyle kesiyoruz sonraki yıl ise benim ailemle

plan yapmıyoruz sadece konuştum
1. gün onun ailesinin orası aşırı kalabalık oluyor, telaş kalabalık ve akşama kadar orda kalmak zorundasın. kurban kesme telaşı vss, eşim erkeklerin yanında saatlerce duracağı için ben napayım orda ?? psikolojim çok fena, yani ben o kadınla , o kadınlarla saatlerce yalnız duramam ne konuşucam. Bırakmazlar 1. gün. Akşamada kadar çıldırırım orada ben. Normal zamanda bile işimiz var dediğim halde bırakmak istemiyor.

2. gün kesme işi yorgunlugu bittikten sonra gideriz dedim suç değilki bu. Gitmem demedim ki idare etme yoluna girmeyeyim.
Artık orda yaşamıyorki, ben varım benim ailesi. Biz kesmiyoruz. Neden 1. gün sabahtan akşama kadar orda duracak.

canım yardım etmek istiyordur eşin bir de bayram günü anne babasının yanında olmak böyle takıntıları var işte ne yapcaksın bütün gün mü sürüyor kurban kesme işi ya bittikten sonra da kısa kısa akrabaları görseniz bilemedim işin zor gerçekten

Arkadaşım bu kadar düşünüp harap etme kendini.

Kurbana kadar kim öle kim kala.

Daha hiç bayram geçirmemişsiniz bile beraber.

Ken dini gaza getirme rahat ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…