Ayrılmamızı bekliyorlarmış

canım senı okadar ıyı anlıyorumkıı..
ah ahhh
aynından bendede var
ogluna tapar resmen ve herkesee soyler (tovbe yarabbım sen affet)

anlamıyorum ya cıdden
benımde balayına gıdememe nedenım
esım evlendıgımızde kayınvalıdem hungur hungur agladı
benım annem tek basına dık durdu
(babam vefat etmıstı kızlar ben kucukken annem yetısdırdı bızı allaha cok sukur)

ama kayınvalıdem agladı durdu
anlamamıstım
evlenınce dank ettı ya neuyse
bende aramıyorum artık sormuyorum
kafam rahat arkadasım

sunuda anlamıyorum
ne gelir nede
ınsan torununu hıcmı ozlemez ya
bı kere olsun sesını duymak ıstemez
ama yok ıste esımdende aramaz hıccc aradıgında zaten oglum cok ozledım senı der aglar

torununuda zaten kız oldugu ıcınde ıstemedı pek
saka gıbı yanı

sımdı onlardan uzak kafam rahat allahıma bın sukur
yavas yavas maddı durumumda duzeldı
evımıde alıcam hayırlısıyla
ona bıle karısır yanı dusun

ay bende sısmısım cok yaa kusura bakma ıste

Son düzenleme:

Hepinize tüm yorum yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

Keşke cicim ayları bitecek ayrılırlar gibi çok ağır laflar etmeselermiş.Bu lafın özürü yok, hiç yapıcı bişey söylememişlerki zaten. Hep suçlama hep suçlama.eşimin bana baskısı yok üstelik, o da istemiyor o kadar iç içe olmak, ailesinin çok mudahalesi var, onunda istegi değil, kimse istemez bukadar iç içe olmak yada, istersede kendi tercihidir. Eşim bana yapmıyorki böyle bir baskı, o gideriz canım istedigimiz zaman ve bayramlarda diyordu. Hiç baskı yapmadı akrabalarına karşıda. Bu ailenin yaptıgı aslında bir suç. Mudahale edip huzur bozmaktır bu aslında

Neyse kızlar çok teşekkür ederim güzel dileklerin için canım sanada hepinizede. Allah bana sabır versin.İçimi döktüm hepinize, sağolun dinlediniz, Allaha emanet olun

Son düzenleyen: Moderatör:

Allah gelinin olucak kıza sabır versin o zaman:97:

İlk gecelerini kayınvalidenin evinde geçirmişler işte ya çarşaf bile vermiş saygısız kadın
Ohh ben olsam değil 3 hafta sonra bir daha o eve adım atmazdım..

Boşver arkadaşım kocanın annesi diye sevmek zorunda değilsin
(hatta şu yaptıklarından sonra saygı göstermek zorunda bile değilsin bence.. Ama işte insan ister istemez saygısızlık yapamıyor hamurunda yoksa..)

esinizi babama benzettim. ayni kendi annemle babamin yasadiklari. babamin ailesi hep ic ice yasar. annem de onlarla yasasin istediler ama annem hicbi zaman istememis resti cekmis. babam da hic annemle ailesini karsi karsiya getirmemis. evlenip kendi hayatini kurmus insanlardan artik ailelerde elini ceksin ya, erkek annelerindeki nasil bi hirs ben anlamiyorum. siz iyi yapmissiniz gorusmemekle bence birakin kotu gelin olun. annem de kotu gelin oldu ama kafasi rahat etti, nasilsa sanslisiniz esiniz sizden yana

canım ilk geceyi kendi evimizde gecirdik, yanlış ifade etmişim sanırım pardon,onların evinde kalmamızı istedi defalarca söyledi ama gitmedik tabiki. Benim evime yollamış kız kardeşlerini akrabalarını düzenlesinler diye düğün günü. Çarşaf koydurtmuş. Annemde varmış koymayın demiş, benim kızım kızar sevmez böyle şeyleri, adettir bizde demişler. Bavullarımızı açmışlar pijamalarımı çıkarmışlar vs vs. O çarşafı görünce şok oldum tabi.

Haklısın canım, mesafeli davrandım saygısızlık yapmadım ama, yinede olmadı olmadı.

Hmm anladım ben orda kaldınız da kendisi size çarşaf verdi sandım
Yine de saygısızlık bence ne bileyim anlamıyorum böyle adetleri

Neyse yine de eşiniz yönünden şanslıymışsınız aranızı hiçbir şekilde bozmayın bence annene gidip gelmezsen bu durum beni rahatsız eder diyin hatta ki ilerde senin yüzünden annemle uzaklaştım diyemesin size:97:

tabiiki saygısızlık canım, gözümüze sokar gibi oldu, ben utandım onların adına,bu adetler çok eski değilmi, hala varmış demek, diğer adetleride bu derece saygısızca, allah ıslah etsin.
Konuştum eşimle asla görüşme diyemem. Belki bende biraz bunları üzeri kapanınca, eşim için, bayramlarda giderim akrabalarına ailesine. Sırf eşim için. Mesafe fazlasıyla koruyarak , bilemiorum.Emin değilim. Onun için çok üzülüyorum eşim için. Oda bu derece abartacaklarını bilemedim, bende şaşırdım beni çok hayal kırıklığına uğrattılar diyor.
çok sağol arkadaşım.

