- 4 Ekim 2012
- 17.058
- 33.630
- 798
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Okay sen öyle yaparsın. Ben yaptım olmadıBen degil bizde boyle yapilir genel olarak, ben de öyle büyütüldüm. Cokta saglikli ama tabi ki kiş vakitleri iceriye aliştirilmiş soguktan aşiri korunmuş cocuklarin sonradan boyle yapilmasi uygun olmayabilir bilmiyorum.
Açık havada gezdirsin demiştim aslinda. Bizim çocuklar kırılıyorlar hastalıktan çünkü çok sterelize yetişiyorlar. El bebek, gül bebek, her yeri dezenfekte et, tonla kat kat giysi giydir, asla üşümesin, terlemesin , soğukta çıkmasın vs (benim yeğenim de aynı şekilde) sonra çocuk okula kreşe başlayınca ayın yarısında hasta oluyor o düşük bagisikikla. Benim sevgilim almanyada kreş öğretmeni, -8 derecede çocuklara orman yürüyüşü yaptırıyorlar. Christmas zamani yerel bir festivalde çocuklarla koro gösterisi yapmışlar hepsinin yanağı al al soguktan. Pikniğe giderken tüm malzemelerin olduğu tekerlekli eşya taşıma şeyini cekmek çocukların goreviymis, herkes kreşe nasılsa pislencek diye lekeli kıyafetlerle gelirmis. Ve soruyorum hasta olup devamsızlık yapan çocuklar öyle yüksek bir sayı da değilmiş.Eniştem 8de geliyordu demişsin onu sonradan gördüm. Biz büyümüş çocuğumuzu bile şimdi çıkarmıyoruz dışarı. Aciller hastaneler çocuk kaynıyor. Üçlü virüsü duymadın galiba. Arkadaşın 10 yaşındaki çocuğu beş gün hastanede yattı kapalı ortamlar tehlikeli bu mevsimde. Dışarıda da sere serpe gezdirilmiyor hava soğuk karadeniz yağmurlu mesela.Ben çalışan erkeklere bir şey diyemiyorum kendi kocamı gördüğüm için.
Çocuklarla başedemsdikleri için haftasınu bile bırakamıyormuşmesela bu kadın eşinden ya da eniştesinden hiç rica etti mi bi h.sonu getirsinler götürsünler diye acaba
neden gelinmiyor gidilmiyor bilmiyoruz ki?
Tamam yaparim.Okay sen öyle yaparsın. Ben yaptım olmadı
Ablanın çalışma saatlerini bilmiyoruz ananenin küçük kıza gelmesi için büyük kızın izni olması ya da çocukları emanet edecek birini bulması lazım. Anne baba işteyken çocukları bırakıp küçük kıza gidemez diye düşünüyorumŞimdi arkadaşlar 6 ayda bebeği bir kere görmüşse orada bir sıkıntı vardır.
Benim bir akrabamın bebeği oldu, ben bile son 6 ayda daha fazla görmüşümdür bebeği. Çocuğu seviyorum, arada biz gidiyoruz, arada onlar geliyor.
Anneanne olarak görmeye bile gitmemesi normal mi sizce? İnsan haftada bir bile olsa gelir 2 saat yoklar. Benim normalim bu. Bir anneanne torununu aylarca görmüyorsa aynı şehirde olmasına rağmen, orada bir ayrım vardır.
Bakıp bakmama konusu haricinde gördüklerim bunlar. O konuda diğerleri ile aynı düşünüyorum. Hiçbirinin çocuğuna bakmaması en doğal hakkı ve en rahatı olurdu.
