Ayrılmamızı bekliyorlarmış

canım 2 amcası var gençler daha 45-50 yaşlarında. bi sürü kuzeni var. Yardım edecek insan çok.

tabi canım akşama kadar sürüyor, eşimle nişanlıyken kurban bayramı ilk günü telefonda bile konuşamazdım akşama kadar, birde yemek işi var tabi , bir apartman 4 kat toplaşıp yiyor, herşeyleri beraber. Ki bayram yani olmazmı.

E tabi ordan cıkıp bir de tüm sülaleyi gezmek gerekicek, teyzeler,dede, hala, dayı, babasının amcasının oğlu vs vs.

Arkadaşım bu kadar düşünüp harap etme kendini.

Kurbana kadar kim öle kim kala.

Daha hiç bayram geçirmemişsiniz bile beraber.

Ken dini gaza getirme rahat ol.

evet ölürüm kurtulurum belki

nişanlıyken gecirdik bayram, biliyorum onların yapılarını, yaşantılarını.

Ama evlendik artık, bizim ailemiz var.Biz kurban kessek ilk gün gitmesi gerekir tabi ama kesmicez.

ben sana haksızsın demiyorum kesinlikle beni yanlı anlama olur mu eşinle iyi anlaşmak için annesine katlanman gerekiyor diyorum başka bir yol bulamadığım için bunu yazıyorum sana evi terk ettim olmadı kayınvaldeme küstüm aylarca görüşmedim yine olmadı eşimi seviyorum çocuğum da var bulabildiğim başka bir çözüm yok laflarına aldırmıyorum tuhaf tuhaf konuşursa cevap vermiyorum eşime de diyorum ki her zaman annenle çok iyi geçinmek istiyorum yaşadığımız herşeyi unuttum diyorum kinci değilim unuturum ama sevebilmek çok zor bir kez soğudun mu olmuyor annemle aynı şeyleri konuşsa bile onunki batıyor

yok yanlı anlamıyorum canım. Doğru sölüyosun ama ben onunla uzun süre aynı ortamda yapamıyorum. Nişanlılık süre içinde gidip 2 gün kalıyordum ayda bir, sonra sonra artmıştı gitmelerim mecbur.Bıktım ondan baskılarından beklentilerinden. O yüzden idare etsemde uzun süre olacagım ortamlarda duramıyorum. Ziyaretlerinede gitsem rica ediyorum eşimden en fazla 1.5 saat nolur diyorum. Sonra sen git otur akşama kadar diyorum. Ama beni uzun süre tutma.

Benim yapım gereği unutamıyorum. Çok üzdüler beni. Üstelik yapmacık bir şekilde sever ayaklarında baskı yaptılar. dediğinin hep olmasını, istediği gibi hamura şekil verir gibi vermek istedi. Yaranamadım.

Ben sadece biz bir aileysek ve kurban kesmiyorsak, 1. gün benimle ailesiyle olması gerekmezmi. Orda eziyet çekicez çünkü 1. gün gidersek perişan olucaz
2. gün rahat rahat onları ve akrabalarını gezeriz dedim.Yorgunluk olmaz, sıkıntı telaş, acele , tüm akrabaları yetiştirme derdi olmaz dedim

canım böyle düşünürsen sen mutsuz olur bayramını gergin geçirmiş eşini de strese sokup üzmüş olursun... zor ama bu böyle eşinle konuşursun mümkün olduğunca erken çıkmak istediğini bak anlıyormuşta seni... kendini strese sokma motive et seni eşinle mutlu görsünler... biz kayın validemle ilk büyük sorunu yaşadığımız da iki gün sonra kandildi hiç gitmek istemedim Allah biliyo ya bi bahane bulsam gitmicektim eşimle kavga etmek pahasına ama düşündüm dedim ki Allah' ın rızası benim egomdan haşa daha önemsiz değil bu açıdan bak onlar ne olursa olsun aile büyükleri sevmek zorunda değilsin ama eşin için kendi mutluluğun için ve bayram Allah'ın rızasını kazanmak için diye düşün onların için bişi yapıyomuş gibi düşünme... inşallah en kısa sürede bu sıkıntılarından kurtulursun canım yüreğini ferah tut