tekrar tekrar teşekkür ederim herkese.

tabiiki saygısızlık canım, gözümüze sokar gibi oldu, ben utandım onların adına,bu adetler çok eski değilmi, hala varmış demek, diğer adetleride bu derece saygısızca, allah ıslah etsin.
Konuştum eşimle asla görüşme diyemem. Belki bende biraz bunları üzeri kapanınca, eşim için, bayramlarda giderim akrabalarına ailesine. Sırf eşim için. Mesafe fazlasıyla koruyarak , bilemiorum.Emin değilim. Onun için çok üzülüyorum eşim için. Oda bu derece abartacaklarını bilemedim, bende şaşırdım beni çok hayal kırıklığına uğrattılar diyor.

Ama gidersemde akrabaları hep bu konuları açacak. Bırakmayacaklar. Dedesine geçmiş olsuna gittik dedesi o hasta yatagında bi görceksiniz nasıl baskı yapıyor.Bide işin bu tarafı var.

çok sağol arkadaşım.

tekrar tekrar teşekkür ederim herkese.

el öpmeye gittiğimizdede aynı şekilde, yengesi, dayısı, dedesi hep konuştular. Hep bişey sölüyorlar, baskı yapıyorlar. Beklentilerini saydırıyorlar.Gelmediniz kaç gün olduda, arayın gelin bi sürü laf. Annen ağlıyor vs bi sürü.
Bizde genciz ya zaten şehir dışında görüştük 3 yıl, hasret kaldık birbirimize biliyorlardı. Kavuşmuşuz bi ilk haftalar bile musade etmediler ya, duramadılar laf söz etmeden(

Bilmiyorum allah kimseninbaşına böyle ısrarcı bu derece aşırı istekleri, düşkünlükleri olan bir aile vermesin. Biz iyi iyi dedik ama onlar bize uygun değilmiş meger( Hiç anlayıişlı değiller. Hep surat yapıyorlar, hep bi istek var. Kendi işlerine bakmıyormu kimse demiş annesine zaten. Sizin bizdenbaşka işiniz yok mu demiş. Annemde söylemiş yatıyosun kalkıyosun onları arıyosun hiç meşkalen yokmu hiç işin yok mu senin demiş. Ama nerde onda anlayış. Defalaraca söylendi.

Annem annesiyle daha önce düğünden 1 gün önce konuşmuş beni anlatmış, kaynana sormuş hep el öpme adeti nedir sizde şudur vs. Annemde İstedikleri zaman musait olduklarında gelirler demiş.Bizim öyle adetimiz falan yok demiş. Biz hiç zorlamayız, çocuklar dinlensin çok yoruldular demiş. Biraz müsade edelim, daha tam evlerine yerleşemediler eksikleri çok demiş.

Beni anlatmış daha öncede söylemişti ama yine söylemiş. Biz bu kadar kalabalık değiliz alışkın değil çok üstüne gitme, yapacagı varsada yapmaz, biraz müsade edin zaman verin demiş.anlatmış insan gibi ki eşimde söylemişti. Ama söylemedi bana oğlum demiş inkar etmiş anneme.

Şok oldu eşimde ben söyledim ona nasıl söylemedi der demiş.

Siz ne zamangelirsiniz demiş kaynana, annem biz 3-4 ay sonra gelebiliriz ancakherhalde demiş, kaynana parmaklarıyla saymış, şaşırmış.

Ben hiç böyle bir ailede yetişmedim, hiç baskı yapmadılar bize. Bu derece aşırı bir saygı hürmet baskısı yoktu. Biz saygı gösterirdik, istiyorlar laf olur diye yapmadık hiç. Çok irite edici birşey bu, yaşamak lazım
Ayrıca eşim, ailesi ailemi arayıp şikayet etmeden önce. ben konusurum eşimle, o vicdansız değil demiş.Siz görüşmek istememesine kadar getirdiniz, çok ısrarcısınız demiş. Onlar demişki bizde 2-3 ayda bi gelirdik falan demiş, bizde cok istemiyorduk gibi laf etmişler, bu çok enteresan geldi, e madem öyleydi neden bu derece üstümüze geldiniz. Eşimde bu lafın üstüne ben konuşurum biraz konuların üstü kapanınca 2 ayda da bi olsa geliriz beraber demiş. Biraz müsade edin kendisine gelsin demiş.

ama onlar sabredemeyip, ailemi arayıp bi sürü şikayet ayrılmamızı istediklerine kadar laf edilince işi içinden cıkılmaz hale getirdiler. Bu derece üstümüze gelmelerininde asıl nedeni ortaya cıktı. Orta yol bulmak isteyen o lafları söylemezdi çünkü.Eşim beni bırakacak sandılar bu olaylardan sonra, o da olmayınca başka yola başvurdular.

