Az mı çok mu?

Annen o seninn .. Ben durumum iyi degil anneminde iyi degil cocugum da yok elime para gecse anneme yetistiriyorum yakinda 500 lira gelecek 300 u anneme .. Kocam para verir aylik bi kismini anneme veririm size SOK oldum

Annen o seninn .. Ben durumum iyi degil anneminde iyi degil cocugum da yok elime para gecse anneme yetistiriyorum yakinda 500 lira gelecek 300 u anneme .. Kocam para verir aylik bi kismini anneme veririm size SOK oldum
ve bu arada maasli calismiyorun suan yuh size

Tamam hakkıdır uçuk bir para değil 400 tl ama seve seve bakması gerekirken bilmiyorum. Babamın durumu da iyi demişsiniz ben olsam başka bir yol bulmaya çalışırdım istediği parayı verirdim şimdilik ha 300 ha 400 ezdirme yani kendini kendi ailen bile olsa çocuk kreş yaşına gelince de kreşe verirdim kreşler de aşağı yukarı aynı para zaten en azından kalbim kırılmazdı.

Ben yeni tanistigim bebegimi ameliyat agrimdan emzirmek isteyince pisk9loga gitmesi gereken oluyorum ama siz yıllardır 1 arada olan anne kız için dayanismayi ücrete tabi mi tutuyorsunuz. Lütfen destek alın başka bir konuda aile baglarinizin olmadigindan ve 21 inizde evlendiginizden bahsetmistiniz bebeginize bu kafayla bakamazsiniz yaziktir

tüm yemekleri orda yiyorsanız 400 az bile bebeğinize de bakıyor. durumunuz iyi olmayabilir ama madem istemiş demek ki onların da ihtiyacı var yoksa kızından oyle bir şey istemezdi sanıırm.

Dünyaya bir çocuk getirildiyse bu bizim sorumluluğumuz olmalı, asla aile büyükleri bakmak zorunda değil.
Hee kendi istekleriyle bakarlarsa Allah razı olsun, bu durumda da para karşılığı bakılmasını tasvip etmiyorum.
Kızım 9 aylıkken işe başladım, ilk zamanlar babanesi bakmak istedi, olur dedik.
Ama çok mutsuz oldu, evde kalmak çocuk sorumluluğu v.s. ben eve girer girmez koşar adım kaçıyordu.
Halbuki aramızda da bir sorun yok, anne gitme birlikte yiyelim evde uğraşma v.s. dememe rağmen asla kalmazdı.
Mutsuzluğu o kadar belliydi ki, bu kez ben ona hafta da iki gün dinlenmesini o günlerde annenim bakabileceğini söyledim.
Bu şekilde devam etmeye çalıştık ama , ya misafirim gelecek dedi, ya hasta oldu gelemedi, ya tatile çıktı v.s. derken bir gün baktık hiç gelmemeye başladı.
Hiç konuşmadan kedi isteği ile bitti.
Kırgın mıyım asla. 2 çocuk doğurmuş, maşallah onları da çok güzel yetiştirmiş, bakmak zorunda diye hiç düşünmedim.
Kendi annem hemen yanımda zaten, seve seve bakmaya devam etti. Ama bende nasıl olsa emin ellerde diye rahat davranmadım.
İşim biter bitmez koşar adım çıktım, evime gittim. Asla keyfi bir durum için anneme bırakmadım.
Hiç bir zaman da para teklif etmedim, eğer öyle bir şey yapsaydım çok kırılırlardı.
Aksine onlar daha çok destekledi.
Kızım 2 yaşındayken evlerini komple tadilata soktular, bizde o zaman içimizden gelerek yatak odası mobilyasını yeniledik.
Arada bir ufak tefek hesabını tutamayacağım şeyler alıp vermişizdir birbirimize.
Bazen haftada 1 gün, bazen daha sık o zaman ki duruma bağlı birlikte yer içeriz.
Yediğimizin içtiğimizin hesabını asla birbirimize yapmayız. Eşimden de Allah razı olsun o daha duyarlıdır.
Annem değilde, kayınvalidem olsaydı yine aynı şekilde olmasını arzulardım
Yani demem o ki, eğer aile bireyleri kendi istekleri ile torunlarına bakıyorlarsa maddi beklenti içine girmek bana göre doğru değil. Ama önceden konuşulmuş bir şey varsa, bakıcıya vereceğine bana ver , ben kazanayım deniliyorsa o zaman zaten bir rakam belirlenmeli.
Bu arada annem 65 yaşında, kızım 3,5 yaşında özel bir ana okuluna başladı. 2 sezondur gidiyor. Hatta geçen yaz, yaz okuluna da gitti. Bu sene gitmek istemedi ve annemde dinlensin gönderme dediği için göndermedim.
Okulu araçla 5-10 dakikalık mesafede eşimin babası her sabah evden alıp çıkışta tekrar anneme bıraktı.
Kızım okuldan 16:00 da geliyor bende 17:30 gibi evde oluyorum. Yani her iki aile imc usulu desteklerini üstümüzden esirgemiyorlar sağolsun.
Tüm bu destekleri için maddi bir değer biçemem, zaten teklif etsek de her iki tarafta çok kırılır, asla kabul etmezler.

