Az kalsın çocuğum kucağimdayken boğuluyordum

Çokkk geçmii olsun Rabbim beterinden korusun çok şükür bişey olmamıs Valla ben belki 10 sene evvel olmuştur bu olayı yaşadım hala etkisindeyim denize giriyorum ama asla boyumu aşmaya yakın yerlere gidemiyorum nefesim daralıyor

Bence böyle durumlarda önce seri şekilde kendinizi o durumdan kurtarıp sonra hemen çocuğunuza müdahale edin, çünkü panikle kendiniz boğulurken aynı zamanda çocuğu kurtaramazsınız. En kötü kendiniz rahat nefes alır dışarı yardım diye bağırır, hemen çocuğunuza müdahale edersiniz. Diğer türlü hem kendi hem çocuğunuzun canı tehlikeye girebilir. Çok geçmiş olsun, havuz aman ne olcak deniyor da “panik” en olmayacak şeye sebep olabiliyor

Ayağınız yere değmediğinde panik oluyorsanız yüzme bilmiyorsunuz demektir. O yüzden bilmediğiniz yerde denize, havuza temkinli girmelisiniz, kucağınızda çocuk olmamalı. İşletmenin şikayet edilecek bir hatası yok şu durumda. Ve kolluklara güvenmelisiniz, çocuk istese de kollukla boğulmaz.

Çok geçmiş olsun

Yetişkinler için olan her havuz alçaktan başlayıp derinleşmiyor. Yetişkin bir insan olarak havuzu da hayatında ilk defa görmediğini düşündüğüm biri olarak havuzun derin olduğunu anlamamanız saçma olmuş. Çocuğun zaten kollukları varmış, boşu boşuna korkutmuşsunuz çocuğu da. Yüzme de bilmiyorsunuz belli ki, biliyorum demişsiniz de bilen insan böyle alçak su falan aramaz salar kendini.
Şikayet edecek bir nokta da göremedim siz kendinize panik yaratmışsınız durduk yere.
Geçmiş olsun bir daha girmeyin bari tek başınıza ya da belinize simit takıp girin, yok yere boğulacaksınız olmadık yerde. Olayda havuzun falan hiç bir suçu yok siz kendi kendinize boğulmaya çalışmışsınız bir de çocuğu korkutmuşsunuz

Havuzlarda yasal sınır 1.60, 14 yaş altına yasak olan yetişkin havuzlarında 1.70. Hatta çoğu otel 1.40 yapar riske girmemek için. 2 metrelik havuzu işletmeye açmaları çok mümkün değil. Üniversitelerin ya da spor kulüplerinin yarı olimpik ya da olimpik havuzları ancak o kadar derin olur.

Çok geçmiş olsun.

Yetişkin havuzuna kucağında bebesiyle girenlere ben kızıyorum kusura bakmayın.
Otellerde çoğu zaman bebek-çocuk havuzu oluyor.
Niye ille de kucakta çocukla yetişkin havuzuna girme çabasında anne-babalar?
Çocuğun bezinden taşan idrarla, kaçırdığı çişle dolması muhtemel havuzda yüzmek istemiyorum ben.
Bu nedenle buna dikkat eden, havuz başında personeli bulunan, gerekirse müşterilerini uyaran otelleri tercih ediyorum.
Buradan okuyan herkesten de rica ediyorum henüz tuvalet eğitimi almamış/alışkanlık kazanmamış bebelerinizi yetişkin havuzuna sokmayınız, bu konuda size hatırlatma yapanlara da bozulup trip atmayınız.

En çok bu yüzden sadece yetişkin kabul eden ya da yetişkin havuzu/ plajı olan oteller tercih ettik yıllarca. Buna rağmen önünde kocaman +16 yazan havuza bebesini sokmaya çalışan çok insan gördüm. Neymiş, diğer havuzlar çok kalabalıkmış burası sakinmiş, çocuk azıcık yüzse ne olacakmış.

Geçmiş olsun, bu tarz durumlarda en önemli şey panik yapmamak. Oğlunuzda koruyucu ekipman varmış onu serbest bıraksanız zaten batmazdı, siz de iki üç kulaç atarak toparlardınız. Bu tarz durumlarda gereksiz panikten kaçınmak gerekli ama eğer böyle bir yapınız varsa da gireceğiniz suyu mutlaka önceden kontrol edin.

Havuz ne kadar derin olabilir ki olimpik havuzlar bile 2-2,5 metre oluyordu galiba.
Çok panik yapmişsiniz sadece, gecmis olsun.
Öyle deme benim annem 10 cm lik denizin kıyısında boguluyordu, simit devrilmiş geldim annemi sırtından hafif dogrulttum ve kurtardım

Bence olumsuz kısma odaklanmayın, siz çocuğa kolluk takarak zaten önlem almışsınız. Çocuğu kenara çekmeyi de basarmissiiniz. Zaten içinde başka insanların da yüzdüğü bir havuzda en kötü bağırıp yardım isterseniz mutlaka yardım da ederlerdi, çok şükür gerek kalmamış. Bir dahaki sefere diğer taraftan girersiniz, boşuna tatili kendinize zehir etmeyin.

Öyle deme benim annem 10 cm lik denizin kıyısında boguluyordu, simit devrilmiş geldim annemi sırtından hafif dogrulttum ve kurtardım

:) güldürdünüz beni.
Ya bana ne demeli ?
Yüzmeyi bilmiyorum suya karşı bir travmam var.
Bu sebeble hiç deniz,havuz diye ölmem
Duşun altındayken bile boğulurum ben.
Kafamı o suyun altına sokmak işkence gelir bana.
sanki havasız kalıp boğulacak gibi olurum
bide ben gibi tipler var

Evet bende ki sadece panik ve korkuydu zaten.Eger tekken o durumu yasasaydim ki bir çok kez olmuştur birden derinleşen yerler tabii bu kadar ciddi degil vs.yuzerek cikmisimdir.İste çocukla olunca daha bir panik yaptım.

Çok çok geçmiş olsun.
Yanınızda çocuk olunca korkunuzu ben buradan hissettim.
Allah tekrarını yaşatmasın

AriaBlue bunu kac keredir yapiyorsunuz bilmiyorum, su an farkettim. Herhangi bir konudaki benim gayet normal mesajlarima begenmedim atip konuya da tenezzul edip yorum yazmayip cikiyorsunuz. Beni bu kadar buldugunuz yerde begenmeyecek kadar issiz misiniz gercekten? Ya da tek hayatiniz (muhtemelen, hatirlamiyorum cunku) benim size gecmis tarihlerde atmis oldugum begenmedim emojisine karsilik vermekten mi ibaret?

Konu sahibi yazmayi unutmustum, hemen bugun yarin tekrar yuzun yoksa cidden sizde ve/veya cocugunuzda fobi kalacaktir. Hic vakit kaybetmeden uzerine gidin durumun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…