Ayrılmamızı bekliyorlarmış

canım birşey soracağım,sen kendi ailene ve akrabalarına da mı gitmiyorsun,yada hangi sıklıkla gidiyorsun

Son düzenleme:
esin iyi ki yaninda...
bir de o annesine arka ciksaydi sen naneyi o zaman yemistin canim ama sanslisin ki esin sana destek...
bayramdan bayrama gorus, onun disinda asla gorusme bu sinsi kadinla...
annenin sozunu de hep dinle, bak annen de bu kadin tehlikeli gorusme diyormus...eee kadin anlamis kaynananin iki yuzlulugunu cadiligini iste...
Allah yardimcin olsun valla yedi bela gibi kadinmis...
evlerden irak, Allah dusmanimin basina vermesin boylesini :90:

Son düzenleme:
Böyle kaynana düşman böyle koca dostlar başına diyorum sadece.

aynen öyle canım

evet canım yaşayan bilir sadece bunu, başına gelince anlıyorsun
aynen sinsi ve ikiyüzlü. bi de yalancılığı cıktı , dediği şeylere demedim ben öyle bişey diyor oğluna.

benim ailem şehir dışında, çok akraba içinde büyümedim ben. Herkesin bir yetişme tarzı var. Zaten yeni bir aileye karışmak yeterince zor, birde onların talepleri isteklerini üzerinizde taşıyorsunuz.Zorla baskıyla görüştürülmeye çalıştım, Komşular akrabalar söz eder diye kaynana kendine ve akrabalarına eşimle beni baskıyla götürmeye çalışınca hiç gitmek istemiyor insan.Evliliğin ilk gününden itibaren telefonları,rahatsız etmesi, 2. gün el öpmeye gitmek zorundaymışız, komşular akrabalar laf edermiş. Bitmedi ya bitmez.Hep beklenti istek, onlara göre yaşamamız istendi.
eşime baskı yapıp, onunda bana baskı yapmasını sağlamaya çalıştı, o da olmadı kendisi müdahale etmeye çalıştı.Böyle olunca yüzünü bile görmek istemiyor insan.
yeni evliler, kız biraz evine düzenine alışsın demediler , Herşeyimi laf söz ettiler herşeyimi. Düğünüme arkadaşım arkadaşlarım niye gelmemiş buna kadar laf söz ettiler.

Sorun kaynanaya gittiğimde tüm akraba gezmezi yapmamın istenmesi,sadece kaynanaya gittiğimde de değil, Normal zamanlarda da sık sık akrabalarına gideyim, kendisi kadar samimi olayım, devamlı iç içe yaşayalım , davet edelim, onlardan çıkmayalım istiyorlar, sürekli saygı hürmet bekliyorlar, Bir ay dayısı için uzun bir süreymiş, İç içe olcakmışız habire görüşcekmişiz, dayısı diyor bunu, Eşim benden böyle birşey istemiyor, akrabaları baskı yapıyor, örfleri adetleri böyleymişmiş, Herşeyi beraber yapcakmışız, hep beraber olcakmışız, ben dayısını halasını 15 günde bir davet etmek ve ona gitmek zorundamıyım, eşim gitsin ona bişey demiyorum kesinlikle, ama bu defa her seferinde bekleyecekler, zaten dedikoducu bir sülale, gittiğimiz halde halaya teyzeyede gidin,Birde çok akraba var, hangisine gidelim, bayram değil seyran değil, bir günde kaç kapı gezeyim, bir tek haftasonumuz var, bizimde bi hayatımız var, ne münasebet kaynanada kalayım ,akraba gezmesini akşama kadar yapıp, evime gitmeyecekmişim, her onlara gittiğimizde onlarıda alıp bize götürelim istiyorlar, orda yatalım onlar bizde yatsınlar iç içe hiç birbirimizden cıkmayalım, devamlı beni arasın, rapor vereyim istiyor, o da yetmez akrabalarıylada samimi olayım, onlarlada içli dışlı yaşayayım isteniyor. Ne münasebet böyle yaşayacağım.Onlar böyle yaşıyor diye ben neden öyle yaşamalıyım. Allahtan evim uzakta onlardan semt olarak.Ben akrabalarımla bayramdan bayrama görüşürüm. Biz öyle devamlı her hafta amca teyze gezmeyiz. Rahatsız edilmez bizde. Kendileri içli dışlı yaşıyor alt üst oturuyor diye, onlar samimi diye benimde aynı şekilde olmam istendi, baskı yapıldı.Sorun bu.Ki yapım müsait değil dendiği halde bildiği halde.

