Ayrılmamızı bekliyorlarmış

Allah sabır versin canım okudukça sıkıntı geldi çok ağır laflar etmişler bence görüşme derim eşin gitsin gelsin bunun böylesi insana neler yapar güzelim sürekli arıza çıkarmışlar kendileri arızalılarmış baksana sanki kız annesi o oturup ağlamış birde hay Allahım dünya tersine dönüyor galiba....bende nişandan ayrıldım canım benimkilerde aynı seninki gibilerdi ama seninkiler daha da baskıcıbilemiyorum evlenseydim dahadamı baskı yaparlardı acaba?....mesala bizimkileriden örnek vereyim yapacak bir işleri yok elleri boş sürekli aranmak istiyorlar aramadın mı şikayet ediyorlar ailemde onları sürekli arayacak sanki oğlan evi biziz...nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz işinden dolayı izin almakta sıkıntılı sürekli görüşemiyoruz zaten....nişandan sonra onlara gittiğimde gezmeye çıktık ikide bir nerdesiniz şu komşu geldi de gelinimi görmek istiyorlarmış diye haber ediyor gelin diye ,komşuda 2 adım ötede birde, gezimizi yarıda bırakıp döndük bizde içine ediyorlar afedersiniz,aynı şeyi yine yaptılar bu seferde dedeniz yemeğe bekliyor şu saatte gelin diye madem dünden haber verin ki bizde ona göre sabah erken çıkalım gezimize değil mi ?...
bizimkiler birde ikiyüzlüydüler yüzüme karşı biz seni böyle kabul ettik diyorlar arkamdan eksiklerimi nişanlıma sıralıyorlar yok soğukmuşum sıcak davranmıyormuşum ki ilk başta benden neler bekliyorlar ailesini tam tanımıyorum huylarını suylarını bilmediğin bir eve gidiyorsun ve nişanlısın mesafeli olmak normal çekiniyor insan ve kayınpederde sürekli yanımızda aynı evde nasıl rahat olabilirm,nişanlımda bana baskı yapıyor tabiki insanın sabrıda bir yere kadar değil mi canım....onlar ayrı şehirdeler nişanlım izine geldiğinde bir kaçgün onlarda kalırdım her gittiğimde de oturur hayat hikayelerini anlatırlardı ve her seferinde aynı konular ...
ailecek evlerine gittiğimizde mutlaka evlerinde akrabalarından birileri olurdu en son gittiğimizde de kapı komşusunu çağırıyordu gelin diye evde misafir varken misafir çağırıyor ve misafirlerin özel birde,amacı neydi artık bilmiyorum....
hep bir baskı hep bir eksik benimkiler böyleydi istediklerini yaptıramadılar ben onlara karşı hiçbir saygısızlık yapmadığım halde kötü bir sözüm olmadığı halde küçük bir kıvılcımda aramızdaki tartışmaya girerek ayırıverdiler işte alnımada deli damgasınıda vurdular kötü olan biz olduk ne diyeyim Allah onlara benden daha beter deli olan bir gelin versin inşl ,,,
böyle yaparak oğullarınıda soğuttular oda üstüme çok yükleniyordu en azından senin eşin yüklenmiyor sana eşinde ailesinin ağzına baksaydıçok zor olurdu,eşinle iyiysen boşver kapını kapatır rahatına bakarsın görüşmezsin olur biter...benimde teyzem çok çekmiş eniştem askerdeyken çocukta var tabi kaynanası seni boşatır çocuğuda elinden alırım demiş şimdi ne oldu hala evliler.boşver şimdi gençler yaşlanınca sana muhtaç olacaklar
Allahım hakkımızda hayırlısını versin inşl

yazının başından sonuna sabırla okudum :)
ha ayrıldılar ha ayrılacaklar stresi yaşattın bana yani..
eşinle gurur duy işte ne kadar anlayışlıymış gerçekleri görebilmiş, bi de tüm bu olanlara rağmen ille de görüşeceksin onlar benim ailem sen gelinsin gitmelisin falan deseydi napardın..
Allah yuvandaki huzuru bozacaklara fırsat vermesin inş.. selametle..