O öyle yaptı bu böyle büyüttüyle olmuyor hatunlar. Terliyor soğuyor açık havada kafası rüzgar alıyor… Siz yaparsınız inşallah bu dediklerinizi. Şu an ezbere konuşuyorsunuz. Zaten gezdirseler kaç saat gezdirecekler de kim dinlenecek. Hoff bekara karı boşamak kolay olayını burda ne kadar çok yaşıyorumAçık havada gezdirsin demiştim aslinda. Bizim çocuklar kırılıyorlar hastalıktan çünkü çok sterelize yetişiyorlar. El bebek, gül bebek, her yeri dezenfekte et, tonla kat kat giysi giydir, asla üşümesin, terlemesin , soğukta çıkmasın vs (benim yeğenim de aynı şekilde) sonra çocuk okula kreşe başlayınca ayın yarısında hasta oluyor o düşük bagisikikla. Benim sevgilim almanyada kreş öğretmeni, -8 derecede çocuklara orman yürüyüşü yaptırıyorlar. Christmas zamani yerel bir festivalde çocuklarla koro gösterisi yapmışlar hepsinin yanağı al al soguktan. Pikniğe giderken tüm malzemelerin olduğu tekerlekli eşya taşıma şeyini cekmek çocukların goreviymis, herkes kreşe nasılsa pislencek diye lekeli kıyafetlerle gelirmis. Ve soruyorum hasta olup devamsızlık yapan çocuklar öyle yüksek bir sayı da değilmiş.
Bence bizim insanımızın çocuk yetiştirme şekli de çok sağlıklı değil .
Ayrıca ben çalışan erkege elbette bir şey derim çünkü o bir baba. Çalışıp sekizde gelen anneler yok mu? Onlar nasıl çocuğun her şeyiyle ilgilenebiliyorlar? Anne eve geldiği akşam sekizden ise gittiği sabah altıya tam zamanlı anneyken baba niye sam babasi oluyor, çocuğun zorluğunu çekmiyor?
Bilmiyorum, bu bana normal gelmiyor.
Benim babam usta, matkap hilte kullandığı, fiziksel olarak yorulduğu bir işi var. Ona rağmen evde olduğu onca zaman tam zamanlı babalık yapmış. Demek ki yapılabiliyor.
Çevremde çok fazla evli çocuklu eşim dostum var yaşım gereği. Bazı babalar komşu gibi , bazı babalar baba gibi. Bunu belirleyen şey de işin yoğunluğu vs değil. Komşu gibi olan baba öğretmen olup 1de de eve gelse komşu gibi, baba gibi olan babalar inşaatta tüm gün ayakta da olsa baba gibi.
Hiç de erkekleri aklayamam. Çocuk büyütmek anne için zaten yeterince yorucu. Ama babada sıfır çaba olunca anne için eziyete dönüşüyor, ömrünün belli de en mutlu çağı
Haklısınız. Ama torununu özlemeyince ister istemez bileniyorumbu kadar bilenmeyin karşısındaki kişiler anneniz kardeşiniz
herkesin ailede bi sürü olay oluyor herşeyi böyle hesap kitap edersek işin içinden çıkamayız
bedduaya gelene kadar annecim özledim sıcaklığınız olsa belki durum başka olacak?
Tamam da bunu da bir kere ablası düşünsün, ablası ayarlasın. Bunu bile konu sahibi niye düşünsün. Anne konusunda yeterince fedakarlık yapmış zaten.Ablanın çalışma saatlerini bilmiyoruz ananenin küçük kıza gelmesi için büyük kızın izni olması ya da çocukları emanet edecek birini bulması lazım. Anne baba işteyken çocukları bırakıp küçük kıza gidemez diye düşünüyorum
Eeee oldu o zaman bebeği herhalde üniversite mezuniyetinde görür bu gidişle.Ablanın çalışma saatlerini bilmiyoruz ananenin küçük kıza gelmesi için büyük kızın izni olması ya da çocukları emanet edecek birini bulması lazım. Anne baba işteyken çocukları bırakıp küçük kıza gidemez diye düşünüyorum
Mesela dün fırtına vardı çok yapmurluydu. Sabah uykusunu uyumadı öğleyi yarım saat uyuyup kalktı mızmızlandıkça mızmızlandı eşim gelene kadar kafayı yemek üzereydim saniyeler geçmediO öyle yaptı bu böyle büyüttüyle olmuyor hatunlar. Terliyor soğuyor açık havada kafası rüzgar alıyor… Siz yaparsınız inşallah bu dediklerinizi. Şu an ezbere konuşuyorsunuz. Zaten gezdirseler kaç saat gezdirecekler de kim dinlenecek. Hoff bekara karı boşamak kolay olayını burda ne kadar çok yaşıyorum
