Ayrımcılığı artık kaldıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben degil bizde boyle yapilir genel olarak, ben de öyle büyütüldüm. Cokta saglikli ama tabi ki kiş vakitleri iceriye aliştirilmiş soguktan aşiri korunmuş cocuklarin sonradan boyle yapilmasi uygun olmayabilir bilmiyorum.
Okay sen öyle yaparsın. Ben yaptım olmadı

Açık havada gezdirsin demiştim aslinda. Bizim çocuklar kırılıyorlar hastalıktan çünkü çok sterelize yetişiyorlar. El bebek, gül bebek, her yeri dezenfekte et, tonla kat kat giysi giydir, asla üşümesin, terlemesin , soğukta çıkmasın vs (benim yeğenim de aynı şekilde) sonra çocuk okula kreşe başlayınca ayın yarısında hasta oluyor o düşük bagisikikla. Benim sevgilim almanyada kreş öğretmeni, -8 derecede çocuklara orman yürüyüşü yaptırıyorlar. Christmas zamani yerel bir festivalde çocuklarla koro gösterisi yapmışlar hepsinin yanağı al al soguktan. Pikniğe giderken tüm malzemelerin olduğu tekerlekli eşya taşıma şeyini cekmek çocukların goreviymis, herkes kreşe nasılsa pislencek diye lekeli kıyafetlerle gelirmis. Ve soruyorum hasta olup devamsızlık yapan çocuklar öyle yüksek bir sayı da değilmiş.
Bence bizim insanımızın çocuk yetiştirme şekli de çok sağlıklı değil .

Ayrıca ben çalışan erkege elbette bir şey derim çünkü o bir baba. Çalışıp sekizde gelen anneler yok mu? Onlar nasıl çocuğun her şeyiyle ilgilenebiliyorlar? Anne eve geldiği akşam sekizden ise gittiği sabah altıya tam zamanlı anneyken baba niye sam babasi oluyor, çocuğun zorluğunu çekmiyor?
Bilmiyorum, bu bana normal gelmiyor.
Benim babam usta, matkap hilte kullandığı, fiziksel olarak yorulduğu bir işi var. Ona rağmen evde olduğu onca zaman tam zamanlı babalık yapmış. Demek ki yapılabiliyor.
Çevremde çok fazla evli çocuklu eşim dostum var yaşım gereği. Bazı babalar komşu gibi , bazı babalar baba gibi. Bunu belirleyen şey de işin yoğunluğu vs değil. Komşu gibi olan baba öğretmen olup 1de de eve gelse komşu gibi, baba gibi olan babalar inşaatta tüm gün ayakta da olsa baba gibi.
Hiç de erkekleri aklayamam. Çocuk büyütmek anne için zaten yeterince yorucu. Ama babada sıfır çaba olunca anne için eziyete dönüşüyor, ömrünün belli de en mutlu çağı

Ablanın çalışma saatlerini bilmiyoruz ananenin küçük kıza gelmesi için büyük kızın izni olması ya da çocukları emanet edecek birini bulması lazım. Anne baba işteyken çocukları bırakıp küçük kıza gidemez diye düşünüyorum

O öyle yaptı bu böyle büyüttüyle olmuyor hatunlar. Terliyor soğuyor açık havada kafası rüzgar alıyor… Siz yaparsınız inşallah bu dediklerinizi. Şu an ezbere konuşuyorsunuz. Zaten gezdirseler kaç saat gezdirecekler de kim dinlenecek. Hoff bekara karı boşamak kolay olayını burda ne kadar çok yaşıyorum

Haklısınız. Ama torununu özlemeyince ister istemez bileniyorum

Tamam da bunu da bir kere ablası düşünsün, ablası ayarlasın. Bunu bile konu sahibi niye düşünsün. Anne konusunda yeterince fedakarlık yapmış zaten.

Eeee oldu o zaman bebeği herhalde üniversite mezuniyetinde görür bu gidişle.
Öyle şey mi olur? Görmek isteyen her türlü görür.

