çirkefleşmek olmuyomu bu lafın :Yoksa birazdan; kaynananla da böyle konuşuyorsan haketmişsin cümlelerini duyacaksın.
zorunamı gitti
hadi canım hadi sana rast gele.
1- arkadaşım ben kimseye laf sokmadım çarşaf ilk gece vs ile ilgili. Eşim söylemiş annesine.
2- dayı evime gelip benden eşimden hesap soramaz. tabiki veririm ona cevabını, senden öğrencek değilim.Terslemedim insan gibi anlattım yine anlamadı. Baskı yaptı.
3- sudan sebeplerle gitmemezlik falan olmadı
4-telefonda beni kötüledikleri için canım annem beni korumuş, görgülü diyen annemdir kaynana takımına. Ben kendime görgülü falan demedim.
5-arada bir 2 ayda bir gideceğim demek istedim.
6- Terbiyesizleşmeye başlamışsın
7- BEN SENİ ANLADIM ,BEN ÇEKTİM SENDE ÇEKSEYDİN MANTIĞI.
teşekkür ederim arkadaşım anladığınız için.
Neyse kızlar yorum yapan arkadaşlara bana destek olan anlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Ben çıkayım artık hoşçakalın
dayı, bir büyüklük yapayım aralarını bulayım demiş,ağzının payını vermişsiniz zaten.amcalarına kadar
kinlenmişsiniz.
el öpmeye giderken başka yere randevumuz mu olurmuş onu bile laf etmişler ki Sonra dayısını gönderdi bize şartlarını göndermiş. İç içe olcakmışız sürekli görüşcekmişiz, 3 hafta bile uzun bir süreymiş onlar için, görüşmek isterlermiş.Dayısı benden hesap soruyor, eşimin anneannesini çağırmamışım, davet etmemişim, el öpmeye giderken başka yere randevumu olurmuş, neden yatıya kalmamışız oturmamışız saatlerce. Eşime çok düşkünmüş akrabaları, duramazlarmış. Şaşırdım kaldım, o zaman dedim aileden biriyle evlendirseydiniz dedim, kendi adetlerinizi bilen birisi olsaydı dedim. Benden bu derece iç içe olmayı bekleyemezsiniz dedim. Bizim adetlerimiz böyle değild edim ayrıca yapımda musait değil dedim.Biraz müsade etseydiniz, yeni evliler biraz musade edelim deseydiniz belki bu derece kötü olmayacaktı sizin için dedim. Dayısına herşeyi söyledim. Burnunda getirdim.
kayınvalidenizi neden savunayım ne sizi tanırım ne de onu.hatta ilk gece için yaptıkları tamamen yanlış.ama siz bütün aileye cephe almış gibi görününüyorsunuz.
yani benim anladığım sülaleden hiç kimseyle görüşmek istemiyorsunuz.dayı, bir büyüklük yapayım aralarını bulayım demiş,ağzının payını vermişsiniz zaten.amcalarına kadar
kinlenmişsiniz.burada herhangi bir neden yazmamışsınız.tabii sizin aile yapınızı sorgulayacak değilim,beni ilgilendirmez.ama buraya konu açanların çoğu yapılan yorumlara katlanmak
zorunda.(hakaret olmadığı sürece)zaten hepimiz aynı düşünceye sahip olamayız değil mi?
kendini önemseme konusuna gelince,tabiki önemsiyorum en az sizin kendinizi önemsediğiniz kadar.hatta kayınvalideniz de kendini önemsemeli.önemsemeli ki sizin bu kadar
üstünüze düşmesin.
canım merhaba ben yazdıklarından şunu anladım kayınvalden biraz geri kafalı ve inançlarla alakalı bir uyuşmazlık da var sanırım sen oruç tutmuyorsun onlar bunu yadırgıyor kayınpederin müslüman mı falan gibi laflar ediyor aile yapınız yetişme tarzınız farklı gibi sen eşini ve ailesini tanıyarak az çok düşünce yapılarını anlayarak evlendin yazdıkların tamam hoş değil çok ilgi beklemiş senden bunu gösterme şekli yanlış cahil bir kadın ama bilmiyorum idare edilemeyecek gibi gelmedi bana eşin senin yanında sana destek bunun için şükretmelisin çok daha farklı davranabilirdi onun hatırı için iyi davran kayınvaldene seni istemese sevmese defalarca aramaz evini yerleştireyim demez o sevgisini bu şekilde gösteriyor kendince biraz daha mesafeli ol ama tamamen görüşmemezlik de yapma inan eşin çok üzülür onun ailesi sonuçta
canım ya çok iyi anlıyorum seni biz de durum tam tersi eşimin akrabaları soğuk gelmiyorlar hiç benim ailem daha birbirine tutkundur kayınvaldem de beni suçluyor sen bizim ailemize yaklaşmadın bana gelinlik yapmadın gelmiyorsun gitmiyorsun diye biz de çok kavga yaşadık şuanki halimize gelene kadar şimdi haftasonları gidiyorum yanına biraz oturuyorum geçen gün düğünleri vardı anneannesi de geldi eşimin eşim elini öptü ben de öpecektim tam kaçtı burun kıvırdı hiç konuşmadı benimle çok kötü oldum torununu suçlamıyor gelip gitmiyorum diye bana düşman oldu eşimin mesaileri çok bu ara ben zor yüzünü görüyorum geçen gece 3te geldi eve çocukla yalnız da gidemem böyle davranmaları da çok üzüyor insanı
