Aysonu Kizlari 2008

cnm fitil felan vermedi doktor doktora sormadan almak istemiyorumm

bugün cnm iş yapmak istemiyor esasında ev süprülcek yemek yapılacak aman yaa iş bitmezzzzzz

feko insallah bisey olmaz canim yaaa o kadar da beklemis ablan bu bebisi
kizz neler yapiysiniz siz oyleee
icinizde en ise yaramz garu benim herhaldelikafadulden

dirim biz de dun baya gezdik herkes meyrayi sevdi seninkiler ikiz olunca dha da dikkat cekiyo tabi nazarlik taksaydin kusum hehe
biz nazar boncuklu bilezik taktik kucuk hanimazemuszemus inanmam ama olsun gusel durdu hehe

annem sabah sabah firladi yineee canı sıkılıyormuşşşşşşş
nasıl eyleyecegiz bu kadını saşırdım bennn her gun de bir meşgale bulamayıskii
kuzenim mesaj atmıs yarın geleyim mi diye
annemi aramıs bugun gelcem demiş
ne ediyor anlamadım bir arayayım bariii

bugun minişe ilk kez kahvaltı verdimmm
hihoyyyt
6 ay dolsun diyordum ama dayanamadım 2 haftadan bişe olmas ancak alışır zaten
sabahları biberonla sutumu iciyordu rahattı.aç karnına kaşıkla yemek zor geldi mızıkladı azcık aglastı ama hepsini yediiicokacimcoook

o nazar bocuklarının nazarı engellediğini bende sanmıyorum en iyisi dua ben onlardan fayda gördüm

kuşum hoşgeldin anana yapılacak bişey yok sal gitsin gezsin kadın sana sarmasında

kuzen sabah sabah mı gelecek .......

cnm senin koca sebze yemezmiş sen ndedn koyasınki dolaba biz taze bezelya domates vs. koyuyoruz benim börekler acil misafirler için kuşum bu ara kalmadı alıp yufka yapmak lazım millet dolmaları koyuyor ama derindondurucu yok bende o kadar....

kızına ne yedirdin kuşummmm?....çocuklar yokken siz buradan mama tarif ederdiniz ben anlamazdım ...allahım ben yapabilecekmiyim derdim..şimdi mama işini çözdük ek gıdayı yapabilecekmiyim diyorum.....biz 4 ayda geçecez sanırım kuşum nasıl oluyor nasıl başlanıyor ...benim ebe olan bana tarif etti ama biraz meşakatli diyorki ilk sebze çorban
yarım patates yarım havuç içinde tuz yok biraz zeytin yağ haşla diyor yedir yarın içine biraz bezelye .öteki gün bir ıspanak yaprağı ...yani hergün bir sebze arttırarak yapacaksın mamadan yoğurt mayalayacaksın hergün....sonra bana cam rende verdi meyveleri burada rendele ver dedi yaza geliyor ek gıda şeftalı ver çok iyi olur dedi....gözüm korktu açıkcası

canım herkes farklı soyluoyr
biz,m ebe de meyve suyu ve yogurt ile basla demişti
bazı doktorlar sebze corbası ile baslamanın daha iyi oldugunu soyluyorlar cunku sonra sebze tadı itici gelebilirmiş..
sen sanırım 4 ay dolunca baslarsın sadece anne sutu alınca 6 ayı beklıyorlar yoksa 4 ay.ben sadece anne sutu verıyordum ama son ay az kg alınca basladım.aslında yine de kilosu fazlaydı ama cepten yemesin istedim..iyi de oldu cok kişiden duyuyorum burda 6aydan sonra da alıstırmak zor oluyormus.
4ay dolunca yavas yavas baslamak en iyisi bence.simdi benim miniş herseyi yiyor.tek kahvaltı kalmıstı ona da bugun basladım...

ben ilk once bıkac cay kasıgı elma suyu ile basladım..aynı gun 60 cc kadar da sutlu pirincli kasık maması verdim..
yavas yavas meyve suyunu artırıyorsun..sonraki haftalar da baska meyveler denıyorsun ama sırayla..
ben meyve suyuyla pek ugrasmadım evde yaptıgım cam rendeden rendelenmiş pureyı yemedı..hazır kavanoz mamalarından verdim meyveyi..
15 gun fılan bunlarla gittik meyve puresı ve tahıllı kasık maması
sonra sebze corbasına basladım bıkac gun sonra da yogurda basladım.hepsıne aynı anda baslanmıyo zaten..yemıyor versen de..
sebze corbası az kabak havuc patatesı rendeleyıp kaynat.tel suzgecten gecır suyunu al..ıcıne ırmık koy kaynat icir..birkac gun boyle git.sebze suyuna alıssın.sonra tel suzgecten gecırmeden direkt blenderdan gecirip corba yap..icine pirinc ve irmik at..azcık da zaytinyagı..