Mesela dün fırtına vardı çok yapmurluydu. Sabah uykusunu uyumadı öğleyi yarım saat uyuyup kalktı mızmızlandıkça mızmızlandı eşim gelene kadar kafayı yemek üzereydim saniyeler geçmedi

Ben olsam arar annemede soverdim ablamada söverdim sonra hepsini engeller çıkarırdım hayatımdan
Ablamı arar öyle bi saydırırdım ki annemi cocuklariyla kendine bağladığına bin pişman olurdu
Bu ne yaa millet çift cift doğuracak diye annnen diğer torununu bile görmemiş doğru duzgun
Bı torun ablanın çocuklarımı varya soruyu okuyunca bile cinlendiysem gerçek yaşasam ortalığı yikardim
Yengem bikere anneme bu teklifte bulundu gel bizde kal çocuğuma bak diye ortalığı yıktım evde biz varız küçük kardesim var annem torun bakmak için taaaa memlekete gidecek gelin rahat etsin diye ha doğduğuna pişman ettim hepsini.

Bekara karı boşamak dediğin şöyle ki benim babam da bu sekilde bize bakmış, eşi kafa dinlesin diye bebek arabasinaa koyup iki çocuğu çıkartirmış teee doksanlarin basinda. Hep anlatır ablam bebek arabasında susuyor diye bebek arabasıni balkona koymuş akşamları kız uyuyana kadar balkonda ileri geri gidermiş.
Benim eniştem de bu sekilde bakiyor, eşi rahat etsin diye çocuğunu alıp çıkıyor her hafta. ailemden gördüğüm, bildiğim ve bana göre sağlıklı olan yol bu. Baba da çocuk büyütürken sorumluluk alacak. Tabii ki yorulacak, zaten çocuk doğuran birkaç sene yorulmayi, uykusuzluğu göze alıp da doğurmuştur.
Çalışan anne 'zaten tüm haftanin yorgunluğu üstümde' diyip pazarları yatıyor mu? Tabii ki hayır. O zaman baba neden yatıyor?

Mesela dün fırtına vardı çok yapmurluydu. Sabah uykusunu uyumadı öğleyi yarım saat uyuyup kalktı mızmızlandıkça mızmızlandı eşim gelene kadar kafayı yemek üzereydim saniyeler geçmedi
Biliyorum. Benim çocuklarım alerjiklerdi ve geniz eti büyümesi vardı. Ameliyat için belli yaşa gelmeleri gerekiyordu ve yaşadığımız yer açısından dışarı çıkarmak belli mevsimlerde imkansızdı. Yanına çağırabileceğin hiçkimse yok mu?

Yazık günahsa bakmasın hepsinin ziyaretine gitsin 2 gün 1 hafta kalsın geri evine dönsün neden diğer ablası anneme yazık evine gitsin 2 çocuğuma bakmasın demiyorda bu kadın desin?

Haklısınız. Ama torununu özlemeyince ister istemez bileniyorum
Kadın öyle doymuş ki toruna, çocuk çombalaga ben şaşırmadım gelmemesine
Ben de çocukları çok severim, yegenimle de gittigimde odadan çıkmam hep oynar kitap okurum. Ama şimdiki işim çocuklarla ilgili, valla kafam kaldırmıyor artık çocuk sesini. İşe başladığımdan beri 7 ayda 4 kere falan gördüm çocuğu, son gidişimde bir saat anca oynadım, salona kaçtım

Ablaya gıcık oldum yalnız hiç dermi aman anne sen git evine düzenine dinlen ben doğurdum ben bakacam mecbur
Bulmuş bedava bakıcı ohhh

Bere denen bişey var. İki yaşında yeğenlerim var neredeyse doğdukları günden beri her gün kar yağmur sıcak demeden temiz havaya çıkıyorlar. Hasta da oluyorlar, hastayken de çıkarıyor anneleri. Hasta olacaklar diye çocukları eve kapatmıyoruz. Siz becerememiş olabilirsiniz de niye kimse yapamazmış gibi konuşuyorsunuz?

Tamam siz yaparsınız o zaman, ben beceremedim siz yapın ve yazın da faydalanalım tecrübenizden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…