Az mı çok mu?

Yoo onu bilemediğim için size soruyorum işte. Ben vermicem demedim sadece 400 az mı çok mu dedim

Merhaba haftanın beş günü orda yerseniz 400 lira verseniz haftalik 100 lira yapsa günlük 20 lira yapar; iki kisisiniz e kişi başı 10 lira yani...siz haftanın beş günü anne babanızi yemeğe alır mıydınız bir de aksama kadar çocuk mesuliyeti var ki o bambaşka bir zorluk. ..siz düşünmeyin ce mecbur kalmışlar söylemeye de siz eşinize niye yansittiniz ki laf vermissiniz ağzına bir de Kiyas yapmışsınız seninkiler yapar mı diye...inanamadim doğrusu. ..eşiniz bilmeden de destek olabilirdiniz üç beş neyse...

Benim annem babam mümkün değil öyle bir para talep etmezdi. Yemeği yiyen kendi çocukları. Toruna parayla bakılması zaten anlayamayacagim bir şey olduğu için bakıcı muamelesi gibi az çok kıyasi yapamayacağım. Sizin eksikleri görüp maddi katkı sağlamaniz yardım etmeniz ne bilim mamaydi dogalgazdi vs karsilamaniz başka şey böyle bir talepte bulunulması başka şey bana göre.

400 çok değil ama babanizin ve annenizin bu tavrı hoş değil.ben olsam bakıcıya 400 değil 1000 verir bu lafları onlara uygun yollu yuttururdum.tamam bakmak zorunda değiller ama yavrusunun yavrusu sonuçta bu şekilde soyleyemez insan bana ayıp etmişler gibi geldi.

Size şok oldum, eşinize de. Ben anneme ya da kayınvalideme torun baktırıp, orada yesem, teşekkür olarak onlar demeden alışverişlerini yaparım zaten. Ben yapmasam eşim yapar. Bu resmen insan kullanmaya giriyo. Mesele ihtiyacı olup olmaması değil, mesele teşekkür etme meselesi. 400 lira az bile..

Evinize ne alıyorsunuz ki

Yani kahvaltılık bir de haftasonu yemek

Onların maliyeti ile hem dört kişi akşam yemeği hem çocuğa çeşit çeşit yemek maliyeti karşılaştırılamaz bile

Evime alisveris yapiyorum dediginiz nedir?
Haftasonu 2 gunluk yemek ve belki kahvaltilik.
4 yetiskin ve 1 cocuk bogazina 400 lira az bile.
Esiniz tabi bnm ailem istemezdi der ama el altindan emin olun yagdirirdi.
Dusundum tasindim haklilar herseyi ordan yiyoruz,400 lira aylik pazar parasi vericem diyin esinize.
Vermek istemiyorsaniz da hergun orda yemeyin, kadincagiz butun gun sizin ailenize calisiyor.
Cocuk bak yemek pisir bulasik topla..

Bakıcı tutsan en az 600-700 vereceksin. Üzerine eve geldiğinde sıcak yemeğin olmayacak. Extra mutfak masrafı yapacaksın. Arkadaşım 3 sene önce kızına haftanın 3 günü için 450 bakıcı parası ve çocuğun kahvaltısından, öğlen yemeğine kadar yapıp bırakıyordu. Bence faturalarına bile yardım etmelisin.

Haftanın 5 günü karı koca orda yiyorsunuz iş çıkışı yemek yapma derdin yok evine hafta içi alışveriş yapmıyorsun masrafın olmuyor nesi çok 400 TL dışardan bakıcı bulsan senin evinde bakacak artı gün içinde 8 yada 10 saat çocuğa bakıp gidicek bunları düşünmüyormusun Gayet makul bir fiyat demiş bile anneniz alışveriş fiyatından haberiniz yok sanırım

"Bugün annecim dedim güle güle harca pazar parasını vereyim dedim."

Bu laf bana neden bu kadar soğuk ve itici geldi ???

Annen çocuğuna bakmayı kendi teklif etse de..
Akşam uğraşmayın, gelin bizde yiyin için diye israr etse de...
Bunlar hiç yaşanmamış olsaydı da, senin yine su yukarıdaki cümlen kaba. Lutfeder gibi bi hava var. Verdiğin de pazar parası yani. 50 lira-100 lira. Sanki kadına yüklü bir meblağ veriyorsun da kendine tektaş falan alacak, öyle bir söyleyişin var. Her akşam disardan sipariş ver bakalım, ayda kaç para tutuyor masraf. Bi de eşine demişsin. Mevzuyu neresinden tutsan elinde kalır.

Eğer emeği hesaplarsan...
Onu karşılığını senin maaşın bile odemeyebilir..
Mevzu, minnetini sukranini bildirmek.

Ben çalışmıyorum, annem çocuğuma da bakmıyor. Durumları da benden on hatta yüz kat iyi. Ama her fırsatta anneme bi şeyler almaya çalışıyorum. İçimden geliyor. Anlatabildim mi?

Son düzenleme:
Onlarin lafini etmesi hos olmamakla beraber zaten sizin en bastan vermeniz gerekirdi bence. En azindan annenize alttan alltan köşeye kendi icin koyacak istediginde bir seyler alabilecek miktarda aylik maddi yardim yapmaniz guzel olurdu. Siz nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama bakıcıya verseniz minimum 1000 tl buyuk sehirde. Sigorta filan da isterlerse 1500e cikiyor ki sadece cocuga bakiyorlar. Bardaginizi surdan alip suraya koymazlar. O yuzden siz bunca rahatliga 400 bir sey degil aslinda. Ama iyi yani bence 500 tl civari mantikli bir ucret.

Bu tür şeyler garip geliyor bana. Yabancı gibi para talep edilmesi, pazarlık yapılması, gerçekten garip. İki taraf içinde söylüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…