Canım benzer bir durumu ben de yaşadım.
Benim kayınvalidem de o kadar ısrarcı ki benle konuşma konusunda.
Aynı sende olduğu gibi "bize ne zaman kaynaşacaksın, bize uyacak mısın" demeler...
Ayrıca beni anneme şikayet etmeler telefonlarıma bakmıyor diye.
Yani çok benzer durumumuz.
Ama bir farkla benim kayınvalidem olayı abartamıyor.
Durum beni rahatsız edecek boyuta gelmiyor hiç bir zaman.
Bu da benim eşimin tavrı sayesinde.
Herkes senin eşini taktir etmiş, davranışlarını doğru bulmuş.
Ben de taktir ediyorum seni sahiplendiği için ama davranışını hatalı buluyorum.
Annesini bir şekilde idare etmeli oyalamalı ama eşin annesiyle her şeyi açıkça konuşuyor.
Mesela senin için konuşmak istemiyor diyor annesine.
Ne kadar hatalı.
Seni ve kayınvalideni o kadar yüz göz etmiş ki birbirinize.
İnan hiç idare edememiş durumu.
Tabi eşinin hiç bir suçu yok, sana destek oluyor ama bu böyle olmaz, yürümez.
Bu durum böyle sürerse emin ol şu an senin yanında olan eşin yarın bir gün ailesi tarafına dönüverir.
Anneyle oğulu hiç bir zaman ayırılmaz, bu bağları kopmaz.
Bu gerginlik nereye kadar sürüp gider?
Anneye seninle konuşmak istemiyor demek de ne demek?
Resmen kayınvalideyi azdırmışsınız iyice.
İnan benim eşim de böyle davransa bu gün biz ayrılmanın eşiğindeydik belki.
Kayınvalidem de sürekli beni ister telefona.
Ben konuşmak istemediğimde eşime işaret ederim, o da ya yok der ya işi var der.
Ve kayınvalidem hiç bir zaman benden yakınamaz eşime, eşim hemen susturur.
Ama senle konuşmak istemiyor diye değil işi var diye.
Kayınvalidem de daha fazla üsteleyemez.
Kestirir atar eşim.
Ama senin durumun öyle mi?
Kadın, benle konuşmak istemiyor gelin diye tepindikçe tepiniyor.
O kadına senin aleyhinde konuşma hakkı veriyorsunuz böyle yaparak.
Canım eşin belli ki seni çok seviyor.
Bu günlerinizin keyfini çıkarın.
Sevginizi boş yere harcamayın.
İnan bu huzursuzluklar hiç bir şeyden değil sizin aşkınızdan, sevginizden yiyor.
Eşin bir yere kadar dayanabilir ve senin arkanda kalabilir.
Bunu aklından çıkartma. Ancak bir yere kadar...
Her zaman bildiğinizi okuyun, hiç pabuç bırakmayın kayınvalideye.
Ama her işin yolu yordamı var bu işi de yolu yordamına göre yapın.

Teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için arkadaşlar

elfois cnm durum senden biraz daha farklı, benim kayınvalide işi var meşgul denmesinden anlamadı, bunu anlayacak kapasitede değil maalesef, aşırı ısrarcı, öyle peşimizi bırakacak cinsten değil, eşim defalarca işi var, uyuyor dedi.Hala her aradıgında 2 dk ver onunlada konuşcam diye ısrar etti.

Konuştugum halde, ertesi gün yine aynı şekilde ısrarla devam etti. Hiç bırakmadı ki. Doğal olarak insanda sabır bırakmadı. 2 günlük evliyken zaten eşimi 5 kez aradılar görüştüler, 3 . gün aramadık diye ağlama haberleri geldi. Tatile gittiler de aramadılar diye. Tatsızlık yarattılar. Hep aranma peşindeydi kadın devamlı.

Biz kestirip atsakta o üsteleyecek cinsten maalesef.O yuzden zaten bu derece sabrımız taştı

Öyle idare edilecek cinsten bi kadın değil maalesef, olsaydı anlardı. Konuştugum halde devamlı araması, rahatsızlık boyutuna geçti artık. ve artık bunaldım zaten bizi tatilde kavga etttirdi, ağlama haberleri geldi, yok aramıyormuşuz, e zaten görüşmüşlerdi 5 kez eşimle, bendenne istiyor bu kadın dedim artık, konuşsun oğluyla benden ne istiyor.

Bendekonuştum ama sen devamlı beni rahatsız edemezsin annem bana bunuyapmadı ya, Kız açmıyor artık biraz nefes aldırayım, sıkıştırmayayım demedi.Anlamadı ya, bu gurursuzluk oluyor artık. Gitti kocasını doldurdu.

Eşim babasına annem durdurulacak gibi değil, çok abartıyor sürekli arıyor sen biraz konuş dedi ama babası bizi suçladı.

Ortada hiçbişey yokken ortalıgı yaygaraya verdi, akrabalara beni aramıyorlar gelmiyorlar, benim ailemi arayıp gelmiyorlar, el öpmeye gelmediler şikayetleri etti. Ortada bişey yoktu.

El öpmeye gittiğimizde akrabalarınada gittik tabi, yengesi dedesi anneannesi hep gelmiyormuşsunuz aramıyormussunuz dediler. Miletin ağzına laf verdi.Hepsi bize geri döndü.

