Az akıl lazım önümü göremiyorum.

utopian

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
362
402
53
34
İki yıl aradan sonra kadınlar kulübü şifremi hatırladım.Etrafımda danışabileceğim kimse yok ( olanlarda aynı konuyu dört yıldır dinlemekten sıkıldı sanırım.) Ben yaklaşık dört yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum ama bu süreçte yaşadığım her şey çok fazla gibi. 3. tüp bebek deneyimimde 2. şiddetli OHSS yi geçirdim, bu seferki cehennem gibiydi 15 kilo su topladım, karnımda hala asit birikintisi var ve ciğerlerimin altında su biriktiği için nefes alamıyordum. (ciğerlerimin altından girerek sıvıyı tüple boşalttılar.) Doktorlar durumumun ciddi olduğunu hayati riskimin olduğunu söylediler bu yüzden annem bir sonraki tüp bebeğe karşı.

Zor durumdayım, psikolojim iyi değil.Doktorlardan, iğnelerden,ilaçlardan çok sıkıldım ama başka çarem de yok.Bebek istedikçe acı çekiyorum.İki sene önce ikinci tüp bebek tedavisinde hamile kaldım, hastane de sekiz gün ağlaya sızlaya kanaya kanaya dua ede ede yattım düşmesin diye onuncu haftada kaybettim. Aylarca depresyon tedavisi gördüm.

En çok canımı acıtan şeyse ben artık neden bu kadar acı çektiğimi bilmiyorum.Eşimi eskisi gibi sevemiyorum, onu suçluyorum kendimi suçluyorum bana dokunmasına tahammül edemiyorum çoğu zaman.Beni transferden sonra niye bırakıp tatile gitti ? Ben düşük yaptıktan sonra niye karşımda yeğeni ile saatlerce top oynadı ? Niye beni avutmadı? Niye hala umrunda değilmiş gibi davranıyor ?Annesi benim yanımda yeni doğum yapmış yada hamile kalmış ne kadar kadar kadın varsa listesini yaparken neden bişey demiyor? Bu insanlar benim altımdan hasta bezlerini aldılar,iç kanama geçirdim tepemde ağladılar nefes alamadım çaresiz kaldılar.Dört yıldır kanımdan kan canımdan can verdim elimden geleni yaptım neden hala bebeklerinden şikayet ederken canımı yaktıklarını fark edemiyorlar ?

Koca ve kayinvalide kisilikleri bir kadinin bu yolda çektiklerine ne kadar ortak olabilir.İste cevabı.Empati dahi yapmaya yanaşmıyorlar.Duygularıniz koreldiyse herseye bi ara verin .Tedavi işlerini de rafa kaldırın bi süre.İyi olun,iyi hissedin.Çektikleriniz üzücü gercekten.

Ne diyeceyimi bilemedim, ALLAH yardimciniz olsun.
Okurken cok uzuldum, insALLAH en kisa zamanda ALLAH size hayirli evlat nasip eder.
Bir arkadasimin 7-8 yil sonra cocugu oldu ( tup bebek )

Vardir her şerde bir hayir, vardir zamani.
Erkekler bizim gibi duygusal degildir, bi de 4 yildir sizi boyle uzgun gorduyu icin alismistir bu durumunuza, oyuzden ciddiye almiyor.
Kv-nizi de takmayin, klasik kaynana.
Rahmetli komsumun kv-si neler derdi, tavuk bile yumurta veriyor sende bir sey yok ama, tavuk kadar degilsin, tavuklari yedirme yumurtadan kesilirler filan derdi kiza, uzerdi
Kv-lerin cogu bencil, umursamamaya calisin lutfen.