ben kayınvaldeme küstüm görüşmedim ya öyle olunca da eşim eskisinden daha sık annesini ziyaret eder oldu beni çocukla evde yalnız bırakıyordu ya da oğlumu da alıp götürüyordu gündüz çalıştığı için akşam mecburen tek başıma evde saatlerce oturuyordum buna da gönlüm razı olmadı evet biz onların ailesiyiz çok haklısın o konuda ama bu zamanla oluyor annem ve babamdan da bunu gördüm ben ben 3 yıllık evliyim yeni yeni biraz oturuyor bişeyler eşine böyle yasaklar koydukça ailesini istemediğini söyledikçe daha çok onlara itiyorsun gör bak benim eşime şimdilerde annesine düşkünlüğü kalmadı başlardaki gibi ben söylüyorum annene gidelim diye ona kalsa evden çıkmayacak:))

canım gitmeyeyim demedim ki 2. gün gidelim dedim. O kadının istedigi o zaten, gelsinler gitmesinler. yatsınlar, çıkmasın içimizden. Ki 1. gün çok kalabalık olunuyor ve ben yalnız kalıcam kadınla. eşim yanımda durmaz o gün Biiyorum.
Ben kandilde de aramadım hiç bi özel günde de aramadım aramıcam. Çok canımı yaktılar benim. Büyü bile yapan bir kadın bana. Oğlunu bırakayım ayrılayım diye.
Ben çok soğudum. sadece eşimle konuştugum gibi 2 ayda bir eşim için gidip 1-2 saat oturmak şeklinde idare etme kararı aldık.

Gitmem demedim zaten. 2. gün gidilir ziyaretlere genelde, ilk gün telaş oldugu için. 2. gün gideriz dedim.
Ama o beni ilk gün bırakıp onlarla gecircekmiş bayramını. Öyle olsun

Son düzenleyen: Moderatör:

canım ben istemiyorum demedim,yasak koymadım, ben beraber 2 ayda bir giderim, sık gidemem dedim.Eger ben gidersem onlara sık sık, ben mahvolurum ,huzurum kalmaz. Laflarına tahammulum yok.

Ben sanırım anlatamıyorum benim psikolojimi mahvettiler. İmkansız onlara sıksık gitmem. gururumu onurumu incittiler. Sürekli mudahale edildi. Sürekli baskıyla kendilerine benzetmeye çalıştılar. Sürekli beklenti istekler. Yapmadıgımda suçluyum. Çünkü onlar büyük saygı saygı saygıııııııı.sadece bu da değil bir sürü haketmediğim patavatsız laf söz. Sonradaaa çirkince seni seviyorum lafları yapmacıklık yapış yupuş hareketler.Katlanabilceğim kadarını söyledim.

neyse kızlar tşk ederim.

böyle cevap verdi ve konu kapandı mı yani bu konuda tartışma çıkmadıysa iyi gitsin gitmek istiyorsa bırak engel olma kavga etsen de engel olamayacaksın gitmesine orda kayınvalde ve yandaşlarıyla oturacağına evinde yalnız otue eşin başka tercih bırakmıyor zaten gitmek istiyor çok bunaltma kendini bu meselelerle olan sana oluyor sen üzülüyorsun en çok zamana bırak bazı şeyleri düzelecek merak etme hep böyle kalmayacak

canım benim benimde aynı şekilde geçicek bayramım... sabah kahvaltıya gidicez görümcemler falanda orda olur koşturmaca bütün gün saçma sapan yapmacık şeyler... ama bu kurban bayramı meselesi sanki erkekler için böyle nasıl diyeyim kutsal bi ayin sanki olmazsa olmaz... sen eşinle orta yolu bulmaya bak onu kazan ılımlı ol büyükbaş falan kesiyodur onlar hep beraber muhtemelen öğleye kadar biter işiniz... sonra çıkarsınız sen eşini ayarla boşver onları ben artık hiç takmıyorum bak biliyosun sen benim konumu da çok sık gitmem ama elimi ayağımı da kesemem çünkü benim anneme ne olursa olsun aynı şeyin yapılmasını istemem annedir sonuçta... kurbana daha çok var sen o arada işlerini yoluna koyarsın bak gör yeter ki iste biraz durulsun ortalık...