Eşimle zaten konuşuyordu, tatilde de arattırdı kendisini zorla yine, bende konuştum tatilde zorla arattıgı gün, tatil dönüşü de artık iyice zıvanadan cıktı,

eşime ben dedim annen her gun görüşmemizi konuşmamızı bekliyor, ben annemle bile her gun konuşmuyorum dedim. Yüz göz oldurdu artık kendisi. Eşim konuştu kaç kez iyi dedi benim için, bir sorun yok banyoda dedi,

Bi kez daha aradı ertesi gün, uyuyordum bende, neyse açtım ayyyy rahatsız etttiim dedi kıvırdı, neyse konuştum, gelmiyormusunuz diye ısrar etti,

sonra ertesi gün aynı şekilde , telefonla görüşüyordum, ısrarla 5 kez üst üste aradı bi telefonla konuşturtmadı beni annemle. Sonra yine sonra yine. Açmadım artık sabrım taştı, devam etti, hiç anlamadı ya rahatsız ediyorum dün konuştuk her gun arıyorum haber alıyorum, biraz nefes aldırıyım demedi.

Öyle eşiminde başkasınında uyarmasından anlayacak bi karaktere sahip değil. Ben dedim artık her gun görüşemem ben annemi her gun aramıyorum ,annem bu kadar üstüme düşmüyor. Eşimin suçu değil yani bu durum. Beni zıvanamadan çıkarmasındandır. Eşim napsın o da şaşırdı kaldı, kadın dadanmıştı benim telefonuma, ona da banada.

Neyse benim kayınvalide şimdi inkar ediyormuş ben cicim aylarındalar ayrılırlar demedim baban dedi diyormuş. Yalan söylüyormuş, dediği lafı ben demedim diyormuş kızlar.

zaten önceden de vardı yalanları, ben öyle demedim, ay öyle demek istemedim tarzı laflarıhep vardı.

Şimdi ben bilmem beyim bilir moduna geçmiş. Baban demiştir ben onun yanında değildim duymadım bilmiyorum moduna geçmiş. Oğluna bu şekilde görünüyor yani.

Dayımıda siz göndermişsiniz, önce bunuda inkar ediyordunuz demiş,babam sizin gönderdiğinizi kabul etmiş demiş, annesi de: baban söylemiş ben bilmem deyip geçiştirmiş. Nasıl bilmez kendi erkek kardeşi, kendisi gönderdi.

Öyle can sıkıcı bi durum ki bilemezsiniz yaşamak lazım.

Yüz göz yaptıran kendisiydi. Gelinin üstüne bu kadar gidilmez. Bu kadar rahatsız edilmezki. İnsan saygıyı mesafeyi biraz korur. Saygı duymamı sağlar. Bu telefon kullanmayı öğrenmiş kocasından iyice, evlenirlerse öyle çat kapıda geleceği mesafede olmayınca, telefonla yetişirim diye geçiriyormuş içinden.

Hiç müsade edilmezmi, eşimin söylediği banyoda, mutfakta, uyuyordan anlamıyor. Konuşuyorum yetinmiyor, ertesi gün bi daha arıyor. Sonra konuşuyorum yine anlamıyor bi daha.Aradıgında da gelmiyormusunuz diyor hep, eşimede aynı şekilde, sonra bi aradıgında anneanne dede lafları ediyor yani büyükler var gelmiyorsunuz diye zarf gönderiyor. Sonra ben ne konuşucam bu kadınla her gun yaa istisnasız her gun.

Gidiyoruz budefa başka yere randevumu olurmuş diye hemen laf söz. Yada onlara gittiğimiz gün , hemen onlarıda alıp bize götürmemizi bekliyorlar. Yani onlar hep bekliyorlar zaten(((( Birini yapsam birini yapmayınca laf ediliyor. Bunu hisediyorsun, bu baskı artık üzerimdeydi. Hiçbişey yapasınız gelmiyor böyle olunca. Ben her onlara gittiğimde, binadaki yada mahalledeki akrabalara gitmemizi bekliyorlar. Gtimeyince hissediyorsunuz o baskıyı, nişanlıyken başlattığı için bunları birikim oldu maalesef(

Bu ne iş dedim artık eşime ben söyledim.Her gun beni arıyor dedim. Eşimin günahı yok yani benden habersiz demedi annesine konuşmak istemiyor diye.Bizi yüz göz yapmak istemedi.

Bir insan laftan sözden anlamazsa, ben açmayınca ya musait değildir rahatsız etmeyeyim açmıyor,görüştük zaten, o kendisi arasın demezse, gidipte kocasına beni şikayet ederse açmıyorum diye, ortalıgı ateşe çevirirse, gelinle düşman olur işte.

Neyse((
sağolun yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kiz, sen daha kaynanaylami ugrasiyon.
Arama bosver gezin tozun bu günler geri gelmez. Daha gencsiniz adini cikarin birakin o cadiyi kndi kendini yesin umursama.

