• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az Kaldı Doğuruyoruz Kızlar... Ekim-Kasım 2025 Moms <3

ildenizece

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2025
30
13
3
26
Ladyler selaam, nasılsınız? Hepinize muhteşem zamanlar diliyorum!

Ben Ece. 26 yaşındayım. Bu yıl şubat ayında henüz senesi bile dolmamış evliliğimi bir de hamilelikte taçlandırdım. Ev, tam zamanlı bir ofis, yaz tatili derken bu zamana kadar iyi geldim. 29+4'ten bildiriyorum; buralar artık biraz sabırsız...

Gebeliğim nasıl mıydı? İlk haftalar zaten bir şey anlamıyorsunuz, var mı yok mu, kan mı versem test mi yapsam, eşime söylesem mi söylesem mi derken nihayetinde 6. haftada kalp atışını duyduk babymin. Heyecanlı günlerdi tabii. Taa ki o aksi kusmalar başlayana kadar... Tam 16 haftalık oluncaya kadar düzenli kustum. Bazen günde 4-5 kez. Günlerce evde yattım halsizlikten, bakın midem bulanmıyordu. Öyle bi'anda bir öğürükle kendimi klozetin başında buluyordum. Vallahi dışarıda da poşetsiz gezemez olmuştum. Çok tatsızdı çok! Neyseki bu dönemde 6-7 kilo verdim de zaten yeni evliliğin getirdiği o şişkoluk biraz gitti. Yoksa üzerine şimdiye kadar aldığım kilo da eklenseydi vay halime!

Sonra kusmalarım durdu. İnanır mısınız, sanki hayat yeniden akmaya başladı, gün ne kadar mutlu başlıyor nasıl güzel doğuyordu güneş... yeniden yaşama isteğim geldi. O zaman anladım ki altın çağ başlıyordu: 2. Trimester yani. Bu dönemde zaten havalar da ısınıyordu, biz kendimizi bir haftasonu ormana gezmeye, bir haftasonu yaylaya kamp yapmaya atıyorduk. Üzerine bir de sezon başında yıllık iznimizi kullanıp taaa en en erken rezervasyon diye geçen sene kasımda aldığım otel tatiline gittik. Ee hesap kitap yapıyoruz mevzu tatil de olsa! Dönüşte de egeyi turlaya turlaya geri kürkçü dükkanına geldik.

Arada pek bir şey olmadı, işe gittim geldim yattım... Bugüne kadar öyle devam ettim. Bugün baktım ki 30 hafta kapıda! E temizlik de şart... evi kim bilir ne götürüyor.. üstüne bir de kayınvalidem tutturuyor evini temizleyeceğiz daha senin diye. Yahu temizleyeceğiz de, ben sen varken yapamam işte bir şey be, içim rahat etmiyor başkasının yaptığı işten, bir de tepemde dikilecek olsa! Eyvah dedim Ece koş kızım, sen kayınvaliden damlamadan şööyle bi camlarını siliver, perdelerini yıka, halılarını topla yıkamaya gönder...

Bugün akşama kadar bunlarla uğraştım. Daha kapılar silinecek, koltuklar yıkanacak, hele mutfak, hele hele yatak odası, o bazanın altı o gardrop...

Neyseki iki hafta sonra yani 16 eylülde 32. haftada doğum iznine ayrılıyorum. 15 gün kalmış yani. 15 gün içinde bu temizliği bitirsem işte inşallah kayınvalidem fark etmeden, sonra izne çıktığım hafta bebişimin kıyafetlerini yıkar yıkar ütülerim. Gayrı doğumu beklerim. Oy anasının kuzusu.

Akşam akşam öyle bi yazasım geldi, dedim Ece herhalde bir sen değilsin hal bilen, bu durumda olan. Dedim en iyisi ben yazayım. Okuyan, aynı durumda olan olursa belki yazan olur, olmazsa da senin hikayen bi kenarda durur.

Hepinizi öpüyorum, sevgiler çıtır anneler!

Ayy evet az kaldı. Haftaya ben de 31 haftalık oluyorum. Ve geriliyorum…. Evden calistiğim için 32 değilde 38 e kadar çalışabilir miyim diye izin alacaktım ben de doktordan.

