- 15 Nisan 2021
- 2.918
- 1.400
- 83
- Konu Sahibi Dobra anne
-
Çokkk geçmii olsun Rabbim beterinden korusun çok şükür bişey olmamısMerhaba,bugün az kalsın havuzdayken basamaktan inince, aniden derin olan yere girdik bebeğimle.Hicbir uyarı da yoktu şikayet ettim sonrasında...Yalnizdik ve Allahtan oğlumda kollukları vardı ama yine de refleks olarak onu
tek kolumla suda tutma çabam bir yandan da kendimi suyun altından kurtarma çabam bunlar olurken de su yutuyor olmam beni çok kötü etkiledi sonrasında.
Bu arada yüzme biliyorum ama o an oğlumu bırakıp kendimi kurtarsam sanki oğlum da batacakmis hissi oluştu birden onu yenemedim.Cok kötü etkilendim gözüme uyku girmiyor.Allahima şükürler olsun bir şekilde merdivenin kenarındaki demirlere ulaştım da tek kolumla tutunup oğlumu köşesine oturttum ve suyun altından kendimi çektim.Bir kaç saniye daha geçse belki daha farklı olurdu herşey bu düşünceyi kafamdan atamıyorum.Bir süre havuz deniz dusunmuyorum, sizce bu şoku nasıl atlatabilirim.Sanirim oğlumun o an yanımda olması ve benim eyvah gittik biz düşüncem beni baya etkiledi.Allah'ima binlerce kez şükürler olsun ki iyiyiz.
Bence böyle durumlarda önce seri şekilde kendinizi o durumdan kurtarıp sonra hemen çocuğunuza müdahale edin, çünkü panikle kendiniz boğulurken aynı zamanda çocuğu kurtaramazsınız. En kötü kendiniz rahat nefes alır dışarı yardım diye bağırır, hemen çocuğunuza müdahale edersiniz. Diğer türlü hem kendi hem çocuğunuzun canı tehlikeye girebilir. Çok geçmiş olsun, havuz aman ne olcak deniyor da “panik” en olmayacak şeye sebep olabiliyorTeşekkür ederim yorumunuz icin.Kaç metre olduğu yazıyordu zaten boyum yeter buraya dedim diye girdim fakat direk merdivenin altinda bir yer vardı ki aniden derinleşen bir yerdi orayı bende anlamadım çıkınca o yüzden şikayet ettim ama evet hatanın en büyüğü bende sırf o havuzu da gösterdi diye çocuğum birazcık deneyelim dedim ama neredeyse canımızdan oluyorduk.Kolluklara da o sırada guvenemedim o psikolojiyle çocuk da suya batacak diye düşündüm o yüzden panik yaptım.
Çok geçmiş olsunMerhaba,bugün az kalsın havuzdayken basamaktan inince, aniden derin olan yere girdik bebeğimle.Hicbir uyarı da yoktu şikayet ettim sonrasında...Yalnizdik ve Allahtan oğlumda kollukları vardı ama yine de refleks olarak onu
tek kolumla suda tutma çabam bir yandan da kendimi suyun altından kurtarma çabam bunlar olurken de su yutuyor olmam beni çok kötü etkiledi sonrasında.
Bu arada yüzme biliyorum ama o an oğlumu bırakıp kendimi kurtarsam sanki oğlum da batacakmis hissi oluştu birden onu yenemedim.Cok kötü etkilendim gözüme uyku girmiyor.Allahima şükürler olsun bir şekilde merdivenin kenarındaki demirlere ulaştım da tek kolumla tutunup oğlumu köşesine oturttum ve suyun altından kendimi çektim.Bir kaç saniye daha geçse belki daha farklı olurdu herşey bu düşünceyi kafamdan atamıyorum.Bir süre havuz deniz dusunmuyorum, sizce bu şoku nasıl atlatabilirim.Sanirim oğlumun o an yanımda olması ve benim eyvah gittik biz düşüncem beni baya etkiledi.Allah'ima binlerce kez şükürler olsun ki iyiyiz.