Kiz, sen daha kaynanaylami ugrasiyon.
Arama bosver gezin tozun bu günler geri gelmez. Daha gencsiniz adini cikarin birakin o cadiyi kndi kendini yesin umursama.

doğru söylüyosun fazla konuşmucam daha.

sadece bir arkadaş yorum yapmış eşin sizi yüz göz ettirmiş demiş,çok hatalı davranmış demiş, Eşim okadar çok idare ettiki annesini.Benide ifade etti kendisine , anlattı karakterimi, yapımı vs.

eşime ben dayanamadım artık ben söyle dedim, eşimde şöle demiş, o bu kadar çok telefonda görüşmeyi sevmez, sonra annesi bile onu senin kadar aramıyor ne konuşcaksınız anne demiş bu kadar.

Sonra eşimide sürekli arayıp gelmiyormusunuz baskıları vardı zaten.Eşim hep idare etti, artık oda bi süreden sonra anladı aşırı düşkünlük ve ısrar olduğunu.

Hatta ben görüşmek istemiyordum artık öyle bunaltmıştı, eşime söyle diyen bendim ona ragmen o senle görüşmek istemiyor dememiş,sadece biraz musade et demiş, kadın bu lafa ragmen aradı yine konuştum ben yine.

Sonra sonra tekrar üstümüze geldiler, yok anneanneyi davet etmediniz, onlara gittiğimizde zorla kendilerini davet ettirmeleri, ben el öpmeye gitmişim mecburmuyum hemen onlarıda götürmeye, evim müsait değil hazırlıgım yok, el öpmeye gitmişim.. Yok bizi istemiyorsunuza kadar getirdiler lafı. Kendileri başlattı zaten. İyice abarttıktan sonra artık eşim annesine, sizinle görüşmek istemeyecek duruma getiriyorsun, defalarca anlattım konuştum anlamıyorsun demiş. Kendi isteğimizle birşey yapamıcakmıyız hep bi beklenti içindesiniz demiş. Sürekli baskı peşindesiniz demiş.

ordan dönünce yok annenlere geldiğiniz gün başka yere randevumu olur, yok biz iç içe olmak isteriz, sürekli görüşmek isteriz, 3 hafta yada 1 ay uzun bi süre bizim için, gibi laflar geldi. Bi sürü laf işte. Dayısı gelip onların laflarını şartlarını getirdi.

Dayısı baskı yapmak için geldiğinde artık ipler koptu ve ben görüşmek istemediğimi söyledim eşime, hatta böyle devam etmicek ayrılalım istersen bile dedim. Kaldıramayacağımı daha fazla üzülmek istemediğimi söyledim. Onun üstüne de ben evime gittim annemin yanına zaten kafa dinlemek bi karar vermek için.ve düşünün ben evime annemin yanına gittiğim o zamanlar bile, nasıl gidermişim ben evime, gitmemeliymişim nasıl gidermişim demişler, ve en son annemi aradıklarında şikayet ettikleri aramalarındada bunu söylemişler.Kaynana eşimede söylemiş bunu ben nasıl gidermişim. Ailemin yanına gidemezmişim. Eşimde senin yüzünden gitti demiş, öyle üstüne gittinki bizi ayrılma noktasına getirdin demiş.Dayım gelmiş kıza baskı yaptı,kouşmuşsunuz, konuştuklarınızı bize getirdi, lafınızı sözünüzü getirdi demiş, yok bizim örfler adetler bilmemneler saydı demiş.

Ben annemdeyken o zaman artık eşim ailesiyle yüz yüze görüşmüş, görüşmek istemeyecek duruma getirdiniz, görüşmek istemiyor artık demiş.Ki bunuda kendiside söylemedi, eşim söylemedi, ben söylemesini istedim.Yani baskılarınız ters tepti,ters tepiyor lütfen bunu bilin, artık ona göre davranın demiş. Belki kendilerine gelirler diye.Ama yok...

Çok üzerimize geldiniz, biliyordunuz bi sürü eksiğimiz vardı, evin tadilatları işleri, moral bozuklugu, sizde bir yandan huzur vermediniz demiş, büyükler idare eder, siz bizden idare beklediniz demiş.

Anlayacak cinsten bir insan olsa zaten başta eşimin idareleriyle yetinirdi, bu derece ne oğlunun ne gelinin üstüne düşmezdi. hele oğlunun üstüne oğluma portakal soyarmıya kadar kendini düşürmezdi,akrabalara gidip gidip ağlamazdı. Ortada bişey yokken beni aramıyorlar gelmiyorlar diye büyütmezdi.Askere gitmiş gibi davranmazdı. Hepsi kulagımıza geldi, kendisine geri dönüşü çok kötü oldu. Bu yuzden artık tahammul bırakmadı

Yani bizi eşim değil, kaynananın ve kayınpederin kendisi, kendileri yüz göz ettirdi. Eşimin idaresinden çıkartan kendisi oldu yani.

