- 1 Aralık 2020
- 5.519
- 59.165
- 498
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Uzun zamandır sitede aktif değildim ama sırf bu konunuza yorum yapmak için giriş yaptım.Yardıma gelmeyeceği için işi bıraktım. Eşim bu kadar saat çalışmıyordu ben ili bırakınca ekstra çalışmak durumunda kaldı kimseyr güvenerek doğurmadm zaten. Çocuk doğduktan sonra gücüm gitgide azaldı uykular bozuldu bakım zorlaştı lohusalık ağır geldi altından kalkarım sandğın herşeyin altında kaldm ve bebeğim ilk zamsnlar çok gazlıı bi bebekti hala kndime gelemedm
Yapın da görelim kardeşim sizin çocuksuz yaşamaya ne hakkınız var?Yok Kudra, Yengenc ve benim cocugumuz yok ya ondan tutturdu siz yapin gorelim diye galiba.
Nineme hesap açayim bari anlatsin biz anlatinca inandirici olmuyor ama şimdi onu da nine diye begenmeyebilir.Herkesi toplayalim.
Yani diyorum ya sürekli denmiş ki eşin şöyle yapsın eşin böyle yapsın eş eştir anne annedir. Bi yerinize bi şey bile olsa eşim diye değil anne diye ağlarsınız anne desteği öyle ayrı bir yerdeki bnm için sanırım ifade edemiyorum ben çocuk baktırmak değil zor anımda anne var diyebilmek istiyorumş evet yoruluyorum ama iş yapsın kafasında değilim iki saat gelip çocuğu sevse o bile destek bize. Ve diğer tarafa tam zamanlı bakıcı gibi davranıp bnm bebeğimi aylardır görmüyorUmarım bu sözlerinizi yutmazsınız.
Büyükler illa herseye karışıp hayatı insana zindan etmek zorunda değil. Kayinvalidem 1 ay benimle kaldı doğumdan sonra. Harika bir lohusalik geçirdim.
İnsan gece gündüz uyumayan bir bebekle 20dklik gündüz uykusunda duş mu alsam bir şeyler mi yesem ikilemini yaşadığı zaman pek de yalnızlığı sevmeyebiliyor. Ha geçmedi mi o günler geçti. Bir şekilde halloldu mu evet. Ama arada sırada birkaç saat de olsa destek beklemek kimseyi başkasına güvenerek çocuk yapan konumuna sokmuyor.
Konu sahibinin annesi 5 aydır bebeği görmemiş. Koca 5 ay. Ablasının haftasonu izni hiç mi yoktu. Hic mi resmi tatil olmadı. İki gün olsun konu sahibinin evinde kalamadı mi?
Sorun bu bence. Yoksa biz de paşa paşa hiçbir yakınımızın olmadığı bir şehirde 3 sene çocuk büyüttük.
Ben isten ayrıldım bu yüzden o faZla çalışıyor ben işe gitseydim zaten iki maaş olurdu onların durumu çok farklı. Maddi olarak tek tek açıklamayım ( kira, fatura ödememe vs gibi durumlar) de o miktar o zamanlar içindi şimdiki enflasyonla 3 bini düşünmeyinUzun zamandır sitede aktif değildim ama sırf bu konunuza yorum yapmak için giriş yaptım.
Burcu hanım eşiniz neden çocuk olunca fazla çalışmak zorunda kaldı ki? Hatırlarsınız bundan 1,5 sene önce (az önce konu tarifine baktım) abinizin eski eşi, ortak çocukları için 1500 tl nafaka yetmiyor 3 bin lira istiyorum diye nafaka arttırım davası açınca kadına söylediğinizi bırakmamıştınız. üstelik o para kreş parası bile değildi. Altı üstü bir çocuk ne kadar masraflı olabilirdi? Sayfalarca insanlarla tartışmıştınız. o kadın da tek maaşla babası yanında olmayan bir çocuğun maddi manevi yükünü yüklenmişti. Hayat bazen insana söylediği sözleri böyle yediriyor.
Ben yaparsam kreş öğretmeninden yapıcam ya, biz kafede otururken arkadaşımın bebeğine bakan adam kendi çocuğuna da bakarYapın da görelim kardeşim sizin çocuksuz yaşamaya ne hakkınız var?
E o kadının iki maaşı mı vardı da tek çocuğa yetemiyor diye ajıtasyon yapıyor, drama yapıyor, çocuk o kadar masraflı olamaz diyordunuz? O kadıncağız da tek maaşlaydı.Ben isten ayrıldım bu yüzden o faZla çalışıyor ben işe gitseydim zaten iki maaş olurdu
Abinizin eski eşinin iki maaşı mı vardı da yeğeninize gidecek üç kuruş gözünüze battı?Ben isten ayrıldım bu yüzden o faZla çalışıyor ben işe gitseydim zaten iki maaş olurdu
Hayır hatta annem maaşını oraya harcıyorda konu zaten para falan değil manevi olarak hayatımda olmayışıAblaniz annenize çocuk baktığı için para veriyor mu? Aslında bir aylığına bakıcı ayarlayıp annenizi size gönderebilirdi. Yada bir süre kayınvalidesinden rica edebilirdi. Ama bu seçenekler mümkün değilse annenizinde yapacak birşeyi yok maalesef. Kadın çalışıyorsa ve bakacak başka kimse yoksa tabiki gelemez.