Annelik çok ama çok degerli bunu kabul ediyorum. Ama Allah in verdiği canda değerli değil mi ? Size emaneti neden böyle hor kullanıyorsunuz.
Bazı anneler karninda büyütür bazı annelerde kalbinde büyütür yavrularını. İkincisi hep daha kutsal gelmiştir benim gözüme. Birşey olmuyorsa olmuyordur. Allah'tan hayırlısını dileyin. Size en büyük armağan sağlığınız ona sahip çıkın. Anne olamaya bu kadar tutkunsaniz annesiz bir meleğin elinden tutun

Şart mı bu kadar bu iğrenç dünyaya çocuk getirmek canım be ...savaşlar ihanet ler yalanlar cinayetler inan ben tek çocuk ile kaldığım için o kadar memnunum ki anlatamam. .zamanında olmuş Allah ömür versin de şu anda asla cesaret edemem...annen tabii ki istemez sizi düşünür önce ben de olsam oyle olurum..belki de vazgeçmek yanlıştan dönmek için en iyisidir. ..herkesin illa çocuğu olacak diye birşey yok...kayınvalide kişisi ve es kişisi bunu anlayamaz ve damarına basar ...SEN AĞLAYINCA GULENLERI SEVİNDİRME arkadaşım. ..is olacağına varsın. ..hayır olandadir de geç ...

Eşin de senin gibi hayatının merkezine koysa sen çokkk daha mutsuz olurdun. Demek ki seninle çok mutlu. Hani çocuk olsa da iyi olur modunda. Öbür türlü olsa o yük ağır gelirdi sana. Ayrıca pko luyum en şiddetlisinden. İlk oğlum 5. Yılımızda doğdu. Sonra üçüzlerim 2016. 4 düşüğüm var en büyüğü 3 aylık. Ağır ohss geçirdim. 3lü doğduğunda 38 dim. Dur bklım daha sen plan yaparken, yaradan neler yazdı alnına

Kendinizi bu kadar paralamayın eşiniz rahat tabi olan size oluyor.sizin kadar acı çekmemesi normal.biraz canınızın kıymetini bilin.

Söylemesi kötü fakat ben bile bunaldim bu yazdiklarindan.
Yani etrafin, hele sen nasil kendini his ediyorsunuz tarif edilmez bence.

Evet çoçuk istemen normal fakat sen artik çok agir takinti yapmissin. Esinin yaptiklari hiç dogru degil fakat bu senin takinti yapmann sonucumu bilemiyorum. Adamda artik bikmi olabilir bu takinti sonucu.

Obsesif bir sekilde çoçuk istemek, ne senin için iyi, ne o dogacak çoçuk için. Bu psikoloji ile anne olunmaz. Yani bunlar aci veren kelimele biliyorum fakat senin silkelenip, kendine gelmen gerek. Acilen psikolojik tedavi görmen gerek.

O beden senin değil sana emanet hor kullanmamalısın.Bu mesele sende takıntı Haline gelmiş önce psikolojini düzeltmek için yardım alman gerekiyor zira bir evlat sahibi olsan evladın için bu halinle verimli olamazsın.

Acınızı anlıyor ve paylasıyorum ama, kabullenmek mutluluk biliyor musunuz?

Bazımız anne olamayacağız olmayacağız. Bazımız evlenemeyecegız hıc. Bazımız kotu adamlarda ziyan olacak bosanamayacagız. Bazımız evlatlarımızla sınanacagız.

Bı nokta var, oraya gelindiğinde vazgeçmeyı bilmek lazım. O noktadan sonra ısrar, delirtir.

Ablacım sizin durumunuz takıntı haline gelmiş artık. Takıntı haline getirmenin pek çok sebebi olabilir ancak sırf çocuk sahibi olmak için kendi canını hiçe saymak gibi bir şey olamaz. Bazı şeyler olmayacaksa sen ne yaparsan yap olmaz. Zaten hayatta her istediğimiz şey gerçekleşmez. Alternatif yollar üretebilmen, üretemezsen de durumu kabullenmen ve buna göre yolunu çizmen gerekir. En yakın zamanda bir uzmandan psikolojik destek alın. Geçmiş olsun.

Ölümcül hastanın yanında yarınlar konuşulmuyormu? Bekara nezaman evleneceksin denilmiyormu? Annesini kaybetmiş insanın yanında Anne övülmüyormu? Herkesin yaşadığı kendine zordur. Herkesin içinde depremler koparan bir yarası vardır. Senin derdin sana zor benim derdim bana. Derman kendinde. Dermanın kendin içinde. Kendini iyi etmezsen her tedavin Sana negatif geri döner. Önünde imkanların var seçeneklerin varken kendini çıkmaza sokmak kendine haksızlık değilmi? Bu can sana emanet. Emanete sahip çık kendine gel. İnsanların seni anlamasını bekleme. Anlayanlarıda üzmeyi bırak. Kendine acımayı bırak. Hayatını yaşa. Çocuk gelirse başının tacı olur gelmezse gizli duan olur.