Eşim ona, onlara cok sabır gösterdi, çok idare etti nişanlıykende aynı şekilde. Ve bu sabrın kaynanada farkında ki hiçbişey olmamış gibi aynen devam etti. Eşim aşırı sabırlı aşırı idareci bir insandır. Hep idare etti annesini babasını. Babasıda ikinci kayınvalidem çünkü.

Ve nişanlılıktan gelen bir birikim oldugunuda biliyordu kayınvalide, annem kendisiyle konuşmuş çok güzel bir şekilde, yapıcı bir şekilde. Ama anlamadı demekki.

Ve artık görüşmek istememeye kadar vardırdılar.

olay sadece mutfakta iş yapıyor iyiyiz deyip kapanmadı yani. Bu şekilde idare etmekten te öte idare edildi o kadın ama Israrlı bi şekilde rahatsız edici telefonlar devam etti. Sadece eşimi aramadıki. Beni benim telefonumda araması ısrarla bana saplanması enteresandı zaten. Eşime yapsa idare ediyordu zaten. Merak etme iyiyiz o da iyi diyordu habire. Biraz musade et anne, merak etme çocuk değiliz, bişey olursa ararız. bir sorun yok, siz rahat olun bi sürü laf etti zaten idare edici. ama yok anlamıyor anlamadı anlamadı.

Kendine yaptı, ne ektiyse onu biçti.

Esin hep guzelliklemi konustu? Bagirip cagirsn biraz sesi duyulur belki.

benim eşim kestirip atsada , kaynana üstelediği için, bide ana baba ikisi beraber üstelediği için zaten durum bu derece içinden çıkılmaz bi hal aldı. Napsın annesinin anladıgı dil farklı demekki. Biz anlatamadık yani.

Bu kadar detay yaziyorsunuz ama benim gibi okumayanlar olabilir okuyamayanlar desem daha dogru olur:)
Olagan hayatinizda da detaylarda bogulmus olabilirsiniz
Arkadasin dedigi gibi cikip dolasin gezin bence de...

Bu kadar detay yaziyorsunuz ama benim gibi okumayanlar olabilir okuyamayanlar desem daha dogru olur:)
Olagan hayatinizda da detaylarda bogulmus olabilirsiniz
Arkadasin dedigi gibi cikip dolasin gezin bence de...

anladım canım, çok doluyum sadece, burayada içimi dökmek için yazmıştım dertleşmek için.
detaylar değil, çok baskı ve beklentilerin üstümde yığılması, bir insanın taşıyamayacağı kadar beklenti istek, eşinin paylaşılamaması, kendisine ve özgürlüklerine mudahale hissetmesi, bu derece bir insanı dolduruyormuş. Ben yaşayarak öğrendim. Yoksa çok konuşmayı inan bende sevmem.

Allaha emanet olun. Teşekkür ederim kızlar.

Canım seni anlıyorum.
İnan benim kayınvalidem de çok ısrarcı.
Ben olsam biri benim telefonumu yanıtlamasa bir daha aramam, gurur yaparım.
Ama o daha da aşka geliyor.
Benimki sadece bir tavsiye.
Siz de bir şekilde kayınvalideni idare edeceksiniz.
Hiç bir zaman isteklerine boyun eğmeyin, sürekli bahaneler öne sürün.
Konuşmayı uzatmaya kalkarsa eşin anne acelem var desin bitirsin görüşmeyi.
Bu iş anne gelinin senle görüşmek istemiyor demekle olmaz.
Aslında kayınvaliden doğru söylemiş.
Ayrılırlar konusunda değil tabi ama cicim ayları konusunda haklı.
Şimdi eşinin cicim aylarındaki tavrına kanma.
Bu sorunlar devam ederse onun tavrı da günden güne değişir.
Başta senin tarafında olur ama sonra bir bakmışsın ters tepmiş onlara dönmüş, anneci oluvermiş.
Kayınvalideyle ipleri koparmadan ve kendinden taviz vermeden bu sorunu çözmenin bir yolunu bulmalısınız.
Ayrıca tavsiyem eşini kayınvalidene asla tek yollama, sen de git ve eşini de orda yalnız bırakma.

Böyle sürü halinde yaşayanlar var birde gelinin onlara uymasını istiyorlar kaynanaların en fenaları sen sen ol uzak ol birde kendi kızları evlenipte kendi evinde olmayanlar var sürekli anaların yanında onlarda başka bir dert evlerine bir kahve içmeye gittiğinde bulamazsın bunlarda evlenmesinler!

