Az önce yaşadığımız tartışma

bi hafta yıkama bakalım çamaşırları da görsün gününü.

çamaşırları makineye atmak senin görevin sanki. o kadar kıymetli ise kendi atsaydı. bırak anası yıkasın elif bu sefer hak verdim sana.

kesinlikle katılıyorum.
bi eşyamıza zarar gelince ister istemez herkes tepki verir.
yorumlara bakıyorumda asmalar kesmeler.

Tabi bende olsam kızarım üzülürüm( tabi sınırı aşmadan), tepkisiz kalamaz belki çoğu insan ama eminim canın sağolsun diyen erkeklerde vardır.

kendisi 3 yasinda mi? 'sen nasil yikayamiyorsun, annem yikasin bundan sonra' ne demek. alsin kendi yikasin o zaman, kendi sorumlulugunu baskalarina yuklemek gibi bir simariklik yapma hakki yok.

Durum çok sıradan aslında.. Ben de eşime aldığımız yeni daha hiç giymediği kıyafetleri makinaya atıp küçültmüştüm :) Çok da üzülmüştüm ama sağolsun eşim bunu bir tartışma sebebi yapmadı. Eşiniz biraz bel altı vurmuş maalesef.. Sonuçta kıyafet bu yerine gelmeyecek bir şey değil ki... Annem de benim çamaşırlarımı yıkarken böyle şeyler olurdu ama hiç çemkirmedim ona.. Keşke eşiniz de yapmasaymış ama gerginlik. Uzatmayın bence. Yerinizde olsam ona aynısını ya da benzerini alır hediye ederdim. Güzel ve sakin bir konuşma ile...

Eşine acayip ayar oldum
çamaşıri anneme götürürüm derken yani seni küçük düşürurum bu nasil kadın bir çamaşır yikamayi beceremiyor dedirtirim diyor
Kendisi hiç bir ise el sürmüyor zaten
dört dörtlük kadınlık ve ev işi bekliyor üstüne alesi tek seferde geçmek gibi başarılar istiyor

Kendinin eline mi yapışirmis kendi atsin9 makinaya taa annesine çamaşır götürmeye usenmiyor da çamaşır makinesine camasir atmaya düğmeye basmaya useniyor

Ayrıca annesine çamaşır falan götüreceği yok seni sinir etmek icin söylüyor ben olsam arsizligi ele alir aha canım sadece yunluleri değil hepsini al götür utuletmeden de getirme sinava calismam lazım benim derdim

Memleketin erkeğinin topu mu böyle olur ya en cahilinden en okumusuna hepsi ayni lacivert ayni tornadan çıkma her işlerini kadinlara yaptırıp bir de soyleniyorlar

Sen onun ne çamaşırını yıkamak zorundasın ne temizliğini yapmak. Bir kere o kafadan bir çıksın. Sen neden tek öğrenicekmişsin bunu. Madem çok kıymetli elde yıkasın. Makine kullanmayı bile bilmezler birde ukalalık yaparlar teşekkür edeceğine. Ben ilk evlendiğim zamanlarda az kazak gömlek küçültmedim.öyle birşey dese elimi sürmezdim. Ben senin hizmetçinmiyim diye. Eşmi alıyorlar hizmetçimi belli değil. Özür dileyene kadar konuşma. Neden konuşmuyorsun diyince. Hizmetçin gibi bağırıyorsun üstelik ben bunları tek yapmak zorundaymışım gibi davranıyorsun birde üstüne aşağılıyorsun konuşmamamı mı istiyorsun de. Madem o abarttı sizde böylw karşılık verin ve susun. Hiç tartışmaya girmeyin.üste çıkmaya çalışıcak çünkü. O takılsın kenarda bağırsın. Siz uzunca bit müddey susun. Ama trip atıp kenara geçipte oturmayın. Kırılmanızın sebebini söyleyin. Hatta ben kırıldığımda geçer odama uyurum. Hem kavga olmaz hrm umursamaz tavır en güzeli

Maden biliyordunuz yünlü yeleğin sıcak suyla yıkanmayacağını bile bile atmasaydınız o zaman ki eşinizin çok sevdiği bir yelekmiş bence eşinizi önemsemeyerek sizde ona saygısızlık etmişsiniz. O yüzden büyütmeyin derim.

Tabi bu arada eşinizin yok annem yıkasın çamaşırları, yok sınavı geçemedin gibi sözleri yenilir yutulur değil ama takmayın derim çok sevdiği yeleği küçülmüş ya hırsını o şekilde almak istemiş demek ki.

