Az mı çok mu?

Fazla kesinlikle ne demek 100 lira fazla istemek alt tarafi haftanin 5 gunu aksam yemegi yiyorsunuz birde ustune cocugunuzla zamam geciriyor oynuyor egleniyor oohh ne ala , siz de patron dirdiri dinliyorsunuz para veren de siz oluyorsunuz allah allah bence siz annenizden para isteyin sonucta ise girmeseniz torunuyla keyifli zamanlar geciremicekti !

Annene cocugu baktirip ise gidiyorsun haftada 5 gun yemegini yiyorsunuz ve 300 tl mi veriyorsunuz. Kadin kendi colugunu cocugunu buyutmus, dinlenip kocasiyla gezmeye cikacagi vakit yaptiklarina bir de minnet duyulmamasina hayret dogrusu. Yok muydu daha bedavaya getirebileceginiz bir seyler daha?

Anneniz zaten yagda bitmiş diyerek size sinyal vermiş ama siz yeterince önemsememişsiniz, 1,5 ay için 300 tl çok az bir para annenizin istediği 400 de çok az demek ki azda olsa ihtiyacı varmış. Annenizi eşinizin gözünde küçük düşürmenizde cabası,kocanızın cvbıda ayrı bir ukalalık....bence siz başka bir yorumda yazdıgınız gibi bu küçük hesaplarla işten çıkın kendiniz bakın çocugunuza..

Hem çocuğuna bakıyor hem de her akşam onda yemek yiyorsunuz.Kadın zaten seni dünyanın masrafından kurtarıyor.Bide eşine senin ailen olsa yaparmısın diyosun.Hayır diycek tabi ne diycek.1 ay kv.ne git bakalım hem çocuğuna baksın,hem her akşam yemek ayarlasın.Asla yapmaz.Sizin yemek durumundan dolayı annene aylık erzak alışverişi yapmanız gerekiyor aslında.Annenin kıymetini bil.

Sizden bakıcı parası değil sadece yemek parası istemiş kadın. Sabahtan akşama kadar minicik çocukla uğraşıp bi de yemek vs hazırlıyor kadın. Emeğini yine de söylememis bence. Elinde bir şey kalmıyorsa kreş yaşı gelene kadar çocuğuna kendin bak. Kimseye güvenerek çocuk yapmıyoruz sonuçta.

Mis gibi çocuğunuza bakıyor, bir de üstüne evinde çocuk bakarken 4 kişilik yemek yapıyor.
Masrafı bir şekilde Ödenir belki ama emeği ödenmez.
Gerçi anne ola-bilmek başka birşey.
Ben sanırım lafını bişe etmezdim, üstelik durumları da iyi ama.
Siz yıne de verin çok para değil. Evladınıza iyi bakıyor sonuçta.
Şahsen benim annem 400 tl ye sadece çocuğuma bile bakmazdı da

bize öğle yemeği hazırlayan ablaya malzeme hariç 400 lira veriyoruz sadece yemek hazırladığı için. annen malzemeyi kendisi alıyor, çocuğuna kendisi bakıyor, bir de yemek pişiriyor ve 400 sana az geliyor

Yerinizde olsam hem para verir hem de iş çıkışı çocuğu alıp kendi evime gecerdim. Sıkılmıyor musunuz her akşam birlikte vakit gecirmekten

Kadın hem sizin çocuğunuza bakıyor zorunda olmadığı halde hem her akşam yemeğinizi hazır edip önünüze koyuyor yine zorunda olmadığı halde ve siz diyorsunuz ben bir buçuk ayda 300 lira verdim işte.. hanımefendi bakıcı derdiniz yok aşçı derdiniz yok madem siz annenize 400 lira verirseniz size bir şey kalmayacak neye güvenerek yaptınız bu çocuğu? Vallahi ayıp sizin yaptığınız nankörlük

Bakıcı tut 1500 tl verirsin. Arada kadın gelir yemek yapar vs ekstra para verirsin.