Ilk önce böle bı kaynanatöre rastlaman ve en güzel geçireceğin günlerı zehır etmelerınden dolayı ınan senı tanımasamda senın ıçın kendı yaşadıklarımı düğün öncesı ve düğün sonrası hatırladımm ve çooooooooook üzüldüm bunlarda anneler yaaa ben anne değılım yaaaa...

bı ınsan sevmese nefret etse bıle eğer oğlunu sevıyorsa onun yenı kurduğu aıleye saygı duyar ve tam tersı senı bıktırmayı bırak madem oğluna düşkün onu görebılmak adına sana çok daha ıyı davranmalı......

bızdede aynı böle durum var...
aynı kaynana ama ben artık 2.5 yıldır pess ettım onlara toplasan 2.5 yılda 10 kez aynı mahallede olmamıza rağmen gıtmedım gıtmedığınde senden tekkk rıcam onlar ıçın eşıne... annen şöle yaptı böle yaptı fazla deme yada sakın kayınvalıdene hırslanıp, eşıne çatma o zaman haklı bıle olsan eş annesıne kayıyor bızzat denenmıştır baştan ben sende gıtme falan başının etını yedım baktım çaktırmadan annesıne düşkün oldu...

ama şımdı gıtt dıyorum ayda bır gıdıyor arasıra para yedırıyooo ama neyse ben onları görmeyeyımde aklım gıdeceğıne paramız gıtsınnnn

Son düzenleme:
canım daha önce de bi konuda yazmıştım başımdan geçeni. aynen alıyorum. yalnız olmadığını bil diye.

hoşgeldin canım kayınvalideden çekenler grubuna. nişanlıyken anlamaya başlıyor insan neler yaşayacağını ama evlenirim kocam benim istediğimi yapar değişir zannederek kendimizi kandırıyoruz. örnek: ne zaman halvete gireceğinizi bile etkileyecek kadın. bizzat test edilmiştir. bir no'lu benim cep numaram aranır, yeni evli çiftimiz iş üzerinde olduğundan açamazlar. kayınvalide ısrarla iki no'lu telefonu, oğluşunun telefonunu arar, yine açmazlar. kayınvalide durur mu devam, 3 no'lu ev telefonu aranır. o da açılmaz. sonra dayanamaz tabi, kız tarafının annesinin telefonu aranır,4 no'lu. olmadı babasının da. sonra aile panik olur bunlar öldü heralde diye herkes aramaya başlar. (gerekirse kapıya bile gelirler. kapıyı açmadıkları zaman bile olur yeni evli çiftin. ) telefon sesleri eşliğinde romantik(!) dakikalar geçiren ve annesini arayan erkek adam ne yapar, "duymadık anne alışveriş merkezindeydik der. "anne bizi ısrarla arama yeni evliyiz" diyemez. karısını çıldırtır.

eşinin kıymetini bil tatlım, gerçekten şanslısın

Son düzenleme:

İnsanda biraz düşünce olacak.
Çok değil biraz birazcık...

slm cnm valla seninde yazdıklarını okudukça bence verilmiş sadakan varmış bence.
o aileyle sende pek uzun ömürlü bir evlilik yapmazdın heralde yada bırakmak zorunda kalırdın.Boş ver hakkında hayırlısı neyse o olsun demek böylesi hayırlıymış.
bak ben nişanlıydım bi problem yaşamıştım kafama dank etmedi hiç bi kendime gelseydim bende uzatmazdım ama farketmedim ve bide en kötüsü ben evlendim beni bide kandırdılar 1 ay birlikte oturucaz diye evleri mütahitteydi salak mütahit 1 ay snr teslim edicem dedi salonuda tutmuş olduk malum snr teslimde edemedi eee ne olcak bir ay birlikte oturalım snr biz evimize bitince taşınırız oldu insanın dili bağlanır derler ya gerçekten öyleymiş birşey diyemedim nede olsa sadece 1 ay diye sonra nemi oldu 9 buçuk ay oldu onların 1 ay dedikleri evliliğimin en güzel zamanları pisikolojik sorunları olan iki görümce bir ha bire bayılan kaynana bir de kayınpederle geçti.
ya işte en kötü dokuzbuçuk aydı berbattı am allah'ıma şükür sabrını verdi be onlar evlerine taşındılar ama bende hala onlarla yaşadığım eve bir sıcaklık olamadı işte şimdi eşimle yanlızım ama ne fayda ilk heyecanlar geçti malesefte geri gelmeyecek

Eşin arkanda ya gerisi hikaye...

Siz ilişkinize bakın en güzel zamanları da bunlarla zehir etmeyin

EŞİNE HELAL OLSUN.bENİMDE BUNA BENZER SORUNLARIM VAR FAKAT EŞİM AİLESİNE TAVIR ALMAYAYIM DİYE FAZLA BENDEN TARAF OLLMUYOR.eŞİNİN DEĞERİNİ BİL.kAYNANA NI DA BOŞVERRRRRR.