Eşiniz bu yaptığınızı umursamazlık olarak görüp canınızı acıtmak istemiş. Saygısızca davranmış. Ama sizde daha dikkatli olmayıp özensiz davranmışsınız. Artık annesiyle aranızda ne varsa üst perdeden girmiş olaya. Ben olsam uzatmaz çamaşırlarını bi daha makineye atmazdım. Aile huzurunun bir yelekten daha önemli olduğunu kavrayana kadar.

Dalginliginiza gelipte atmış olsanız bişey diyemem ama usendiginiz için yapmaniz sinir bozucu gerçekten. Atilmaz biliyorum ama birşey olmaz sandım vs demeniz normal değil. Yünlü biseyin çekeceğini 7yasindaki bir çocuk bilir :)sizde bildiğiniz halde boşver diyip yikadiniz. Ben kızıyorum böyle şeylere. Annem de hep yapar kaç kıyafeti mı mahvetti, birşey deyincede, al kendin yıka
Ne kadar işimiz olursa olsun yapacağimiz bir işi en iyisi ile yapmamız gerektiğine inanırım.. Bence bazılarinin dediği gibi küsüp tavır yapacaginiza aynısından alıp hediye edin ve siz özür dileyin..

ay buyutmeyi ln belki cok severek giyiyordu. erkeklerin biz kadinlar kadr cok alternatifi yok. bazi seyleri daha fazla ve severek giyebiliyorlar. bence bi hediye al aynisindan mumkunse:)

akıl vermeye gelince kadın şöle olmalı kadın böle olmalı maşallah tüy kondurmuyorlar çok istiyorlarsa kestirsinler nasıl olmak isterlerse öle olsunlar ,sorsan çorabının teki nerde bilmezler

İkinizde asistansınız, ikiniz de eşit derecede yoruluyorsunuz ve eve maddi katkınız aynı. Eşine bunu hatırlat. Ev işlerinin senin görevin olmadığını öğrensin. İş bölümü yapın, çok biliyorsa çamaşır yıkamayı kendi alsın.

Mesajla özür diledi kendisi ama ben bişey demedim, o lafları söylemese ben zaten hem özrümü dilerdim hem alırdım aynısından ona ama haklıyken haksız duruma düştü

sabah hepimizin siniri tepesinde oluyor, bi kaç saat sonra açılıyoruz. hemen tepki verme bekle siniri geçince gönlünü alacak telefon açar yada akşam gönlünü alırsa uzatma. ama hala devam ederse sende tavrını koy... fazla uzatma bence.
bu inan ki sorun değil olur böyle şeyler. bazı erkek gerçekten çok titiz.
arada arada bu lafını hatırlatırsın mesela çamaşır yıkayacağın zaten seninkileri ayırayım mı belki sen yıkamak istersin felan dersin gülerek.

Eşim 3 sene kadar önce kendine güzel bir ceket almıştı ceketleri normalde hep kuru temizlemeye verirdik ama o gün ne olduysa bana aynı sizin yaptığınız gibi bişey olacağını bile bile bişey olmaz diye makineye ativerdim:)) sonuç adamın bir kere giydiği ceket sağı solu sünmüş iğrenç bir halde çıktı makinededen:))
Çok şükür korktuğum gibi tepki vermedi ama çok üzüldü bende üzüldüm tabi artık ceketleri için ellemiyorum hic. hala söyler o ceket içimde kaldı diye gülerek:)
Madem özür dilemis uzatmayin bence hatalar yarı yarıya çünkü.

Mesajla özür diledi kendisi ama ben bişey demedim, o lafları söylemese ben zaten hem özrümü dilerdim hem alırdım aynısından ona ama haklıyken haksız duruma düştü
Uzatma sende bence,özür de dilemiş. Bir şey yokmuş gibi davran akşam eve gidince. Hiç büyütülecek bir şey değil zaten. O an sinirlenmiş ,ki olabilir , sevdiği bir yelekmiş.

Tek derdiniz küçülen kazak yanlış yıkama kötü ütü vs olsun inşallah. Fazla abartılamayacak bir konu yüzünden bir anda bu kadar büyük patlamalarınızın altında inşallah başka büyük sıkıntı ve sorunlarınız yoktur . '' pireyi deve yapmak '' bu konuda gayet yerinde bir deyim gibi ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…