Aslinda normal olani ayrimcilik yapmamaktir. Böyle bir sey ikinci cocugu düsünmemek cok sacma bir neden...Bazi ailede malesef bu ayrimcilik var... birileri daha cok seviliyor...
Evlat bu başka bir şeye benzemez.Ayrımcılık aklına bile gelmez,10 tanede olsa hepsinin sevgisi aynıdır değişmez.
düşünsenize en sevdiğiniz en değer verdiğiniz anneniz veya babanız ayrım yapabiliyorsa siz neden yapmayasınız? evet çok sağlıklı bir düşünce olmasada adeletli olabilmeyi herşeye değişebilen bir insanın bunu düşünmesi çok da kötü olmamalı.. ya ben de öyle olursam diye..Ayrımcılık yapanlar vardır elbette
Ama bunun için 2.çocuk düşünülmemesi biraz hastalıklı bi düşünce
o zaman ayrımcılık yapabilen aileler ayrım değil de bazı evlatlarına sevgisini daha fazla mı gösteriyor?
Her evlat çokkk sevilir. Ama bir yakınım şöyle demişti.
Hepsini çok seversiniz ama bazen huyundan, suyundan, davranışlarından ötürü birine kendinizi daha yakın hissedebilirsiniz.
e işte birine yakın davrandığınızdan dolayı diğeri ile de aranızda uçurumlar açabilirsiniz..
Ayrımcılık yapan anne - babalar malesef ki mevcut.
Bunlardan bir tanesi benim kayınvalidem, zamanla karşısındaki ayrım gören çocuk bunu algılıyor ve sonrasında herşey sarpa sarıyor.
Fakat bu ayrımcılık kişinin elinde birşey.
İnsanlar malesef ki bazen işine geldiği gibi davranmasını biliyor.
"Ayrımcılık yapar mıyım acaba?" diye ikinci bir çocuğu düşünmemek, düşündürücü bir soru.
Şu an evli değilim ve çocuk sahibi değilim, ama bir bayan olduğum için çocuklar bana göre eşsizler.
Kaldı ki ben kuzenlerimde dahi ayrım yapamıyorum, birini kayırıp diğerini sevememezlik yapamıyorum.
İnsan evladına nasıl bunu yapar, benim mantığım almıyor?
Önemli olan sizin karakterinizin ne olduğu ve eşinizin bu konuda nasıl tavır sergileyeceği.
O yüzden eğer "ben kendimden eminim" diyebiliyorsanız neden ikinci bir çocuk sahibi olmayasınız?
Bence en çok bunun üzerine yoğunlaşmanız gerekir.
Hayırlısı olsun[/QUOTE
çevremde kişiliğine, karakterine hayranlık duyuduğum ama evlatları arasında ayrım yapan kişileri görünce evladımı çok sevmemden dolayı acaba olmadığım zamanlar olmuyor değil.. böyle birşey yaparsam veya evladım hissederse bu yükün altından nasıl kalkarım..
sen şimdiden bile bu konuda tasalanıyorsan yapmazsın,hiç dert etme
ayrıca koca KKda "ben büyük oğlumu diğerlerinden çok seviyorum,bazen ayrımcılık yaptığım oluyo" diyebilen babayiğit çıkmaz
:)) güldürdünüz beni.. zaten çok düşünen mutlu olamazmış ya.. bu kesinlikle kuruntu değil.. benim davranışım yüzünden evladımın kalbinin acıması ne kadar büyük bir acıdır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?