Aynen öyle yapıcam artık kızlar boşvericem onu.

Geçen haftasonu gittim,eşim oy kullancaktı orda, yalnız bırakmadım bende gittim,bi akrabası vardı eşimin sevdiği, yeni bebekleri olmuştu annesinin samimi akrabalarındanolurlar kendileri, eşim istedi gittim oturduk yarım saat, Sonrada kaynanaya geçtik.

Eşim annesine biz gitmeden önce eski konuları açmayın sakın demiş, gittik 1,5 saat oturduk ordada . Gayet mesafeliydim kızlar, çok konuşmadım. Birşey sorulursa cevap verdim. Yemek falan yapmış, tokuz dedik yemedik, Börek falan yapmış bi lokma yedim.Yine yapışmaya çalıştı izin vermedim.
Daha burdasınız akşama yersiniz falan dedi, kalkıcaz biz çok oturmucaz dedim, sustu.

Sonra hediyeler gelmiş bize, onları gösterdi, sonrada begenmediysen alma ben kullanırım diye ısrar etti 5 dakika, şaşırdım kaldım, ''hayır hediyedir, beğenmedim demek olmaz dedim'',
Israr etmeye devam etti hala ben kullanırım diye. Kayınpederde artık dedi ki, onun hediyesi beğenmezsede verir artık kendisi istediğine dedi. Vermedim kaynanaya. niye verecekmişim.

Kadın yine duramadı , kalkarken sık sık gelin böyle olmaz sık sık gelin dedi, önceden sık sık geliyordun dedi ( ben nişanlıyken, evlilik hazırlığı için gidiyordum, sanki onu ziyarete gidiyordum gibi konuşuyor, biliyordu evlilik hazırlıkları vardı) Sık sık gelemem söz veremem dedim, ama eşim için o gelmek isterse gelir dedim. Sus pus oldu.
Ben kalktım kapıya dogru, peşimden ben seni çok seviyorum sen yanlış anlıyorsun falan dedi yine duygu sömürülerine başladı , sevmeninde bir sınırı vardır dedim. Sustu.

Çıkarken yine duramadı kaynana , amcanlarda sizi özlemişti vs dedi, aynı apartmandalar diye 10 ar dk oturduk iki amcasında.Eşimde ugrayacakmış 5 er dk zaten, eşim istedi diye gittim, Onlardan Kalkarken bizede bekleriz dedim kalktık.

Bi yengesi, ne dese begenirsiniz ''halanada vs gitseydiniz''' dedi. Bayramda gideriz artık diğrlerine dedim ben, eşimde şöle dedi ''
oraya gidersek onun hemen yanında teyzemler dayımlar bi sürü akraba var onlarada gitmek gerekir bu defa dedi''' .Bende dedim ayıp olur bu defa birine gidip ötekine gitmemek, aynı mahalledeler onlarda çünkü.

Bana ne dese begenirsiniz, Cumartesileri gidicekmişiz tüm akrabaları gezecekmişiz, o gecede kaynanada kalcakmışız.Bende kesinlikle öyle bişey olamaz dedim. Olmazmı dedi yine üsteleyerek, olmaz dedim kesti sesini.Hepsi kaynana olmuş bunların.

Hemen kalktık zaten bu lafın üstünede. Eşimde bi daha gitmicem ona dedi. Ne karışıyorsa dedi.Gör işte dedim, Kaynana onunla konuşuyor, Sen konuş diye sanırım , kendisi söyleyemiyor ya bize artık, bu yengeside cazgır dedikoducu zaten, benim ağzımı arıyor işte, hepsi aynı.

Neyse artık bi daha da bayrama giderim eşimle . Gayet mesafeli yerinde geçti, eşimin hatırına gittim tahammul ettim napayım. Zaten mesafeliydim. Surat da asmadım.Oturdum kenarda.Kalkarken sizide bekleriz dedim.

Bundan sonra bizi böyle kabul edecekler, Biz istediğimizde gideceğiz, etmeyeceklerse bunuda bulamazlar. Eşimle son kararırımız bu ki bizi böyle kabul etmek zorundalar.
En son gelişmeler böyle. Allahtan evimiz semt olarak epey uzak onlara, yoksa mahvolmuştuk. Uzaktan bile neler yaptılar.

Bu son yazımdan da anlaşılcagı gibi hiçbişey değişmedi,

ben her kayınvalideye gittiğimde akrabaları gezmek istemiyorum demiştim eşime ama gördüğünüz gibi yine gitmek zorunda bırakıldım, bu defa eşim bile bile 2 dk dan bişey olmaz diye tüm iyi niyetimi kullandı. Önce kapıdan döneriz dedi, kapıya gittik içeri girelim dedi. Yine 2 amcayada gitmek zorunda kaldım, birde babasının amcasının oğluna gittim.

