Ayrımcılığı artık kaldıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uzun zamandır sitede aktif değildim ama sırf bu konunuza yorum yapmak için giriş yaptım.

Burcu hanım eşiniz neden çocuk olunca fazla çalışmak zorunda kaldı ki? Hatırlarsınız bundan 1,5 sene önce (az önce konu tarifine baktım) abinizin eski eşi, ortak çocukları için 1500 tl nafaka yetmiyor 3 bin lira istiyorum diye nafaka arttırım davası açınca kadına söylemediğinizi bırakmamıştınız. üstelik o para kreş parası bile değildi. Altı üstü bir çocuk ne kadar masraflı olabilirdi? Sayfalarca insanlarla tartışmıştınız. o kadın da tek maaşla babası yanında olmayan bir çocuğun maddi manevi yükünü yüklenmişti. Şimdi siz çocuk olunca tek maaşla geçinmekte zorlandığınızdan eşiniz fazla çalışıyormuş. O kadına ajıtasyon yapıyor diyordunuz. Hayat bazen insana söylediği sözleri böyle yediriyor.

Yok Kudra, Yengenc ve benim cocugumuz yok ya ondan tutturdu siz yapin gorelim diye galiba.
Nineme hesap açayim bari anlatsin biz anlatinca inandirici olmuyor ama şimdi onu da nine diye begenmeyebilir. Herkesi toplayalim.
Yapın da görelim kardeşim sizin çocuksuz yaşamaya ne hakkınız var?

Yani diyorum ya sürekli denmiş ki eşin şöyle yapsın eşin böyle yapsın eş eştir anne annedir. Bi yerinize bi şey bile olsa eşim diye değil anne diye ağlarsınız anne desteği öyle ayrı bir yerdeki bnm için sanırım ifade edemiyorum ben çocuk baktırmak değil zor anımda anne var diyebilmek istiyorumş evet yoruluyorum ama iş yapsın kafasında değilim iki saat gelip çocuğu sevse o bile destek bize. Ve diğer tarafa tam zamanlı bakıcı gibi davranıp bnm bebeğimi aylardır görmüyor

Ben isten ayrıldım bu yüzden o faZla çalışıyor ben işe gitseydim zaten iki maaş olurdu onların durumu çok farklı. Maddi olarak tek tek açıklamayım ( kira, fatura ödememe vs gibi durumlar) de o miktar o zamanlar içindi şimdiki enflasyonla 3 bini düşünmeyin

Yapın da görelim kardeşim sizin çocuksuz yaşamaya ne hakkınız var?
Ben yaparsam kreş öğretmeninden yapıcam ya, biz kafede otururken arkadaşımın bebeğine bakan adam kendi çocuğuna da bakar sonra gelicem artist artist yazıcam KK'ya 'benim kocam...' diye
O zaman kimse "doğur da gel konuş" diyemez

Ben isten ayrıldım bu yüzden o faZla çalışıyor ben işe gitseydim zaten iki maaş olurdu
E o kadının iki maaşı mı vardı da tek çocuğa yetemiyor diye ajıtasyon yapıyor, drama yapıyor, çocuk o kadar masraflı olamaz diyordunuz? O kadıncağız da tek maaşlaydı.

Ablaniz annenize çocuk baktığı için para veriyor mu? Aslında bir aylığına bakıcı ayarlayıp annenizi size gönderebilirdi. Yada bir süre kayınvalidesinden rica edebilirdi. Ama bu seçenekler mümkün değilse annenizinde yapacak birşeyi yok maalesef. Kadın çalışıyorsa ve bakacak başka kimse yoksa tabiki gelemez.

Hayır hatta annem maaşını oraya harcıyorda konu zaten para falan değil manevi olarak hayatımda olmayışı

Ben burada annem gelsin benim cocuguma baksin dusuncesinden cok, annemi ozledim keske digerlerine gösterdiği ozeni biraz da bana gosterse diye kirilan bir evlat görüyorum
Benim de kardesim.evli cocugu var ve kardesimin esi calismiyor. Cocuga hamileliginden dogum.sonrasina kadar annesi geldi aylarca kardesim kayinvalidesiyle.ayni evde yasamak durumunda kaldi simdi ikinci dogacak annem bile gelinimin destege ihtiyacı var diyor. O acidan bakilinca konu sahibesi bebek icin isten cikarken ablasi keyfini bozmayip annesini bakici olarak yanina almis kimseye birakmiyor eee haliyle konu sahibi de kırılıyor. Tek mesele cocuk bakimi degil.bence

Abinizin eski eşinin iki maaşı mı vardı da yeğeninize gidecek üç kuruş gözünüze battı?