Ben de 29. Haftadayım benimde ev temizlenecek bayadır yazlık evimdeyim diğer evin baştan sona temizlenmesi lazım 😥🥰🥰

Ayy evet az kaldı. Haftaya ben de 31 haftalık oluyorum. Ve geriliyorum…. Evden calistiğim için 32 değilde 38 e kadar çalışabilir miyim diye izin alacaktım ben de doktordan.
Ay harikaymış evden çalışmak ya ben de biraz daha uzatırdım galiba öyle olsa, yani çalışmaya devam edeceksen doğumdan sonra bebişinle daha fazla vakit geçirmiş olursun🥰
Ben de 29. Haftadayım benimde ev temizlenecek bayadır yazlık evimdeyim diğer evin baştan sona temizlenmesi lazım 😥🥰🥰
Yardımcı olabilecek birileri vardır umarım ya, ben bi gazla başladım camları petekleri kapıları falan sildim harıl harıl 😅 o kadar uzun süredir hareketli bir yaşam tarzım yokmuş ki ertesi gün bütün kaslarım tutulmuş gibiydi😅

Hazırlıklarınız nasıl gidiyor, başladınız mı bitirdiniz mi 🥰 ben bütün alışverişi bitirdim diyorum tam alınacak bir iki şey daha aklıma geliyor, bitmiyor.... ☺️ Aynı haftalarda bile doğurabiliriz anladığım kadarıyla 29-30. haftalardayız üçümüz de🙃 bebişlerin cinsiyetleri neler, ben oğluş bekliyorum😍

Ay harikaymış evden çalışmak ya ben de biraz daha uzatırdım galiba öyle olsa, yani çalışmaya devam edeceksen doğumdan sonra bebişinle daha fazla vakit geçirmiş olursun🥰

Yardımcı olabilecek birileri vardır umarım ya, ben bi gazla başladım camları petekleri kapıları falan sildim harıl harıl 😅 o kadar uzun süredir hareketli bir yaşam tarzım yokmuş ki ertesi gün bütün kaslarım tutulmuş gibiydi😅

Hazırlıklarınız nasıl gidiyor, başladınız mı bitirdiniz mi 🥰 ben bütün alışverişi bitirdim diyorum tam alınacak bir iki şey daha aklıma geliyor, bitmiyor.... ☺️ Aynı haftalarda bile doğurabiliriz anladığım kadarıyla 29-30. haftalardayız üçümüz de🙃 bebişlerin cinsiyetleri neler, ben oğluş bekliyorum😍
Halledeceğiz bir şekilde bakalım ☺️ benim de oğlum olacak allahın izniyle 😊 bir biberon ile mama almak kaldı tamamladık herşeyini ☺️

Canlanalım kızlar 👏👏

Neler yapıyorsunuz ne durumdasınız 🙃 beni bu ara heyecan basıyor düşündükçe çok az kaldı gibi geliyor 🤭

Ben yarın 31 hafta oluyorum tam, sizin bebişler ne kadarlık olduu 🤩
Ay bana da bugün yarın doğurucam gibi geliyor aklım sürekli orada. Siteden çıkamıyorum. Ama belki daha 3 hafta var. Çok hızlı moda girdim şimdi de zaman geçmek bilmeyecek kesin 😂 ama çok heyacnlıyım duramıyorum 😅 35+2 bugün.

Kızlar temizlikleri yaparken dikkat edin. Temizliğini yapan doğuruyor valla 😂 doğum yakınlaşınca bir enerji geliyormuş herkes kalkıp evini temizliyormuş hatta yuvalama diyorlarmış bu durumun adına.

38+4 ben ha doğurdum ha doğurcam :anneadayı: hamileliğim boyunca kendi evimi kendim temizleyememek beni gerdi strese soktu kayınvalidem sağ olsun teklif ediyor ama yaptığı iş içime sinmiyor sürekli takip edesim geliyor başında dursan bi türlü durmasan bi türlü hele ev temizliği bi kenara dursun bebeğimin ütüsü varsa ütüleyim der diye kaldırıyorum saklıyorum görmesin yani tek değilmişim Ece seni anlıyorum bu konuda :KK48:

38+4 ben ha doğurdum ha doğurcam :anneadayı: hamileliğim boyunca kendi evimi kendim temizleyememek beni gerdi strese soktu kayınvalidem sağ olsun teklif ediyor ama yaptığı iş içime sinmiyor sürekli takip edesim geliyor başında dursan bi türlü durmasan bi türlü hele ev temizliği bi kenara dursun bebeğimin ütüsü varsa ütüleyim der diye kaldırıyorum saklıyorum görmesin yani tek değilmişim Ece seni anlıyorum bu konuda :KK48:
Ayy aynı şeyleri hissediyoruz ya 🫠🫠 bebişin kıyafetlerini falan herşeyini kendim içime sinerek hazırlamak istiyorum, söylemiyorum ne zaman ne yapacağımı kendimi kötü de hissediyorum bazen ama... iyi biri seviyorum aslında ama kontrolcü biriyim işte benim işime kimse el sokmasın istiyorum 😶😶 doğurdun mu acaba gamze bu arada valla doğurmuş olabilirsin şu an, sağlıkla inşallah🤭🤭

Ay bana da bugün yarın doğurucam gibi geliyor aklım sürekli orada. Siteden çıkamıyorum. Ama belki daha 3 hafta var. Çok hızlı moda girdim şimdi de zaman geçmek bilmeyecek kesin 😂 ama çok heyacnlıyım duramıyorum 😅 35+2 bugün.