Annesi istedigini yaptırdı yine. Onca mucadelemden sonra hiçbişey değişmemiş gördüğünüz gibi.

Bir önceki mesajımda olgunlukla karşılamışım farkettim, eşim istedi diye gittim demişim, Ama eşim biliyordu kayınvalideye gittiğimde tüm akrabalara gitmek zorunda bırakıldığımı, bari o yapmasaydı değilmi.

kaynana yine aynı şeyi yaptı, onlardan ayrılırken, eşimin kuzeni sözde yengemi özledim diyomuş, özleyen cıkardı yukarı değilmi, bizim geldiğimizi bilmiyorlarmıydı, beni yine onlara indirmek için taktik yaptı anası. Değişmedi gördüğünüz gibi hiçbişey.

Ben üzüldüğümle kaldım.

Üstelik bi yengesine yine yetmedi, halaya dayıya teyzeyede gitseymişiz, hatta akşama kadar akraba gezip kaynanada kalmalıymışız.Kaynananın isteklerini söylüyor kendisi.

Ama beni yengesine götüren kim, benim eşim. Şu an hasas bi dönem, sadece annemlere gidip döneriz diye düşünmedi bana söz vermişti üstelik.

Ben ona biri bi laf eder, sadece annenlere gidip dönerim demiştim. Bana tamam dedi ama gördüğünüz gibi budefa eşim bana yaptı aynısını.

Eşim amcasına, amcasının oğlun vs gitseydi özlediyse. Ama bana söz vermişti, kaynanaya gittiğimde akrabaları gezmicektim, bayramda gidicektim. Laf söz eden tüm huzurumuzu bozan insanlara annesine yine ödül verdi. Hiçbişey değişmemiş, gördünüz işte iyi niyetli bir şekilde gittim, akrabalara gitmicez diye söz aldım, ama bu defa kaynananın yaptıgını eşim yaptı. Kaynana yine karıştı amcalara gidin demeye getirdi, Eşimde yine onun istediğini yaptı, ugrayalım dedi. İŞTE GÖRDÜNÜZ KIZLAR.Neden böyle yaptın dediğimdede 10 dk dan nolcak dedi. zaten bende uğrayacaktım kapıdan dedi.Annesi söyledi diye uğramamış yani. Ama kapıdan uğramadı, kapıya gidincede içeri girelim dedi. Alıştıra alıştıra yani.

Her kaynanaya gittiğimde aynı binadakilerede gitmek mecburiyetinde bırakılıyorum. Oda yetmiyor diğer mahalledeki dayıya halaya vs de gitmeliyim. Dedesi hastanedeydi, yoksa onada gitmek zorundaydım. Bekleniyor yani kesinlikle gitmeliyiz. Hadi o büyük, onada baskıyla götürüyor kaynana zaten, ama diğerleri neyin nesi. amca hala dayı neyin nesi.
Kendileri samimiyse kendinleri görüşsün.Onlar laf ederse etsin. Ben kimsenin ağzını kapatmak için mecbur değilim herbirini gezmeye.Ama bekleniyordu kaynana baskı yapıyordu artık.

Halbuki mecbur değilim ben kayınvalideye kayınpedere gelmişim. Diğer akrabalardan banane anlamıyorum( Annesi tüm sülaleyi gezme baskısı yapıyor bana. Mecbur değilim. Üstelik istemediğimi belirttim. Annemde konuştu annesiyle. Ama bu defa eşim demedi annesine, kuzen özlediyse çıksaydı yukarı, işimiz var geç oldu gidelim, biz size geldik, başka zamanda onlara geliriz demedi. Beni yine sürükledi yengelerine. Birinin dedikoducu lafçı oldugunuda bile bile.

Gideceğimi sanmıyorum 3 ay, kendisi anasını amcasını yengesini halasını özlediyse gitsin.

Benim okadar psikolojimi bozdugunu,bozduklarını bildigi halde, bunca olay üstüne eşim beni götürdü yinede 3 akrabasına. Gördünüz hiçbişey değişmedi. Değişen ben olucam, gitmicem.Tavrımı koyucam artık iyice.

Bir arkadaş demiş ya cicim ayları diye , cicim ayları bitsin eşin tavır değiştirir diye, kaynanın dediğini söylemiş, ayrılcakmışız ya cicim aylarından sonra kaynanaya göre, sonra yalanladı bu dediğinide, söylemedim dedi, yalancı ayrıca kendisi. Eşim bilir Kendisi bilir, benimle bu şekilde evlendi, ben evlenmeden öncede belirtmiştim kendisine. Şu saatten sonra verdiği sözleri tutmayacaksa ben çeker giderim asıl. O yuzden öyle bi korkum yok eşim bilir gitsin ailesine, ayrılalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…