Aysonu Kizlari 2008

nunişcim bende buseye 3 aylıkken ek gıda vermeye başlamıştım çünkü 2 aylıkken 1.250 gr almıştı 3 aylıkken 900 gr almıştı dolayısıyla kilo alımı bira düşmüştü o yüzden başladık zaten doktor kilosuna bakar eğer düşüş varsa bence verebilir ek gıda ama doktorlara bakarsan ayda 500 gr kadar alırsa bile ek gıda vermiyorlar 500 gr ın altına düşerse veriyporlar bizde öyle olmuştu bana doktor şimdilik gerek yok demişti ama ben verdim çünkü benim sütüm baya azalmıştı vermek zorunda kaldım

süt azalırsa mama veriyorlar fatoscum direkt ek gıdaya gecilmiyor diye biliyorum.zaten baslarda oyle azalan sutu karsılayacak kadar mıktarda verılmıyor once tatırmayla sonra 1-2kasıkla baslayıp giderek arttırıyorsun.
sen biraz acele ettin herhalgamyoncuiremsu

benim de sutum azalmıs gibi geliyor diye gecen birkac gun sagıp biberonla verdim bir sagmada 150cc rahat cıkıyor masallah ama emince sanki az emmiş doymamıs gibi geliyor bana..bir de emerken biraz oyun oynuyo durup yuzume bakyo agu auuuuuvv konusuyor sırıtıyorkaydirigubbakcemile3 hafiften dalga gecme durumu var yani soyle doyana kadar emmio sonra bidaha istiyo bebegi al yerine koy al koy benim de canım sıkılıyyyyyyyy
biberonla daha rahat geliyo ama oyle devamlı sagmak da iş cıkartıyor insana..
neyse cok konustum basından beri sevmedim zaten su emzirme işini
6ay dolsun da soyle doya doya bıseyler yedireyim istiyorumhihoyyyt

nuniş ek gıda derken bende mamayı kastettim milıpanın kaşık mamalarından veriyodum azar azar tarifteki kadarda katı yapmıyordum
meyra uyanık kız işte süt göğsünden azar azar geliyo ama biberondan gelince fazla eziyet çekmeden hapu hupur yutuyor işte daha senin göğsünle uğraşırmı biberon daha kolayına geliyor eee naparsın zamane bebeği işte

selam kızlarr ben gene kimseler yokken geldim maleseff akşam yemeği kızın yemeği derken zaman geçti gitti işte şimdide kızın mamasını hazırlıcam bi bakem dedim kimseler varmı diyee e gelirim sonra gene

sütün yettiği sürece ver 6 aya kadar canım 4.aydan sonra meyve püresi veriyor dr zaten bizimki öle yaptı biz 1.aydan sonra mamaya az az başlamıştık 4.ayda sadece mama ile devam ettik biliyorsun ama 5.ayda muhallebisine başladık pirinçli mamalar varya milupa hero baby bebelac vss onlardan sevdiği birini bul yada sen seçç benimki milupayı sevmedi herobaby ile devam ettik 5.aydan sonrada 1 yemek kaşığı hergün kendi mayaladığımyoğurttan vermeye başladım dr demedi ama bize ben dedim dr 6. ay dolunca ver dedi bize 1 yemek kaşığı ile başladık her hafta arttırıp devam ettik şuan 1 öğünde 3 yemek kaşığı yoğurt ve bebe bisküvisi katarak tabii veriyoruz biz sebze çorbasınada başladık 5.aydan itibaren dr verdi listeye göre verdik az az verip arttırıyoruz bu ay tavuk ve köftede verdi bize öle yanii ama seninki ufak daha anne sütü kafiii yanii

maşallah var işte kız sen merak etme meyra emince daha çok geliyor süt inşallah sütün kesilmez uzun süre verirsin en azından 1 yaşına kadar devam etse zaten eklerle günde 2 defa ancak emer ozaman ama daha sağlıklı olacağı kesin anne sütü ile 4 ay dolmadan bişii verme bencede ama 4 aydan sonra parmak ucu ile yemeklerin tadına baktır mutlaka damak tadı gelişsinnn

he kızlar bide aklınızda bulunsun kaşık mamasına geçince kaşığı doldurup vermeyin ağzına çay kaşığının mesela yarısı kadar verin her seferinde bizimki biberonu bıraktı malesefff gece uykuda sadece 2 defa mamsını verebiliyorum sabah erken kalkıyor ve biberon mamasını kaşıkla vermek zorunda kalıyorum bazen gece bile uyanıp biberondan yemeyince iki saat kaşıkla veriyorum mecburen başta hatalı davrandım ah salak kafam ahhh neyse aklınızda bulunsun neyseki biz eklere başladığımızdan gündüz zaten kaşıkla veriyorum mamaları çorbayı yoğurdu da rahat ediyorum biberon maması gece ve sabah erken verdiğimden gece uykulu uykulu bide kaşıkla uğraşıyoruzzz

misafirrr ula çimsunnnnnnnnn nuriş senmisun yada birsoşşşşş kızzz gelmiş yazmışsın bugün inşallah hakkında hayırlısı canım arkadaşım bebişler sağlıcakla gelsinlerde erken geç artık allaha kalmışş

yahu bu dana simdi 200cc sut icti hala elini yaliyor yaaa daha olsa icecek:1shok:
yuh artik hicros netmeli acepkaydirigubbakcemile3