Yetişkinler için olan her havuz alçaktan başlayıp derinleşmiyor. Yetişkin bir insan olarak havuzu da hayatında ilk defa görmediğini düşündüğüm biri olarak havuzun derin olduğunu anlamamanız saçma olmuş. Çocuğun zaten kollukları varmış, boşu boşuna korkutmuşsunuz çocuğu da. Yüzme de bilmiyorsunuz belli ki, biliyorum demişsiniz de bilen insan böyle alçak su falan aramaz salar kendini.Tesekkurler.Evet yetişkinler icindi ama bir sürü çoluk çocuk aile görünce aa dedim biz de girelim ne bilim normalde yapmam böyle salaklık ama çok büyük ders oldu kesinlikle hatanın en büyüğü bende zaten.Ondan da kiziyorum ya kendime
Havuzlarda yasal sınır 1.60, 14 yaş altına yasak olan yetişkin havuzlarında 1.70. Hatta çoğu otel 1.40 yapar riske girmemek için. 2 metrelik havuzu işletmeye açmaları çok mümkün değil. Üniversitelerin ya da spor kulüplerinin yarı olimpik ya da olimpik havuzları ancak o kadar derin olur.Teşekkür ederim.En az 2 falan vardı. Hani en az derinden en çok derine doğru havuzlar oluyor ya,sanırım biz en derin kısmından girdik havuza ve inanın hiçbir metre bilgisi yoktu.Merdivenden sonra uçurum gibiydi tabii o can havli ile panik de oldu kucakta da çocuk.Bana da büyük bir ders oldu
En çok bu yüzden sadece yetişkin kabul eden ya da yetişkin havuzu/ plajı olan oteller tercih ettik yıllarca. Buna rağmen önünde kocaman +16 yazan havuza bebesini sokmaya çalışan çok insan gördüm. Neymiş, diğer havuzlar çok kalabalıkmış burası sakinmiş, çocuk azıcık yüzse ne olacakmış.Çok geçmiş olsun.
Yetişkin havuzuna kucağında bebesiyle girenlere ben kızıyorum kusura bakmayın.
Otellerde çoğu zaman bebek-çocuk havuzu oluyor.
Niye ille de kucakta çocukla yetişkin havuzuna girme çabasında anne-babalar?
Çocuğun bezinden taşan idrarla, kaçırdığı çişle dolması muhtemel havuzda yüzmek istemiyorum ben.
Bu nedenle buna dikkat eden, havuz başında personeli bulunan, gerekirse müşterilerini uyaran otelleri tercih ediyorum.
Buradan okuyan herkesten de rica ediyorum henüz tuvalet eğitimi almamış/alışkanlık kazanmamış bebelerinizi yetişkin havuzuna sokmayınız, bu konuda size hatırlatma yapanlara da bozulup trip atmayınız.
Amin canım aminn evlat insanın en hassas noktasiÇok teşekkür ederim canım,Allah kimseye yaşatmasın. Ve kimseyi de bir anlık şaşkınlığa düşürmesin.
Öyle deme benim annem 10 cm lik denizin kıyısında boguluyordu, simit devrilmiş geldim annemi sırtından hafif dogrulttum ve kurtardımHavuz ne kadar derin olabilir ki olimpik havuzlar bile 2-2,5 metre oluyordu galiba.
Çok panik yapmişsiniz sadece, gecmis olsun.
Öyle deme benim annem 10 cm lik denizin kıyısında boguluyordu, simit devrilmiş geldim annemi sırtından hafif dogrulttum ve kurtardım
Bence olumsuz kısma odaklanmayın, siz çocuğa kolluk takarak zaten önlem almışsınız. Çocuğu kenara çekmeyi de basarmissiiniz. Zaten içinde başka insanların da yüzdüğü bir havuzda en kötü bağırıp yardım isterseniz mutlaka yardım da ederlerdi, çok şükür gerek kalmamış. Bir dahaki sefere diğer taraftan girersiniz, boşuna tatili kendinize zehir etmeyin.Merhaba,bugün az kalsın havuzdayken basamaktan inince, aniden derin olan yere girdik bebeğimle.Hicbir uyarı da yoktu şikayet ettim sonrasında...Yalnizdik ve Allahtan oğlumda kollukları vardı ama yine de refleks olarak onu
Öyle deme benim annem 10 cm lik denizin kıyısında boguluyordu, simit devrilmiş geldim annemi sırtından hafif dogrulttum ve kurtardım
Evet bende ki sadece panik ve korkuydu zaten.Eger tekken o durumu yasasaydim ki bir çok kez olmuştur birden derinleşen yerler tabii bu kadar ciddi degil vs.yuzerek cikmisimdir.İste çocukla olunca daha bir panik yaptım.Bence böyle durumlarda önce seri şekilde kendinizi o durumdan kurtarıp sonra hemen çocuğunuza müdahale edin, çünkü panikle kendiniz boğulurken aynı zamanda çocuğu kurtaramazsınız. En kötü kendiniz rahat nefes alır dışarı yardım diye bağırır, hemen çocuğunuza müdahale edersiniz. Diğer türlü hem kendi hem çocuğunuzun canı tehlikeye girebilir. Çok geçmiş olsun, havuz aman ne olcak deniyor da “panik” en olmayacak şeye sebep olabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?