Az mı çok mu?

İşe girme durumum var. Annemler biz bakarız çocuklara diyorlar. Şimdiden eşime dedim faturaları biz öderiz diye. Çünkü emekli insanlar, 2 odada kalorifer yakacaklarsa benim çocuklarım için tüm evi isitmalari gerekiyor. Bir çorba pilav la yemeği geçiştirmek yerine eşim, ben ve çocuklarım için 2 çeşit fazladan pişirecek. Çocuklarım için fazladan bir öğün için sofra kuracak. 400 TL çok düşük bir rakam.

Eşine söylemekle de hiç iyi yapmamışsın. Aileni eşinin gözünde çok kötü bir konuma sokmuşsun. Ayrıca emin ol KV den baksaydı daha fazla verecektin. Eşinin öyle demesine bakma sen.

Eğer 400 lirayı annenize verince sie birşey kalmıyor zaten diyorsanız, işi bırakın, çocugunuza kendiniz bakın....

400 lira çok çok az.
her akşam evinizde yeseniz 1 ayda bu paradan fazla harcarsınız, üstüne öyle onunuze hazır gelmez, yapmak zorunda kalırsınız...
Eşinize söylemeniz hata, eşinizin boyundan büyük cevap vermesi terbiyesizlik...
Valla ne diyim, ya bakıcı ya kreş.. ailelerle yüz gö olmadan çocuk büyütmenin yolu henuZ bulunamadı...

Eşinize sitem eder gibi söylemeniz çok garip annenizin ihtiyaçıda olmasa kolay birşeymi hem eve hem çoçuğa bide üstelik yemek yapmak bende çoğu arkadaşıma katılıyorum az bile ama tabi sizin durumunuzu bilmiyoruz belki borçunuz var çalışmak zoundasınız aileniz de durumu iyiyse size yardımcı olmak için çoçuğunuza bakıp yemek te orda yemenizi istiyorlarsa oda ayrı bir konu tabi

Anneniz sizin çocuğunuza bakıyor hem de 5 gün akşamları orda yemek yiyorsunuz 400 TL çok mu.Bakıcıya baktırsan 1500 TL den aşağıya bakmaz.Hem de anneniz gibi de bakamaz.Gözünüz arkada kalmıyordur bakıcı olsa aklınız evde kalır.Bence daha fazla verin annenize.Burda bir konu vardı geçenlerde annesi parayla bakıyordu 600 TL mi neydi.Bir de eşinize sizinkiler böyle yapar mı demeniz hata.El oğlu yarın birgün başınıza kakar.

Ablamlarda bizde hergun ama annem yazik lafini ettirmez hatta ablam verdikce üzülür icerler kendi kendine keske ben kazansamda vermese diye. Beklenti icine girmisler demekki siz çalışınca. Tuhaf bir hal ne bileyim bana yabanci bi durum olunca. Allah yardımcınız olsun. Ama hergun yiyorsaniz bence cok değil bebeginizede bakiliyor neticede bi evlat kolay yetişmiyor. Uzerine anneniz oldugu icin iciniz rahat ya bakiciya kalsaydi ne oldugunu bilmediginiz art niyetli birisine bebeginizi birakmak zorunda kalsaydiniz. Siz helal ederek verirseniz icinizden rabbim rizkinizi cogaltir ben eminim. Allah cömertleri sever çünkü.Ne demiş veren el alan elden üstündür.

aynen sizin gibi dusunuyorum diger yorumalri gorunce cok sasirdim. benimde annem bakiyor cocuguma aksamalrida orda yiyorduk calistigim dönem. ben alisveris vs. yapiyordum giderken onun icin bile bir ton laf soyluyordu babam. burda yok mu niye aliyorsun diye. para teklif etsem evlatliktan reddedilirim heralde.

Sizin gibi ekmek elden su gölden insanlara hayranım ya, birde bir memnuniyetsizlik ki sormayın gitsin.Hem çocuğunuza gül gibi bakılsın ,hem yemeğiniz önünüze gelsin, birde kocanıza kendi ailesiyle kıyas yaptırın ağzına laf verin.Verin ki yarın en ufak bir tartışmada ailenize laf soksun sizde hatanızı belki ozaman anlarsınız.Allah herşeyin hayırlısını versin eşin,dostun özelliklede EVLADIN...

"Senin ailen olsa boyle der miydi?" Sorusuyla annenizi eşinize kötülemişsiniz ayrıca eşinize gelecekte ortaya çıkacak olası problemlerde size karşı kullanacaği bir koz vermişsiniz ilk fırsatta başınıza kakıcaktır. Erkekler böyledir. 400 lira gercekten cüzi bir rakam. Her anne ister mi istemeyebilir ama belki onun da kendince sebepleri vardır. 400 verince size fazla para kalmiyormus ama Eşinizin de belli bir miktar kazancı vardır e çocukta ikinizin idare edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Anane babanne çocuğa karşılıksız bakmalı diyenlere şaşırıyorum. Kadın gelmiş mesela 55 60 yaşına. Küçücük çocuk peşinden kosmak, yedirmek, giydirmek, yikamak, altini değiştirmek kolay mi? Yeri geliyor insan kendi doğurduğu evladından illallah diyor. Hem bebek bak, hem evinin temizliği utusu bulaşıgı çamaşırı, hem yemek yedir kızına damada toruna. Her şeyin en önemlisi de kendi evinde de baksa, senin evine de gelip baksa, güvenle emanet edebilmek. Bunların bi karşılığı zaten olamaz, paha bicelemez. Ama kimse de o yaştan sonra bebek bakmak zorunda değil, 400 lira o emegin binde biri anca eder.