Yakın zamanda çok ani bi şekilde babamı kaybettim. İnanın yanımda babayla ilgili konuşanlar, baba ile ilgili filmler diziler hepsi batıyo. Ama yapcak bişey yok ben bunu yaşıyorum diye herkes dikkat etsin bekleyemem bunu anladım. Herkes az çok biletler yaşıyo. Kocanız da sizin gibi bebek bebek takıntı yapsa daha mı iyi? Oda üzülğyodur ama kafasını dağıtıyo belli ki. Tepenize dikilip buda olmadı tüh tüh yapsa inanın daha çok canınız sıkılır. Sizde üzülseniz de başka davranmaya çalışın. Bazen durumu kabullenmekten başka çare gelmiyo elimizden. Kv yi boşverin bebek olsa başka bişey demeyecek mi ille bulur konuscak bişeyler. Allah yardımcınız olsun

Ya geçmiş olsun, çok ağır şeyler yasamışsınız. Ne denir bilemedim.
Eşinizin sizin kadar çocuk istediğine emin misiniz? Yoksa bunca yaşadığınız sağlık sorununa rağmen, ısrarla devam ediyor oluşunuz yüzünden size öfkeli olabilir mi? Umurunda değil gibi davranıyor demişsiniz, bu gerçekten kötü bir insan olması yüzünden mi acaba, yoksa bir korunma mekanizması mı? Çünkü can tehlikem var diyorsunuz ama hala çocuk çocuk diyorsunuz. Allah gönlünüze göre versin elbette ama siz sağlıklı olmadıktan, bedeninizi tahrip ettikten sonra, çocuğunuz olsa bile ona nasıl sağlıklı bir anne olacaksınız? Hem fiziksel, hem ruhsal olarak sağlam kalmanız öncelikli. Ama siz ikisine de sahip değilsiniz şuan. Eşiniz hakkında kafanızda oluşan tüm sorunları onunla paylaşın. Belki duymak istemediğiniz ama duymanız gereken şeyler söyleyecektir. Çocuk istemiyorum, seni istiyorum, yeter duralım gibi mesela.

Ben düşük yaptıktan sonra niye karşımda yeğeni ile saatlerce top oynadı ? Niye beni avutmadı? Niye hala umrunda değilmiş gibi davranıyor ?

Belki eşiniz de çok üzüldü ama sizi daha çok üzmemek için umrunda değilmiş gibi davrandı?

Belki artık tüp bebek denemek yerine bir bebek evlat edinmeyi düşünebilirsiniz. Hem daha fazla zarar görmeden sağlığınızı ve hayatınızı daha fazla riske atmadan anne olursunuz hem de annesiz kalan bir bebeğe anne sevgisi yaşatırsınız. Allah sağlıklı evlat nasip etsin. Gönlünüze göre olur İnşallah.

Oncelikle gecmis olsun ve Allah yardimcin olsun ben sana kucuk bi ornek verecegim sonrasinda da dusunmeni isteyecegim.
Abimin uzun sure cocugu olmadi tam tuttu hadi bismillah dedik 3,4 dusuk yasadi yengem. Evlilikleri devamli kavga gurultu. Be bi yuz gulmesi vs hic bisey yoktu. Yengem resmen psikolojik siddet goruyordu abimden. Ailecek abimle küstük, kiza etmedigini birakmadi diye..
Bu kuslulte duyduk ki yengem hamile kalmis, dogum yapmis..
Suan yeğenim 3 yasinda hem kendi hemde yengem halen psikolojik siddet goruyor..
Tek derdim yegenim tek dusuncem yengem abimi umursamiyorum bile...
Olmuyorsa zorlama, bunu soylemek kolay senin kabullenmen zor. Ama yapma.
Belki bu evlilikte cocugunla beraber cekecek zarar gorecektin belki de esirgeme kurumunda anne kokusu ile yanan bir bebege anne olacaksin...
Biraz kendini dinle, kalbini dinle. Yoruldun dinlen azicik sonra kararini ver
Evliligin ve gelecegin hakkında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…