Ayrımcılığı artık kaldıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eeee oldu o zaman bebeği herhalde üniversite mezuniyetinde görür bu gidişle.
Öyle şey mi olur? Görmek isteyen her türlü görür.
Üniversite mezuniyetinde görsün demedim. Ayarlama yapılması lazım dedim. Konuşulur anlaşılır. Şu şu tarihte çocuklara bakıcı bulunup anne küçük kıza gelir. Kimse zor durumda kalmaz

Tamam siz yaparsınız o zaman, ben beceremedim siz yapın ve yazın da faydalanalım tecrübenizden
E yazılıyor işte tecrübeler. Herkese de bir aynı cevap
Bana da demişsiniz de ben yapmam. Ben zor şartları gördüğüm için totom da kıymetli olduğu için çocuk düşünmüyorum mesela.

Üniversite mezuniyetinde görsün demedim. Ayarlama yapılması lazım dedim. Konuşulur anlaşılır. Şu şu tarihte çocuklara bakıcı bulunup anne küçük kıza gelir. Kimse zor durumda kalmaz
6 ayda yapmayan bunu, daha da yapmaya gönüllü olmaz.
Abla sırf kendi rahatını düşünüyor. Anneanne de talepkar değil, olsa 6 ayda kızım kardeşinin bebeği oldu, doğru dürüst göremedim bir gideyim demesi lazımdı. Eee ne abla demiş ne anneanne. Kısacası ayarlama yapmayı isteyen kimse yok.

Tamam siz yaparsınız o zaman, ben beceremedim siz yapın ve yazın da faydalanalım tecrübenizden
Yok ben çocuk düşünmüyorum da yapan bir sürü insan varken, özellikle avrupa ülkelerinde okullarda bile açık havada eğitim (orman okulları) benimsenmişken neden yapılması mümkün olmayan bir olay gibi davrandığınızı çözemedim.

8 aylık oğlumla biz de her gün dışarıdayız. Uygun kıyafet ve kalabalıktan uzak olmak. Soğuk hasta etmez. Kalabalık eder

Biz kırk günlük bebek ile kartepeye çıktık o çocuk erken doğmasına rağmen okula başlayana kdr hastalık görmedi aşılar bile ateş yapmadı hala sokakta büyüyorlar şu an karavandalar mesela
Soğuk hasta etmez uygun terlemeyen rüzgar geçirmeyen yada yazın pamuklu kıyafet ile cocuklarin dışarı çıkması onlar için gayet sağlıklı bir şey

8 aylık oğlumla biz de her gün dışarıdayız. Uygun kıyafet ve kalabalıktan uzak olmak. Soğuk hasta etmez. Kalabalık eder

Evet en doğrusu bu ztn o çocuğun nasıl hızlı geliştiğine inanamayacaksınız

E Esila09 Tamam da bu mükemmel fikirlerinizin konu sahibine faydası ne?? Adam altı aylık çocukla dışarda ne kadar durabilir? Aaaa pardon kesib bla bla ülkelerde anneler süt sağıyordur ve bizde olmayan muhteşem kocalar her şeyi hallediyordur tamam baydı bu muhabbet

Kendi de çıkabilir yağmur için bile çözüm var ki havalar ztn kış gibi değil
Kendi çıkıp yarım saat yürüse nefes alacak
Ben baba ile ilgili birsey demedim sadece kışın çocuk cikarmama fikri cok saçma ufacık çocuk bile anlıyor mutlu oluyor gormusken yaşamışken tabi ki dışarı çıkmayı savunacagim

Ayrıca muhteşem koca olmaya gerek yok dümdüz baba olması çocuğu alıp çıkması için yeterli bir sebep

Benim annem de öyledir lafa gelince aklımdan hiç çıkmıyorsun der ama icraat sıfırdır

Adam altı aylık çocukla dışarda ne kadar durabilir?
Bir babanın altı aylık çocuğuyla bir saat dolanması , bir banka oturup dinlenmesi, dönerken de markete uğrayıp oyalanip eve gelmesi çok mu anormal bir şey?
Anne nasıl duruyor, baba neden durmasın ki?
Çocuk ağlayınca anne hemen emziriyor mu dışarıda?

Adam değil kadın çıksın diyoruz, çocuğa da kendine iyi gelir diyoruz.

Siz çocuk büyütme sürecinde eşinizden hiç destek görmediğiniz için sanırım bu konudaki agresif inadınız.

