Ben olsam sebebi tam öğrenmeden bişey kullandırmazdım eşime.. çünkü kullanacağınız en ufacık bişey ciddi gerilemelere bile yol açabilir.. mesela azospermi hastalarında fsh genelde yüksek olur, en basitinden keçiboynuzu pekmezi fsh’ı daha da yükselten bişey..
Onun yerine eşiniz maxigo, ımpryl, omega3, koenzim Q10 gibi takviyeler başlayabilir tüm sonuçlarınız çıkana kadar, nohut yemeği, havuç suyu bol tüketebilir..
Bu saydıklarım değerlerinizde değişikliğe neden olmaz olumsuz anlamda..
Maalesef üniversite hastaneleri de bu konuda yetersiz benim fikrim.. bi tek anlarada ufuk üniversitesinde ahmet hakan haliloğlu var, bazı günler fakültede oluyormuş onu düşünebilrisiniz, murat mermerkaya bölge olarak size yakınlığından dolayı tercih edilebilir onunda çok hastası var görenler dönüş yapar belki size..
Gideceğiniz üniversite hastanesindeki ürolog genetik testlerinizi isteyebilir bakın bu genetik testler çok maliyetli mutlaka orada yaptırın.. sonuçları 1-1.5 ayda çıkıyor.. inhibin B testinizi de yaptırın gideceğiniz doktorlardan soran çıkacaktır.. o testte her yerde yapılmıyor ve ücret biraz yüksek. O yüzden üniversiteye gitmeniz bir bakıma isabet olmuş ama tese yapalım derlerse nolur sonuçlarınız belli olmadan olmayın..
Testisin içinde sperm varsa bile en az 3 ay güzel takviyeler kullanırsanız kaliteleri de artar hem.. dna hasarı azalır. Bir sperm hücresinin üretimi kendini yenilemesi 3 ay çünkü..