Çok canım çok,haftalık 10 ayda 40 neyine yetmiyor yani annenin.İyi geceler kızlar.
İşe başlayalı 1 buçuk ay oldu, çocuğuma annem bakıyor. Çok güzel bakıyor. Sağolsun. Anneme para olarak sadece pazar parası kadar veriyorum çünkü 5 günün 5i akşam yemeğini orda yiyoruz. Mesela dün zeytinyağı bitmiş, bana gösteriyor zeytinyağı bitti diye neyse. Bu arada 1,5 ayda toplam 300 lira verdim. Arada bazı eksikleri de aldım. Neden bunları söylediğime gelirsek, bugün annecim dedim güle güle harca pazar parasını vereyim dedim. Hııı baban da smartmom dan pazar parasını iste her hafta 100 lira versin diyo dedi. Ben tabi şaşırdım. Çünkü ayda 400 lira bana çok geldi. Çünkü kendi evime de alışveriş yapıyorum işe arabayla gittiğimiz için benzin parası vs kazandığım paradan pek bişey kalmayacak. Ben de anne iyi tamam da çok 400 dedim. İyi duruma göre sen belirle dedi. Tamam dedim. Eşime söyledim o da şaşırdı, dedim sizinkiler olsa böyle yapar mıydı diye, hayır dedi. Bu arada babamın durumu iyi. Sizce 400 az mı çok mu? Keşke fazla kazansam fazla versem ama bana kalan fazla olmayacak bana göre..
Flower,bakarsan almazsın ama durumun varsa.Tanıdığım bir aile var.Çocukları evli.Amca en düşük seviyeden emekli maaşı alıyor.Teyze 5 kg patates 1 kg soğan için maaş gününü bekliyor.Her küçük masraf onlar için büyük.Konu sahibi babamın durumu iyi diyor.Kirada mülkleriBen annane yada babaanne olduğumda bakacaksam para almam.Ama madem ki aileniz böyle uygun görmüş istedikleri parayı ya vereceksiniz ya da bakıcı bulacaksınız..400 çok değil aslında.
Tabi ki bu doğru..maddi durum çok etkiler insanların kararlarını..Flower,bakarsan almazsın ama durumun varsa.Tanıdığım bir aile var.Çocukları evli.Amca en düşük seviyeden emekli maaşı alıyor.Teyze 5 kg patates 1 kg soğan için maaş gününü bekliyor.Her küçük masraf onlar için büyük.Konu sahibi babamın durumu iyi diyor.Kirada mülkleri
varsa onu bilemem ama,1100 tl maaşıyla ünide çocuk okutan ve kira ödeyen kayınvalidesi için,maaşı gayet yeterli aslında,nereye harcayacakki diyenleri de gördüm burada.
Tabi ki bu doğru..maddi durum çok etkiler insanların kararlarını..
Ben kendim için dedim onu zaten..Allah izin verirse şimdi ki gibi olursa ekonomik durumum para almam demek istedim.Alan da neden ve nasıl alır çok kötü anlamında değil yani..
Anladım ben seni.inşallah ileride biz çocuklarımıza yardımcı oluruz.Çocuğundan para almak normal bir insan için çok ağırdır.Allah muhtaç etmesin kimseyi...Tabi ki bu doğru..maddi durum çok etkiler insanların kararlarını..
Ben kendim için dedim onu zaten..Allah izin verirse şimdi ki gibi olursa ekonomik durumum para almam demek istedim.Alan da neden ve nasıl alır çok kötü anlamında değil yani..
Bencede.Ben kimseye baktırmadım,ileride gönlümce gezeceğim, tozacağım vallahiya ben konu sahibinin babasının gıcıklığına istediğini düşünüyorum..çökmüşler her akşam sanırım elleri boş gidiyorlar..birde insan kendi teklif eder çocuğun yemeği için.. meyvesi eti balığı vs .. bakmış adam bunlarda tık yok uyuz olmuş..
ha bende istemem ama ben bakmamda. bana güvenip kimse çocuk doğurmasın..
asgari ücretlwmi calısıyorsun canım .Teşekkür ederim bütün yorumlara arkadaşlar. Ben şunu söylemek istiyorum beleşçi değiliz eşim de ben de. Tabiki vericez katkıda bulunucaz, eşim ben ilk maaşımı aldığımda anneme de destek olmam lazım dedim ,tabiki karışmadı karışmazda. Sadece söylenince en az 100 versin vs diye ona şaşırdık açıkçası. Dediğiniz gibi 400 az bile, çocuk bakmak zor. Evet belki hata ettim ailelerimizi kıyaslamakla ama çevremde çok arkadaşım var, çocuğuna ailesi bakıp para talep etmeyen, belki de işi bırakmam gerekecek çünkü hem stresli hem de yoğun bi işim var değmeyecek. En başından konuşsaydık keşke annemle, aile işlerinde para konuşmak da zor.
Bencede.Ben kimseye baktırmadım,ileride gönlümce gezeceğim, tozacağım vallahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?