Ayrımcılığı artık kaldıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cocuk sogukta disari cikarilmaz anlayisi bana coook garip geliyor. Bizimkiler karda da yagmurda da cikarir cocuklari. Niyeyse kışın cocuklari ya eve tıkıyorlar ya da disarda kapali alana.

Bizi cocukken hep disari cikarirlarmiş. Beni kara atiyorlarmiş ninemler.
Hala daha hastalik bilmem pek cok nadir olurum. Ama bu salgina ben de yakalandim hasta oldum hemen giyindim kabanimi buz gibi de olsa ciktim disarda 1 bucuk saat yuruyus yaptim acik havada. Cok iyi gelmisti soguktan bu kadar korkcak bir sey yok uygun giyinilirse.

Anlatmaya çalıştığım tam olarak bu ordakilere bakınca yorulmuyor mu oluyor onu anlamıyorum

Tamam aen çocuğun olunca çıkar mutlaka

Sadece annen seninde kapını açsın istiyorsun.Yanina gelsin ilgilensin kızım iyimisin sarılsın istiyorsun.Sadece bir kez dogururken gelmesi dogru değil bencede üzülmekte haksız sayılmazsın.Bende yorulunca üzülünce annemi istiyorum ya insan kaç yaşında olursa olsun dedigim gibi bunalinca üzülünce annesinin sicak gögsüne sarılmak ister anne kuzusu olmakla ilgili değil bu.

annem evde otursun madem bana yardımcı olmayacaksa kimseye olmasın diyor.
Evet bu benim de dikkatimi çekti. Bana yardımcı olmayacaksa evde otursun kimseye olmasın diyor gibi algıladım.

Konu sahibi bu sağlıklı bir düşünce değil eğer doğru anladıysam. Ayrıca annenize de Bi fikrini sorsaydınız keşke. Kadının hangi toruna bakacağı ve ya evde oturacağının planını anneden başka herkes yapıyor gibi

Konu sahibinin haklı olduğu noktalar var. Diğer torunlar gibi bu bebeğin de anneanne sevgisinde hakkı yok mu? Ayrıca ablaya, abiye karşı bu fedakarlık yapılırken, birine karşı yapılmıyorsa net haksızlık var bence. Evet anne kaç parçaya bölünecek burası doğru ama burada da bekleyen bir evlat var. Ya hepsine yapsın, ya da hiçbirine yapmasın yahu.

Benim de bebeğim 7 aylık, eşimle bakıyoruz. Bebekle birlikte dışarı çıkamaz mısınız? Evde dört duvar arasında çok bunaltıcı. 10 dk bile olsa çıkmak size de bebeğe de iyi gelir

Konu sahibini sevmiyorsa araları kötüyse bilemem ama diğer hiçbir sebep torununu 1 aylıkken görüp bir daha görmemeye yeterli değil bence. Bakın yardım destek falan demiyorum. Kadın 6 aylık çocuğu 5 aydır görmüyor.

çocuk 6 aylık zaten ek gıdaya başlama zamanında

bence burada annenin bir sosyal ortamı yok muhtelemen işi de bırakınca bomboş kaldı evde
konu komşu ilişkisi yok belki akraba gidip gelen yok, belki bebekle görlebilecke arkdaşı yoktur --genelde böyle sorunlar oluyor

bizim şehirlerimiz pek bebeği arabaya koyup gezdirmeye uygun değil yoksa hem de spor olur koy çocuğu gez. avmye gitme kapalı alana gitme kış günü bebekle bulaş riski var ama açık hava gez yani...
benim iş arakdaşlarım bisikletle işe gelip bebeği de kreşe bisikletle bırakıyordu -20ler görülen kar dizboyu şehirde (avrupada yaşarken) gayet yapıyordu ama bizim anneler böyle değil

yani işte böyle böyle sıkışılıyor
evler eşya dolu, bebek gelince b.k götürüyor evlari genelde
eşler çok uzun çalışıyor
şehirler bebek arabsına uygun değil, uygun olsa insanlarda kondisyon uygun değil, bebek arabası indirmek çıkarmak zulum geliyor insanlara
bebekle gidilecek yüzme havuzu yoktur mesela çoğu şehrimizde --bizimkilerin büyük aktivetesi buydu.

o yüzden annelere sarıyorlar, sarmasalar keşke. o kadının da 1 tane canı 1 tane hayatı var.

