Böyle kaynana düşman böyle koca dostlar başına diyorum sadece.
esin iyi ki yaninda...
bir de o annesine arka ciksaydi sen naneyi o zaman yemistin canim ama sanslisin ki esin sana destek...
bayramdan bayrama gorus, onun disinda asla gorusme bu sinsi kadinla...
annenin sozunu de hep dinle, bak annen de bu kadin tehlikeli gorusme diyormus...eee kadin anlamis kaynananin iki yuzlulugunu cadiligini iste...
Allah yardimcin olsun valla yedi bela gibi kadinmis...
evlerden irak, Allah dusmanimin basina vermesin boylesini :90:
konu sahibi çok uzun yazmışsın arkadaşım boynumda düzleşme var benim çok okuyamadım o yüzden(sürekli aynı pozisyonda bilgisayara bakamıyorum) ama okuduğum kadarıyla sen kendini başkalarının yönetmesine çok izin vermişsin.ne derlerse desinler istemediğin bişeyi yapma gidemediğin akrabalara güzel bir dille açıkla gelemiyorum her seferinde kusura bakmayın de tamam.ay hayatın milleti memnun ediyim derken yıpranmakla mı geçecek.
kızım sen bu adamdan hemen boşan,ne demek annesine gitmek,ne demek akrabalarına gitmek.seninle evlenince onu bu yaşa getiren aile ve akrabalarından vaz geçmeliydi.
canım okumadığın o kadar belliki.konu sahibi nerede yönetilmiş ki
canım okumadığın o kadar belliki.konu sahibi nerede yönetilmiş ki
Kendilerine zaten saygı göstermeme ragmen, akrabalarına habire gidip gelmemi, onlarla samimi olmamı istedi, ben ayrı şehirdeydim nişanlımdan, ayda bir onu görmeye gittiğimde 2 gün zor kalıyordum evlerinde, hep akrabalarıyla dolduruyordu evi, çekiniyordum amcalarından vs, hep misafirle dolduruyordu, ilk başlarda tebrik etmek tanışmak için diyordum ama hep devam etti.
Ki nişanlım uyarmıştı annesini, çok alışkın değil çok baskı yapıyorsun, bayramda gidiyoruz zaten. evlilik hazırlıklarımız var yoruluyoruz dediği halde.Bu defada şuraya gidin buraya gidin şu akrabama gidin demeye başladı ısrarla.
akrabalar kızlar oğlumu kaçırak diyorlar,akrabaların yanında oruç tutmuyorum deme, evlendikten sonrada aynı montu giyer derler para verelim mont alın , Nişanda sana taktıgım bilezikleri, kendi bileziklerimi bozdurarak taktım, keşke benimde tanıdık kuyumcum olsaydı ucuza gitmeseydi gibi gibi çirkin laflar devam etti
Bana sürekli bizim ailemiz böyle alışcaksın. Hep beraber olucaz, biz bağlı aileyiz demeleri usandırmıştı artık.Gece yanıma gelip bunu söylüyordu ben yatmadan.
Yüz verseydik mobilya vs herşeyin içinde olcaklardı.
Annemde hep beni korumuş.Herşeyi söylemiş, Sen nişanlı kıza bukadar akraba baskısı yaparsan,uygunmusun değilmisin bize dersen, karakteri müsait olmadıgı halde, oğlun uyardıgı halde aynen devam edersen, verebildiğinden fazlasını beklersen böyle olur tabi demiş.
Evlendikten sonra Oğluma portakal soyarmı, kestane soyarmı diye ağlıyormuş.
Sonra dayısını gönderdi bize şartlarını göndermiş. İç içe olcakmışız sürekli görüşcekmişiz, 3 hafta bile uzun bir süreymiş onlar için, görüşmek isterlermiş.Dayısı benden hesap soruyor, eşimin anneannesini çağırmamışım, davet etmemişim, el öpmeye giderken başka yere randevumu olurmuş, neden yatıya kalmamışız oturmamışız saatlerce. Eşime çok düşkünmüş akrabaları, duramazlarmış.
Ama biz koca insanları idare edecekmişiz kızlar, onlar bizi değil, biz onları idare edecekmişiz.ÜSTE ÇIKTI ZEYTİNYAGI GİBİ.
Akabinde de orta yol bulalım deniliyor.Bir önceki alıntıdan sonra ne kadar inandırıcı olabilir?Orta yol bulalımdemiş,
Anneler günü gelmişti, benaramadım annesini, eşimaradı kutladı. İçimden gelmedi allah biliyor, onca huzursuzluk verdi bize hep kavga ettirdi, ve zorla telefonu bana vermesi için ısrar etmiş eşime, Zorla kendi anneler gününü bana kutlatacakmış, eşimde vermedi bana.
bana son gittiğindeki tavırların aşırı geldi canım. gelin dediğinde gelemeyiz falan demen gerekmez ki... gitmezsin olur biter. bir de gittiğinde seni cehennem ateşine mi atıyorlar anlamadım. sana değer veriyorlar demek ki gidin istiyorlar. ve ben düşünüyorum da ben oğlumda aynı şehirde oturacağım ve 3 hafta onu göremeyeceğim! bende cadolozun teki olabilirim böyle bir durumda...
minicikminikimbak kiz yaziyor, daha nisanliyken neler yapmislar, ve sonra evlendikten ertesi gun, balayi,, ne bilim, yahu birakim balim cicim aylari bunlar... sen nedersin ? yani ben kizi cok hakli buluyorum, yani boyun egse, dahada uzerine giderler gibi geliyor bana, bence iyi yapmis
Belli ki konu sahibi kalabalığı sevmeyen biri.
Bazı insanlar kalabalıktan hasta olurlar.Sanırım haberiniz yok bundan.
Konu sahibi bir demiş iki demiş ama sonu gelmemiş.
Baştan hayır diyebilseydi belki önünü alacaktı.
Yönetilme 1.
Ki güzellikle de analtılıyor ama kayınvalide basbayağı anlayışsız.
canım kız haklı tabi. diğer davranışlarına hiçbir şey diyemem. ama kız evlendikten sonra 3 hafta gitmeyince kadın da ne yapacağını şaşırmış gibi geldi bana. onun hatası her olayda kendisi veriyor cevabı. ona daha önce de yazmıştım '' ben bilmem beyim bilir'' :) dese olay bitecek ...
[/B]
parmağınıza emeğinize sağlık vallahi aynen katılıyorum.yani tam okumakta yetmiyormuş demekki bunları anlamak için.ben şaşırmıştım bana konu sahibi burada nerede yönetilmişki denilince.yani daha nolsun resmen diktatörlükle yönetilmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?