arasıra da püre olarak vermek gerekiyor puturlu de yıyebilmesi icin..ama bunun icin acele etme ögürme geliyo cocuga..1 ay filan corba olarak yemesi daha ıyı.zaten blenderdan gecırıp ırmık ekleyınce kıvamlı ve koyu oluyor..

haaa kusum bir de hergun farklı bir sebze konmaz
bazı seyler alerji yapıyor onu anlayabilmek icin birkac gun aynı seyı yedırmek daha dogru..yer yemez anında olmuyo ..benimkine yeşil biber cok fena alerji yapmıstı mesela..birkac gun aynı sebzeyi yesin farklı tatlara alıssın..o da onemli
kahvaltı olarak
100cc anne sutu icine(veya devam maması) 8 tahıllı kasık mamasından 2.5 kasık koydum cok az cavdar ekmegi didikledim.yumurta sarısının 1/8i.2 cay kasıgı pekmez 2 cay kasıgı labne peyniri cok az tereyagını karıstırıp bulamac haline getirdim
bol tahıllı ve besleyici kahvaltınız hazırzemuszemus

Evet kusum karısık yaa resmen mınıŞın bogazına calısıyorum hehe
sut sag corba yap yogurt mayala sımdı de sabah sabah kahvaltı hazırladım..bı tek meyveyı hazır verıyorum ıste..o da sırf onu yedıgınden
sımdı de corba saatı bak ısınıo onu yedırecem

kuşum gettim dedin bende gettiydim kimse yok diye geldin dimek

evet karışık ama ne işler yapıyorum bunu yapamayacam zamanı gelsin düşünürk uygularıkk hehhe

birsen paşalara nazar değmesinden korkarsanız nazarda var zaten dışarı çıkmadan dua edip çık canım hiçbirşey olmaz ALLAHIN İZNİYLE İNŞŞŞŞ

fake cnm kaç aylık ablan geçen düşüğünde araştırma yapmadılarmı

kan pırtılaşması olabilirmi

şimdi bende birsenin dediğini diyecektim
evet düşüklerin araştırılması lazım inşallah bişey olmaz canım

kızlar yawww ablamın bir kızı var geçen sene bir tane düşürdü işte drlarda birşey söylemedi ama pıhıtılaşma sorunu sonradanada olabiliyomuki yawwww zaten yine olursa bakıcaz çaresine artık ama inş hayırlısı olsunnnn
şimdiki 5 haftalık pembeydi akıntısı kahverengiye dönmüş buda beni korkutuyoooo

bırsos bıse gelmedı bana kusum bıdaha yaz
ben cıkıyorum sımdı az sonra gelırler bılgısayarı kaldırayım oglu canavarın tekı gorur gormes saldırır
opuldunuz aksam gelırım ancak

nuriş yazdım kuşummmm

offfffffffffffff kızlar ne yapacam yaaa ömer kabız değil ama kakası püre gibi mıçamıyor çocuk deli olacam şuan ıhh ıhhh diyor masj yaptım yok zeytinyağ ile popsunu ovuyorum yokkk yüz üstü yatırdım azcık sustu ama ıhlıyor yaaa.............

fake pırtılaşma sonradan olabilir hicroşunda kızı vardı ama sonraki düşükler bundan sebep oldu

ceylinde iğne kullandı o cnm araştırsınlar kahveye dönüştüyse hemen düşük önleyici iğne olsuun

kızlar geçmişi okumaya çalışdımda amanın uzun uzun gözlerim yoruldu:))))

drımım bak canım sana tavsiyede bulunayım mamadan önce ılıkdan birazdaha çokca su içir biberondan acaip iyi geliyor denemeni tavsiye ederim yada poposuna biraz kulak çöpüne yağ sürüp makat bölgesine sür oda iyi geliyor birde yardım et yapamıyorsa kaldır bacaklarını parmaklarınıla aç biraz bak oda iyi geliyor başkaa yağ içirmeyi denemedim sen denemişsin oda iyi gelir sanrıım birde kekikmi ne diyorlar hşiç denemedim....

yaw drım sen ne yapıyon yaw allah nazarlardan korusun baya hareketlisin canım....

ya birde bebekleri tek başınamı yıkıyorsun anlamadım bunu..ben daha tek başıma yıkamadım hep eşimle yıkıyorum...yıkıyıncaya kadar canım çıkıyor ağlıyor ağlıyor ay zor yıkyorum ...babası su dökmesi yıkayamam biraz daha büyüse yıkarım ama daha çok minik.... eğer tek yıkıyorsan maşallah canım valla helal olsun sanaa....:))

drım birde canım sen kaç haftalık doğum yapmışdın ...ne zaman 40 haftayı dolduruyordu normal de...ona göre düzeltilmiş yaşını hesaplayak kız:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…