Az mı çok mu?

Benim annem babam çocuğuma baksalar asla para istemezler.Ama ben de onları asla mağdur etmem faturaları öderim alışverişlerini yaparım.Gittikçe bişeyler alırım.Para verir yardımcı olurum.Gerçi çocuğuma bakmasalarda ben bunları zaten yaparım.Akrabalarıma bile yapıyorum durumu yoksa herşeylerine koşarım.Ben verdikçe Allah paramın bereketini arttırıyor buna inanıyorum.

Hergün dışarda yemek yiyin bir ay hesaplayın bakalım 400 çok mu. Ayrıca çocuğa da bakıyor. Farzet ki bakıcıya veriyorsun. O paraya kimse ne çocuk bakar ne yemek yapar. Anne diye yüklenmeye gerek yok mecburiyeti yok çünkü

400 çok değil bence. Yinede eşinizle bi hesap yapın durumunuza göre orta yolu bulan illa 400 demezler siz çıkın onlar insin biraz.

Offf...burdaki kadinlarida anlamak zor.
Gecen birisinede tam tersi yorumlar geliyordu.
Ahhh.....anneanne nasol torununa bakmak için para alir.
Ahhh...herkes gönüllü bakiyor ,çok ayip etmiş senin annen.
Şimdi tam tersi ,çok az veriyorsun ,
Üstlerinden geciniyorsun falan filan.
Gercekten insanlari anlamak çok zor.
Ama şu var hergün yemek yediğiniz için orda tabikii sizde vermeniz gerekiyor.
Az mi cok mu onu bilmem.

Eşime sordum , ailen böyle yapar miydi diye , " hayır " dedi. :)

Hangi erkek ailesine toz kondurur ?

Sizde bir zahmet bu durumu eşinize yansitirken daha akıllıca soyleseydiniz.

"Yavrumuza çok iyi bakıyorlar. Sosyal hayatları kisitlandi.
Her gece orada yiyoruz. Mutfak masrafimiz yarıya düşüyor. Bakıcı tutsaydik bu paranin 3 5 katı gidecekti ve hazır yemegimizde olmayacaktı.

Her ay 400 tl. Cuzzi bir miktarda destek olmak istiyorum . Sence az mi ?

Almayacaklarsa da bu konuda zorlamak istiyorum "deseydiniz.

Bu kadınları anlamıyorum, anlayamıyorum.

Yarın göreceksiniz, hem evladiniza bakmış olacak anneniz hem de eşiniz minnet etmiş olacak.

Disardan birisine baktirmaya kalksaniz ne kadar vereceksiniz bunu bir dusunun isterseniz 400 az bile 500 verin gitsin en azindan cocuk emin ellerde der rahat edersiniz ayrica yerinizde olsam uzmeden kirmadan orda yemek yemeyi birakirdim hem cocuk bakip hem yemek yapmak cok zor bisey nezaket icabi kalin derler tabiki ama insanlara bukadar yuk olmaya gerek yok diye dusunuyorum

anne olursun... cocugum buyusede rahatlasam dersın buyudukce derdı artar...

aman okusaydı, aman calıssaydı ,aman evlenseydı dersın... evlenır bıde torunun olur ona bakarsın.
yaslanınca rahat ederım cocukları evlendırır bı dınlenırım derken hoopp hadı bastan bu kez toruna bakma ısı sana duser

annelık hııcc bıtmıyor hıc...

bence hem maas hem sıgorta hakedıyor

Bütün sorun sizin beleşçiliği ele alıp orda yemek yemeniz
Yoook artık dedirtmişsiniz adamlara en kibar ifadeyle...

Heah, ağzın bal yesin.
Ne doğru söyledin.

Annem " Siz evlenince biraz rahatlarim diye düşünmüştüm. Ama iki gidiyorsunuz, üç (torunla) geliyorsunuz." diyor. :)

Bütün sorun sizin beleşçiliği ele alıp orda yemek yemeniz
Yoook artık dedirtmişsiniz adamlara en kibar ifadeyle...
Aslında orda yemelerinde bir sorun yok bence. Hwr anne baba çocuğu evlenince yanlız kalmak istemez. Akşam yemeğini dolu sofrada yemekten zevk alır. Ama sorun farklı bence. Evet anne baba fedakar olmalı ama evlatta olmalı. Benim yeğen var mesela annesinde yer içer çocuğu alır eve gider. Annesi bıktı artık. Ben işten giderim yer içerim. Annem faturaları verir. Suraya taksit yatır buraya bunu getir. Telefonuma kapak al falan falan bulasiklari yıkar çıkarım.

Yani o bu değilde annemle bu muhabbeti düşünemiyorum. O diyecek5 haftada100 ben diyicem100 çok olur. Konunun anlatılmayan kısımları var bence çok saçma.

Çalışmayın madem kendi cocugunuza kendiniz bakın.
Her akşam orda yemek yerken güzel ama eve bir şey almanıza da gerek yok yatmaya gidiyorsunuz gibi sadece.
Eşinize soruş şekliniz de muhteşem çok akıllıca.
Bu koca kişileri kendi ailelerinin her eksigini güzelce örter.
Sen annenin artısını bile eksi yapmışsın.
Bu yaştan sonra gezcem ben torun için eve bağlayamam kendimi diyen analar var biliyor musun?
Kadın gönüllü bakıcı üstüne aşçı olmuş size be ayıptır o demeden sizin vermeniz gerekirdi 400 ü..

Sizin durumunuz çok iyi olsa idi zaten bir bakıcı tutardınız.belli ki desteğe ihtiyacınız var ve onlar da destek veriyor. Ancak bunu bir karşılık bekleyerek yapmaları, hem de durumları iyi olduğu halde...
Sadece torunlarını sevdikleri ve size destek olmak istedikleri için bakmalılar yavrunuza. Siz de ara ara küçük hediyelerle sürprizlerle gönüllerini ederdiniz. Başka türlüsü bana çok tuhaf gelirdi.

Benjm annem olsa ne cocuguma bakar diyeljmki bakti yemek isi onu bozar asla bu yuku istemezdi tabikide sen 3 kisilik bir mutfak harcamasisin yani ben 4 kisikik bir aile olarak sadecs pazar param haftada 100 tl ki herseyi alamiyorum bunun eti salcasi kiymasi ....
Anneniz sizin masraflarinizin bir kismini almak istiyor olabilirki bunda hakli
Tek cocum olsa hade onun harcamalarina istese tmm 200 de olur belki

Çok şaşırdım. Benim kızıma 5 yıldır eski kayınvalidem bakıyor. Hem de çogu zaman kızım oradan gelmek istemediği için yatılı. Biz de boşanmadan önce orada yerdik. Maddi olarak hiç talebi olmadı hissettirmedi bile. Tabi ki içimizden gelen yardımı yapmalıyız. Kendimi şanslı hissettim açıkçası.

Anne baba olarak para istemeleri garip ama her akşam orada yiyorsanız hem de çocuğa bakıyormuş, 400 az bile normal şartlara göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…