Konu sahibine faydası tam olarak böyle yorumlar

Konu sahibi beklentisini kesip, eşiyle sorunlarını konuşup görev paylaşımı yaparsa hayatta kendine verilenlerle yaşar elinde olmayanlar için beddua etmek yerine. Görev paylaşımı konu sahibine bir nefes olacağından da bu kadar bunalmış hissetmez. Doğum sonrası depresyonu yaşıyorsa da bir doktora görünebilir. Ama her şeyin temelinde eşinin konu sahibine yardımcı olması gerektiği yatıyor. Siz de kendi eşinizin işine bahane bulmuşsunuz belli ki konu sahibinin eşine de bu yüzden laf kondurmuyorsunuz sizinkine de laf edilecek diye. Olay siz değilsiniz. Olay toplumun geleneksel rollerden çıkamaya bu kadar meraklı olup hala aileden beklentili şekilde yaşaması, hala çalışan erkeğin evde elini bir şeye sürmemesinin normal görülmesi, hala kadının tek başına yapmadığı çocuğun bütün sorumluluklarını almasının beklenmesi. Koca bile sorumluluk paylaşımı yapmıyor ama kadının annesi role sokulmaya çalışılıyor. Yani olan yine kadına oluyor.

Ben olsam bu konuda annemin posasını çıkaran abim ve ablama sinirlenirdim. Annemin çocuğuma bakması söz konusu bile değildi bizim durumda. Annem tam rahat ettiği yaşta kendini sıkıntıya sokmaz zaten. O yüzden bu konular bana garip geliyor. Şu an annenizin sizin evlerinize iş yapmaya değil torun sevmeye gelmesi gerekirdi. Umarım ablanız annenize maddi destek oluyordur.

Umarım bu sözlerinizi yutmazsınız.
Büyükler illa herseye karışıp hayatı insana zindan etmek zorunda değil. Kayinvalidem 1 ay benimle kaldı doğumdan sonra. Harika bir lohusalik geçirdim.
İnsan gece gündüz uyumayan bir bebekle 20dklik gündüz uykusunda duş mu alsam bir şeyler mi yesem ikilemini yaşadığı zaman pek de yalnızlığı sevmeyebiliyor. Ha geçmedi mi o günler geçti. Bir şekilde halloldu mu evet. Ama arada sırada birkaç saat de olsa destek beklemek kimseyi başkasına güvenerek çocuk yapan konumuna sokmuyor.
Konu sahibinin annesi 5 aydır bebeği görmemiş. Koca 5 ay. Ablasının haftasonu izni hiç mi yoktu. Hic mi resmi tatil olmadı. İki gün olsun konu sahibinin evinde kalamadı mi?
Sorun bu bence. Yoksa biz de paşa paşa hiçbir yakınımızın olmadığı bir şehirde 3 sene çocuk büyüttük.

2.5 yaşında sürekli hastalanan üstüne üstlük karaciğerinde kronik bir sorun olan bir oğlum var. Kışın en soğuk gününde bile dışarıdaydık. Ama evet daha yorucu olduğu bir gerçek.

E yazılıyor işte tecrübeler. Herkese de bir aynı cevap
Bana da demişsiniz de ben yapmam. Ben zor şartları gördüğüm için totom da kıymetli olduğu için çocuk düşünmüyorum mesela.
Yok Kudra, Yengenc ve benim cocugumuz yok ya ondan tutturdu siz yapin gorelim diye galiba.
Nineme hesap açayim bari anlatsin biz anlatinca inandirici olmuyor ama şimdi onu da nine diye begenmeyebilir. Herkesi toplayalim.

4 tane cocugu dogurup büyütcem. Sonra hepsi dogurup gel bak diye beni ordan oraya surukleyecekler. Gocebe gibi once birinin, sonra digerinin evinde duzen kurup sonra bozacagim. Biriside "annecim gel artik yaslandin, ayaklarini uzat otur dinlen" demeden oradan oraya cekistirip naz niyaz yapacak. Valla cocuk falan bakmazdim ben. Sizin cocugunuzu gelip 5 aydır gormemesi buyuk haksizlik ama ben artik kadinin cocuk gorme hevesinin kaldigini sanmıyorum

Yok Kudra, Yengenc ve benim cocugumuz yok ya ondan tutturdu siz yapin gorelim diye galiba.
Nineme hesap açayim bari anlatsin biz anlatinca inandirici olmuyor ama şimdi onu da nine diye begenmeyebilir. Herkesi toplayalim.
Valla ben geçen sene anaokulu bebelerimi her gün bahçeye çıkartıyordum soğuk yağmur dinlemeden. Annesi söylenen olunca başka bir öğretmen tercih edebilirsiniz benim yöntemim bu diyordum. Bu sene özel çocuklarla çalışıyorum, onları da mümkün olduğunca bahçeye çıkarıyorum. Seans aralarında 20 dakika hiç bişey yapamazsak salıncakta sallanıyoruz. İnsanlar soğuktan neden bu kadar korkuyor anlamıyorum ben.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…