Ben eşimin amcasına gitmiyorum ki ben kaynanaya gidiyorum, aynı apartmandalar diye onlarada gitmek zorundamıyım her seferinde, onlara gitsem yetmiyorki bu defada hala teyze vs onlarada gidin deniyor. İyide ne munasebet siz ne hakla mudahale ediyorsunuz. Giderim gitmem benim bileceğim iş. Çok özledilerse onlar çıksın kaynanaya. Hiç bitmiyor istekleri mudahaleleri. Ama bitti, her hafta bu uzaklıktan hanımefendinin gönlü olsun diye gidemeyiz. Bi sürü borç içindeyiz, onca yol bi sürü benzin, yetiştirmek imkansız. Zaten onun isteklerine akrabalarına hiçbişeyi yetiremezsin bunu anladım ben. Bunları devamlı yedireceksin içereceksin güleceksin,devamlı davet edeceksin,kaynanadan çıkmayacaksın, koynunda yatıracaksın yine doymazlar.

Allahlarından bulsunlar dedim beddua ettim,allah başka dert versin bizimle uğraşamasınlar dedim, o kadar canım yanmıştı üzülmüştüm, kayınpederin babası hastaneye kaldırıldı , onunla uğraşıyolar şimdi 2 aydır. Hastaneye gidip gelip oralarda sabahlıyorlar. Allah işte allah.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyse kızlar allah vermesin, allah herkese kendi ailesine kendisine saygı gösteren bir eş ailesi nasip etsin.Yoksa insan çok yıpranıyor.

Kaynana derlerdi anlamazdım hakkaten varmış böyle bişey, Oğlunu eline vericektim nerdeyse, al ağlama, al oğlun dicektim çekip gidecektim nerdeyse. Birde tüm akrabalarda bir kaynana. Benim bi tane kaynanada yokyani. Kayınpeder ve onların samimi akrabalarıda diğer kaynanalarım.

Ama allah hepsini görüyor.Allahından bulsun

Son düzenleyen: Moderatör:
kızım sen bu adamdan hemen boşan,ne demek annesine gitmek,ne demek akrabalarına gitmek.seninle evlenince onu bu yaşa getiren aile ve akrabalarından vaz geçmeliydi.

konu sahibi çok uzun yazmışsın arkadaşım boynumda düzleşme var benim çok okuyamadım o yüzden(sürekli aynı pozisyonda bilgisayara bakamıyorum) ama okuduğum kadarıyla sen kendini başkalarının yönetmesine çok izin vermişsin.ne derlerse desinler istemediğin bişeyi yapma gidemediğin akrabalara güzel bir dille açıkla gelemiyorum her seferinde kusura bakmayın de tamam.ay hayatın milleti memnun ediyim derken yıpranmakla mı geçecek.

canım okumadığın o kadar belliki.konu sahibi nerede yönetilmiş ki

kızım sen bu adamdan hemen boşan,ne demek annesine gitmek,ne demek akrabalarına gitmek.seninle evlenince onu bu yaşa getiren aile ve akrabalarından vaz geçmeliydi.

Aile ve akrabalardan vazgeçmiyor kimse.
Önemli olan dozunu bilmek.
Herşeyin aşırısı zarar.
Zorla güzellik olmaz ya !
Konu sahibi de saoğumuş işte aileden de akrabalardan da.
Önemli olan anlayışlı olmak ama nerde.
Öyle yapmışlar olmamış böyle denemişler tavır yine aynı.
Kimse kimseden vazgeçmiyor.
Eşi görüşsün yine istediği gibi.Ama konu sahibi değil !
Faydadan çok zararları oluyor çünkü.İlişkileri yıpranıyor.

O değil de ilk 2 gün içerisinde 5 kez aramak nedir?
Kız evladı bile bu kadar aranmaz.
Çarşaf rezaleti mi desem..
Birşeyler söyleyip sonradan çevirmeler mi desem ne desem..
Neresinden tutsam elimde kalıyor.

Allah yardımcınız olsun.

aynı apartmanda oturuyolar diye bütün akrabalarına gitmesi istenmemişmi.o sadece kaynanasına gelmiş oysa.yani tamamını okuyamadım dedimya tamam artık açık bulundu

Allah yardımcın olsun canım neyse ki kocan sana destek oluyor, annesinin sözüne gitseydi çok kötü olurdu

canim, ben tam cozemedim, siz galiba ayni kette yasiyorsunuz esinin ailesi ile, eger oyleyse kacin gidin oralardan, o kadin size hep huzzursuzluk yapar, eger mesafe araniza girerse, daha iyi olur..