Abinizin eski eşinin iki maaşı mı vardı da yeğeninize gidecek üç kuruş gözünüze battı?
Masraflıymış değil mi çocuk denen varlık?
onların durumu çok çok farklı maaş+nafaka+ kira masrafı yok fatura yok diğer taraf ev kuracak masrafı çoktu vs vs o konuya girmeyim tekrardan konu sapmasın başka yöneAbinizin eski eşinin iki maaşı mı vardı da yeğeninize gidecek üç kuruş gözünüze battı?
Masraflıymış değil mi çocuk denen varlık?
Düşüncenize saygı duyuyorum ama yalnız çocuk büyütmek isteyen insanlara hemen "umarım bu sözünü yutmazsın, umarım fikrin değişmez" gibi söylemler çok can sıkıcıUmarım bu sözlerinizi yutmazsınız.
Büyükler illa herseye karışıp hayatı insana zindan etmek zorunda değil. Kayinvalidem 1 ay benimle kaldı doğumdan sonra. Harika bir lohusalik geçirdim.
İnsan gece gündüz uyumayan bir bebekle 20dklik gündüz uykusunda duş mu alsam bir şeyler mi yesem ikilemini yaşadığı zaman pek de yalnızlığı sevmeyebiliyor. Ha geçmedi mi o günler geçti. Bir şekilde halloldu mu evet. Ama arada sırada birkaç saat de olsa destek beklemek kimseyi başkasına güvenerek çocuk yapan konumuna sokmuyor.
Konu sahibinin annesi 5 aydır bebeği görmemiş. Koca 5 ay. Ablasının haftasonu izni hiç mi yoktu. Hic mi resmi tatil olmadı. İki gün olsun konu sahibinin evinde kalamadı mi?
Sorun bu bence. Yoksa biz de paşa paşa hiçbir yakınımızın olmadığı bir şehirde 3 sene çocuk büyüttük.
Allahın sopası yok diyorum ben böyle durumlarda.Oysa sadece maneviyat eksikliği ile bile gık denmezdi ama
Hayat işte ne diyelim..
Can sıkıcı ama ben yemek yiyemedim diye ağladığım gün yuttum sözlerimiDüşüncenize saygı duyuyorum ama yalnız çocuk büyütmek isteyen insanlara hemen "umarım bu sözünü yutmazsın, umarım fikrin değişmez" gibi söylemler çok can sıkıcıAyrıca burada konu sahibinin şartlarını okudum ama annesinin şartlarını okumadım. Belki de gelmek istedi ama başka nedenlerden gelemedi biz bilemeyiz. Ben burda 5 ay gelip gelmemesini eleştirmiyorum annesi sevmeye gelebilir miydi? Evet hatta bence kesinlikle gelmeliydi. Ama bakmıyor diye hayıflanmanında hak verilecek tarafı yok. Ayrıca kimseye güvenerek çocuk yapmıypruz sözümün de arkasındayım. Kimse kendine, eşine güvenmiyorsa çocuk yapmasın. Herkes bugün var yarın yok. Kimse yardım almasın demiyorum ama bazı insanlar istiyor ki çocuk oldu diye herkes pervane olsun. Yok öyle bi şey
onların durumu çok çok farklı maaş+nafaka+ kira masrafı yok fatura yok diğer taraf ev kuracak masrafı çoktu vs vs o konuya girmeyim tekrardan konu sapmasın başka yöne
Evet annemin büyüttüğü kreş yaşı gelmiş çocuğaKadin tek başına çocuk bakıyordu yabancı bir şehirde vardiyali çalışarak
Tanıdık geldi mi?
Uzun zamandır sitede aktif değildim ama sırf bu konunuza yorum yapmak için giriş yaptım.
Burcu hanım eşiniz neden çocuk olunca fazla çalışmak zorunda kaldı ki? Hatırlarsınız bundan 1,5 sene önce (az önce konu tarifine baktım) abinizin eski eşi, ortak çocukları için 1500 tl nafaka yetmiyor 3 bin lira istiyorum diye nafaka arttırım davası açınca kadına söylemediğinizi bırakmamıştınız. üstelik o para kreş parası bile değildi. Altı üstü bir çocuk ne kadar masraflı olabilirdi? Sayfalarca insanlarla tartışmıştınız. o kadın da tek maaşla babası yanında olmayan bir çocuğun maddi manevi yükünü yüklenmişti. Şimdi siz çocuk olunca tek maaşla geçinmekte zorlandığınızdan eşiniz fazla çalışıyormuş. O kadına ajıtasyon yapıyor diyordunuz. Hayat bazen insana söylediği sözleri böyle yediriyor.
Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Ya zaten bizde çocuk bakmak kolay demiyoruz ki. Dünyanın en zor işi hatta, hayata bir insan getiriyorsun baştan her şeyi öğretiyorsun. Ağlasam da zırlasam da tek bakcam arkadaşCan sıkıcı ama ben yemek yiyemedim diye ağladığım gün yuttum sözlerimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?