- 10 Ekim 2014
- 33.098
- 149.076
- 798
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Eniştem 8de geliyordu demişsin onu sonradan gördüm. Biz büyümüş çocuğumuzu bile şimdi çıkarmıyoruz dışarı. Aciller hastaneler çocuk kaynıyor. Üçlü virüsü duymadın galiba. Arkadaşın 10 yaşındaki çocuğu beş gün hastanede yattı kapalı ortamlar tehlikeli bu mevsimde. Dışarıda da sere serpe gezdirilmiyor hava soğuk karadeniz yağmurlu mesela.Ben çalışan erkeklere bir şey diyemiyorum kendi kocamı gördüğüm için.
Anlatmaya çalıştığım tam olarak bu ordakilere bakınca yorulmuyor mu oluyor onu anlamıyorumTorunu doğalı baya olmuş sadece bir kere mi gördü? Birde kadına üzüldüm yaşlılığında çocuk bakıyor denmişte arkadaşlar kadının ağzı var yoruluyorum bakmıyorum diyebilir. Diğer torunları resmen elinde büyütmüş bu bebeği ayda bir görmüş burda net bir ayrım var. Ha bakmak zorunda değil orası da ayrı.
Tamam aen çocuğun olunca çıkar mutlakaCocuk sogukta disari cikarilmaz anlayisi bana coook garip geliyor. Bizimkiler karda da yagmurda da cikarir cocuklari. Niyeyse kışın cocuklari ya eve tıkıyorlar ya da disarda kapali alana.
Bizi cocukken hep disari cikarirlarmiş. Beni kara atiyorlarmiş ninemler.
Hala daha hastalik bilmem pek cok nadir olurum. Ama bu salgina ben de yakalandim hasta oldum hemen giyindim kabanimi buz gibi de olsa ciktim disarda 1 bucuk saat yuruyus yaptim acik havada. Cok iyi gelmisti soguktan bu kadar korkcak bir sey yok uygun giyinilirse.
Sadece annen seninde kapını açsın istiyorsun.Yanina gelsin ilgilensin kızım iyimisin sarılsın istiyorsun.Sadece bir kez dogururken gelmesi dogru değil bencede üzülmekte haksız sayılmazsın.Bende yorulunca üzülünce annemi istiyorum ya insan kaç yaşında olursa olsun dedigim gibi bunalinca üzülünce annesinin sicak gögsüne sarılmak ister anne kuzusu olmakla ilgili değil bu.Kısaca özetleyim ben kimseye gel yatılı kal demiyorum yorgunum depresyondayım bitkinim
Gelsin illa çocuk baksın demiyorum ama çocuğunuz varsa anlarsınız dört duvar içine nasıl sıkıştığını bir annenin bebeğini yere koyup tuvalete bile gidemediğini... kapmı çalıp bir kahve bile yapsa lüks şuan bnm içşn
Evet bu benim de dikkatimi çekti. Bana yardımcı olmayacaksa evde otursun kimseye olmasın diyor gibi algıladım.annem evde otursun madem bana yardımcı olmayacaksa kimseye olmasın diyor.
Benim de bebeğim 7 aylık, eşimle bakıyoruz. Bebekle birlikte dışarı çıkamaz mısınız? Evde dört duvar arasında çok bunaltıcı. 10 dk bile olsa çıkmak size de bebeğe de iyi gelirKısaca özetleyim ben kimseye gel yatılı kal demiyorum yorgunum depresyondayım bitkinim
Gelsin illa çocuk baksın demiyorum ama çocuğunuz varsa anlarsınız dört duvar içine nasıl sıkıştığını bir annenin bebeğini yere koyup tuvalete bile gidemediğini... kapmı çalıp bir kahve bile yapsa lüks şuan bnm içşn
Konu sahibini sevmiyorsa araları kötüyse bilemem ama diğer hiçbir sebep torununu 1 aylıkken görüp bir daha görmemeye yeterli değil bence. Bakın yardım destek falan demiyorum. Kadın 6 aylık çocuğu 5 aydır görmüyor.Bence konu taraflı. Diğer yüzünü bilemiyoruz. Annesi belki ablasından bir miktar para alıyordur. Belki konu sahibinin eşini sevmiyordur rahat edemiyordur. Belki konu sahibini bile o kadar sevmiyordur, aralarında problem vardır. Yardıma ihtiyacım yok diyor konu sahibi annem evde otursun madem bana yardımcı olmayacaksa kimseye olmasın diyor. Sonra ben yetişemiyorum yapamıyorum yazıyor. Beklenti içinde değilim diyip beklenti içinde aslında. Bu yüzden aktardıklarının hepsinin doğru olmayacağını düşünüyorum ben.