Annem bile kızım gidersin bayramlarda , 2 ayda bir gidersiniz ailesinede beraber, ama o istedigi zaman gitsin sık sık da gidebilir, ama senberaber yinede gidersin 2 ayda bir demişti.

Annem bunun üstüne beni arayıp böyle böyle diyorlar, görüşme demeye başladı ki annem hiç böyle sölememişti. Ben burdan çok şüphelendim zaten. Tehlikeliler dedi.

Bilmiyorum daha fazla düşünmek istemiyorum. Şu an yüzlerini bile görmek istemiyorum

bir kaç yıl önce 'ben bilmem beyim bilir' diyen kadınlara gülerdim. komik gelirdi. ama şimdilerde bu sözün ne kadar faydasını gördüğüme inanamazsın! tavsiye ederim..
örneğin soruyorlar neden gelmediniz neden şu akrabaya gitmediniz vesaire ... o anda vereceğin tek cevap 'sizin akrabalarınızla olan yakınlığınızı ne sıklıkta gidip gelmemiz gerektiğini benden çok eşim bilir . o ne derse ben ona uyarım ' olmalı. ki doğrusu da budur zaten.

Cnm arkadaslarinda dedigi gibi esine helal olsn
Slmlkl saril kocacina o senin yaninda

Canım eşin çok iyi bi insan gibi bu durumda eşini sakın bırakma sen bırakmadıkça onlar çatlasın. Görüşmeye bile gitme bayramdan bayrama git ailesine falan gitme boşver ne bu ya kumandayı almışlar isteiğimiz tarafa çevvirelim diyolar. Eşini bırakma sıkı sıkı sarıl ona inadınada ayrılmayın....

cnm,seninki gib olmasada ilk evlendiğimizde benim de kaynanam çok sık arıyordu bunaltıyordu beni hergün arayıp ifade alıyordu resme ne yaptınız nerey gittiniz gibilerinden..onların aile de çok laf döner herkes herşeyi bilir kaynanam ağzında bişey tutmaz örn biz biryere gidelim bişey alalım ya da azcık hasta olayım tüm sülale öğreniyor.Ben ilk zamanlar eşimle çok kavga ettim neden sık arıyor bir de beni arıyordu oğlunu aramaz oğlu kızar diye:) neyse sonraları açmadım ara ara açtım anladı sanırım şimdii o kadar sık aramaz haftada bir filan konuşuruz ayrı şehirde..bazen açmam canım istemezse:)

birgün oğluyla ilgili beni soru yağmuruna tuttu ay bir bozdum telefonda oğlunun telefonu yok mu sende ara ona sor anne bana niye soruyorsun dedim:) Ders oldu bidaha didiklemedi öyle herşeyi...zamanla o da beni tanıdı neye ne tepki vereceğimi biliyor ve benle konuşurken dikkat ediyor artık ama nişan dönemi neler yapmadı ki...

yeri geldi mi ver cevabını azcık deli olcan korksunlar senden:) iyi gelin oldun mu yaranamazsın test edildi benim tarafımdan

Ya bende şu el öpme olayını anlamıyorum...Yapmadım,yaptırmamda...Gerdekten sonra el öpme nedir??İnsanların düşünmesi lazım,yeni gelin utanabilir diye...Yani hadi anne babayıda bir nebze anlayabilirim,ama sülalenin elini öpmek ne oluyor ilk geceden sonra

olan olmus kaybeden onlar olmus bosver bence
ne halleri varsa görsünler siz mutlu olmaya bakin
yasaananlarin sizi zedelemesine izin vermeyin

sizde mi kaynanasınız bu durum çok zorunuza gitmiş gibi görünüyor......yeni evli çiftlerin ne yapacaklarına kaynana mı karar veriyor....kız burda sorunlarını paylaşmış içini dökmüş sizde katıla katıla gülüyorsunuz maşallah

tebrik ediyorum sizi çok sabırlı davranmışsınız....eşinizinde sizin yanınızda olması çok güzel inş onlarsız mutlu bir hayatınız olur.....

çok uzun yazmışınız ama sabırla okudum

hadi kaynana oğlunu paylaşamıyor vs de onca akrabaya ne oluyor anlamadım? bunların sülalede eşinizden başka yeğen, gelin yok mu da size sarmışlar? özel hayat diye bir şey var yahu, bu kadar baskı mı olurmuş? aha da böyle ters teper.

yaşadıklarınız çok can sıkıcı şeyler. ama geride bırakmaya çalışın ve en azından kocanızla tekrar tekrar konuşmayın. erkekler böyle şeylerden çok çabuk sıkılırlar bu sefer siz haklıyken haksız duruma düşersiniz. bırakın anasına mı gidecek, danasına mı gitsin. geldiğinde nasıl geçti bile diye sormayın. onları yok sayın. ki ben genelde uyumlu, ılımlı biriyimdir hiç dayanılacak gibi şeyler değil.

mutluluklar dilerim canım

bu kadınla sakıınn görüşme ve ileride de sakın yumuşama bence o normal değil akıl sağlığı yerinde olan insan böyle davranmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…