ayrımcılık olur mu?

İkinci çocuğuma hamile kaldığımı öğrendiğimde müthiş bir suçluluk kaplamıştı içimi. Sanki kızıma ihanet ediyordum. Onun sevgisinden çalıp doğacak olan çocuğa verecektim. Ama zamanla geçti bu his. Doğumdan sonra eve geldiğimizde tekrar aynı hisse kapıldım. Kızımın yüzüne bakamaz oldum. Ağladım, ağladım. Kızım şimdi 10 yaşında oğlum 7. Evlatlar arasında ayrım olmaz elbette. Evlat bir eldeki parmak gibidir derler. Hangi parmak kesilse verdiği acı aynıdır.

Ama şuna da şahit oluyorum kayınvalidemler evlat ayrımı yapıyor (malum parasal mevzular)

evet siz benim düşüncelerimi yaşamış ve bunu aşmış bir insansınız.. siz bireysel olarak evlat ayrımı olmaz diyorsunuz ama kayınvalideniz yapabiliyor.. yapılıyor. ama ben inşallah o sınavı aşıp adeletli olabilenlerden olurum..

2.çocuğuma hamile kaldığımda kendimi çok kötü hissetmiştim.sanki oğlumun sevgisi bölünecekti,onu ihmal edecektim.ama hamileliğe alışınca ve zaman ilerledikçe böyle olmadığını anlıyorsun.
tabii bazen çocuklar kıskançlık yapabiliyr,küçük abim büyük diye her imkanı ona sağlıyorsunuz diyor.(halbuki abisi sayesinde o birçok şeye arkadaşlarından önce kavuştu)
büyükse küçük diye hep onu koruyorsunuz diyor.(halbuki ilkleri hep onunla yaşadık.ona belkide daha fazla ihtimam gösterdik)

demekki sende kaynana olunca ayırım yapacaksın kuzum

Her evlat çokkk sevilir. Ama bir yakınım şöyle demişti.

Hepsini çok seversiniz ama bazen huyundan, suyundan, davranışlarından ötürü birine kendinizi daha yakın hissedebilirsiniz.

Ailemden hiçbir zaman ayırım görmedim kardeşim ve benimle ilgili.
Bu söylenene hak veriyorum,
bazen benim huyumdan dolayı annem bana,
başka bi özelliğinden babam kardeşime yakın olabiliyor,
ikimizde de "acaba onu daha mı çok seviyor" gibi bir düşünce hiç oluşmadı.
Ben 28 kardeşim 24 yaşında kız.
Allahıma çok şükür ki, kardeşim dünyaya gelmiş, iyi ki de gelmiş. O benim en değerli varlığım, dert ortağım, arkadaşım.
(Nişanlımın ailesinde vardı böyle bir durum, resmen kayırırlar söylerlerdi, çok da belli oluyordu zaten)

belkide bizim ayrımcılık dediğimiz şey çocuklarınızın dile getirdiği önceliklerdir.. ayrımcılık yapılmıyor diyen çocuk varmıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…