çocuk 6 aylık zaten ek gıdaya başlama zamanındaEnişte akşam geldiğinde çocuk uyumus oluyor (du, artık daha geç uyuyor, uyku seramonisini paylaşıyorlar) .
O da cumartesi eşi uyusun diye çocuğu alıp çıkıyordu, birkaç saat yürüyüş yapıp kahvaltılık alıp öyle eve geliyordu.
Böyle bir rutinleri vardi.
Benim babam da aynı şekilde,küçükken bizi uyutmak genelde onun işiydi, eve gelince duşu falan o aldirirmis annem çok panik olduğu için.
Ebeveynlik iki ucu olan bir kano küreği gibi bence. Tek tarafli olunca istediğin kadar çaba göster, kendi etrafında dönersin. Cocugu nasıl o gece beraber yaptıysa insanlar aynı o sekilde, bir uyumla beraber bakmalilar.
Çocuğa bakmaktan aciz kocanin da baba yapılmamasi gerekiyor, herkes sonuçta kendini az çok belli ediyor.
Bu konuda da şöyle olabilir. Adam geç eve geliyormuş. Zaten tüm yük kadında. Anne dolaba süt zulalasin , haftada birkaç akşam da baba kalksın çocuğun gece huzursuzluguna, dolaptaki anne sütünü versin. Böylece en azından kadincagiz bir uyku uyur bölünmeden.
Pazarlari evdeymis, pazar sabahları alsın çocuğu çıksın. Bu karda kışta denmiş ama çocuklar için her gün hava almak çok önemli, astronot tulumu giysin çıksın, çok değil iki saat dolansin gelsin. Hadi dışarıya çıkamıyor, yorgun. Bari pazar sabahları alsın çocuğu oyalasin odasında, kadın uyanana kadar.
Ya da öğlen saatlerinde anne çıksın bir üç saat her pazar kendien zaman ayirsin, gerekirse kuafore gitsin, ya da kankasina bir kahveye uğrasin, hci bri şey yoksa gitsin mağaza gezsin, en kötü girsin banyoya üç saat çıkmasın agda banyo maske falan oyalansin kendiyle.
Böylece kısacık saat bile olsa kendiyle özel alanı olur, biraz daha nefes alır
Baba kişisi ona bu imkanı vermiyorsa, anneye alan yaratmiyorsa o zaman yanlış insanı baba yaptı demektir, biraz da tercihlerinin hatasını yaşıyor olur.
Tamam aen çocuğun olunca çıkar mutlaka
Benmkine bakmıyorsa kimseninkine bakmasın değil kastettiğim madem yaşlandı madem çocuk bakımı zor hayatını yaşasınEvet bu benim de dikkatimi çekti. Bana yardımcı olmayacaksa evde otursun kimseye olmasın diyor gibi algıladım.
Konu sahibi bu sağlıklı bir düşünce değil eğer doğru anladıysam. Ayrıca annenize de Bi fikrini sorsaydınız keşke. Kadının hangi toruna bakacağı ve ya evde oturacağının planını anneden başka herkes yapıyor gibi
Eksik anlattığım şeyler var açıkçası çok paylaşmak istemedim başka olaylar söylenen sözler varBeddua ne alaka. Siz çocuk istemişsiniz siz doğurmuşsunuz. "Bana yaşattıklarınız" ne alaka. Sanki ne yapmışlar.
mesela bu kadın eşinden ya da eniştesinden hiç rica etti mi bi h.sonu getirsinler götürsünler diye acabaTorunu doğalı baya olmuş sadece bir kere mi gördü? Birde kadına üzüldüm yaşlılığında çocuk bakıyor denmişte arkadaşlar kadının ağzı var yoruluyorum bakmıyorum diyebilir. Diğer torunları resmen elinde büyütmüş bu bebeği ayda bir görmüş burda net bir ayrım var. Ha bakmak zorunda değil orası da ayrı.
bu kadar bilenmeyin karşısındaki kişiler anneniz kardeşinizEksik anlattığım şeyler var açıkçası çok paylaşmak istemedim başka olaylar söylenen sözler var
Diyorum ya orayı bırakmamak adına bir gün kapımı çalmadı bir gün sen tecrübesizsin senin de ihtiyacın vardır demedi ben evladı değil miyim bu torunu değil mi? Bnm yaşadığm zorluk umrunda değil mi bnm isyanım en çok buna sanki hayatında sadece onlar var gibi hissettiriyor herkes demiş evet onların ihtiyacı var bencil olma ama ben de bi evladım bmde anneye ihtiyacım varKonu sahibini sevmiyorsa araları kötüyse bilemem ama diğer hiçbir sebep torununu 1 aylıkken görüp bir daha görmemeye yeterli değil bence. Bakın yardım destek falan demiyorum. Kadın 6 aylık çocuğu 5 aydır görmüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?