Konu sahibine gelince, zaten 5 kişi 5 akşam yemeği pazar parasi 100 lira rahat eder. Et, tavuk, yağ, yoğurt hariç bile.. Kendi evinizde sadece ctesi pazar yiyorsunuz, kendi evinize yaptığınız alışverişten bahsediyorsunuz ama 5 gün 5 kişi yemek yenen evdeki alışveriş için 100 lirayi fazla buluyorsunuz. Hangi şehir?

wallahi billahi kizimin cocugu olursa bakmayacagim bakamam cocuga bak eve bak yemek yap herkese ne yaaa can mi dayanir
Aynen.Bir de tam ohh unu eledim eleğimi astım diyip şöyle bir arkana yaslanıp dinlenecek zaman,hoop hadi bakalım yeniden çocuk büyüt,kolay mı bir çocuğun arkasından sürekli koşmak,sürekli avutmak büyük sorumluluk...

Çalışan arkadaşlarım var. Cogusunun çocuğuna bakıcı bakıyor. Kimisi 2 yaşında mecbur krese başladı. Bakacak güvenecek bi akrabalari yok. Gozlemim o ki, çalışan kadın eğer anneyse, onun için en mühim şey çocuğunun bakımı ve içinin rahat olması. Eğer bunu sağlayacak bir insan varsa hayatınızda, anne -kardes yada gerçekten emin olduğunuz bi bakıcı diğer tüm şeyler ikinci üçüncü derecede önemli. Yani maasiniz üç kuruş az olsun, yolunuz uzak olsun, işiniz zor olsun, üstesinden geliniyor. Annelik vicdani, önce çocuğum sonra ben diyor.

En yakın arkadaşımin, iki küçük bebeği var. Annesi, çalışmayı bıraktı torunlarına bakıyor simdi. Ki o kadar da ihtiyaçlilar. Arkadaşım annesine ne yapacağını şaşırmış. Haklı. Bu nimeti ve kıymetini, en çok gurbette yalnız yasayan, çalışmak zorunda olup çocuğunu bırakacak kimsesi olmayan, tam mutmain olmadığı halde erkenden krese başlatan yada bakıcıya bırakmak zorunda olanlar bilir.

Ununu elemiş, eleğini asmisken tam dinlenme keyif zamanında eve kapanıp torunu da olsa "emanet" bi çocuğa bakmanin, onun sorumluluğunu almanın nasıl bi fedakarlık olduğunu tahmin edebiliyorum. Ve coğu nene dede bunu karşılıksız yapıyor. Bu mubareklerin ellerinden öperim. İyi ki varlar.

Annenizle önceden nasildiniz. Siz ve eşiniz sık sık gidermiydiniz. Iki yaşlı insan diyerek hastalığı vs si peşinde gezermiydiniz. Sık sık ziyaret esermiydiniz.
Mesela annemin birçok şeyini ben yapardım hala da yaparım. Doktor randevusu nu bile ben alır faturasını ben götürüp yatıyorum. Etrafta gezilerek yapılacak tüm işlerini hep yaptım yaparım. Çalışmadan önce annem tatile gitse evine gider dip köşe siler yıkar cam perde dolap ne varsa temizlerdim. Hala işten gider perde kirlenmis dese indirir yıkar asar eve öyle dönerim vs vs.

Annem oğluma seve seve bakıyor 6 aydır çalışıyorum. Değil para istemek para verir. Oğlumu başkasına bırakacak olsam çok üzülür eminim.

Iki ihtimal var.
1. Eğer zamanında ve şimdi ailene bu şekilde destek olup her işlerine koşmadıysan şimdi senin ve eşinin onları kullandığını düşünüyor olabilirler.

2. Anne ve babanda torun evlat sevgisi pekişmemis.

Yakında annemele aynı apartmana tasinicaz. Eşime evde yemek yapamam annemde yeriz dedim. Olmaz öyle şey haftada 1 bilemedin iki yeriz. Burda nasıl yapiyorsan yaparsın yemeği. Hafta sonu da annen gelir bizde yer yemek dedi.

O zaman kızmıştım eşime bu konu ile hak verdim. Bi adam haklı çıkınca ayrı sinir oluyorum

Son düzenleme:
100 lira için mi bu kadar tantana?babanızın durumu iyi olmasına rağmen para muhabbeti yapıyorsa aklıma tek bir şey geliyor eşiniz ve siz rahata alışmayın diyedir. Yani hem çocuğuna bakacağız hem yemek yedireceğiz yok öyle bolluk kendimizi kullandirmayalim taşın altına herkes elini soksun diye düşünmüş olabilirler. Ayrıca sakın para muhabbeti yapmayın bunun iki katına bile bakıcı bulamazsiniz

Cok az hem de, ayda 20 gun orda yiyorsunuz en azindan yemeginizin masrafıni vermelisiniz. Bugun bi pazara markete girsek en az 200 tl gidiyor ve hafta dolmasan yemeklik kalmiyor...

Yani anneniz hem bakicilik yapiyor hemde bir nevi aşciniz olmuş. Orada yemek yerine evinizde yeseniz daha rahat etmezmiydiniz. Benim esim hayatta kabul etmezdi.
400 lira cok degil tabiki bakiciya verseniz hem iciniz rahat etmeyecek hemde kac kati para vereceksiniz yemekleride kendiniz yapacaksiniz.
Ama anne ve babanizin tavrida garip geldi nasil para istiyorlar benim annem babam hayatta kabul etmezlerdi para versem bile.. Ustelik kendi agizlariyla fazla ver demisler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…