Kızlar temizlikleri yaparken dikkat edin. Temizliğini yapan doğuruyor valla 😂 doğum yakınlaşınca bir enerji geliyormuş herkes kalkıp evini temizliyormuş hatta yuvalama diyorlarmış bu durumun adına.
Yaa her temizlikte aklıma bu söylediğin geliyor acaba mı yaaa diyorum🤭😅

Ayy aynı şeyleri hissediyoruz ya 🫠🫠 bebişin kıyafetlerini falan herşeyini kendim içime sinerek hazırlamak istiyorum, söylemiyorum ne zaman ne yapacağımı kendimi kötü de hissediyorum bazen ama... iyi biri seviyorum aslında ama kontrolcü biriyim işte benim işime kimse el sokmasın istiyorum 😶😶 doğurdun mu acaba gamze bu arada valla doğurmuş olabilirsin şu an, sağlıkla inşallah🤭🤭
Ay hayır 39+5 olduk hala doğuramadım 🤭 sabaha kontrolümüz var bakalım doktorumuz ne diyecek :anneadayı:

Ay hayır 39+5 olduk hala doğuramadım 🤭 sabaha kontrolümüz var bakalım doktorumuz ne diyecek :anneadayı:
Sağlıkla alırsınız kucağınıza inşallah ayy çok heyecanlı ya ha bugün ha yarın derken 🤩🥰 ben 32 haftalığım daha şimdiden bi strese bi heyecan basıyor beni 😅 doktor diyor ki taş devrinden beri insanlar böyle ürüyor, o kadar zor olsa üremezlerdi😅

Sen nasıl hissediyorsun doğuracak gibi misin 🤭😍 biraz daha vaktin var gibi senin ama bebişin keyfine bağlı sonuçta biraz da 😅
İyiyim iyiyim. Hiç temizlik yapasım yok, yerimden kalkasım bile yok. Demek ki daha var doğuma 😂😂 bir ara biraz yoğun bir regl sancısı ve bağırsak hareketleri oldu ama geçti sonrasında. Daha idare edicez gibi duruyor 😁

Sağlıkla alırsınız kucağınıza inşallah ayy çok heyecanlı ya ha bugün ha yarın derken 🤩🥰 ben 32 haftalığım daha şimdiden bi strese bi heyecan basıyor beni 😅 doktor diyor ki taş devrinden beri insanlar böyle ürüyor, o kadar zor olsa üremezlerdi😅
Aminn inşallah 🥰 hepimiz için güzel doğumlar nasip olsun bebişlerimize sağlıcakla kavuşalım 🙏🏻

G gamzeolc senin nişanım geldi yorumunu görünce kendimi bu konuda buldum😂 benim de cumartesi geldi ama hala doğurmadım. Devamında da farklı akıntılar gelmeye devam ediyor iki gündür, rutin akıntı olmadığından eminim baya jel gibi farklı.. parça parça gelir mi nişan diye araştırdım gelebiliyormuş. İki gecedir bel ağrılarım var ama devamı yok, zaten aslında hazır da değilim ama nereye kadar hazır olmucam dimi😂 37+5im bu arada.. oyyy nasıl doğurcam derdine düştüm valla yalan yok, deli cesareti alın beni sezaryene de demiyorum ama doktora 😂😂

G gamzeolc senin nişanım geldi yorumunu görünce kendimi bu konuda buldum😂 benim de cumartesi geldi ama hala doğurmadım. Devamında da farklı akıntılar gelmeye devam ediyor iki gündür, rutin akıntı olmadığından eminim baya jel gibi farklı.. parça parça gelir mi nişan diye araştırdım gelebiliyormuş. İki gecedir bel ağrılarım var ama devamı yok, zaten aslında hazır da değilim ama nereye kadar hazır olmucam dimi😂 37+5im bu arada.. oyyy nasıl doğurcam derdine düştüm valla yalan yok, deli cesareti alın beni sezaryene de demiyorum ama doktora 😂😂
Ya benimde aklımda öyle bi kalmış ki nişan gelince 2-3 güne doğururum dedim bi telaş sardı evi temizle çantayı kontrol et falan tık yok 😂 yalancı sancıların başlamış sanki senin ne güzel doğuma hazırlanıyor vücudun🥹 39+6 yım doktor el ile uyarı verdi de öyle sancım başladı benim yeni yeni bel ağrıları yaşıyorum zaman kısaldıkça da strese giriyorum valla 🥲 her şeyin zamanlıca yaşanması nasip olsun ya 🙏🏻 böyle yoga videoları oluyor ya orda duymuştum kendine güven, bebeğine güven, vücuduna güven, doğum normal bir süreç diye kendi kendime telkinde bulunuyorum ben☺️ artık deli cesareti mi analığın getirdiği gözü karalık mı bilmiyorum 😂

Back
X