Masraflıymış değil mi çocuk denen varlık?

Oysa sadece maneviyat eksikliği ile bile gık denmezdi ama
Hayat işte ne diyelim..

Abinizin eski eşinin iki maaşı mı vardı da yeğeninize gidecek üç kuruş gözünüze battı?

Masraflıymış değil mi çocuk denen varlık?
onların durumu çok çok farklı maaş+nafaka+ kira masrafı yok fatura yok diğer taraf ev kuracak masrafı çoktu vs vs o konuya girmeyim tekrardan konu sapmasın başka yöne

Düşüncenize saygı duyuyorum ama yalnız çocuk büyütmek isteyen insanlara hemen "umarım bu sözünü yutmazsın, umarım fikrin değişmez" gibi söylemler çok can sıkıcı Ayrıca burada konu sahibinin şartlarını okudum ama annesinin şartlarını okumadım. Belki de gelmek istedi ama başka nedenlerden gelemedi biz bilemeyiz. Ben burda 5 ay gelip gelmemesini eleştirmiyorum annesi sevmeye gelebilir miydi? Evet hatta bence kesinlikle gelmeliydi. Ama bakmıyor diye hayıflanmanında hak verilecek tarafı yok. Ayrıca kimseye güvenerek çocuk yapmıypruz sözümün de arkasındayım. Kimse kendine, eşine güvenmiyorsa çocuk yapmasın. Herkes bugün var yarın yok. Kimse yardım almasın demiyorum ama bazı insanlar istiyor ki çocuk oldu diye herkes pervane olsun. Yok öyle bi şey

Can sıkıcı ama ben yemek yiyemedim diye ağladığım gün yuttum sözlerimi

onların durumu çok çok farklı maaş+nafaka+ kira masrafı yok fatura yok diğer taraf ev kuracak masrafı çoktu vs vs o konuya girmeyim tekrardan konu sapmasın başka yöne

Kadin tek başına çocuk bakıyordu yabancı bir şehirde vardiyali çalışarak
Tanıdık geldi mi?

Annenizin durumunu düşününce yakalarımı yırtasım geldi.
Ben olsam niye gelip bana da hizmetçilik bakıcılık etmiyor diye düşünmek yerine kardeşime anamı bir sal diye cırlardım.
Herkes çökmüş kadının tepesine, bir gün yüzü göremeden yaşayıp gidiyor. Hiç mi üzülmüyorsunuz anlamıyorum ki.
Zaten böyle konularda erkeklere laf söyleyen yok. Hep anneanne, babaanne suçlu.

Bakın siz gencecik halinizle 6 ayda bıkmışsınız. 60a gelince torunlara bakmaktan çok memnun olacak mısınız sizce? Anneniz memnun mudur halinden?

Yorulmanız normal ama bunu eşinizle çözmelisiniz.
Anneniz bütün çocuklarının yaptığı seçimlerin bedelini ödemek zorunda değil.

Aaa konu sahibi o hanım mıymış?
Şimdi konusuna baktım, 'İnsan biraz ağzından çıkanlara dikkat etmeli bence, çok büyük konuşmamalı, yarın ne getiri belli olmaz diye biraz korkmalı' Demişim. Keşke kendi yorumumu beğenme seçeneği olsaydı:)

Benim gibi aramakla uğraşmak istemeyenler için konu bu;

Can sıkıcı ama ben yemek yiyemedim diye ağladığım gün yuttum sözlerimi
Ya zaten bizde çocuk bakmak kolay demiyoruz ki. Dünyanın en zor işi hatta, hayata bir insan getiriyorsun baştan her şeyi öğretiyorsun. Ağlasam da zırlasam da tek bakcam arkadaş sevmiyorum insan, akraba.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…