evet olan bana oluyor,ama içimden bir parça kopuyor sanki bi tuhaf oluyorum inciniyorum. Bende ailemi görmüyorum , ilk gün bende onların yanında olamıcam. burda olsalar eşim 2. gün gidelim dese giderim. İlk gün gitmek istiyorum demem Hele ki bu derece incinmiş kırılmış perişan edilmiş bir insan varsa karşımda.

Gitsin zaten canım.
Üvey ablam şöle demişti, ozaman pek kaile almamıştım
kendini çok hırpalama yorma evlilik sürecinde, zatenherşey istedigin gibi olmuyor.
Evliikte de öyle herşey eskisi gibi kalmıyor inciniyorsun, eşine kırılıyorsun, ummadıgın şeyleri görebiliyorsun, o kadar emin olma demişti.
Haklıymış. Ben eşime çok düşkündüm , herkes düşkündür tabi ama ben çok çok çok düşkündüm. Üvey ablamlar onu bize geldiğinde otogara bırakmak istemedi ,bahane uydurdu, yük oldu şeklinde hissettim ben , eşime birşey yansımadı hatta ona birşey söylenmedi ve ben bu durumda bile ablamla 5 ay konuşmamış insanım. Halada öyle eskisi gibi hiç olmadım.

canım ne yaşadığını sen biliyorsun eşini sen tanıyorsun... muhakkak buraya sığdıramadığın yaşadığın bir sürü şey vardır... sen yüreğini ferah tut ama olur mu... benim kide öyle dediğim dediktir inatçıdır ailesine de çok düşkündür ama bazen susup oluruna bırakmak en iyisi en azından sen yıpranmamış oluyorsun... o seni bayram günü bırakıp bi yere gidemez merak etme bayrama kadar hepsini aşmış olacaksınız... kayın validen büyüler yapacak kadar çirkinleşmiş eminim eşin sana söylemese de ona da kızgındır huzurunu bozduğu için sen Allaha havale et görüşmek istemiyosanda görüşme çok çok özel durumlar haricinde bayram da bunlardan bitanesi...

Doğru söylemiş herşey istediğimiz gibi olmuyor hayatta Benim annem de derki karşındaki insanı değiştirmeye çalışma değiştiremezsin ancak kendini değiştirebilirsin ve sadece o zaman mutlu olabilirsin

canım ben kendimide tanıyorum, ben unutmuyorum, bu konuda biraz aşırı bi şekilde huzurumu bozan beni üzen bu dereceye getiren insanları aslında hayatımda dahi tutmak istemiyorum. ama mecburum biliyorum. Ve sadece katlanabildiğim kadarını yapabilicem tanıyorum kendimi.

Sabah namazına orda olucaz o zaman çünkü sabah namazlarını beraber kılıyorlardı eşimhep babasıyla.hadi namaz olmasada sabah gidecek , zaten ordan gelince kahvaltı, sonra kurban, zaten 12 ye kadar ancakesiliyor, anca bölüşülüyor oluyor saat 1, yemek vss oluyor saat 3, e oturucaksın birde ayrıca orda yine onlardan da Kalkamazsın öyle e bayram işimiz olabilirmi hiç izin verirlermi, olacak akşam, e bide diğer akrabalar var.onlarıda gezeceksin teker teker, . Bunca saati kaldıracak gibi mi görünüyorum ben ona hala acaba. Gerçekten zor durumdayım. Onları iftara cagırdıgımızda bile nasıl katlanacagımı bilmiyorum. Hiç politik olamıyorum. elimde değil. iki yüzlü davranamıyorum.

onun canı benim kadar yanmamış herhalde. öyle anlaşılıyor. zaten rahat bir insandır. takmaz pek. Umursamaz. Geniştir yani. ben üzüldüm diye üzülüyordu sadece. Ama pek anlayamamış durumumun ciddiyetini sanırım.