Çocugunuzu bakıcıya verseniz en az 1000-tl ye bakıcı bulurdunuz sanırım, tanıdık falan olsa diyelim 750 TL olsun.
Çocugunuza güzel bakıldığını söylüyorsunuz annenizde olsa sizin ailenizde olsa o evinde bir düzeni belirli bir gideri var.
Evet zaten yardım ediyormussunuz ama siz hem çocugunuza hemde kendinize baktırıyorsunuz gibi olmuş suanda.
Akşamları çocugunuzu alıp evinize gidin yemeğe çok rahatsız olduysanız elinizde olduğu kadar da haşlık verin.
Eşinize söylemekle hata yaptığını düşünüyorum ileride inşallah sana geri dönmez bu lafın. Bu arada kv nin bir talebi olmicaksa oraya bırakın birde öyle deneyin her akşamda yemeği orda yiyin.

Aile baglarim mi yok cok komik nerede okuduysaniz yanlis okumussunuz. Annemle ayni sitede oturuyorum. Evet 21 yasinda evlendim, 4 yılın geçti ve hic pişman degilim, ger konuda yazıyorum bunu açık yüreklilikle. Siz benimle ilgileneceginize kendinize bakın. Çocuğunuzu erken aldirdiniz, sonra çirkin diye begenmediginiz, sonra sarılık oldu diye kendinizi heder ettiniz, evinizin faturasini bile ödeyemeyecek durumdayken cocuk yaptiniz. Bunlar hep sizin actiginiz konular. Elbette yardima ihtiyaciniz olduğunu dusunuyorum. Bu bir hakaret degil ki, benim konularimda var zaman zaman terapiste gittigim, ayıp değil korkmayin. Siz de gidin

Değiştirin siz onu ben
Özet yeteneginiz harika,analizden kaldiniz. Eğer o yaşta evlenmeyip gelisiminizi tamamlasaydiniz lohusaların bir çoğunda bu durumların olduğunu, belirtilen süre içinde geçerse sorun olmadığını bilir,alakasız bir konuya poslohogoo gotmodonmooo demezdiniz. Alakasız yorum yapmaktan sizi men etmek isterdim benim konularıma ama ne yazık ki yetkim yok,en fazla karşılık verebilirim. O zaman da şikayette bulunmamalisiniz bu şekilde.

Madem ailesi öyle demezmiş, gidin her akşam orada hazır yapılmış yemeği yiyin, çocuğunuzu da onlara baktırın.

Tanıdık biri vardı karı koca gelirleri 20 milyar civarıydı haftanın beş günü hem çocuğuna bakıp hem dubleks evin her işini gören kadına 600 lira veriyorlardı birden o geldik aklıma evet 400 hiçbirşey değil

Annenizin size bunu söylemesi tuhaf geldi Siz içinizden geliyorsa durumunuz ne kadarsa zaten o parayı ona veriyorsunuz ama ekstradan babanızın Annenizi den haber yollaması garip geldi bana bir de eşinizle paylaşmışsınız Bence Eşinizin Eline koz vermişsiniz

Günlük değildir ama aylikta olamaz dimi kadın neden kabul etti ki

Siz bir de bakiciya baktirin da gorun verilecek parayi ayda 300 nedir ya.
Hem her aksam orada ye hem cocuguna bakilsin dueumlari yoksa tabiki vereceksiniz

Maalesef suan bi markete gidiyorsunuz et yok kıyma yok 100 tl ile çıkıyorsunuz en az şartlar cok kötü fiyatlar cok arttı her yerde maalesef suan bir bakıcı tutsanız asgari ücret+sigorta 2000 tl ye gelir size 400 tl cok az üstelik yemegi de orda yiyomuşsınuz çalışıyosunuz dışarda yemek yemeğe kalksanız zaten 3 günde bu parayı verirsiniz maalesef bence 400 az bile demiş anneniz ama sizde haklısınız hayat şartları cok

400 normalde cok az bi miktar. 400e cocuk bakmazlar. Kolay degil cocuk bakmasi cunku. Cocugunu rahatca birakiyorsun gozun arkada kalmiyor daha fazlasini hakediyor annen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…