evet canim simdi 4.aya giriyoruz simdi birsey vermeyip ay bitiminde tattirmaya baslarim diyorum ben de..
biberon mamasi nasil kasik mamasi nasil oluyorr???kasik mamasi hazir mama biberon mamasi su ile karistirilan mi oluyor
bu konuda hic bilgim yok
bakk dedim ya bu az emiyor diye karni acikiyo sık sık .bugun huysuzlandı butun gun..sımdı 200cc ıcınde keyfı yerıne geldı.napayım acaba ben yaa sureklı sagıp vereyım mı ne kadar ıctıgını bılırım barı..ya da arada mama mı versem ne dersin??
bunu da bir sorayım dr a..azcık emip bırakıyo yıne acıkıo mama vereyimmi diye..

sağma canım sütün olduğunca sen emzir sağımca süt azalıyor zaman geçtikçe heleki sütün azsa hepten gidiyor sen hep emzirr o zaten sütün az ise ağlar göğsünle kavga eder bişekilde anlarsın doymadığını emerken yutkunuyorsa problem yok kaşık maması da biberon mamasıda su ile hazırlanıyor canım biberon maması milupa veriyorum ben ama reflü nedeni ile milupa AR kullanıyoruz bz böle de devam edecek sulu yemek yasak b,ze meyve suyu bile içemedik düşün yanii hep püre şeklinde cam rende den geçirip veriyorum meyvesini armut la başladık elma portakalı yarım olarak armutuna katıyorum mesela dr öle dedi havuç zaten çorbaya katıyorum ama arada bebe bisküvisini içine ezip ile veriyom meyve yerine bazen kaşık mamasıda hero babay organik pirinçli var ondan veriyom ben bazen arada pirinç unu ile muhallebi yapıyorum öle değiştiriyorum işte seninkide inşallah iştahlı olurda hep benm gibi çekmezsin ceylin hem iştahsız hem reflüden dolayı en fzla 120 cc yiyebiliyor çorbada olsa yoğurtta olsa mama da olsa yanii düşün o nedenle biz hala 2,5 saatte bir veriyoruz mamasını bazen muhallebiyi 150 cc yapıp veriyorum bazen ozamanlar 4 saat bekliyorum işte diğer öğün için fazla mideyi doldurmayalım diye çorbayı mesela bir su bardağı kadar içiyor arada çorba vereceğim zaman en az 3 saat aç kalmasını sağlıyorum çok yesin diye ama subardağı derken ufak yani ölçtüm su ile 160 cc alıyor suyu o kadar çorbada yeterli yani dr öle dedi bize gittikçe arttırıcaz mama saatini 5 saate ama nasıl bilemiyorum dr zorlamak lazım biraz alışsın dedi ama yavaş yavaş tabii sen emzir hep hiç ara verme

bu arada mama verme o canı okadar istiyor diye emiyor mide azalınca hemen yerini doldurmak istiyor veya emzik niyetine emiyor yani acıktığında daha fazla emer hem sen ne zaman isterse ver ceylin saat başı emiyordu bazen yarım saat ara ile emiyordu mesela ama bir ara bi baktım emerken lok lok etmiyor yutkunmuyor ve o dönem hep ağlıyor huysuz oluyordu o zaman dr sütümü sağıp baktı 4 saat önce emzirmiştim o halde 80 cc çıktı düşün o nedenle mama verdi bize ek olarak ve 1 öğünle başlayıp arttırmaya devam ettik ihtiyacına göre ve sütüm malesef gitti yapmadığımda kalmadı biliyorsun ama nasip değilmiş işte 4 aydan sonra hiç vermedim ben anne sütü maleseffsenağlama

zayıflamaya çalışıyorum kızlar hem yemeği kestim hem spor yapayım diyorum ama sporu da dieti de pek düzenli yapamıyorum sadece hergün sabah öğlen akşam yeşilçay içiyorum bakalım faydasını görecekmiyim haftaya başka çaylar deneyeceğim zayıflamama yardımcı olacak formül çaylar buldum bakalım artıkk inşallah vericem bu kiloları yoksa gardrop hepten yenilencek hiç bişeyim olmuyor bana yawwww senağlama yeni kıyafet te almak istemiyorum yoksam hepten kalırım böle dobiş dobişşşşsenağlama

kızlar selammmmmmmmm
dırım cım ne yaptın sancın başlamış gene hayırlısı yaaa

nuray ben 1 yaşına kadar emzirdim almişi
6 aydan sonra meyva ve kaşık maması sebze çarbası verdim ama akşam gece emzirdim
1 yaşında direk kestim gece süte döndük

ama şu bir gerçekki mzirmek üyük rahtlık:)

adetmin 15. günü gögüslerim çok acıyor ve kasıklarımda sancı
benim yumurtlama günüm 9. gün
sanki yeniden adet olucam
keşke hamiş olsam

adetmin 15. günü gögüslerim çok acıyor ve kasıklarımda sancı
benim yumurtlama günüm 9. gün
sanki yeniden adet olucam
keşke hamiş olsam

inşallah canım inşallah hamişsindir bakarsın 1 hafta sonra HAMİŞİİİİM diye gelirsin buraya allahın izni ile:Saruboceq::Saruboceq:a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…