Annenin ağzıyla bu şekilde istemesi bana göre çok çok saçma.

Çok canım çok,haftalık 10 ayda 40 neyine yetmiyor yani annenin.

Ben annane yada babaanne olduğumda bakacaksam para almam.Ama madem ki aileniz böyle uygun görmüş istedikleri parayı ya vereceksiniz ya da bakıcı bulacaksınız..400 çok değil aslında.
Flower,bakarsan almazsın ama durumun varsa.Tanıdığım bir aile var.Çocukları evli.Amca en düşük seviyeden emekli maaşı alıyor.Teyze 5 kg patates 1 kg soğan için maaş gününü bekliyor.Her küçük masraf onlar için büyük.Konu sahibi babamın durumu iyi diyor.Kirada mülkleri
varsa onu bilemem ama,1100 tl maaşıyla ünide çocuk okutan ve kira ödeyen kayınvalidesi için,maaşı gayet yeterli aslında,nereye harcayacakki diyenleri de gördüm burada.

Tabi ki bu doğru..maddi durum çok etkiler insanların kararlarını..
Ben kendim için dedim onu zaten..Allah izin verirse şimdi ki gibi olursa ekonomik durumum para almam demek istedim.Alan da neden ve nasıl alır çok kötü anlamında değil yani..

Anne-babanızın para istemesi ne kadar tuhaf ise sizin 400 lirayı çok görmeniz o kadar tuhaf.

2 mutfak kişilik masraflarını akşam yemeklerine kalarak 2 katına çıkartmışsınız.

Düşünüyorum da; torunlarına bakmak için para istemeleri beni çok kırardı ama eşime gidip ailemi asla eleştirmezdim.

Değişik bir konu, kim haklı kim haksız karar veremedim.

ya ben konu sahibinin babasının gıcıklığına istediğini düşünüyorum..çökmüşler her akşam sanırım elleri boş gidiyorlar..birde insan kendi teklif eder çocuğun yemeği için.. meyvesi eti balığı vs .. bakmış adam bunlarda tık yok uyuz olmuş..
ha bende istemem ama ben bakmamda. bana güvenip kimse çocuk doğurmasın..

Anladım ben seni.inşallah ileride biz çocuklarımıza yardımcı oluruz.Çocuğundan para almak normal bir insan için çok ağırdır.Allah muhtaç etmesin kimseyi...

Bencede.Ben kimseye baktırmadım,ileride gönlümce gezeceğim, tozacağım vallahi

asgari ücretlwmi calısıyorsun canım .

Ailenin durumu ne kadar iyi, senin ki ne kadar kötü bilemem. Ama gözün arkada kalmadan mis gibi çocuğuna bakılıyor, çeşit çeşit yediriliyor, üzerine sizde akşam çeşit çeşit yiyorsunuz uğraşmadan oh ne güzel bir lüks. Tam tersi olduğunu hiç düşündünüz mü? 1500 lira bakıcıya verip, bütün gün aklın çocukta olup, ne yedi, düştü mü ağladı mı diye dert etmeyi, üzerine yprgun argın gelip bir yandan çocuk oyalayıp bir yandan yemek yapmayı hiç düşündün mü? Sen ve eşin olaya birde bu yanından bakın. Milyarlar versen annenin emeği hakkı ödenmez ki.
Benim bi arkadaşım akşam eve gidince akşam yemeği, artı çocuğunun ve bakıcının ertesi gün yiyeceği öğlen yemeğini pişiriyor tencere tencere. Hazır yemek bulmayı bırak bakıcıya yemek yapıyor. Çocuğuda yiyecek diye dengeli etli sebzeli yemeler yapıyor birde mecbur. Birde ekleyim anneside aynı mahallede ama bakmıyor torununa. Böyle durumlarda var yani bilin. Çok şanslısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…