Benmkine bakmıyorsa kimseninkine bakmasın değil kastettiğim madem yaşlandı madem çocuk bakımı zor hayatını yaşasın

Beddua ne alaka. Siz çocuk istemişsiniz siz doğurmuşsunuz. "Bana yaşattıklarınız" ne alaka. Sanki ne yapmışlar.
Eksik anlattığım şeyler var açıkçası çok paylaşmak istemedim başka olaylar söylenen sözler var

mesela bu kadın eşinden ya da eniştesinden hiç rica etti mi bi h.sonu getirsinler götürsünler diye acaba
neden gelinmiyor gidilmiyor bilmiyoruz ki?

Valla ben ilk çocukta sudan çıkmış balığa dönmüştüm sizi de anlıyorum insan her daim bir destek istiyor ama eğer şansı varsa. Anneler ah keşke bolunebilseler her çocuğun ihtiyacı oluyor. Ama size ayda 1 hafta gelip destek olabilir adil olabilmek adına. Gerçi diğer tarafta ise gidiyormuş ay annenize de çok zor ya hangisine yetişsin bir yandan da ayrım oluyor valla konuda herkes hakli

Şimdi arkadaşlar 6 ayda bebeği bir kere görmüşse orada bir sıkıntı vardır.
Benim bir akrabamın bebeği oldu, ben bile son 6 ayda daha fazla görmüşümdür bebeği. Çocuğu seviyorum, arada biz gidiyoruz, arada onlar geliyor.
Anneanne olarak görmeye bile gitmemesi normal mi sizce? İnsan haftada bir bile olsa gelir 2 saat yoklar. Benim normalim bu. Bir anneanne torununu aylarca görmüyorsa aynı şehirde olmasına rağmen, orada bir ayrım vardır.
Bakıp bakmama konusu haricinde gördüklerim bunlar. O konuda diğerleri ile aynı düşünüyorum. Hiçbirinin çocuğuna bakmaması en doğal hakkı ve en rahatı olurdu.

Eksik anlattığım şeyler var açıkçası çok paylaşmak istemedim başka olaylar söylenen sözler var
bu kadar bilenmeyin karşısındaki kişiler anneniz kardeşiniz
herkesin ailede bi sürü olay oluyor herşeyi böyle hesap kitap edersek işin içinden çıkamayız

bedduaya gelene kadar annecim özledim sıcaklığınız olsa belki durum başka olacak?

sizi anlıyorum, bebek bakımında ilkleri yaşadığınız ve bir anne bilgisinin yanında duygusal destekte beklediğiniz bir dönemdesiniz.
ama ablanızın da 2 çocuklu ve çalışıyor oluşu onun anne ihtiyacını acil kılmış.
siz bir bebekle çalışmadan idare edebilirsiniz gözüyle bakılmış ama nasıl baş edersiniz, ilk bebeğiniz olmasından ötürü toyluğunuz ve anne desteği aramanız göz ardı edilmiş. ben sizi haklı buldum ben olsam bende alınırdım
ablanızın destek beklentisi yardımcı, kreş vs ile giderilebilir ama sizinki giderilemez

Konu kadının yorulması değil aslında, başka şansının olmaması. Benimkine bakamayacak kadar yorgunsa kardeşimin çocuğuna da bakmasın dediğiniz için söylüyorum. Eltimin bebeği oldu, eşi 15 gün evde 15 gün yok, çok farklı ve uzak bir ildeler tanıdıkları çok insan yok, eltim de zaten sonra işe dönmek zorundaydı. Kayınvalidemde türlü türlü hastalıklar çıktı, ameliyat olması gerekiyordu olamadı bile. Şansı olsa dönmez mi döner, yorgunluktan ölüyor kadın ama çocuğa bakacak kimse yok. Gönül kime güvenip çocuk yaptınız demek ister ama doğmuş bitmiş artık anlamsız kalıyor bu sözler.

Size hak verdiğim tek yer torununu 5 aydır görmemesinin garipliği. Ben olsam ben de üzülürdüm bu kadarına.

Diyorum ya orayı bırakmamak adına bir gün kapımı çalmadı bir gün sen tecrübesizsin senin de ihtiyacın vardır demedi ben evladı değil miyim bu torunu değil mi? Bnm yaşadığm zorluk umrunda değil mi bnm isyanım en çok buna sanki hayatında sadece onlar var gibi hissettiriyor herkes demiş evet onların ihtiyacı var bencil olma ama ben de bi evladım bmde anneye ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…