annen konuşmuş eşin konuşmuş kayınvaldenle ama sen konuşmamışsın yalnız kaldığınızda tatlı bir dille anlat rahatsızlığını belki anlar bilemiyorum
benim de sana anlatmaya çalıştığım bu eşin ne kadar da sana destek olsa ailesi annesi babası atsa atılmaz satsa satılmaz şimdiden kurban bayramının planını mı yapıyorsunuz o zaman ramazan bayramında senin ailenin yanına gidersiniz kurbanda da eşinin 1 gün mü gitmek istiyor sen de git yanında 1. gün 2. gün niye tekrar gidilsin git ama fazla yüz verme abuk sabuk konuşursa kv cevap verme mesela böyle olmak zorunda eşinle aranda sorun çıkmasın istiyorsan bir şekilde idare etme yolunu bulmalısın hepsini yaşadım inan boş boş konuşmuyorum tecrübeyle sabit biz mesela şöyle bir yol bulduk bir bayramda eşimin ailesiyle kesiyoruz sonraki yıl ise benim ailemle
plan yapmıyoruz sadece konuştum
1. gün onun ailesinin orası aşırı kalabalık oluyor, telaş kalabalık ve akşama kadar orda kalmak zorundasın. kurban kesme telaşı vss, eşim erkeklerin yanında saatlerce duracağı için ben napayım orda ?? psikolojim çok fena, yani ben o kadınla , o kadınlarla saatlerce yalnız duramam ne konuşucam. Bırakmazlar 1. gün. Akşamada kadar çıldırırım orada ben. Normal zamanda bile işimiz var dediğim halde bırakmak istemiyor.
2. gün kesme işi yorgunlugu bittikten sonra gideriz dedim suç değilki bu. Gitmem demedim ki idare etme yoluna girmeyeyim.
Artık orda yaşamıyorki, ben varım benim ailesi. Biz kesmiyoruz. Neden 1. gün sabahtan akşama kadar orda duracak.
Kızlar ben biliyorsunuz çok kırgınım kaynana ve kayınpedere. Kesinlikle bana zarar vermemesi için uzak durmalıyım onlardan. Psikolojimi bozdular nefret ediyorum adeta. Geçmiyor öfkem. Eşim hiç tepki vermiyordu nişanlılık dönemlerinde, sonra sonra benim üzüldüğümü görerek biraz konuşmaya başladı ama sessizdi yinede o zamanlar idare ediyormuş.
Evlendikten sonra yine bunaltma çalışmalarına devam ettiklerinde, onlarla insan gibi konuştugu halde, eşime tamam özür dileriz deyip, arkamızdan ailemi arayıp anneme bir sürü beni şikayet eden bir sürü laflar söylerek eteklerindeki taşlarını döken insanlar bunlar.ve sık görüşmek istemiyorum. eşimede söylemiştim 2-3 ayda bir demiştim. Ama sen görüş , sen git demiştim ki bu kadın da büyü falanda var, eşime bişey içirir yada aklına girer, beni kötüler duramaz diye korka korka söylüyorum bunu napayım ailesi görüşme de diyemem zaten.
Aramızda öyle konuşuyorduk.Önümüzdeki ay iftara çağırırsın dedim bir de ramazan bayramında gideriz beraber dedim. Eşimde onlarada iftara gideriz dedi. ben onlar gelir, biz bayramda gideriz dedim. Bunu bile psikolojim aşırı derece bozularak kendime kabul ettirdim.. yani o derece soğumuş ve nefret etmiş durumdayım. 1 ayda 3 kez görüşmek asla, çıldırırım. Eşim şöle dedi, tamam ama Aileme eşimle beraber iftara bile gidemiyorum bu duruma getirdiler dedi. Israr etmedi. ama biraz duygu sömürüsü oldugunu hissettim.
Birde kurban bayramında gideriz beraber dedim.Ben daha da uzunca bir sürede gidemem beni anla dedim. Zaten zorlamıyorum seni diyor, ama konuşurken ben yinede söyledim kendisine.
Ailesi topluca kurban kesiyor,onlar bir apartmanda oturuyor hepsi amcaları , dede ve kaynanalar.İlk gün zaten kurban kesme telaşı oluyormuş onlarda hep beraber. Biz bayramın 2. günü beraber gideriz dedim ziyaretlerine. Tüm akrabalarınıda gezeriz dedim. Eşim ben 1. günde giderim, gitmek istiyorum dedi. Kızlar bir sürü yol var aramızda şöle söyleyeyim bir gidiş dönüşte 50 liralık depo nerdeyse boşalıyor. Birde 2. gün bi dahamı gideceksin dedim. Ama biz kurban kesmiyoruzki eşim sabahtan niye gidiyor. Beni ailesini bırakıp bayramın ilk günü onlarlamı olcaksın dedim. Akşama doğru bi daha gelirmiş onca yolu, benide alırmış bi daha gidermişiz onlara. Neden böyle yapıyorsun dedim( Kırıldım
Ben bunu hiç anlamadım ve anlayamıyorum. Bende o zaman kendi ailemin yanına gideyim, şehir dışında onlar. Bende orda kalayım ilk 2 gün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?