merhaba galiba aynı durumdayız. tese ameliyatı oldunuzmu? sonuç nasıl oldu acaba?Selam herkeze,
ben yeni üye oldum bugün ve sansimi denemek istedim belki biri yardimci olabilir.
Esim Azosperm oldugunu ögrendik 2ay önce :-(
Tüm degerler (Hormon, Genetik Testi) gayet iyi cikti ve muayenede hersey normal dedi doktor.
Tikaniklik sandik ama doktor dediki tikaniklik oldugunu düsünmüyorum cünkü Sperm Volümüde iyimis.
Simdi Carsamba günü Esim Tese Ameliyati olucak.. cok korkuyorum :-(
böyle bir durumla karsilasan arkaslar varmi acaba? sonuc ne oldu??
bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim
Merhaba, sebepsiz Azospermi olsada bu şekilde direk Teseye alınmasını doğru bulmadım ben. En azından detaylı bi Semen analizinden sonra karar verilmeliydi. Semen analizinde yuvarlak hücreler veya sperm oluşumuna en yakın elonge 1-2-3-4 seviyelerinde olan hücreler çıkardı. Ona göre Teseye alınırdınız.
Size önerim gerçekten çok iyi araştırın, bir değil birkaç doktorla görüşün farklı gözlerin görmesi her zaman daha iyidir ve Tese son çareniz olsun lütfen.Önünüzü görmeden tese yapmayın.
merhaba galiba aynı durumdayız. tese ameliyatı oldunuzmu? sonuç nasıl oldu acaba?
volümü falan iyi genel olarak herşey normal hatta 2-3adet hareketsiz sperm çıkışımız da oluyor. biz de yurtdışında yaşıyoruz pazar türkiyeye gelicez pazartesi de randevumuz var. büyük ihtimal pazartesi yine sperm testi yaptırıcak duruma göre tesemi degilmi karar vericez. aslında sağlıklı sperm açısından tese taraftarıyım ama onda da sperm çıkmazsa diye korkuyorum. sizde yıkama yöntemiyle sperm testi yapıldımı?Yok daha olmadik haftaya Carsamba olcak insallah..
Sizinde Semen analizinde Volumu iyi ciktimi?
volümü iyiyse kesin tıkanıklık degilmidir dedi doktor? sonuçta o sıvı prostatla alakalı sperm kanallarıyla alakalı degildirki. bizim doktor tıkanıklıkta olabilir dedi ama kesin tespit edemeyiz çünki orada ip gibi ince çok fazla kanal var dediYok daha olmadik haftaya Carsamba olcak insallah..
Sizinde Semen analizinde Volumu iyi ciktimi?
volümü iyiyse kesin tıkanıklık degilmidir dedi doktor? sonuçta o sıvı prostatla alakalı sperm kanallarıyla alakalı degildirki. bizim doktor tıkanıklıkta olabilir dedi ama kesin tespit edemeyiz çünki orada ip gibi ince çok fazla kanal var dedi
Anladım.. bizde yurtdışından gittik istanbula Doktorumuz Tansel Kaplancan.hemen teseye karar vermedik cnm.. biz yurt disinda yasiyoruz ve gereken tüm testeleri burda yaptik ama senin dedigin gibi burda semen analizinde detayli bakmiyorlar ve hicte yardimci olmuyolar burda gercekten cok zor..
o yüzden esim gecen ay istanbula gidip tüm testleri tekrar yaptirdi ve semen analizine detayli bi sekilde bakildi senin dedigin gibi yuvarlak hücreler veya sperm oluşumuna en yakın elonge 1-2-3-4 seviyelerinde bakildi ama malesef birsey cikmadi :-(
Anladım.. bizde yurtdışından gittik istanbula Doktorumuz Tansel Kaplancan.
Bizim semen analizinde 10 spermatid çıktı. O umutla bi tesaviye başladık.
Normalde burdaki doktoe direk tese tarihi verdi direk ameliyat dedi. O yüzden hiç güvenemedik.
Doktorunuz tedavi önermedi mi?
Söylediklerine katılıyorum.. Bizde genetikte sıkıntı var. Klinefelter sendromu.cok iyi anliyorum bize burda bile genetik testi yapmadan önce direkt Tese dediler..
o yüzdende biz hic güvenemedik ve yurtdisindada hic umut verici konusmuyorlar..
bizim hormonlar, genetik testi ve Y kromozomu hepsi iyi ciktigi icin ve Semen analizinde hic birsey bulunamadigi icin direkt tese dediler.. cünkü ilacla veya bitkisel tedavi yapilcak birsey yokmus..
sizin tam olarak sorun ne ? sorabilirsem
bizimki istanbulda değil ben konyaya gideceğim. biz genetik test yaptırmadık ya. tesede sperm çıkmazsa patalojiye göndeririz diye düşünüyorum. bir de testis boyutu normale göre biraz küçükmüş doktor elle müayinede söylemişti ama bu büyük ihtimalle neden olmaz demiştiBizde Pazar gidiyoruz istanbula .. Hangi doktora gidiceksiniz?