ben 6 yillik evliyim, ve esimle bosanma durumuna kadar gelmistim (bi kac ay oncesine kadar, hatta bi ay once de diyebilirim), bize benim ailem baski yapiyordu, herseyimize karisiyordu,,, (mesela: ev aldik, neden aldiniz, yada araba alicaz, yok bu marka almayin, yok o bu derken,gamze evde otur calisma dedi babam bana,o parayi ben sana veririm,) babam hayatimizi yonetmeye basladi, ama ben izin verdim, ve neredeyse bosaniyorduk, ailem ile suan sinir koydum, gorusmemeye calisiyorum, ve baba artik yeter dedikce, babam da ben neyaptim ? iyiliginizi istiyorum, vs.. hep beni cocuk gorduler, (dusun iki cocuk annesiyim, ve hayla cocuk gozle bana bakiliyor)

cok iyi yapmisin, esin yaninda, resti cekmis anasina, babasina,dayasina.. sulalesine,
yani kadin paylasamiyor oglunu, sakin kendini ezdirtme, psikolojini iyi tut, sakin kendini uzememeye bak, sonucta esin dengesiz degil ,yaninda, yani gozu goruyor olanlarin,,, keske annenleri hic karistirmasaydi dengesiz kadin, bos bosuna suan onlarda uzuluyordur.... allah yardimcin olsun, bence cok uzaklara gidin ki mutlu olun, beni esim israrla cok cagirdi, ben aptal gitmedim, suan keske diyorum, ve susuyorum,.

bana son gittiğindeki tavırların aşırı geldi canım. gelin dediğinde gelemeyiz falan demen gerekmez ki... gitmezsin olur biter. bir de gittiğinde seni cehennem ateşine mi atıyorlar anlamadım. sana değer veriyorlar demek ki gidin istiyorlar. ve ben düşünüyorum da ben oğlumda aynı şehirde oturacağım ve 3 hafta onu göremeyeceğim! bende cadolozun teki olabilirim böyle bir durumda...

Belli ki konu sahibi kalabalığı sevmeyen biri.
Bazı insanlar kalabalıktan hasta olurlar.Sanırım haberiniz yok bundan.
Konu sahibi bir demiş iki demiş ama sonu gelmemiş.
Baştan hayır diyebilseydi belki önünü alacaktı.

Yönetilme 1.

Ki güzellikle de analtılıyor ama kayınvalide basbayağı anlayışsız.

[/QUOTE]

Laf bombardımanı da başlıyor tabii.yönetilme 2.
Konu sahibini sindirme çalışmaları.Olduğu gibi kabul etmeme.''Bizden biri'' yapma politikaları.

Bana sürekli bizim ailemiz böyle alışcaksın. Hep beraber olucaz, biz bağlı aileyiz demeleri usandırmıştı artık.Gece yanıma gelip bunu söylüyordu ben yatmadan.

Şahsen bunu okuduğumda artık midem bulanmaya başlamıştı.Gece yatmadan..Kadın çok azimli.

Yönetilme 3

Yüz verseydik mobilya vs herşeyin içinde olcaklardı.

Hah burada kayınvalide başarılı olamamış.

Şu kadar diyeyim.
Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.Hala konu sahibini suçluyorsanız diyecek birşey yok !
İlk gece meselesini de es geçtim.Bizde ayıptır bu.İki gün içinde 5 kez aramayı da.

Evlendikten sonra Oğluma portakal soyarmı, kestane soyarmı diye ağlıyormuş.

İşte oğluyla yapışık ikiz gibi ömrünü geçirmek isteyen bir anne.
Anormal.Hatta korkutucu.Aklından geçirdin söyleme bari bunu.

Tamam da herkes bir değil ki.
Bu kadar içiçe vıcık olmak gerçekten mide bulandırıcı.
Hadi kayınvalideye alıştık.
Dayıya ne oluyor ?
Hesap soruyor?
Yatı?
Şartlar?
A-aa ticari anlaşma gibi bu ne ?
Pes.
Hadi kocamın ailesi der sabredeyim der ama biryere kadar olmuyorsa olmuyordur.Tahammül edebildiği yere kadar.
Şartlar sunmuş.
Yönetilme 4.

Ama biz koca insanları idare edecekmişiz kızlar, onlar bizi değil, biz onları idare edecekmişiz.ÜSTE ÇIKTI ZEYTİNYAGI GİBİ.

Hayatta bazı durumlarda idare etmek karşılıklı olur..
Tek taraflı yürümez işler.
Yönetilme 5.

Orta yol bulalımdemiş,
Akabinde de orta yol bulalım deniliyor.Bir önceki alıntıdan sonra ne kadar inandırıcı olabilir?
Orta yol morta yol yok !
Onların istediği olacak o kadar !

