Azıcık iç dökmeli konular...

Prometteur

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2015
1.969
13.249
208
Bdv ye azıcık içimi dökmeye gelmeyeli ne uzun zaman olmuş :KK51:
Yorum beklediğim bir konu değil o yüzden uzun yazılar okumayı sevmeyen çıkabilir vakit almayayım.

Bazen diyorum ki "aman Hiver ne aptalça sorular sormuşsun o omuymuş bu bumuymuş..."
İnsanlar yorum yapmış evet ama olanın ne kadarını görmüş ki? Hem olayın başı sonu gerçekten o kadarmıymış?

Bilen bilir özdeyişleri severim hepte paylaşırım profilimde ama hayatımda beni etkileyen en önemli sözlerden biri kesinlikle -okuduğum cümle ingilizceydi hatırladığım kadarıyla Türkçe çevirisi- "bu çok çılgınca, 1 yıl sonra her şey çok farklı olacak"

Gerçekten öyle. Bir kendime bakıyorum, bir yaşadıklarıma. Sonra tekrar kendime, sonra tekrar yaşadıklarıma :KK70:
Sonra diyorum ki ne güzel be, eskiden daha az arkaya bakıyorum artık!

Bu masada oturan ben. Her şeyden daha farklı. Eskisinden daha dik, daha güçlü.
Belki daha deli :63:
Birazcık daha sivri dilli.
Ama kesinlikle yorulmuş. Bu hayatın bir parçası bile olabilir. İnsanın başına gelenler belki yaşayan kişiyi değiştirmiyor ama bakış açısını değiştiriyor mutlaka.

Mesela o kadar toz pembe değilmiş her şey. Alttan almak çözüm değilmiş. Çözüm üslubuna uygun kendi düşünceni, fikrini net belirtmekmiş.
Ortam sana uymuyorsa ortama uyum sağlamak değilmiş. Ortamı olabildiğince kendi uyumuna çevirmekmiş.
Ama asla ve asla boyun eğmek değilmiş hayat. En çok bunu anladım.
Hayatta yaptıklarının sorumluluğunu almakmış.
Sorun çıkınca ah lamak vah lamak değil. Makul hüzün sonrası "ben şimdi olması gereken şeyi nasıl ulaşabilirim? Yapılması gereken şeyi nasıl yaparım, bu yolda kimden yardım/destek aldırım. Kimden, neyden, nasıl motivasyon kaynağı bulabilirimmiş.

Yanlış insanları nasıl hayatımdan çıkarmalıyım/çıkarırımmış. Artık hayatıma giren insanların nasıl doğru olduğuna emin olurummuş.

Bunu güçte olsa geç farketmemekmiş.
Yaş 20 lerde belki yolun çeyreği sayılır.
Ama yaşanmışlık önemliymiş.
Bakalım 20 yaşlarında bunlar düşünülünce ileride bu konuyu okurken ne hissedicemmiş. :KK70:

Not: Bunların hepsi kendime not. :KK66: 1 yıldır demiyorsun ama ileride makus talihim dersem vurucam ağzıma. :işsiz:
Not2: Şiddete karşıyım. Ama kendimi boşayamam. :KK70:

Son düzenleme:
Gerçekten güzel çıkarımlar yapmışsınız.
Bunların farkında olmak bile büyük başarı
Yaşınız kaç bilmiyorum ama 40 lara geldiğinizde bu yazıya ekleyeceğiniz maddeler olacak
Hayatın her günü her saati ders niteliğinde
Sınıfta kalmamanız dileğiyle :)

Gerçekten güzel çıkarımlar yapmışsınız.
Bunların farkında olmak bile büyük başarı
Yaşınız kaç bilmiyorum ama 40 lara geldiğinizde bu yazıya ekleyeceğiniz maddeler olacak
Hayatın her günü her saati ders niteliğinde
Sınıfta kalmamanız dileğiyle :)

20 yaşındayım :)
Teşekkür ederim. Elbette öyle daha her şeyi deneyimlemedim.
Bilmukabele güzel temennileriniz için :)

Sen 20 de geç farketmişim diyorsan ben 31 de nerelere gitsem bilemedim yeni farkediyorum çok şeyi be:D

Kendi kararlarını, kendi çizgilerini, kendi rotanı belirlemeye başladığın zaman başlıyor hayat.
Hata yapmaktan korkmamak, ama hataları da tekrarlamamak gerekiyor...
Güçlü durmak ana kural.
Dimdik duracaksın, sırtlamadan, ama sırtını dönerek karşılamak sorunları.
Geçmişten çıkarılan dersleri geleceğe ışık gibi tutmak.

Öyle insanlar olacak ki hayatında, tanımasaydım keşke, diyeceksin.
Öyle insanlar göreceksin ki, arkadaşlıktan soğuyacak, ve öyle insanlar yüzünden dostluğa şükredeceksin.
Bazı insanların gerçek yüzlerini yıllar sonra göreceğin gibi, bazı insanların iyiliklerini bir ömür taşıyacaksın içinde.
Bu süreçte enerjini sömüren insanlardan uzak, kendini sevip sayan bir kadın olacaksın.

Gelişeceksin, hiç durmadan...

Hayatın hep güzel olsun prensesim, seni tanıma fırsatım olduğu için inanıyorum ki her şey daha güzel olacak senin adına. Algıların, kendine saygın, hayata bakış açın ve seni sırtından vuran sıkıntılar yarınlara merdiven olacak, zirveler, başarılar olacak yeni yerin.

Mutlu ol - mutlu kal - benimle kal :KK36:

Kendi kararlarını, kendi çizgilerini, kendi rotanı belirlemeye başladığın zaman başlıyor hayat.
Güçlü durmak ana kural.

Öyle insanlar göreceksin ki, arkadaşlıktan soğuyacak, ve öyle insanlar yüzünden dostluğa şükredeceksin.
Bazı insanların gerçek yüzlerini yıllar sonra göreceğin gibi, bazı insanların iyiliklerini bir ömür taşıyacaksın içinde.
Bu süreçte enerjini sömüren insanlardan uzak, kendini sevip sayan bir kadın olacaksın.

Hayatın hep güzel olsun prensesim, seni tanıma fırsatım olduğu için inanıyorum ki her şey daha güzel olacak senin adına. Algıların, kendine saygın, hayata bakış açın ve seni sırtından vuran sıkıntılar yarınlara merdiven olacak, zirveler, başarılar olacak yeni yerin.

Yazdıkların içime işledi her zamanki gibi. Canım benim. Güzel düşünceli Vinka'm ♥
Benim içinde seni tanımak büyük bir ayrıcalıktı. Böyle güzel bir dostluğu hiç kaybetmeden yıllarca sürdürmek çok isterim. Hayat denen bu uzuun ve şaibeli yolculukta hep yanımda olursun umarım ♥

Güçlü durmak ana kural.

Çok güzel söylemişsiniz :KK200:

Arkadaşlar şimdiki aşkların çoğu yalan dolandır.Benimde yüzüm gülmedi şu hayatta hani bir laf varya o çok doğru güzel olucana çirkin ol çirkin şansın olsun diye o çok doğru bir söz.OF nediyeyimki :110:

Back
X