Biz Memorial Dr. Mehmet Murad Basara gidiyoruz..
evet cnm bizdede yikanip iyice bakildi ama malesef hic birsey bulunmadi :-(
bize Doktor dediki esimde Semen analizinde volumu gayet iyi oldugu icin büyük bir ihtimalle tikaniklik oldugunu düsünmüyor ama yinede olabilir tabiki kesin bir sey diyemeyiz dedi..
esimin durumunda ilacla tedavi yapabilcek birsey olmadigi icin direkt tese yapilcak.. allahim insallah güzel sonuclar vermeyi nasip eder.. cok korkuyorum ya birsey bulamassalar diye :-( kesin diye bir sey yok cünkü yinede 50-58% sansimizi denicez
Söylediklerine katılıyorum.. Bizde genetikte sıkıntı var. Klinefelter sendromu.
Onun dışında tedaviye yeni başladık sayılır. Bakalım..
bizimki istanbulda değil ben konyaya gideceğim. biz genetik test yaptırmadık ya. tesede sperm çıkmazsa patalojiye göndeririz diye düşünüyorum. bir de testis boyutu normale göre biraz küçükmüş doktor elle müayinede söylemişti ama bu büyük ihtimalle neden olmaz demişti
İnşallahhh inşallah canım.Allahim INSALLAH güzel sonuclar verir cnm.. tedavi nekadar sürüyo sizde?
Doktorunuzdan memnunmusunuz?
hemen teseye karar vermedik cnm.. biz yurt disinda yasiyoruz ve gereken tüm testeleri burda yaptik ama senin dedigin gibi burda semen analizinde detayli bakmiyorlar ve hicte yardimci olmuyolar burda gercekten cok zor..
o yüzden esim gecen ay istanbula gidip tüm testleri tekrar yaptirdi ve semen analizine detayli bi sekilde bakildi senin dedigin gibi yuvarlak hücreler veya sperm oluşumuna en yakın elonge 1-2-3-4 seviyelerinde bakildi ama malesef birsey cikmadi :-(
Merhaba konu erkek infertilisi olunca dikkatimi çektiği için yorumlara bakıyordum doktorunuz tesisler küçük ama sperm çıkışına engel olmaz mı dedi yanlış anlamadıysam çünkü bize doktor testis küçük olduğu için sperm çıkışı az olur demiştibizimki istanbulda değil ben konyaya gideceğim. biz genetik test yaptırmadık ya. tesede sperm çıkmazsa patalojiye göndeririz diye düşünüyorum. bir de testis boyutu normale göre biraz küçükmüş doktor elle müayinede söylemişti ama bu büyük ihtimalle neden olmaz demişti
Ne kadar küçük olduğu da önemli herhalde bizde aşırı küçük değil diye öyle söylemiştir. Eylülde tüp bebek yaptırıcağımızı biliyordu doktorumuz 1ay boş bırakmayalım dedi ve tedavi yazdı tam 1ay kullandık haftaya tüp bebege başlayacagımız için dün eşim test verdi ve sonuç şu şekilde gerçekten dün inanamadık ondan önceki testlerimizde en fazla 2-3 ADET sperm çıkışı olmuştu. Belki 2-3ay tedaviye devam etsek normal yolla da bebek olur ama biz artık tüp bebek için türkiyeye geldik diye yapıcaz. Ve sperm sayısına göre doktorumuz pgt önerdiMerhaba konu erkek infertilisi olunca dikkatimi çektiği için yorumlara bakıyordum doktorunuz tesisler küçük ama sperm çıkışına engel olmaz mı dedi yanlış anlamadıysam çünkü bize doktor testis küçük olduğu için sperm çıkışı az olur demişti
2-3 adetten tedavi sonrası bu şekilde olması gerçekten çok iyi maşallah inşallah tedavinin olumlu sonuçlanırNe kadar küçük olduğu da önemli herhalde bizde aşırı küçük değil diye öyle söylemiştir. Eylülde tüp bebek yaptırıcağımızı biliyordu doktorumuz 1ay boş bırakmayalım dedi ve tedavi yazdı tam 1ay kullandık haftaya tüp bebege başlayacagımız için dün eşim test verdi ve sonuç şu şekilde gerçekten dün inanamadık ondan önceki testlerimizde en fazla 2-3 ADET sperm çıkışı olmuştu. Belki 2-3ay tedaviye devam etsek normal yolla da bebek olur ama biz artık tüp bebek için türkiyeye geldik diye yapıcaz. Ve sperm sayısına göre doktorumuz pgt önerdi
Çok çok teşekkür ederiz gerçekten bizde şoktayız. İnşallah bu haftasonu tüp bebeğe başlayacagız2-3 adetten tedavi sonrası bu şekilde olması gerçekten çok iyi maşallah inşallah tedavinin olumlu sonuçlanır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?