Yaşananların çeyreği yaşanmasaydı arayacaktı eminim..
Yönetilmek..psikolojik şiddet..baskı.
9-10 ay boyunca yaşanmış bunlar.Konu sahibinin de canına tak etmiş.

Siz sizi aramayanı arar mısınız?
Sizi istemeyeni ister misiniz?

Ama kadın bunu da anlamıyor..

Ve daha niceleri..Yeterli mi?

minicikminikim bak kiz yaziyor, daha nisanliyken neler yapmislar, ve sonra evlendikten ertesi gun, balayi,, ne bilim, yahu birakim balim cicim aylari bunlar... sen nedersin ? yani ben kizi cok hakli buluyorum, yani boyun egse, dahada uzerine giderler gibi geliyor bana, bence iyi yapmis

canım kız haklı tabi. diğer davranışlarına hiçbir şey diyemem. ama kız evlendikten sonra 3 hafta gitmeyince kadın da ne yapacağını şaşırmış gibi geldi bana. onun hatası her olayda kendisi veriyor cevabı. ona daha önce de yazmıştım '' ben bilmem beyim bilir'' :) dese olay bitecek ...

Laf bombardımanı da başlıyor tabii.yönetilme 2.
Konu sahibini sindirme çalışmaları.Olduğu gibi kabul etmeme.''Bizden biri'' yapma politikaları.

Şahsen bunu okuduğumda artık midem bulanmaya başlamıştı.Gece yatmadan..Kadın çok azimli.

Yönetilme 3

Hah burada kayınvalide başarılı olamamış.

Şu kadar diyeyim.
Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.Hala konu sahibini suçluyorsanız diyecek birşey yok !
İlk gece meselesini de es geçtim.Bizde ayıptır bu.İki gün içinde 5 kez aramayı da.

İşte oğluyla yapışık ikiz gibi ömrünü geçirmek isteyen bir anne.
Anormal.Hatta korkutucu.Aklından geçirdin söyleme bari bunu.

Tamam da herkes bir değil ki.
Bu kadar içiçe vıcık olmak gerçekten mide bulandırıcı.
Hadi kayınvalideye alıştık.
Dayıya ne oluyor ?
Hesap soruyor?
Yatı?
Şartlar?
A-aa ticari anlaşma gibi bu ne ?
Pes.
Hadi kocamın ailesi der sabredeyim der ama biryere kadar olmuyorsa olmuyordur.Tahammül edebildiği yere kadar.
Şartlar sunmuş.
Yönetilme 4.

Hayatta bazı durumlarda idare etmek karşılıklı olur..
Tek taraflı yürümez işler.
Yönetilme 5.

Akabinde de orta yol bulalım deniliyor.Bir önceki alıntıdan sonra ne kadar inandırıcı olabilir?
Orta yol morta yol yok !
Onların istediği olacak o kadar !

Yaşananların çeyreği yaşanmasaydı arayacaktı eminim..
Yönetilmek..psikolojik şiddet..baskı.
9-10 ay boyunca yaşanmış bunlar.Konu sahibinin de canına tak etmiş.

Siz sizi aramayanı arar mısınız?
Sizi istemeyeni ister misiniz?

Ama kadın bunu da anlamıyor..

Ve daha niceleri..Yeterli mi?
[/QUOTE]

parmağınıza emeğinize sağlık vallahi aynen katılıyorum.yani tam okumakta yetmiyormuş demekki bunları anlamak için.ben şaşırmıştım bana konu sahibi burada nerede yönetilmişki denilince.yani daha nolsun resmen diktatörlükle yönetilmiş

been aslinda hep diyorum ya,,,,,, dilimde tug bitecek bu yuzden,, AILELER KARISMASA EVLILIKLERE, O KADAR GUZEL GECIMLI EVLILIKLER ILISKILER OLUR KI, herkez(aileler) yapici olmak isterken, yikici oluyor yaaaaa, :84:

ya bisi diyecem simdi, ama editor ceza keser diye yazmiycam...

Yazının sonunu getiremedim.Tansiyonum düşüyordu..

kayınvalidelerin hepsi oğulları evlendiklerinde kaybetme korkusu yaşıyorlar az ya da çok. benim kayınvalidem de yaşamıştı.ama ben evlendiğimizin ertesi günü eşimi annesine gönderdim özellikle. ona oğlunu kaybetmediğini hareketlerimle göstermek için. ben balayı için bavullarımızı hazırlarken gidip geldi. ben bir şey kaybetmedim böyle davranarak aksine kazandım. tabi bu kayınvalideyle benim ki kıyaslanamaz o ayrı mesele. ama ben yine de evliliğin ilk dönemlerinde kayınvalideye oğluınu kaybetmediği mesajını vermek gerektiğine inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…