ayrımcılık olur mu?

selmas88

anne
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
1.773
10
116
İstanbul
arkadaşlar bir sorum olacak?
benim bir çocuğum var. o nedenle tam bilemiyorum.. anne veya baba çocukları arasında ayrım yapabilir mi? az veya daha çok sevebilir mi? neden az veya çok sevilir?

ayrım yaparım korkusu ile ikinci çocuk düşünülmemesi normal mi?

Aslinda normal olani ayrimcilik yapmamaktir. Böyle bir sey ikinci cocugu düsünmemek cok sacma bir neden...Bazi ailede malesef bu ayrimcilik var... birileri daha cok seviliyor...

Evlat bu başka bir şeye benzemez.Ayrımcılık aklına bile gelmez,10 tanede olsa hepsinin sevgisi aynıdır değişmez.

Aslinda normal olani ayrimcilik yapmamaktir. Böyle bir sey ikinci cocugu düsünmemek cok sacma bir neden...Bazi ailede malesef bu ayrimcilik var... birileri daha cok seviliyor...

evet var. bu ayrımcılıklara şahit oluyorum. e evlat senin canın kanınsa hangi duygu ile ayrımcılık yapılır ki?

Ayrımcılık yapanlar vardır elbette
Ama bunun için 2.çocuk düşünülmemesi biraz hastalıklı bi düşünce

Her evlat çokkk sevilir. Ama bir yakınım şöyle demişti.

Hepsini çok seversiniz ama bazen huyundan, suyundan, davranışlarından ötürü birine kendinizi daha yakın hissedebilirsiniz.

Ayrımcılık yapanlar vardır elbette
Ama bunun için 2.çocuk düşünülmemesi biraz hastalıklı bi düşünce
düşünsenize en sevdiğiniz en değer verdiğiniz anneniz veya babanız ayrım yapabiliyorsa siz neden yapmayasınız? evet çok sağlıklı bir düşünce olmasada adeletli olabilmeyi herşeye değişebilen bir insanın bunu düşünmesi çok da kötü olmamalı.. ya ben de öyle olursam diye..

o zaman ayrımcılık yapabilen aileler ayrım değil de bazı evlatlarına sevgisini daha fazla mı gösteriyor?

Nasıl mesela?

küçük çocuğa daha çok tölerans gösterilir o küçük diye,büyüğede daha çok imkan sağlanır o büyük diye..gibi mi?
ama sevgide daha az daha çok olabileceğini hiç sanmıyorum

Her evlat çokkk sevilir. Ama bir yakınım şöyle demişti.

Hepsini çok seversiniz ama bazen huyundan, suyundan, davranışlarından ötürü birine kendinizi daha yakın hissedebilirsiniz.

e işte birine yakın davrandığınızdan dolayı diğeri ile de aranızda uçurumlar açabilirsiniz..

Ayrımcılık yapan anne - babalar malesef ki mevcut.
Bunlardan bir tanesi benim kayınvalidem, zamanla karşısındaki ayrım gören çocuk bunu algılıyor ve sonrasında herşey sarpa sarıyor.

Fakat bu ayrımcılık kişinin elinde birşey.
İnsanlar malesef ki bazen işine geldiği gibi davranmasını biliyor.
"Ayrımcılık yapar mıyım acaba?" diye ikinci bir çocuğu düşünmemek, düşündürücü bir soru.

Şu an evli değilim ve çocuk sahibi değilim, ama bir bayan olduğum için çocuklar bana göre eşsizler.
Kaldı ki ben kuzenlerimde dahi ayrım yapamıyorum, birini kayırıp diğerini sevememezlik yapamıyorum.
İnsan evladına nasıl bunu yapar, benim mantığım almıyor?

Önemli olan sizin karakterinizin ne olduğu ve eşinizin bu konuda nasıl tavır sergileyeceği.
O yüzden eğer "ben kendimden eminim" diyebiliyorsanız neden ikinci bir çocuk sahibi olmayasınız?
Bence en çok bunun üzerine yoğunlaşmanız gerekir.

Hayırlısı olsun

ayrımcılık denen sey evlatlar arasında da yapılıyor bence...
belkı anne baba huyunu suyunu kendıne yakın gordugu ıcın belkı kucuk oldgu ıcın fılan falan
ama kesınlıkle yapılıyor

Bir yavrum var, bir daha istiyorum. Aklıma bile gelmez birinin kokusunu ötekinden çok sevmek. Sevgide ayrım olmaz tabi.
Ama davranışlarda ayrım olduğuna da şahit oldum geçmişte. Aklım almıyor ama oluyor böyle şeyler.

sen şimdiden bile bu konuda tasalanıyorsan yapmazsın,hiç dert etme

ayrıca koca KKda "ben büyük oğlumu diğerlerinden çok seviyorum,bazen ayrımcılık yaptığım oluyo" diyebilen babayiğit çıkmaz

Kimse çocukları arasında ayrım yapmaz, 10 tane de olsa aynıdır, ama sorsan birçok insanın kayınvalidesi eşini de değil de kayınbiraderini/ görümcesini kayırır her ne hikmetse

:)) güldürdünüz beni.. zaten çok düşünen mutlu olamazmış ya.. bu kesinlikle kuruntu değil.. benim davranışım yüzünden evladımın kalbinin acıması ne kadar büyük bir acıdır..

:)) güldürdünüz beni.. zaten çok düşünen mutlu olamazmış ya.. bu kesinlikle kuruntu değil.. benim davranışım yüzünden evladımın kalbinin acıması ne kadar büyük bir acıdır..

İşte sen bu kadar ince düşündüğün sürece, öyle bir sorun ile karşılaşacağını sanmam.
Bence içini rahat tutmalısın

Rabbim cümlesinin evladına sağlık sıhat versin inşallah...

Her evladın yeri ayrıdır. Bu düşünceyle 2. çocuğu düşünmemek saçma olur. Çünkü ilerde ne yaşayacağını bilemezsin..
Ayrımcılık yapan aileleri görüyorsan onlara bak "neler yapmamalıyım" diye düşün. Böylece herkese örnek bir aile olabilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…