Bekara karı boşamak dediğin şöyle ki benim babam da bu sekilde bize bakmış, eşi kafa dinlesin diye bebek arabasinaa koyup iki çocuğu çıkartirmış teee doksanlarin basinda. Hep anlatır ablam bebek arabasında susuyor diye bebek arabasıni balkona koymuş akşamları kız uyuyana kadar balkonda ileri geri gidermiş.O öyle yaptı bu böyle büyüttüyle olmuyor hatunlar. Terliyor soğuyor açık havada kafası rüzgar alıyor… Siz yaparsınız inşallah bu dediklerinizi. Şu an ezbere konuşuyorsunuz. Zaten gezdirseler kaç saat gezdirecekler de kim dinlenecek. Hoff bekara karı boşamak kolay olayını burda ne kadar çok yaşıyorum
Biliyorum. Benim çocuklarım alerjiklerdi ve geniz eti büyümesi vardı. Ameliyat için belli yaşa gelmeleri gerekiyordu ve yaşadığımız yer açısından dışarı çıkarmak belli mevsimlerde imkansızdı. Yanına çağırabileceğin hiçkimse yok mu?Mesela dün fırtına vardı çok yapmurluydu. Sabah uykusunu uyumadı öğleyi yarım saat uyuyup kalktı mızmızlandıkça mızmızlandı eşim gelene kadar kafayı yemek üzereydim saniyeler geçmedi
Yazık günahsa bakmasın hepsinin ziyaretine gitsin 2 gün 1 hafta kalsın geri evine dönsün neden diğer ablası anneme yazık evine gitsin 2 çocuğuma bakmasın demiyorda bu kadın desin?E seninkine baksa bu sefer 4. Kardeş de doğuracak o da ondan bekleyecek.
Yazık günah kadına zaten yaşı 60 olmuş.
Bir de ablana mecbur bakıyor. Onu bıraksa ablan iki çocuğa asgari ücret+sskdan dadı mi tutacak? Mümkün mü , var mı böyle bütçesi?
Bedava anne dururken kimse bırakmaz.
Zavallı kadınin da keşke en azından sigortasını yatirsaydi çocuk baktıranlar. Bunca emeği çöp olmuş.
Bence isteğin bencilce. Çalışan kadının iki çocuğunu bırakıp sana gelse bu sefer ablanla düşman olursun.
Ve 4. Kardeş "annem herkesin çocuğuna baktı beni unuttu" diye kötü olacak tabii ki.
Analar çeker yükü valla. Keşke herkes kendi başının çaresine bakabilse
İlla yardım istiyorsanız kaynanaizi cagirabilirsiniz. Sonuçta anneniz de abinizin çocuğunun babaannesi, sizinkine de babaanne baksın biraz, ne olacak ki?
Kadın öyle doymuş ki toruna, çocuk çombalaga ben şaşırmadım gelmemesineHaklısınız. Ama torununu özlemeyince ister istemez bileniyorum
Bere denen bişey var. İki yaşında yeğenlerim var neredeyse doğdukları günden beri her gün kar yağmur sıcak demeden temiz havaya çıkıyorlar. Hasta da oluyorlar, hastayken de çıkarıyor anneleri. Hasta olacaklar diye çocukları eve kapatmıyoruz. Siz becerememiş olabilirsiniz de niye kimse yapamazmış gibi konuşuyorsunuz?O öyle yaptı bu böyle büyüttüyle olmuyor hatunlar. Terliyor soğuyor açık havada kafası rüzgar alıyor… Siz yaparsınız inşallah bu dediklerinizi. Şu an ezbere konuşuyorsunuz. Zaten gezdirseler kaç saat gezdirecekler de kim dinlenecek. Hoff bekara karı boşamak kolay olayını burda ne kadar çok yaşıyorum
Ya işlerine öyle geliyo ablan desin madem anne yoruldun git dinlen bakma benim veletlere ben bakarımAnlatmaya çalıştığım tam olarak bu ordakilere bakınca yorulmuyor mu oluyor onu anlamıyorum
Tamam siz yaparsınız o zaman, ben beceremedim siz yapın ve yazın da faydalanalım tecrübenizdenBere denen bişey var. İki yaşında yeğenlerim var neredeyse doğdukları günden beri her gün kar yağmur sıcak demeden temiz havaya çıkıyorlar. Hasta da oluyorlar, hastayken de çıkarıyor anneleri. Hasta olacaklar diye çocukları eve kapatmıyoruz. Siz becerememiş olabilirsiniz de niye kimse yapamazmış gibi konuşuyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?