sen gelme ben gitmek istiyorum diyor, seni almaya gelirim bi daha diyor, onca yolu bi daha gelcekmiş, yada 2. gün bida gitcekmişiz. bu mantıklı değil.
neyse konuşmucam onunla bir süre.

sen de bir sürü şeyi ailenle yapıyodun geçen bayram ama artık senin bir ailen var... Hep hep onlara göre hareket edemeyiz biz bunu anlamaları lazım Koca kafalar bak canım forumda kaç kişi var bizimle aynı sıkıntıları yaşayan??? Yanlız değilsin merak etme ben unut demiyorum hiç bişeyi ben de senin gibiyim unutamam yapmacık davranamam ama ne yaparım bilyo musun kendimi mutlu ederim o zaman onlar umrumda olmaz... Sen eşine ziyarete gidelim falan deme bence gidelim sen yardım et ailen sonuçta ama öğle olunca çıkalım falan de ne bilim ya zor yahu pufff

evet onu anladım artık. Onun ailesi herşeylerden önemli. Benimle arasını bozmamak içi destek oluyor sanırım. Farkındayım hatalarının diyor seni zorlamıyorum diyor ama, Bu kurban bayramı muhabbetinden belli. Onlar onun herşeyi, isterlerse beni perişan etsinler. Unutur gider. Öyle olsun.

Gitsin 1.gün, ben gitmicem zaten gitmem. Gitsin otursun orda saatlerce bayram günü, beni yalnız bıraksın.

O derece psikolojim bozuk bir haldeyim. Öfkem 3 aydır geçmedi bırak 3 ayı nişanlılık dönemide var.Geçecek gibi değil, Ben evimde otururum

onun ben giderim deyip rest çekmesi de sinir bozucu tabi ben olsam ben de git sen bilirsin derdim çok can sıkıcı ya inşallah çark eder en kısa sürede...

onun ben giderim deyip rest çekmesi de sinir bozucu tabi ben olsam ben de git sen bilirsin derdim çok can sıkıcı ya inşallah çark eder en kısa sürede...

bende öyle dedim. ben kesin olarak gidemicem çünkü 1.gün. yapamıcam.sen git tamam dedim ama kurban kesmiyoruz ki biz, neden erkenden gideceksin dedim, 1. gün beraber oluruz, 2 . gün gideriz dedim ama gitmek istiyormuş,

yapamıyorum çünkü, en fazla 1,5 2 saat durabilirim, yapamıyorum geriliyorum çok fena oluyorum. gitme düşüncesi bile yetiyorki ciddi anlamda çok bunalıyorum. Bu derece soğutmuşlar. Herkesin yaşadıgı kendine doğru, herkes kendi taşıyabiliceği kadar taşıyabiliyor bu hayatı demekki. Ben fazlasını taşıyamadım taşıyamıyorum

ramazana 15 gün var,30 günde ramazan ettimi 45 gün,2 ay 10 günde ondan sonra kurbana var ettimi 112 gün eeeee :26:şeytan azapta gerek der gibi eşinizede kendinizede çektirdiğiniz bu sıkıntı ne.bu günlerinize yazık ediyorsunuz

sadece konuşmuştuk.Öyle kesin bi şekilde bana rest çekince kırıldım sadece.
Ben sensiz bi yere yalnız gidemem diyordu bunu diyen adam bayramın 1. günü ailesini beni bırakıp gidecekmiş.
haklısınız.

Vaktini ayırıp yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim

sen birbirine tutkun,birbirine bağlı,beraber vakit geçirmeyi seven bir ailenin oğluyla evlenmişsin,üstelik bunu sonradan değil nişanlıyken öğrenmişsin.evlenince onlardan kopacağını düşünmen çok yanlış.başta bak hep sana destek olmuş yanında olmuş ama sen ailesi hakkında sürekli dırdır ettikçe kendinden uzaklaştırıyorsun.bak 112 gün sonrası için resti çekmiş bile.eminim başka şeyler içinde çekmeye başlayacak sen böyle devam edersenüstelik sana demiş ben yalnız giderim diye.ben nerdeysem sende ordasın diyebilirdide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…